Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

damjan byłby jako mocno poszkodowany bardzo wiarygodny, ale chwali sprzęt Darkula porównując z nówkami fabrycznymi za 3 tyś zł, dodatkowo mocna autosugestia jakości bo Denon miał kosztować kilkanaście tysięcy. Niestety błędny link i okazało się że ta lekko lepsza wtedy zagra od Denonka za 13 bodajże koła, okazała się lepsza od Denonka za.... 3 koła. dodatkowo porównania na kiepskich kolumnach /bez urazy damjan jestem tak samo słabo osłuchany i na pewno nie jestem ekspertem/. Ale żadnych doświadczeń z lepszym sprzętem a porównujemy z rozpierdulnikiem konstrukcyjnym, zagrażającym zdrowiu albo życiu, niechlujnie wykonanym za kilkanaście koła.

Gdyby się na to zdecydować to trzeba byłoby z używką za 15 tys , albo nowym za 30 albo 40 tyś. Gdyby jednak porównywać z klockiem uszkodzonym używanym , bo przecież nówki konstruktora nie działają od nowości, to już nie wiem z czym porównać. Kilka opinii w kilku wątkach lepiej osłuchanych i podających porównanie z lepszym sprzętem za kilkanaście koła stwierdziły że zagry szału nie robią a wręcz zajeżdżają estradówką lub jeden który stwierdza że się słuchać się tego nie da.

Risto, już chyba drugi raz coś mi insynuujesz, zakończmy na tym, że jestem nieosłuchany. Domyślam się, że masz na myśli fakt, że chcę zachwalić sprzęt darkukla, żeby go w miarę korzystnie sprzedać, dementuję - sprzedać nie mam szans, o czym otwarcie tu pisałem, nawet nie wystawię tego sprzętu w komisie. Jeszcze o dźwięku, w sobotę miałem u siebie odsłuch dzielonego systemu NAIM NAP200+NAC202, w porównaniu z integrą "zagra IV", NAIM zagrał z bliższą, bogatszą i wyraźniejszą średnicą oraz z lepszą przestrzenią, bas mocniejszy trochę w zagrze, o ile wcześniej gorzej oceniłem integrę ATC SIA2-150 (uboższy bas), to NAIM wypadł lepiej, ale nieznacznie, tzn. moim zdaniem nie wart tej dopłaty 10 tys. (zagra - 10 tys., dzielony NAIM - 20 tys - nowy).

Inna sprawa, że w okolicy 10-15 tys. można chyba znaleźć lepsze klocki (na rynku wtórnym), ja tego nie wiem, bo za mało sprzętu słyszałem, no i druga sprawa - ktoś inny mógłby mieć inne odczucia z odsłuchu i inne wyciągnąć wnioski, dlatego nie pisz czy jestem "wiarygodny" czy nie, uważam, że mój głos jest o tyle cenny, że mam sprzęt w domu i porównywałem z innymi wzmacniaczami a moje opinie są subiektywne, ale nie naciągane.

A wracając do zagra II - to te moje "monobloki", to wydają się gorsze od zagra IV, jeden człowiek, który ich słuchał stwierdził, że dźwięk go "zmęczył", więc może miał podobne odczucie do ludzi, których opinie przytaczasz "zagry szału nie robią a wręcz zajeżdżają estradówką lub jeden który stwierdza że się słuchać się tego nie da."

Co do słabych kolumn, mam ATC 40, to jakie mam mieć kolumny, żeby wyrobić sobie zdanie o wzmacniaczu ze średniej przecież półki?

a przy okazji porównałem sobie przetworniki - NAIM DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z moim CALYX DAC, i wypadły podobnie, gorzej zagrał mój CEC DX-51, ale te różnice wyszły na lepszym wzmocnieniu (NAIM - czytelniejsza średnica niż w zagrze). DAC zagra nie mam, bo go sprzedałem, ale był gorszy od CEC, to tym bardziej od Calyxa czy NAIMA.

Ukryta Zawartość

Was nie dorwało ale śmiech wielki. Można wysnuć wnioski, po przeczytaniu tego wątku, że wiecie dokladnie o co chodz

Jak się kierujesz przysłowiem: "Lepiej z mądrym stracić, niż z głupim zyskać", które świetnie opisuje kontakty z Mister Niesolidnym, to nic złego Ci się nie przydarzy!

