Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ pisałem, może nie tak kwieciście jak Pan Pacuła, ale pisałem. Tak mi się przynajmniej wydaje ;)

Owszem, coś skrobnąłeś ale bez szczegółów i bez cen.Ile to to kosztuje ; monitorki Bravo wraz ze standami i jumpery Harmonixa.

Gość papageno

(Konto usunięte)

A jakie szczegóły Cię interesują? Cen nie znam, jeszcze o tym nie rozmawiałem z dystrybutorem. Jak pisał Umka, cena na tym poziomie brzmieniowym jest drugorzędna. Skontaktuj się z Moje Audio we Wrocławiu, tam uzyskasz informacje.

Papageno, śmiesz żartować.Dostałeś sprzęt do testów bezcenny ?.Jeśli piszesz [ Umka] że cena to drugorzędna sprawa to musi być KOSMOS., zazwyczaj tak to jest. Takie postawienie sprawy z góry przekreśla moje ewentualne zainteresowania.

A skoro parametry kabli nie mają wpływu na dźwięk to co tkwiącego w kablach ma wpływ ? Nic ,bo kable to ułuda . Lub magia . Lub jeszcze jakieś inne ciekawe teorie .

Właśnie takiej nadzwyczajnej logiki się spodziewałem. Argumenty kablofoba przekombinowane poza wszelkie granice zdrowego rozsądku.

>> Magnepan.

Ceny orientacyjne podałem na Twoją prośbę. Nawet zostałem zaatakowany za ukryty marketing. To są tylko ułamki tego o czym dyskutujesz w zakładce do tego przeznaczonej. Co Ty chcesz od człowieka, którego stać na większość omawianego tutaj sprzętu, a wybrał Reimyo. Jeszcze słucha przed zakupem, wyraził swoja opinię, a że nie tak kwieciście, jak to tutaj bywa, no cóż.

pozdr.

Ps. Chyba łączysz dwóch osobnych userów. Jedyne co nas łączy, to system grający z tej samej stajni.

Jacek.

Napisano dziś, 14:26

Użytkownik skali dnia 03.06.2013 - 14:21 napisał

Jednak warto pamiętać że mądra wymiana poglądów rozwija.

Wciąż czekamy na jakiś twój pogląd z tej kategorii. :-)

Nie czekacie . Jesteście zamknięci , nawet na poglądy i osoby które nie mówią wprost że kable nie mają wpływu na dźwięk , tylko zadają logiczne pytania.

Skali. Zmartwię Cię, wschodząca gwiazdo audio-voodu. Długość kabla w warunkach domowych ma znaczenie. Standardowe złączki w monitorach Bravo mają 20 cm. Te nazywane Max Jumper (High Frequenzy Signal Control Cable) mają 45 cm długości. I różnica w brzmieniu jest zasadnicza. Udaj się do dystrybutora Reimyo i posłuchaj. Tyle, że to nic nie da, bo Ty i Tobie podobni z góry zakładacie, że nie może być różnicy. Więc po co to Twoje Wejście Smoka (raczej smoczka)?

To nie ja stwierdziłem że nie mają znaczenia , tylko kilkukrotnie Twoi "bracia w wierze" , również w tym wątku . A skoro mają znaczenie to pokaż mi recenzje, opinie lub poradę dotyczącą kabli która odnosiła by się do ich długości - mającej przecież w sposób oczywisty zasadnicze znaczenie dla parametrów

Co do wymiany poglądów to owszem, bywa to sensowe ale bywa też stratą czasu.

Akurat w twoim przypadku jest to strata czasu. Nikt ciebie nie przekona i co najważniejsze pewnie nikomu na tym

nie zależy bo co by na tym zyskał? Satysfakcja marna, kasa żadna, więc po co? Szkoda czasu, który można dużo lepiej

spożytkować.

. Ty też jesteś zamknięty na sensowne pytania ? Wolisz się okopać i nie szukać nowego ? Może zamiast wymieniać kable czasem lepiej pomyśleć o co w tym może chodzić ?

Użytkownik skali dnia 03.06.2013 - 13:55 napisał

A skoro parametry kabli nie mają wpływu na dźwięk to co tkwiącego w kablach ma wpływ ? Nic ,bo kable to ułuda . Lub magia . Lub jeszcze jakieś inne ciekawe teorie .

Właśnie takiej nadzwyczajnej logiki się spodziewałem. Argumenty kablofoba przekombinowane poza wszelkie granice zdrowego rozsądku.

