Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe: różne konfiguracje. Prośba o pomoc

babeo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Szukam od jakiegoś czasu zestawu dla siebie i im więcej czytam, tym mniej wiem. Może pomożecie mi ostatecznie. Założenia są takie:

- budżet do 2500zł

- bez blue raya (teraz zamierzam podłączyć pod HDMI DVD Samsung C550)

- przyszłościowo dojdzie Xbox lub PS3

- sygnał telewizyjny z dekodera cyfrowego telewizji kablowej (ok. 20 kanałów HD)

- kolumny 5.0 (może suba kiedyś w przyszłości)

- preferencje muzyczne to: telewizja 30% / muzyka 50% / filmy 20%

- pokój 20m2

Wstępnie wybrałem dwa amplitunery:

- Pioneer VSX-322 (ale brakuje mi w nim korektora dziwęku)

- Yamaha RX-V373

Kolumny:

- myślę o Jamo… i teraz moje pytanie: czy dla laika wystarczą s 426 hcs3? Czy warto dopłacać do S606? Gdzieś czytałem o tym, że s606 trzeba odstawić ok. 40cm od ściany, u mnie z układu pokoju to raczej jest nie możliwe do uzyskania.

Dylemat jest: Pioneer + Jamo s426 to kosz ok 1500zł, a Yamaha + jamo S606 to już około 2500zł.

Cóż poradzicie? Może potrzeba więcej danych z mojej strony?

Szczerze? Ciężko przebrnąć.

Poza tym proszę o konkretną odpowiedź w kwestii 2 czy góra 3 konkretnych zestawów i to w sumie amplitunera i kolumn, czyli nie "normalnego" kina, a takie tematy są osobno.

Jeżeli jednak Moderator uzna za stosowne, to proszę o przeniesienie tematu i niech te poczatkowe błędy nie rzutują na wynik meritum postu.

A jak jest różnica w tych 3 modelach Jamo (426, 506, 606)?

Do tego 506 jest trudniej osiągalny?

A pytanie totalnego laika. Czy subwoofer może być wykorzystywany przy odsłuchu płyt CD?

A pytanie totalnego laika. Czy subwoofer może być wykorzystywany przy odsłuchu płyt CD?

Może , w amplitunerach jest taka funkcja " wzmacnianie subem " sygnału stereo np . przy włączonym programie stereo w trakcie odsłuchu CD .

Jeśli masz parcie na Jamo to - przewaga kina- Jamo 606, a jeśli muzyka i kino to Jamo 506.

Nie mam parcia na żaden konkretny model i może to jest błąd. Rozważam:

Pioneer vxs-322/422

Yamaha rx-v373

Jamo S426 HCS 3

Jamo S606

Taga TAV-606

Jestem otwarty na każda opcję do około 2000, max maxów to 2500zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.