Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

To już wygląda na akt desperacji. Lepiej odczekaj trochę i za jakiś czas uderz ponownie. Zrób całej moderacji wzmaki, wykasują wszystkie wątki, zatrą ślady i interes ruszy na nowo - do czasu...

kolejnej środy.

Darkul desperat?.........z tym się zgodzę!!

Natomiast jesli chodzi o uderzenie to chyba powinien dawno to zrobić,ale samemu sobie w piersi i obiecać poprawę.

Z ta moderacją coś jest na rzeczy i nie tylko z nią takie plotki chodzą na mieście.

Interes nie musi na nowo ruszać -bo na leszcza nie ma sezonu ochronnego))

To już wygląda na akt desperacji. Lepiej odczekaj trochę i za jakiś czas uderz ponownie. Zrób całej moderacji wzmaki, wykasują wszystkie wątki, zatrą ślady i interes ruszy na nowo - do czasu...

kolejnej środy.

8e45318054_nie_ma_spiny_.jpg

Poniżej dwie foty budżetowych integr stereo (do kupienia za mniej niż 2.000zł)

i na końcu wypas Pana Darka tak tylko dla wizualnego porównania...

Pytanie brzmi - jak bardzo trzeba być naiwnym, aby uwierzyć, że to coś na zdjęciu nr 3 walcuje na miazgę cokolwiek...

parantulla,

akurat tego Denona PMA 1500 AE miażdzy zagra II - ta właśnie ze zdjęć. Barwa zagry jest o niebo bardziej naturalna, prawdziwa, teraz patrzę na cenę Denona - prawie 10 tys. za nowy?, no tak ale można kupić używki za 2-3 tys.

Tak więc nie jest tak źle z "zagrami":). Jednak w kontekście ceny (zagra ok. 8-10 tys.) zagra powinna mierzyć znacznie wyżej - może oczywiście konkurować z cenami nowych sprzętów w sklepach, jednak już w ofercie używanych sprzętów jest znacznie trudniej. Dodać należy fakt, o którym już pisałem - sprzętów audio jest bez liku, wystarczy dobrze poszukać, akurat zagra jest lepsza od tanich NAD (porównywałem te tanie C355, C372 - można je kupić za ponad tys. używki), to żaden "wyczyn" zagry. Pomijam już zupełnie jakość wykonania, wadliwość, usterki,...i serwis, ale to i tak dobrze, że dźwiękowo zagra staje w szranki ze sklepowymi wzmakami ze średniej półki (Pan Darek odważnie stawia je znacznie wyżej). Ale powtarzam, za mało klocków słyszałem, a wiemy jakie różne są ceny, ten Denon 1500 jest niewart swojej ceny, na pewno znajdzie się integra w podobnej cenie, ale znacznie lepsza dźwiękowo. Denona oceniłem jako grającego przesłodzonym, cukierkowatym dźwiękiem.

Zagra IV nieznacznie przewyższała ATC SiA150, ale już Accuphase E250 miało wyraźnie lepszą średnicę.

To tyle mojego głosu, obiektywnego.

Panowie, a ileż to roboty wrzucić w Google Maps Street View adres: Warszawa Cybisa 4?!

i co? surprise! - MegaKonstruktor w wieżowcu mieszka...

tak mi się coś widzi, że ta słyna lakiernia, to pewnie w piwnicy jest (a może wręcz na korytarzu, z braku miejsca).

czyli "firma" to jakieś 2,5 m2 w PIWNICY - co by doskonale tłumaczyło znikanie darkula z forum - bo albo lutuje/składa/lakieruje, albo siedzi w mieszkaniu przy kompie.

PS. tak. wiem, że mogłem się powstrzymać... ale cóż taka już moja praca: "fault finding to component level" ;-)

Proszę nie uwłaczać godności Darkula! MEGAKONSTRUKTOR pracuje tylko w KUCHNI !

parantulla,

akurat tego Denona PMA 1500 AE miażdzy zagra II - ta właśnie ze zdjęć. Barwa zagry jest o niebo bardziej naturalna, prawdziwa, teraz patrzę na cenę Denona - prawie 10 tys. za nowy?, no tak ale można kupić używki za 2-3 tys.

