Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy /stary cd Hi end-owy

caparol

Rekomendowane odpowiedzi

Z całym szacunkiem do w/w Panów, ale jakim durniem trzeba być, żeby przez nieporozumienie, nieodpowiednie i niedokładne czytanie umów pozbyć się przypadkowo kierownictwa i decyzyjności w firmie wartej miliony dolarów, którą właściwie się stworzyło od zera i pracowało się na nią całe życie.

Co raz częściej upewniam się w twierdzeniu, że Amerykanie to głąby.

Konstruktorzy audio są jak artyści , szczerzy i ufni bez krzty podejrzeń że ktoś chce pojechać na ich plecach.

Tak było z Perem Abrahamsenem który wygraną dla siebie sprawę przegrał z nieuczciwymi adwokatami przeciwnika -dostawcą

wadliwych transformatorów i stanął na krawędzi bankructwa co w konsekwencji skończyło się sprzedaniem Electrocompanieta

Norweskiej firmie eksploracyjnej.Abrahamsen miał dozgonnie zapewniony etat honorowego udziałowca i 'ojca' firmy oraz

pomysłodawcę produktów E, ale z czasem został odsunięty z tej funkcji z uwagi na brak konsekwencji w realizacji nowej

tańszej linii produktów na które Pier Abrahamsen nie wyraził zgody i SŁUSZNIE gdyż doskonałe produkty Electrocompanieta

nie były drogie w porównaniu z konkurencją.

moge wiedziec skad masz takie informacje?

Ta informacja pochodzi od jednego z Europejskich dystrybutorów Electrocompanieta.

PS.Twój wpis w klubie Electrocompanieta zawiera błędy i jest jakiś chaos komputerowy - zobacz i popraw.

nie - po prostu wypisujesz brednie

i dlatego chcialbym wiedziec kto je rozpowszechnia

Dlaczego twierdzisz że to brednie ? Byłeś świadkiem tych wydarzeń - nie, więc skąd te oszczerstwa ? Tak dla zasady ?

Kiedy te wydarzenia miały miejsce to siedziałeś w PL więc nie odgrywaj cwaniaka.

czlowieku

przede wszystkim uspokoj sie i zbastuj troche bo napisales brednie i nie potrafisz ich obronic

jesli ktos ci naopowiadal bzdur - ok - takie zycie - zdarza sie. nie trzeba slepo wierzyc we wszystko i tyle

forum jest po to zeby weryfikowac takie i inne mity

wiec powtarzam jeszcze raz - jesli tych danych nie wyssales z palca to powiedz kto ci takich bzdur naopowiadal

tak dla zasady...

to gdzie sie znajdowalem podczas upadku firmy electrocompaniet nie ma nic do rzeczy. tak samo jak i nie ma nic do rzeczy kto wowczas sprawowal urzad papierza. ale moge sie mylic

Ok, powiem Ci, mój znajomy z UK który handlował Electrocompanietem od połowy lat osiemdziesiątych.Zna firmę i wszystkie wyroby

Electrocompanieta jak własną kieszeń.Nie podejrzewam go o fantazje lub inne nieodpowiedzialne informacje na w/w temat.

ok

powiedz znajomemu ze sie myli

bo w sumie nic z tego co napisales prawda nie jest

a jak by chcial swoja wiedze poglebic to najlatwiej po prostu zadzwonic do holdingu i poprosic brata pera - thomasa bo to on siedzi w warsztacie w lillestrøm i apgrejduje te wszytskie klocki ktore przychodza z calego swiata

swoja droga fajny widok..

a poniewaz siedzi tam glownie sam to mu sie nudzi. pogadac lubi a ze bluetootha do telefonu sie dorobil wiec swobodnie sie dogada

per jest tam nie tak czesto lecz jak sie go zlapieto tez rozmowny z niego jegomosc i bankowko nie opowiada bajek

poza tym temat byl walkowany po stokroc na norweskich lamach zarowno prasowych jak internetowych. w koncu badz co badz to byl flagowy norweski highend wiec napisano na ten temat wiele. wystarczy znac norweski.

ok

powiedz znajomemu ze sie myli

bo w sumie nic z tego co napisales prawda nie jest

To teraz wyjaśnij dlaczego mój znajomy się myli i jaka jest prawda.....

Ps.Jakoś nie mogę się doczekać tej niby prawdy.....może liczysz że CI się przyśni ?

Nic ci nie mam zamiaru wyjasniac

Pisze ci tylko zebys nie wierzyl w bajki

I tym samym bajek nie rozpowiadal bo to nie to forum

Chcesz sie dowiedziec jak bylo na prawde to pogmeraj na necie - angielski chyba znasz...

Jak chcesz sie obtrzaskac w temacie EC to polecam hifisentralen.no

Tam jest sporo na temat EC a na pewno dosyc zeby rozwiac twoje basnie

Wojek google ci pomoze w tlumaczeniu - dla chcacego nic trudnego...

