Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

kto to właściwie jest ten Pan Darek? Jakiś chłopak wsiowy (taki ... Janko muzykant) czy też ktoś kto się rzeczywiście zna odrobinę więcej - niż potoczny amator - na elektronice?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

jak mozna nie wiedziec kim jest pan Darek :P znaja go wszystkie tuzy AS....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

To na AS też sprzedał ludziom takie dyrdymały o swoich konstrukcjach ? :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Pan Darek to jest jednoosobowe commando do zadan specjalnych... robi wzmaki, sluchawkowce, tjuninguje manty oraz tworzy kolumny na specjalnie wyprodukowanych glosnikach....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Pan Darek to jest jednoosobowe commando do zadan specjalnych... robi wzmaki, sluchawkowce, tjuninguje manty oraz tworzy kolumny na specjalnie wyprodukowanych glosnikach....

po czym usiłuje to ludziom sprzedać...jakby. Najchętniej sprzedaje w środę :) Jak coś się ze sprzedanych rzeczy popsuje, to bierze je "w serwis" i pisze: "...coś u pana z prundem nie tak...", po czym odsyła... w środę:)

kto to właściwie jest ten Pan Darek? Jakiś chłopak wsiowy (taki ... Janko muzykant) czy też ktoś kto się rzeczywiście zna odrobinę więcej - niż potoczny amator - na elektronice?

Pan Lemur - elektronik, konstruktor, iluzjonista, robi coś z niczego. Jedno spojrzenie, a dasz się zrobić jak dziecko, w domu ten czar jednak szybko pryska tyle, że to już na ogół jest po ptakach:)

5a32c141ab13368d1f0c6bc762220cf4.png

Napisalem kiedys o nim, iluzjonista... Myle, ze iluzjonista elektronik moze byc dobrym okresleniem...

Harry Houdini - elektronik-iluzjonista naszych czasów...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że Szanowny Kolega niewłaściwie podchodzi do tematu. Kolumny firmy ZAGRA to nie produkt, to DZIEŁO i dlatego rządzi się innymi prawami.

Co do terminów to jakiekolwiek pretensje są żałosne i wytłumaczalne jedynie niewiedzą. Każda twórczość opiera sie na nieuchwytnym elemencie natchnienia z którym trudno się przecież umówic na konkretny termin.

Twórca po otrzymaniu zamówienia siedzi i czeka na natchnienie które przychodzi albo i nie. A przecież w tym czasie jeść musi, musi też zapłacić za prąd i internet za które rachunki przychodzą terminowo bo dziełami sztuki przecież nie są.

Cena DZIEŁA niemożliwa jest do skalkulowania ponieważ czas oczekiwania na natchnienie jest zmienny i nieprzewidywalny. Artysta czeka a licznik bije. Można by naiwnie zapytać "Komu bije licznik?", zamawiający mógłby nawet powiedzieć, że rachunki i czas artysty go nie interesują ale jest to podejście filistra niegodnego obcować z Prawdziwą sztuką.

Przeciez gdyby Artysta nie czekal na natchnienie mógłby w tym czasie zarabiać pieniądze w inny sposób, np. porządkując pole magnetyczne na wzor płytek Holfi. Oczywiście wtedy mielibyśmy do czynienia z człowiekiem-płytką Kulfi lub nawet (włączając w to Know-How firmy) ZaKulfi.

Tak więc uwaga dla zamawiających - "Nie pytaj komu bije licznik. Bije on zawsze Tobie!"

Odnosnie specyfikacji sprzętu: ponieważ jak już ustaliliśmy nie mamy do czynienia z produktem tylko z dziełem problem znika samoistnie. Przecież dzieło jako efekt dzialania artystycznego jest niepowtarzalne. Kto jak kto ale audiofil powinien rozumieć fakt, że każde wykonanie dzieła jest inne.

Tak więc wszelkie pretensje o których tu i ówdzie słychać są tylko i wyłącznie wynikiem niedojrzałości odbiorców mentalnie nieprzygotowanych do obcowania z mistycznym aktem twórczym i jego emanacją, czyli samym DZIEŁEM.

Jak jesteś taki mądry to spróbuj sam coś skonstruować i jeszcze z tego wyżyć.

Napisalem kiedys o nim, iluzjonista... Myle, ze iluzjonista elektronik moze byc dobrym okresleniem...

Toż to Mistrz Woland i Behemot w jednej osobie !

Łatwo tak szydzić z innych.

mistrzu, nikt nie wyśmiewa samego faktu konstruowania sprzętu audio ani nikt nie twierdzi, że to łatwe oraz opłacalne. Chyba w ogóle nie rozumiesz o czym mowa w tym wątku i skąd te nabijania, albo jesteś klonem, albo świeżym klientem, a osobiste opowieści o Panu Darku, mógłbyś sobie darować...

Znowu coś poczta naknociła, miała być lepsza od kolportera, a tu proszę jakie kwiatki, człowiek składa sprzęt, wysyła, a ci nawet nie zarejestrują przesyłki. W każdym razie Pan Darek się wywiązał z umowy, porobił fotki, przekazał HQ, Pan Kulturalny potwierdził na forum, że sprzęt widział, list przewozowy widział. Teraz HQ będzie tropił przesyłkę-widmo, na własną rękę, bo co Pan Darek jest winien? Majstersztyk ...

ps. ciekawe, czy Pan Darek pokazał HQ zdjęcia wszystkich końcówek przesyłając 4 fotki po jednej końcówce :)

ps. ciekawe, czy Pan Darek pokazał HQ zdjęcia wszystkich końcówek przesyłając 4 fotki po jednej końcówce :)

Sugerujesz więc,że mamy tu do czynienia z modelem..........Wielokanałowe Wariacje Lemura?))

Jak jesteś taki mądry to spróbuj sam coś skonstruować i jeszcze z tego wyżyć.

A nie wiedziałem, że można próbować coś skonstruować i jeszcze brać za to kasę, toż to gorsze niż napluć w gębę! Jak chcesz wyżyć z klepania czegoś takiego jak Pan Darek, to musisz nauczyć się wciskać kit i kitem łatać, wtedy masz szansę na tytuł mistrza.

to albo ja coś nie doczytałem albo na koniec HQ wspomniał że będzie jedna.

ja się zatrzymałem na czterech 2-kanałowych, czyżby projekt ewoluował do pierwotnej koncepcji?

No ja też tak myślałem, ale może coś przeoczyłem.

Czy jest ktoś na sali, kto wie jaka była ostatnia wariacja (wersja) ?

"Mamy czwartek rano a ja od paru dni czekam na zdjęcia z postępu prac. Cały czas słyszę za godzinkę. Dostałem raz zdjęcie z wewnętrzego użebrowania pod tranformatory w końcówce, bo jednak będzie jedna a nie cztery osobne i tyle. Nie mam już siły. Dzisiaj znowu słyszę, że będzie wysyłka bo już praktycznie odsłuch całości i gotowe".

No pany, takiego niusa przeoczyć?

Odcinek 2548 albo jakiś tam , parę sród temu w każdym razie.

Faktycznie coś takiego było, dzięki.

Muszę uważniej oglądać każdy odcinek.

Patrząc jednak na to, to bardzo szybko zmieniają się te konstrukcje i nie są to drobne zmiany, a raczej fundamentalne.

Przecież do każdej z tych wersji potrzebne są inne części, inne obudowy, transformatory itd.

Czy Darkul ma taki zapas podzespołów w domu lezących na półce, że co rusz coś konstruuje, zmienia, przeprojektowuje, skoro przez pół roku nie mógł nawet przetworników do kolumn HQ kupić ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.