Może się mylę, ale ten Denon nowy kosztował coś koło 3.000,-pln

To tyle mojego głosu, obiektywnego.

Na pewno? ;)

"To co teraz, ha?"

tak podejrzewałem, że cena jest za wysoka, skoro używki chodzą po 2 tys.

sprawdziłem na szybko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no chyba, że to jakaś stara, nieaktualna oferta

Na pewno? ;)

rozwiń myśl, bo jak mam odpowiedzieć?

na pewno:)

Ukryta Zawartość

akurat tego Denona PMA 1500 AE miażdzy zagra II - ta właśnie ze zdjęć. Barwa zagry jest o niebo bardziej naturalna, prawdziwa, teraz patrzę na cenę Denona - prawie 10 tys. za nowy?

Coś tu damjan mylisz - ten Denon ze zdjęcia parantulli to był w sumie niedrogi wzmak. Miałem go, sprzedałem za 1250 zł. Od dawna jest nieprodukowany, zastąpił go PMA-1510, który można było kupić za około 3000 - 3500 zł chyba. Nigdy nie pretendował do żadnego tam hi-endu, zwykłe japońskie hi-fi, dobrze wyposażone, wygodne w obsłudze i niezawodne. Serwisowalne w każdej chwili, choć ani razu przez ponad 10 lat nie odmówił posłuszeństwa. Drugi właściciel jest bardzo zadowolony.

Yul, w takim razie masz rację, a konkluzja jest taka - pewne jest (w mojej opinii), że wzmaki zagra "miażdżą" te tanie wzmaki sklepowe - NADy, DENONy, natomiast wydając 8 tys. na integrę darkula dzisiaj dobrze bym się zastanowił i poszukał na rynku wtórnym jakiegoś wzmacniacza, no ale cóż, jak niektórzy słusznie pisali - poszedłem "na skróty".

Eee tam, miażdżenie tanich NAD-ów, Denon-ów i Pioneer-ów to żadne miażdżenie. Kosztują w końcu 1/4 do 1/3 tego co Zagra. Niech zmiażdży jakiego Jeffa Rowlanda, Audioneta, Passa, Bladeliusa, albo choćby głupiego Gryphoona :)

Yul, w takim razie masz rację, a konkluzja jest taka - pewne jest (w mojej opinii), że wzmaki zagra "miażdżą" te tanie wzmaki sklepowe - NADy, DENONy, natomiast wydając 8 tys. na integrę darkula dzisiaj dobrze bym się zastanowił i poszukał na rynku wtórnym jakiegoś wzmacniacza, no ale cóż, jak niektórzy słusznie pisali - poszedłem "na skróty".

Zakładając że przedział zagry jest 8-10 tys zł , i po opisach awaryjności i wykonania nie prezentują nic z nowego sprzętu czyli bardziej trzeba je porównać z używkami /bez obrazy dla używek/, to można za tę kasę mieć używkę markową która "zmiażdży i zwalcuje" zagrę .

No 10 tyś na używany wzmacniacz to już sporo, w takiej cenie są poważne urządzenia, które jako nowe kosztowały pomiędzy 20-30 tyś.

Co prawda kupując używkę jest zawsze jakieś ryzyko, grzebany, naprawiany itp, ale kupując nową zagrę mamy takie same obawy, a może nawet większe.

No 10 tyś na używany wzmacniacz to już sporo, w takiej cenie są poważne urządzenia, które jako nowe kosztowały pomiędzy 20-30 tyś.

Co prawda kupując używkę jest zawsze jakieś ryzyko, grzebany, naprawiany itp, ale kupując nową zagrę mamy takie same obawy, a może nawet większe.

bez przesady, co się zużywa we wzmacniaczach? przecież ludzie mają sprzętu 20 letnie i starsze, i grają, a kto "grzebie" w jakichś dobrych klockach? i w jakim celu? sprzęt audio to nie samochody...

a zagry to czasem nawet nie zagrają a już trzeba naprawiać:)

Za 10 kzł masz chociażby to:

Ukryta Zawartość

Odkupiony od dystrybutora więc w razie czego serwis jest.