Pozdro,

Yul

Z wiadomego, pokrewnego wątku:

"...Darkul miał dzisiaj wysłać sprzęt do mnie. Jak zwykle nic z tego. Nawet jednego zdjęcia z postępu prac nie dostałem..." - hehe, kolekcjoner zdjęć! To się nazywa: mieć kulturalne zainteresowania:)

"...Znowu problemy na lakierni. To już tydzień malują i nie mogą skończyć..." - skąd ja to znam - porównaj post nr 723 w tym wątku.

Jeżeli ktoś chce pre gramofonowe które dobrze gra to powinien się z nim dogadać na zasadach które zaproponowałem wcześniej:

I całkiem przypadkiem to cudo pojawiło się do kupienia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość vasa

(Konto usunięte)

I całkiem przypadkiem to cudo pojawiło się do kupienia:

Zerknij na zdjęcie mojego pre. Jakie gałki? Jakie szczotkowane aluminium?

Następny z zakonu Maciarewicza co nie był łaskaw nic o swoim sprzęcie napisać ale insynuować potrafi.

Gdyby się ktoś pytał to mój pre. Pisałem o nim we wcześniejszych postach (nr 607, 635,643). O odsłuchach wzmacniaczy D.K. przed kilkoma laty też. Nie będę się powtarzał.

A tak przy okazji, kolego jurkas74, czy mogę go sprzedać, czy mam pytać o zezwolenie. Radzę też uważniej przeglądać ogłoszenia na hipi.pl. Pre wystawiałem kilkakrotnie. Zdaje sobie sprawę, że w związku z zaistniałą sytuacją może się nie sprzedać, przeżyję to. Najwyżej komuś sprezentuję.

Risto, już chyba drugi raz coś mi insynuujesz, zakończmy na tym, że jestem nieosłuchany.

damjan, nic Ci nie insynuuję, już raz się obraziłeś się w kwestii kolumn, co jak wyjaśniłem dokładnie zgadzałem się z Twoja opinią , tj. że nie były najlepsze. Podkreśliłem że ja też nie mam takiego osłuchania żebyś znowu nie wziął do siebie. Nie słucham na kopy wzmaków nowych za 30-40 tyś zł a wg. mojej opinii takie trzeba brać na stół porównując niechlujnie wykonane i nie działające DIY. Wymieniłeś dosłownie kilka kolumn i kilka , bodajże trzy wzmaki za ok 3 tyś zł jako porównanie. Więc co jest niestosownego w mojej opinii? O co się tu obrażać?

Niech sobie zagry miażdżą co chcą , ale o ile robią to klockami 5-cio krotnie tańszymi, nówkami /sprawnymi/ to gdzie tu miejsce na zachwyt jakością? W takim też kontekście opinia że zagry grają nieźle jest nie tyle subiektywna , co może być po prostu nieprawdziwa. Gdyby porównać choć kilka nowych klocków, nawet w tym samym przedziale wtedy taka opinia coś wnosi. Przecież jak kupujemy , porównujemy to raczej odnosimy się opinią w kontekście pewnego poziomu cenowego. Zakładałem też że jak się kupuje DIY za kilkanaście koła to z jakiegoś powodu, np. "żaden nowy klocek za tę kasę nie zagra tak dobrze". I gdybym to choć raz tutaj usłyszał , nic więcej bym nie zarzucał, ale nie usłyszałem.

Nie chodzi o dyskredytowanie Twojej opinii, jestem faktycznie ciekaw jak to gra że ludzie decydują się na takie przejścia i tyle.

Risto, OK, rzeczywiście nic dziwnego nie napisałeś pod moim adresem.

Jestem trochę przewrażliwiony - po prostu w wątku pojawiło się parę fantastycznych teorii spiskowych godnych pana Antoniego M., ktoś tu nawet chyba wcześniej podejrzewał, że HQ150 ...to Pan Darek we własnej osobie, robiący zamęt na forum w myśl zasady "nie ważne co piszą..."

Ludzie decydują się na takie "przejścia", bo są nieosłuchani, albo nie mają możliwości odsłuchów, ktoś mi słusznie doradził, że niestety trzeba trochę pojeździć po kraju i posłuchać, wtedy i coś ciekawego się znajdzie i nikt klienta w maliny nie wpuści.

