Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

Frywolny strasznie spięty jesteś, może powinieneś skorzystać z własnej porady :)

Wyszliśmy trochę poza temat, no ale patron - Pan Darek - coś nie daje znaków życia i zrobiło się nudno.

Dobra kończymy spam.

mój kolega kupił ode mnie małą integrę zagra, Pan Darek zrobił mi taką wersję "mini", tanią. Tą integrę mialem dostać w zamian za mój niesprawny dzielony (brumiący preamp)

Teraz kumpel pisze do mnie:

"w tym małym wzmaku odzywa się transformator, to znaczy słychać jak buczy gdy wzmak pracuje. Pisałem z jednym gościem to kazał mi dokręcić, a jeżeli to nic nie da, znakiem, że trafo jest kiepskiej jakości. Dokręciłem i nic nie pomaga, dalej słychać buczenie, chyba, że to co innego."

Nie dość, że facet mnie złupił na dzielonym, nie dość, że nie naprawił preampa, to w zamian zbudował taką integrę, że wstyd, widać za mało jeszcze zarobił.

Trochę tu broniłem zagry podkreślam tylko ze względu na dźwięk, bo niektórzy tu chyba celowo krytykując zagry, nie znając przecież dźwięku. Teraz moje argumenty zaczynają ostatecznie lec w gruzach.

Dewizy Pan Darka - to amatorszczyzna, tupet, pazerność, krętactwo, nieudolność, niesłowność, nieprawdomówność, dalej już nie chce mi się pisać. O dźwięku, nawet jeśli dobry, nie m a sensu wspominać mając na uwadze wcześniej podane "zalety" współpracy z darkulem.

Lulu, jak mi kiedyś pisałeś, Twoje zagry mają inne transformatory i obudowy niż stosuje darkul - bo jak pisałeś darkula są gorszej jakości, czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat transformatorów, bo obudowy to jasna rzecz - widać wszystko jak na dłoni.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Że Wam się jeszcze nie znudził temat tych dwóch żenujących postaci...?

Jeden uczciwy a drugi kulturalny co pobanował wszystkich, którzy mu chcieli oczy otworzyć.

Jeden i drugi nie zasługuje aby im poświęcać swój czas.

Cała ta historia przypomina mi epizod z Samoobrony - czy można zgwałcić prostytutkę? ;)

Dziś środa :)

Nie wiem czemu, ale zaczęło mi się wydawać, że kulturalny to kobieta. Może niesłusznie, jednak dziwi chyba już wszystkich jego podejście. Zrobił z siebie ofiarę, tylko nie chce podjąć, jak to się mówi, żadnej "męskiej decyzji". Niestety brzydko można powiedzieć, że ofiara, ale losu. Z drugiej strony kobiety również bywają bardzo stanowcze i "twarde". Sam już nie wiem, co o tym sądzić?

W tej sprawie przykuwają uwagę najbardziej główni bohaterowie, ich relacje i groteskowe działania. Stąd chyba zainteresowanie tym tematem. Taka forumowa opera mydlana.

To teraz może coś o sprzęcie AGD?

Albo o oknach :)

Damjan - porządny transformator chyba można zamówić. Niech zrobią na takie napięcia jak potrzeba.

W tej sprawie przykuwają uwagę najbardziej główni bohaterowie, ich relacje i groteskowe działania. Stąd chyba zainteresowanie tym tematem. Taka forumowa opera mydlana.

Moda na sukces podobno leci w TV jakieś 18 lat. Moda Na Zagrę pewnie pobije ten rekord

Myślę, że w tej sprawie bardziej intrygujące jest na tym etapie to, że spotkały się dwie specyficzne osobowości, które nawiązały specyficzną relację, i relacje te co rusz zadziwiają innych, bo co można pisać o dźwięku czy systemie, którego nie ma.

Damjan to co napisałeś powoduje, że zagra chyba już kompletnie nie ma czym się bronić. Ten watek pokazuje, że Darkul to nie tylko chciwy matacz rolujący ludzi, ale i żaden konstruktor. To to że coś mu się udało tam zrobić, ktoś był zadowolony ze wzmaka słuchawkowego, to żaden wyznacznik jego umiejętności, jedno urządzenie to można skopiować czy ściągnąć schemat z netu, wsadzić do swojej obudowy, dla niepoznaki coś pozmieniać i wszystko.

