Skocz do zawartości
IGNORED

Mundorf czy Nichicon

Laska

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że tyle czasu się nie odzywałem lecz czekałem na wizytę u siebie swojego przyjaciela. Ponieważ nie dowierzał w to co słyszy u mnie i to, iż takie drastyczne zmiany zaszły w reprodukcji dźwięków to zawiozłem swoje końcówki i preamp do niego. Mój system gościł dość niedawno u niego przez kilka tygodni więc dosyć dobrze go poznał (przed zmianą kondów). Słuchaliśmy cały dzień i pół nocy. Werdykt jednogłośny to nie ten sam sprzęt jest dużo, dużo lepiej.

Przestrzeń, powietrze, detaliczność, bas etc.

Panowie bić piany nie będę ponieważ nie ma to najmniejszego sensu.

Po prostu trywialnie jestem posrany i szczęśliwy, że się posłuchałem i dokonałem tego wyboru choć tani nie był ;)

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dobre rady Sławek

No to dotarły, od rana grają w dacu ad1865,powiem szczerze takich kondów szukałem ,a trochę tego przewaliłem ,motoryka basu powala ,nie wiedziałem ,że ten dac tak gra...) wcześniej chodził na panasonic tsha ,nichicon fw,i zawsze czegoś brakowało ,szczególnie problemem był niesatysfakcjonujący mnie bas,a mundorfy pokazały że można znacznie lepiej ,oczywiście cała reszta jest po prostu świetna,góra czyściutka ,średnica miła dla ucha,przede wszystkim mają świetny balans tonalny ,i sa cholernie szybkie,nichicony gold tune nie mają startu do nich,sprawdzałem je też w integrze w miejsce jamiconów ,co prawda jamicony są 15000uf ale chodziło mi o porównanie charakteru ,no i oczywiście mundorfy zachowały się świetnie,mają tylko 4700uf ale basy miały znacznie lepsze,nie ilościowo ale jakościowo,po prostu wiadomo czego można się spodziewać po większej pojemności,jednym słowem bardzo dobrze wydana kasa a kondy tanie nie są,przyrost jakości to rekompensuje ,szczerze polecam rewelacyjne kondy do zasilaczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

sa na ebay:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście nie ma na stronach. Ale.... tu mają (choć nie na stronie) -->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) --> zakładka KONTAKT --> ja napisałem zapytanie i dostałem e-maila z odpowiedzią. Można zamówić poprzez normalną korespondencję e-mail. Zamówiłem 2 x 4700uf 63V. Cena? Nie jest niska - mnie wyniosła za dwa powyższe kondensatory - 125 zł. już z przesyłką za pobraniem.

Jak policzyłem przed chwilą, wyszło o prawie 13 zł. taniej niż bym kupował - z przesyłką po dzisiejszym kursie- z Ebaya.

A oto korespondencja, którą dzisiaj otrzymałem zwrotnie (z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po moim e-mailu, że kondensatory dotarły (wyróbcie sobie sami opinię na temat profesjonalizmu i standardów w tej firmie):

"Witam...

Fajnie że szybko dotarło :)

Co do kondensatorów MLGO 100 na 100 klientów dzwoni niesamowicie

uszczęśliwionych wymianą i tym co się zmieniło w systemie na plus i

największe różnice są zawsze w rozdzielczości.

Naprawdę muszę przyznać że produkt jest świetny, a cena przynajmniej

rekompensowana jest efektami.

Ściągamy teraz szerszą ofertę i większe ilości bo chętnych jest naprawdę

sporo :)

Dziękujemy za rzetelną opinie i życzymy mnóstwo satysfakcji ze słuchania bo

przecież o to w tym wszystkim chodzi.

Pozdrawiam

Łukasz"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Ja zamawiałem tu ,na stronie nie było ,trzeba pytać emailowo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) też maja mieć większą ofertę za 2 3 tygodnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Ładne :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

A tu jest coś ciekawego, kondensatory z 4 "nogami" ;-)

Ukryta Zawartość

Mundorf seria AG+

Ukryta Zawartość

Dziś Mundorfy znalazły się w moim cd Exposure 2010,tak jak koledzy napisali zmiany są ogromne,

dynamika ,bas(ilość i jakośc)scena i dodatkowo kultura,kultura i jeszcze raz kultura.Brzmienie nabrało klasy całe

pasmo jest pełne i równe.Dzięki kolegą którzy pokierowali w tą stronę Laska,gabler, (nie)przeciętniak dzięki chłopaki.