Kiedyś tak sobie zażartowałem, ale zastanawiam się czy Darkul naprawdę nie robi tego celowo HQ. Siada sobie przed kompem, bierze buteleczkę piwa i dobrze się bawi wymyślając HQ różne pierdoły. Może nawet pokazuje te maile kolegą i razem maja dobra zabawę jak wodzi za nos gościa.

Pan Darek jest dumny z siebie i swoich socjotechnik.

po prostu w wątku pojawiło się parę fantastycznych teorii spiskowych godnych pana Antoniego M.,

Autorzy teorii spiskowych dostosowywują sie poziomem do specyfiki relacji łaczących konstruktora z jego klientami.

Być może będąc cześcią tych relacji wydaje sie to w miare normalnie ale patrząc z zewnątrz to jest to nonsensowne. Niezaleznie czy zagra czy nie zagra

A tak przy okazji, kolego jurkas74, czy mogę go sprzedać, czy mam pytać o zezwolenie. Radzę też uważniej przeglądać ogłoszenia na hipi.pl. Pre wystawiałem kilkakrotnie. Zdaje sobie sprawę, że w związku z zaistniałą sytuacją może się nie sprzedać, przeżyję to. Najwyżej komuś sprezentuję.

Spoko, Pan Darek twierdzi, że m.in. ten wątek napędza mu klientów, po jego dzieła zaczynają się ustawiać kolejki itd. więc o sprzedaż pre nie powinieneś się więcej martwić. Ci ostatni z kolejki nie mogąc się doczekać na zezwolenie na wpłacenie zaliczki prędzej czy później skuszą się na coś z rynku wtórnego, tym bardziej że zakup bezpieczny z uwagi na legendarną już jakość serwisu świadczonego przez Pana Darka.
<br /> ktoś tu nawet chyba wcześniej podejrzewał, że HQ150 ...to Pan Darek we własnej osobie<br />
Niemożliwe. Niejaki "pan Darek " to analfabeta. HQ150 - ten przynajmniej pisze w miarę przyzwoicie.

Wysyp jakis

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Odnoszę takie jakieś dziwne wrażenie graniczące z pewnością, że każdy kto w końcu poświęcił parę minut

na uczciwe porównanie cudów Pana Darka do markowej konkurencji dostępnej w sklepie za podobne pieniądze,

czym prędzej próbuje się pozbyć tych hajendów, które jeszcze do niedawna walcowały ponoć wszystko w układzie słonecznym,

a zadowoleni klienci własną piersią bronili imienia konstruktora przed krytyką zazdrosnych dziamdziaków...

Tyle właśnie są warte i te sprzęty i wszystkie zachwyty nad nimi. To kto tam co tam jeszcze fajnego ma do sprzedania?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wysyp jakis

Ukryta Zawartość

A to przypadkiem nie jest ten gosc co to tak zachwalal sprzeta lemura i czynil odsluchy dla gawiedzi? :D

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

A to przypadkiem nie jest ten gosc co to tak zachwalal sprzeta lemura i czynil odsluchy dla gawiedzi? :D

Dokładnie ten sam.

Ale pewnie sprzedaje, żeby przejść na wyższą ZAGRĘ.

Dokładnie ten sam.

Ale pewnie sprzedaje, żeby przejść na wyższą ZAGRĘ.

Pan Darek obiecal mu pewnie 12 kanałowy wzmacniacz i 8-drozne kolumny.

To kto tam co tam jeszcze fajnego ma do sprzedania?

Dlaczego się tak interesujesz tym interesujesz??

Chcesz złożyć sobię wieżę Zagry?

Ja też jestem klientem Darkula... robił mi kiedyś system zbalansowany pod słuchawki DT150 z DACiem przez niego grzebanym src2496.

Już go nie posiadam choć nie był taki zły... Człowiek na pewno ma wiedzę i doświadczenie, ale nie do końca byłem zadowolony z wszystkich efektów jego pracy. Generalnie klient mało obyty ma tutaj "pod górkę", bardziej doświadczony klient na pewno wymoże więcej na oferencie.

Generalnie jestem zaskoczony tym karygodnym ujadaniem pomiędzy Darkulem a jego klientami oraz adwersarzami. Choć pewnie i tutaj ma to gdzieś uzasadnioną genezę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.