Nie chce mi się z Tobą gadać :-) .

napisałem coś o logice skalego na poprzedniej stronie :) . argumenty na zaprzeczanie rzeczywistości znajduje dowolne - nie mając faktycznego pojęcia o empirii :) . A pewnie wystarczyłoby posłuchać na dobrym systemie różnicy pomiędzy sieciówką komputerową a naprawdę dobrym kablem. Po trzech taktach wszystko jest jasne... i w ogóle nie ma tematu... no chyba, że aparat słuchowy się rozładował :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ceny orientacyjne podałem na Twoją prośbę. Nawet zostałem zaatakowany za ukryty marketing

Umka, piszesz ze podałeś ceny na moją prośbę ale nie widzę gdzie.Możesz zatem powtórzyć raz jeszcze ceny za te cudeńka ?

1.Monitory Bravo na egzotycznych standach

2.Jumpery Harmonixa.

Nie interesuje mnie czy Papageno zastanawia się nad kupnem czy nie tego co powyżej.Pisał że testował nowy sprzęt o którym

poinformował nas i wkleił zdjęcia. Jeśli to problem podanie cen na forum [ jak zwykle tak lub zawsze coś w tym stylu ] to olej sprawę i cały temat .

napisałem coś o logice skalego na poprzedniej stronie :) . argumenty na zaprzeczanie rzeczywistości znajduje dowolne - nie mając faktycznego pojęcia o empirii :) . A pewnie wystarczyłoby posłuchać na dobrym systemie różnicy pomiędzy sieciówką komputerową a naprawdę dobrym kablem. Po trzech taktach wszystko jest jasne... i w ogóle nie ma tematu... no chyba, że aparat słuchowy się rozładował :)

Przekonałby mnie o tym obiektywnie przeprowadzony ślepy test. Jak na razie nikt takowego nie przeszedł , lub nic mi o tym nie wiadomo . Choć przecież różnice między sieciówką komputerową a dobrym kablem słyszy się po trzech taktach .( A pro po , może masz wadliwe połączenie tworzące sławną pętlę masy ? Życzliwy :-) )

Rzuć łaskawie okiem na stronę gdzie zdałeś pytanie. Post, albo dwa niżej podałem ceny. Co prawda bez monitorów, ale to też mogę podać. ok. 47k.

Pozdr.

Gość papageno

(Konto usunięte)

No to mamy kolejny "atak" ratlerka, który krzywdy nie zrobi, ale zamieszanie tak. Skali, na Tannoyu i Sony nie usłyszysz, choć gdybyś w to wpiął naprawdę dobre kable, to przekonałbyś się co wart jest Twój sprzęt. A słyszysz coś poza jazgotem? Jakieś detale, niuanse brzmieniowe, czy tylko umpa, umpa? A teraz przepraszam, muszę poprawić słomę w butach i oczyścić melonik. >>> Magnepanie, nie bądź dzieckiem, tu chodzi o hejend. Umka podał orientacyjne ceny, w czym problem? >>> Umka, no co Ty? Nic nas nie łączy? A pożądanie doskonałego brzmienia się nie liczy? :))

No to mamy kolejny "atak" ratlerka, który krzywdy nie zrobi, ale zamieszanie tak. Skali, na Tannoyu i Sony nie usłyszysz, choć gdybyś w to wpiął naprawdę dobre kable, to przekonałbyś się co wart jest Twój sprzęt. A słyszysz coś poza jazgotem? Jakieś detale, niuanse brzmieniowe, czy tylko umpa, umpa? A teraz przepraszam, muszę poprawić słomę w butach i oczyścić melonik. >>> Magnepanie, nie bądź dzieckiem, tu chodzi o hejend. Umka podał orientacyjne ceny, w czym problem?

No to mamy kolejny przykład poziomu dyskusji z broniącymi wiary ( a dodatkowo świadomie lub nie branży ) . Czy ja Ciebie gdzieś obrażałem lub porównywałem do , pociesznego co prawda , zwierzaka ? Mówiłem na przykład że jesteś sympatycznym upartym osłem ? Oczywiście słucham jazgotu i umpa umpa jak wszyscy którzy nie wydali tysięcy na kable . Mam też łysy łeb, potężny kark i dres adidasa więc uważaj na słowa :-)

Magnepanie, nie bądź dzieckiem, tu chodzi o hejend. Umka podał orientacyjne ceny, w czym problem? >>> Umka, no co Ty? Nic nas nie łączy? A pożądanie doskonałego brzmienia się nie liczy? :))

Papageno, mówisz że tu chodzi o hejend.....ciekawe,ciekawe, niech Ci bedzie że to hej i end.

Umka napisał:

'Rzuć łaskawie okiem na stronę gdzie zdałeś pytanie. Post, albo dwa niżej podałem ceny. Co prawda bez monitorów, ale to też mogę podać. ok. 47k'.