Najlepiej wydane 120 pln w ostatnim czasie.Polecam także krajowy zakup,taniej niż na E-bayu i super kontakt

Ukryta Zawartość

post-8728-0-18870100-1364321522_thumb.jpg

post-8728-0-52402100-1364321544_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No pięknie się prezentują,a mówiłem ,warto było zaryzykować :)ja też teraz czekam na dostawę 15000uf mają być niedługo w sklepie mundorf pl ,tam ostatnio kupowałem dobry kontakt polecam,te kondy są rewelacyjne ,drogie ale warte tej kasy,poprawa w każdym aspekcie ,bas jak marzenie ,a mundorf robi jeszcze lepszą serię ...Jaro zobaczysz po parunastu dniach dopiero jak grają :)

Miałem takie samo zdanie jak ty ale w oryginalnej wersji Exposure wkłada 4700/ 63v więc podmieniłem

na tą samą wartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

W dacu McGyvera, są dwa wyjścia. Różnią się tylko kondami na wyjściu. Na jednym jest Mundorf, na drugim Hovland. Różnice są spore, w tym zestawieniu co teraz (Dynaudio c3), lepiej jest na Hovladzie.

Osobiście wolę odwrotnie niz kolega Palton... Mundorfy Supreme bardziej niz Hovlandy....choć w przypadku kolumn to nie jest takie proste, bardziej decyduje tu sam projekt np podział zwrotnicy etc. Co do DAC`ów to myslę że V-caps bije na głowę obydwa...ale cena dla wielu zaporowa.

Cieszy mnie że Mundorf wziął się za elektrolity po zaprzestaniu proukcji przez Rubycona serii Black Gate. Problem braku małych pojemnosci i napęć ale kto wie może kiedyś Niemiaszki będą je robić bo z tego co tu czytam mają o tym pojęcie. Do zasilaczy na bank się nadają.

Laska niestety takim specem od foto nie jestem jak ty ale starałem się.

Specem? ... Czysta amatorszczyzna Panie ;)

He he he jeszcze kilka osób wymieni kondy na mundorfy i założymy klub w celu bicia piany :D

No pięknie się prezentują,a mówiłem ,warto było zaryzykować :)ja też teraz czekam na dostawę 15000uf mają być niedługo w sklepie mundorf pl ,tam ostatnio kupowałem dobry kontakt polecam,te kondy są rewelacyjne ,drogie ale warte tej kasy,poprawa w każdym aspekcie ,bas jak marzenie ,a mundorf robi jeszcze lepszą serię ...Jaro zobaczysz po parunastu dniach dopiero jak grają :)

Robi czy będzie robił? jeśli robi to napisz która to seria.Zostawiłem cd włączone na całą noc i dzisiejszy dzień jak wrócę z pracy to zabiorę się za testy.

Laska zdjęcia robisz super wstydzę się swoje wklejać.

Robi czy będzie robił? jeśli robi to napisz która to seria.Zostawiłem cd włączone na całą noc i dzisiejszy dzień jak wrócę z pracy to zabiorę się za testy.

Laska zdjęcia robisz super wstydzę się swoje wklejać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Witam, odświeżę temat na temat kondensatorów e.lit. na temat M=Lytic AG, W moim Alto Siedzą 1 x Samwha HQ 10000uF 63V i 2 x Nichicon LQ 2200Uf 63 V --------------------- teraz mam pytanie; czy mogę zmienić na większe wartości przy tym samym napięciu, Na zasilanie dałbym 15000uF 63V i filtrujące 3300uf lub 4700uF 63V czy tak można zrobić czy nie - jestem Laikiem i fachowców chcę się poradzić, a oto te gagatki, które odeszły by na emeryturę.

Bardzo zależy mi na większym powietrzu i dużej przestrzeni bo bas i detale z ładną średnicą są, nie brakuje powietrza ale przestrzeni nie ma zarówno w głąb jak i w szerokości, czy większymi wartościami coś wskuram czy zostać przy fabrycznych wartościach ale o lepszej jakości?

Zdjęcia:

Ukryta Zawartość

post-45145-0-92647300-1375053955_thumb.jpg

post-45145-0-67002600-1375053970_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy mogę zmienić na większe wartości przy tym samym napięciu, Na wyjściu dałbym 15000uF 63V i filtrujące 3300uf lub 4700uF 63V czy tak można zrobić czy nie

w zdaniu popełniłem straszny błąd z niewiedzy, miało być nie na zasilaniu tylko na wyjściu, nie do końca się znam :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.