Swoją droga kupować produkt DIY za kwoty około 10tyś to trzeba mieć odwagę, a Darkul dużą siłę przekonywania. Te drogie urządzenia nawet nie mają pilota, przecież mamy 21 wiek, no ale zawsze można jaką ascetyczną, minimalistyczną filozofię dorobić.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Myślę, że w tej sprawie bardziej intrygujące jest na tym etapie to, że spotkały się dwie specyficzne osobowości, które nawiązały specyficzną relację,

Sado-maso?

Hmm....

Odkupiłem na dniach wzmacniacz słuchawkowy robiony przez Darkula - dedykowany do słuchawek niskoomowych...i gra naprawdę dobrze, choć pierwszy właściciel musiał wymienić sobie potencjometr na przyzwoitej klasy ;)

Generalnie ja miałem już np. 2 inne słuchawkowce od Darkula,modyfikowanego behringera src2496 i żaden sprzęt nie był zły właściwie.

Osobną sprawą są te mecyje o których piszecie i to godne pożałowania ujadanie Darkula z adwersarzami/klientami. Z marketingu i zwyczajowego obycia po prostu dwója z minusem ;)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jak się skończy komedia z HQ ( Haj kłality) to umrzemy z nudów. Może by ktoś na ochotnika złożył jakieś zamówienie?

Wnioskuję by na ochotnika kupił jakąś integrę Parantulla. Najbardziej błyszczał, najwięcej kolejek nabił, ma moralny dług wobec nas polewających :)

To nie komedia, to opera w dwóch aktach, w środę i w sobotę. A na zakończenie to już w zakładach geriatrycznych będziemy siedzieć, przy dobrych wiatrach.

No i sie troche wyjasnilo dlaczego pan Azus chyba kolejny megakonstruktor naszego forum tak wychwalal podroby pana darka. Sam ulepil nawet obudowy do kolumn wykonanych przez lemura (swoja droga ladne). Nie mniej jednak:

Napisano dziś, 08:47

Bardzo ladne,teraz tylko czy to zagra?szkoda tylko ze kolumny ktore Azus mial wykonac dla mnie czyli(PIONEER EXCLUSIVE model 2402)napisal prosta obudowa a wymyslil cene 12000zl(tak dwanascie tysiecy zlotych)zazyczyl sobie nasz kolega Azus za sama obudowe!!!!!!,nie bede pisal ile mialy kosztowac cale po zrobieniu, ale cena wyszla Azusowi tyle co kosztuja orginalne w Japoni!!!te ze zdjecia tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tyle trzeba zaplacic za kopie kolegi ktory mial wykonac tanio!!!

Zrodlo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Takze jak widac nic nie jest dzielem przypadku. DarkAzus End - joint venture. Dzwienk broni siem sam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Klon droższy niż oryginał. No no..i to się nazywa smykałka do interesów. Niedługo pojawią sie na forum płyty SACD wypalane na pcecie drozsze niż oryginał., winyle 500gr HQ klepane w piwnicy itd . Normalnie deer huntering hehehe

Darkul przetarł szlak.

ceny mam takie jak wiatr zawieje, zalezą od mich chi merów, nastrojów, dzisiaj mam dobry dzień.

Jak dla ciebie dzisiaj tobie oddam te obudowy za 1500zł chcesz?..

Ewidentnie Darkul został czyimś idolem.

To forum zrobiło się miejscem dla ciekawych ludzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tak, ale to nie jest odkrycie, bo w którymś zlikwidowanym wątku o urządzeniach walcujących było jak się próbują zwąchać i o tym, że jednak ich drogi się rozeszły. Azusowi nie starczyło nerwa na p. Darka :)

No ale dzięki moderacji to już tylko przekaz ustny świadków zdarzeń pozostaje.

Ciekawe, że kiedyś DIY było dla ludzi, których nie było stać na droższe, firmowe sprzęty. Pasjonaci bezinteresownie dzielili się wzajemnie wiedzą, doświadczeniem, pomagali sobie i mieli z tego też sporo zabawy i satysfakcji.

Dzisiaj w DIY mamy wzmacniacze po 13 tyś, obudowy kolumn po 12 tyś zł itd. Świat się zmienia.