Firma Electrocompaniet działa, nowa Piera Abrahamsena też i to jest najważniejsze.Reszta czy ktoś ma rację czy nie już nie jest

tak istotne.Cieszmy się sprzętami w/w firm i muzyką z nich płynącą bo to sprawia radość.

Mega księga wyznawców, niby znajomość tematu, ale.... no cóż, trzeba się było uczyć.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Do założyciela wątku. Napisz jaką kwotę chcialbyś przeznaczyć na zakup? Ze starszych modeli zainteresuj się kompletami Esoterica np. P70, D70 lub wadią 270 + 27ix (należy sprawdzić bo krąży po PL grzebana padaka).

Opublikowano · Ukryte przez palton, 2 Marca 2013 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 2 Marca 2013 - wpis nie na temat

A jednak jesteś! Już się martwiłem że coś ci się stało albo żeś chory.

Od dawna żadnych wyzwisk ani kpin. Pomyślałem...człowiek pewnie zaniemógł

albo wakacje jakieś?

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 2 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez misiomor, 2 Marca 2013 - nie na temat

Szymonek w między czasie ostrzył pióro do kolejnych rewelacyjnych wpisów i drapał się po.....nie wiem jak to nazwać [patrząc na jego nowego avatara] od kogo by tu zacząć i padło na mnie bo zostałem zbanowany w wątku założonym przez w/w Klub Elektrostatów i Magnetostatów [coś takiego]

A może robił remont swojego salonu odsłuchowego i zmienił kolor gąbkowych rozpraszaczy dżwięku ???

Do założyciela wątku. Napisz jaką kwotę chcialbyś przeznaczyć na zakup? Ze starszych modeli zainteresuj się kompletami Esoterica np. P70, D70 lub wadią 270 + 27ix (należy sprawdzić bo krąży po PL grzebana padaka).

Witaj

około 6000zł na używany , interesowałem się wadią 270+27 ale Esoterica nigdy nie brałem pod uwagą

6kzł wystarczy na Teaca VRDS25 lub 25X + porządna modyfikacja (można robić etapami, całość powinna zamknąć się w 8-9kzł). Z tego cedeka można wycisnąć niesamowicie dużo i wszystkie ulepszenia są bardzo popularne oraz świetnie opracowane. Miałem takie cuś od nowości, po maksymalnej przeróbce opampy, zegar, zasilanie, wszystkie kondensatory Black Gate (nie mylić z lampami elektronowymi! ), a nawet filtry cyfrowe! Po kompletnej przebudowie to źródło mówi papa nowemu Esotericowi K01 i niemiłosiernie wnerwia fanów wielu zer:)

Tu masz ekipę, która ma to co potrzeba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zajrzyj jaki transport siedzi w Wadii zwanej przez niektórych "łodią" a doznasz olśnienia.

Ukryta Zawartość

W TeacuVRDS25 i 25X siedzi laser SONY KSS151A.

Długowieczny... lecz nowy jest już nie do dostania.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

To nie jest KSS151A to samo siedzi w starym Krellu 300cd ale to nie ta sama klasa.

Nie zmienia to jednak faktu, że lepiej kupić za 6kzł porządny starszy cedek niż nową kambodżę. Proszę nie demonizować awarii laserów, osobiście maiłem 8 odtwarzaczy z tym laserem i wszystkie działały bez problemu. Można też nabyć dawcę ze stajni denona lub sony i można spać spokojnie. Mam jeszcze ze 2 cdeki na kss151A na zapas i nigdy się nie przydały. 90% awarii to zacierający się, niekonserwowany mechanizm a właściwie jedna z prowadnic sanek. Całość jest poruszana przez magnesy (dlatego sanki są blokowane w czasie transportu aby nie latały jak kur..ie cycki) i wystarczy lekki opór aby mieć problem z odczytem albo opóźnionym powrotem sanek. Miałem taki przypadek w transporcie Mac-a. Izopropanol + olejek silikonowy (nie dawać smaru bo łapie kurz) załatwia sprawę i napęd działa jak nowy. Konserwacja jest podstawą bezawaryjnego działania. Jak zajrzałem do środka w tym Mac-u to znalazłem sporo "kotów" a wystarczyło troszkę zadbać o sprzęt.

Jako ciekawostka wersja tego samego napędu oznaczona jako xs, niezwykle rzadka i rzut elementów obudowy. Cedek w cenie 10kzł nowy, dziś można o czymś takim pomarzyć. W niektórych mechanizmach bywają jeszcze problemu z czujnikiem krańcowym, wystarczy podgiąć, wyczyścić i psiknąć "kontaktem". Wspominam bo natknąłem się i na takowy przypadek.

Winowajca wymagający czyszczenia na czerwono.

post-874-0-04540100-1362481361_thumb.jpg

post-874-0-89426200-1362481370_thumb.jpg

post-874-0-30860200-1362481387_thumb.jpg

post-874-0-57273000-1362481415_thumb.jpg

post-874-0-63597700-1362481675_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.