To czego 47k złotych, euro, jenów czy funtów ? Jeśli nie podałeś ceny monitorów w niewiadomo jakiej

walucie to proszę nie pisz że je podałeś. A ta cena to ze standami ?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ja też się golę na kolano kolego i jeszcze mam Mausera. Oraz gumofilce i fufajkę. Na wsi - może tego nie wiesz - to podstawowa odzież. Nie chcę Cię obrażać, ale daj już sobie spokój z kablami, bo nie wiesz, o czym piszesz. Może lektura Desideraty jakoś ukoi Twój ból. I nie poczuwaj się w swojej grzeczności, by mi odpowiadać.

>>> Magnepanie, jak to kupisz, to powiesz hej i end. Zapewniam Cię ;))

Magnepanie, jak to kupisz, to powiesz hej i end. Zapewniam Cię ;))

Papageno, takie teksty słyszałem nie jeden raz........ a z Twojej recenzji jakoś nie wynika że tak jest jak powiadasz.

Magnepan

Uważałem Ciebie za człowieka na poziomie. Obserwowałem Twoją walkę w zlikwidowanej zakładce i sądziłem, że ludzie przesadzają w opiniach co do Twojej osoby. Jednak postawa tutaj potwierdza ogólny odbiór Przykro mi, że się tutaj rzucasz i drwisz z systemów kolegów, sam posiadając najwyżej średnią półkę. My nie musimy brylować wpisami w hi-endzie, żeby wiedzieć na jakim poziomie dżwięku jesteśmy.

Bez urazy Jacek.

Papageno ja taki dżwięk mam od roku i nadal szczęka na podłodze.

Pozdr.

Jak tamte ceny są w pln, to myślisz, że teraz zmieniłem walutę?

Gość papageno

(Konto usunięte)

>>> Magnepan, alesz, pszeciesz ja nie jestem recynzentem, Takie rzeczy, to w zakładce high-end, o przepraszam, hi-fi. >>> Skali, nie jestem techniczny, i cokolwiek napiszesz fachowego o parametrach elektrycznych kabla, i tak tego nie pojmę. Ale może inni by skorzystali. Przepraszam, nie gniewaj się. Niech każdy z nas pójdzie swoją drogą, dobrze?

Jednak postawa tutaj potwierdza ogólny odbiór Przykro mi, że się tutaj rzucasz i drwisz z systemów kolegów, sam posiadając najwyżej średnią półkę. My nie musimy brylować wpisami w hi-endzie, żeby wiedzieć na jakim poziomie dżwięku jesteśmy.

Dlaczego uważasz ze drwię z systemu kolegi Papageno ? Jesteś w błędzie - tak nie jest. Wyraziłem jedynie powątpiewanie

czy to aby rzeczywiście jest system [a konkretnie monitory ] które zamykają poszukiwania dobrego dżwięku ? Co wytknąłem , to

raczej brak informacji o cenie tych monitorów oraz waluty. Czy to jest coś co nazywasz drwiną ? Umka , coś przeginasz ,

przynajmniej tak mi się wydaje.

Skali, nie jestem techniczny, i cokolwiek napiszesz fachowego o parametrach elektrycznych kabla, i tak tego nie pojmę. Ale może inni by skorzystali. Przepraszam, nie gniewaj się. Niech każdy z nas pójdzie swoją drogą, dobrze?

Oczywiście, wszystkiego dobrego!

Jestem daleki od obrażania.

Umka, chyba się nie rozumiemy; ja o jednym a Ty o drugim.Dalsza polemika wyłamuje się z ram dobrej konwencji więc na

przyszłość proszę abyś nie zarzucał komuś rzeczy które nie mają miejsca. Pozdrawiam.

Oczywiście, wszystkiego dobrego!

a ja ci życzę skali - zdziwienia przy okazji odsłuchu naprawdę dobrego systemu (wcale nie musi być bardzo drogi - ważne, żeby miał drogie kable) :) wtedy zrozumiesz ile są warte - szczególnie jak je zamienisz na te z marketu :) pod warunkiem oczywiście, że bateria działa :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

a ja ci życzę skali - zdziwienia przy okazji odsłuchu naprawdę dobrego systemu (wcale nie musi być bardzo drogi - ważne, żeby miał drogie kable) :) wtedy zrozumiesz ile są warte - szczególnie jak je zamienisz na te z marketu :) pod warunkiem oczywiście, że bateria działa :)

Nie mam kabli z marketu . Z dawnych czasów zostały mi kable głośnikowe Naima oraz łączówki Audionova kupione jak jeszcze ściemniacze pisali na pudełkach "Made In Switzerland" . Oba te druty były na tyle tanie że nie opłacało mi się ich pozbywać jak przestałem "gonić króliczka z kablem" więc zostały , choć Naima w końcu muszę zmienić ze względu na to że jest skrajnie sztywny i niewygodny.

Racja, ale niektórym się nie chce..:)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.