Ciekawe, że kiedyś DIY było dla ludzi, których nie było stać na droższe, firmowe sprzęty. Pasjonaci bezinteresownie dzielili się wzajemnie wiedzą, doświadczeniem, pomagali sobie i mieli z tego też sporo zabawy i satysfakcji.

Oczywiście, że się zmienia. Kiedy w grę zaczynają wchodzić kwoty rzędu 10 tys za klocek to nawet ten hobbysta amator co bezinteresownie pomagał , zaczyna wąchac interes. Naturalne.

Tylko aby się biznes kręcił ten mit hobbyzmu jest niezbędny bo inaczej geniusz hobbysta niczym się nie b ędzie różnił od wytwórcy zawodowego. NO i odpadają gwarancje, inne uznania wad, kaprysy klienta bo klient to petent czekający aż konstruktor-geniusz mu dzieło przygotuje,

Tak sobie wyobrażam ,że na potencjalnego kupca działa takie hasło "Robię jak dla siebie ale to musi kosztować/boleć/mieć głęboką kieszeń"

Jedna z moich historii kupna DIY ( a kupuję sporo różnego rodzaju dzieł) była taka ,że lata temu kupiłem za ok 300 wzmacniaczych słuchawkowy na lampkach. Sprzedawał to jegomość hobbysta dający dozywotnią gwarancję. Po jakims czasie sprzęt zaczął lekko pierdzieć. NIedawno chciałem oddać go w prezencie więc napisałem maila gwarancyjnego, zgodnie z dżentelmeńską umową.

Okazało się, że obecnie hobbysta jest poważanym konstruktorem w branży , o gwarancji nie pamiętamy za bardzo ale przegląd 400 pln plus kw.

i tak się rynek zmienił ale tez trochę zmienili go próżni klienci.

ArtDeco,

dokładnie i trafnie opisałeś darkula.

Bez względu na to czy potrafi budować dobre wzmacniacze czy nie, jego podejście do klienta (petenta:)) jest skandaliczne, bardzo wysokie mniemanie o sobie - nie wiem tylko czy rzeczywiście ten facet tak siebie ceni, czy robi to celowo - tzn. tworzy celowo pewna aurę artysty, który nic nie musi - to ludzie chcą...i poczekają sobie, bo WARTO. Druga sprawa to branża - audio jest specyficzne i ludzie wydają duże pieniądze, nieraz bez zastanowienia i nieracjonalnie - piszę tu też o sobie - bo tych interesów z Kuleszą nie mogę sobie darować. Kulesza wie o tym, dlatego pisze na forach swoje bajki, do tego paru naganiaczy - i leszcz złowiony

Jak można 8 miesięcy robić proste urządzenie, nieważne czy ono w rzeczywistości nie jest "proste", fakt jest taki, że darkul nie tylko oszukuje ludzi, ale robi z nich idiotów - a to boli chyba bardziej niż wtopione pieniądze (te relatywnie niewielkie). Takiego traktowania nie doświadczył nikt nawet w PRL - okazuje się, że w dzisiejszym świecie tak można - trzeba być tylko artystą

Cicho ! Zagra jedzie do HQ - będzie się działo !!! :D :D :D

Ja to widzę tak, że Pan Daruś dowiezie ZGRYWĘ najwcześniej tak jak na załączonym obrazku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja myślę, że Najbardziej Kulturalny Z Kulturalnych to już się w poważną ilość pampersów zaopatrzył prewencyjnie. Bo jak te dwumetrowe mózgotrzepy rykną, to mu zaworek puści na pewno :)

Kulturalny w swoim folwarku:

"No bo przecież na razie w tym wątku wypowiadają się najgłośniej osoby, które twierdziły, że nie ma najmniejszych szans, żeby Darkul cokolwiek dla mnie wykonał."

Sprawa nabrała rumieńców, mehakonstruktor COŚ wykonał i wysłał. Teraz wszystkim głupio. Bardzo głupio i wstyd.

Czyżby finał? I czyżby w kulturalnym wątku ostały się jeszcze jakieś "głośno wypowiadające się osoby"?

I czyżby w kulturalnym wątku ostały się jeszcze jakieś "głośno wypowiadające się osoby"?

Czy można "głośno się wypowiadać" z kneblem w ustach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W niektórych przypadkach knebel ma swoje zalety.

Ukryta Zawartość

Czy jednak z kneblem zagra?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.