Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem i wysłuchałem rozmowy przeprowadzonej z Dan'em D'Agostino, jak zapewne wszyscy wiedzą, twórcy i byłego szefa legendarnej firmy Krell, a obecnie właściciela nowo założonej manufaktury - Dan D'Agostino Master Audio Systems. Dowiedziałem się, że D'Agostino został po prostu z Krella usunięty i to w nie najlepszym stylu... jednak mimo wszystko, dzięki pasji i na pewno znaczącym nazwisku w biznesie, przy poparciu czołowych graczy świata audio, zdołal otworzyć nową firmę i wyprodukować oraz wypromować swoje najnowsze produkty Momentum, okrzyknięte przez czołowe periodyki świata hi-end, prawie natychmiastowo i jednogłośnie, jako czołówka najlepszych wzmacniaczy na świecie! Zapytany też o kable audio, z bardzo miłym akcentem odpowiedział, nie usiłując promować ani reklamować firmy, że najlepsze i wprowadzające najwięcej muzykalności okablowanie jakie zna, to... Transparent Audio, zaznaczając, że słuchał w swoim hi-endowym życiu bardzo bardzo wielu konfiguracji i połączeń. Po Marku Levinsonie to już drugi wywiad, który obejrzałem i muszę przyznać, że jak najbardziej warto wysłuchać co mają do powiedzienia i jaka jest generalnie opinia na temat reprodukcji dżwięku, największych nazwisk światowego hi-endu!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

Pewnie że warto posłuchać opinii innych osób tym bardziej znających się na rzeczy.To nie to samo co opinia

kogoś kto uważa że np Pat Metheny nie potrafi grać na gitarze.... :-).

MarkN, wybierasz się na Axpone w Chicago?Pewnie będzie fajnie.

Jak najbardziej tak! Jak mógłbym nie zaliczyć tej wystawy, mając ją pod nosem...'-) Cała impreza właściwie nie odbędzie się w Chicago, tylko w miasteczku Rosemont, graniczącym z lotniskiem O'Hare. Zaczyna się w przyszły piątek o 10AM seminariami i spotkaniami sprzedawców oraz dystrybutorów, a o pierwszej po południu otwierają sale wystawowe dla wszystkich zwiedzających. Impreza potrwa do niedzieli.

Parker's Mood

Wiem że Chicago to np na północy do Gulf St. ale dla mnie to wszystko to jedno wielkie Chicago od Gurnee na Pn.

do Orland Park na Pd.

Jestem ciekaw czy pokażą coś nowego ale nowości są sztukowane na Monachium w maju.

W Lampie powstało mordobicie o lampach: "tylko NOS" vs "Psvane do dupy". Ja tam szanuję i lubię prawdziwe NOSy, ale znam bardzo dobrze Psvane i to są lampy najlepsze, jakie się OBECNIE produkuje. Abstrahując od konkretu, skąd taki rodzaj zacietrzewienia, który objawia się tym, że nieznający realiów "znawcy" gotowi są zabić za fakt omijania NOSów, nie biorąc pod uwagę faktu, że lampy NOS, te autentyczne, są bardzo trudno dostępne, a reszta to szroty z Wolumenów całego świata? Czemu kogoś złości, że umie znaleźć dobre lampy aktualnie produkowane? Na amerykańskich forach, gdzie wzmiankowane Psvane mają dobrą opinię, a NOSy się bardzo szanuje, nie ma tych szabelek w ruchu, tej mimikry "znawstwa", lecz rzeczowe dysputy o brzmieniu i aplikacji? Skąd się biorą garażowi poprawiacze świata? Miernicy od siedmiu boleści, źli, że ktoś coś ceni i lubi? Widzę podobieństwo: słyszysz kable, więc jesteś kretynem; cenisz Psvane, więc nic nie wiesz o niczym. Skąd wiedzą, co wiem, co słyszałem i dlaczego wybrałem te, a nie inne rozwiązania? Dlaczego nie pytają? Dlaczego nie rozmawiają? Frustracja, złość i, przepraszam, rubaszny czerep waszmościów.