Słuchałem - naprawdę fajny. I piszę to raczej do innych żeby się z pięć razy zastanowili wydając tyle pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Już nawet prasówki spokojnie zrobić nie można....

Ukryta Zawartość

Zbliżenie i link!

post-42065-0-99040400-1365977386_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Strach lodówkę otworzyć! ;-)

P.S.

Przyznaję, że nazwa artykułu nad wyraz trafna....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

a kto "grzebie" w jakichś dobrych klockach? i w jakim celu? sprzęt audio to nie samochody...

Oj mają niektórzy zacięcie do tuningowania sprzętu, wystarczy choćby to forum poczytać.

Jednak tak jak piszesz, kupując nową zagrę też nie mamy gwarancji poprawnego działania.

Użytkownik ps10 dnia 14.04.2013 - 19:07 napisał

Hq, reklamacja uwzględniona?

Napisano dziś, 09:54

Niby dlaczego miałaby nie być? I reklamacja i moje uwagi co do obudowy. Ma być zmieniona i jutro ma Darkul wysłać do mnie klocki.

KARAWANA RUSZYŁA DALEJ .

Darkul " ma wysłać" .

Siedzi dwóch audiofilów w barze w Nowym Yorku.

Patrzą, a tu wchodzi lemur...

Jeden pyta się drugiego:

Słuchaj, kto to?

Drugi mówi:

to najlepszy konstruktor w NY.

Popili i w końcu pierwszy się decyduje i podchodzi.

Cześć

No witam

Słyszałem, że jesteś lemurem

Zgadza się

Słuchaj, jestem audiofilem i mam ochotę na Twoje produkty, ile bierzesz?

Widzisz, nie znamy się więc na początek zrobię Ci zagre I,

ale to kosztuje 1500 $

1500 $!!!???? Czy Ty oszalał!!!???

Lemur wyprowadza przed bar gdzie stoi najnowsze porsche i mówi:

Widzisz ten samochód?

No widzę

Kupiłem go za zagry I

Facet pomyślał, w końcu się zdecydował.

zagre I grała jak złoto i bardzo mu się podobało.

Następnego dnia znów siedzi w tym samym barze,

patrzy a on znowu wchodzi.

A że wciąż był spragniony lepszego dźwięku

Witaj

O, witaj znowu

Wiesz co? Było fajnie mam ochotę na coś więcej

Znamy się trochę lepiej, więc Ci zrobie Ci zagre II ale to kosztuje 5000 $

5000 $!!!!???? Czyś Ty oszalał?????!!!!!

wyprowadza przed bar i pokazuje wieżowiec vis a vis

Widzisz ten budynek?

No widzę

Kupiłem go za zagry II

Pomyślał, po czym się zdecydował.

Zrobił mu tak dobrze, jak nigdy dotąd żadne inne firmy hi end.

Następnego dnia stwierdził,

że musi mieć jego kolumny bez względu na koszty.

Wchodzi do baru , on siedzi, wiec podchodzi i mówi:

Witaj

Ooooo, witaj ponownie

Słuchaj, zapłacę każdą cenę ale muszę mieć Twoje kolumny

On bierze go za rękę, wyprowadza przed bar

i pokazuje widoczną wyspę Manhattan

Widzisz ta wyspę?

Coś Ty !!!!! Kupiłeś Manhattan????!!!!

Gdybym umiał robić kolumny, to ta wyspa byłaby moja.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Decyzją moderacji, przenoszę ten kabaretowy wątek na bocznicę.

a jednak cenzura... :-) komu zależy aby zamknąć ten ciekawy wątek... toż to lepsze od polskich kabaretów ... swoją drogą czytałem jakąś recenzję gdzie sprzęt Konstruktora był użyty w systemie odniesienia:-) jak znajdę to wstawię ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.