Najlepiej się spotkać na ławie towarzyskiej, ludzie jacyś tacy robią się mniej agresywni; może po przebyciu tych x kilometrów ciśnienie im spada :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie zaglądam do Lampy, ale faktycznie komplet oryginalnych rosyjskich parowanych NOSów DR 6H30 do mojego pre to poważny wydatek - $300 za sztukę.

Parker's Mood

No ale w pre to tak chyba szybko nie lecą?

Całe szczęście, na razie jest spokój, jednak i tak chyba się zaopatrzę w zapasowy set; niedługo będą nie do zdobycia... takie wiadomości mam od Bednarskiego z BATa.

Parker's Mood

Albo ginekologiem ;) (wg TopGear)

To przykre, napatrzysz się; stąd to audio jako odskocznia ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A co już dawno pisałem? Rozszyfrowałem go bardzo szybko.

To jest jakaś masakra. Oceniać ludzi na podstawie wpisów na forum. I do tego doskonale znasz jego życie, cele, osiągnięcia, aspiracje. Żal mi Cię, malutki człowieczku ....

To jest jakaś masakra. Oceniać ludzi na podstawie wpisów na forum. I do tego doskonale znasz jego życie, cele, osiągnięcia, aspiracje. Żal mi Cię, malutki człowieczku ....

A ty znasz jego życie adwokacik? czy tam alkomacik, żal to jest dopiero takich ludzi jak ty, liżących dupkę z każdej strony. Chyba, że to twój idol, to przepraszam.

Sporo można powiedzieć po tych wielu wpisach na forum.

Widać właśnie jak traktuje innych, jak podchodzi do różnych zagadnień,

po blogu widać też trochę wiec razem daje to pewien obraz człowieka.

Nie jest to obraz dokładny na 100% ale pewne sprawy widać dobrze.

Ale rozumiem wielki człowieku z alkomatem że dla ciebie to trudny temat

i nie ogarniasz tego. Ludzie są różni. Jedni rozumieją więcej, inni mniej.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

To "anonimowość w sieci" sprawia ze ludzie traca wszelkie hamulce. Nie rozumieja slow jakie czytaja i udowadniaja to kolejnymi wpisami.Pytam tych co nie slysza o ustawienie kolumn, proponuje uzycie lasera a oni kpia glupcy.

A trzeba wiedzieć, że "głupi" to pierwotnie ktoś, kogo nie interesuje to, co najważniejsze.

Co ty mierzysz alkomacik? Zawartość w wydychanym powietrzu, czy ludzkie intencje. To dopiero masakra, bąbelku.

Ale rozumiem wielki człowieku z alkomatem że dla ciebie to trudny temat

i nie ogarniasz tego

A ty znasz jego życie adwokacik? czy tam alkomacik, żal to jest dopiero takich ludzi jak ty, liżących dupkę z każdej strony.

Oooo! Cóż za humor, swada i inteligencja w formułowaniu myśli!!! A jaka błyskotliwość!!!

Mistrzowie ciętej riposty.

Szkoda czasu na dyskusje z takimi palantami.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Sprawa jest poważniejsza niż tylko brak kultury. Oto na naszych oczach wytworzyła się Grupa Psychomanipulacyjna, wywierająca destrukcyjny wpływ - poprzez Destrukcyjnego Frustrata - na pozostałych wyznawców. Są to - wzorem ich lidera - ludzie o charakterze totalitarnym, naruszający podstawowe prawa człowieka - np. do swobodnego wydawania pieniędzy, słyszenia wpływu kabli, podstawek, docisków, wypowiadania odmiennych poglądów - powodujący uzależnienie od siebie przy pomocy różnych technik. Przykładów takiego uzależnienia nia brak.

Coś w tym jest istotnie, choć ja bym to raczej nazwał ideologią: pseudonaukowe bajania stają się odpowiedzią na wszystkie pytania, na całe piękno niewiadomej, na to, że człowiek chce doświadczać i nie musi wszystkiego mierzyć, by odpowiedzią stała się nic niemówiąca liczba. To jest ideologia objaśniania świata na swoją modłę, przy czym zakłada się, że nawet jeśli ktoś nie pyta, to odpowiedź i tak ma być udzielona. Jedynie słuszna, nieznosząca sprzeciwu lub innego punktu widzenia lub doświadczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.