Skocz do zawartości
IGNORED

Dla kogo jest forum AudioStereo?

Gość partick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 18 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 18 Marca 2013 - nie na temat

Pamiętam jeszcze 5 lat temu wszystko dobrze chodziło, pensje szybko rosły, w dużych miastach 4-5tys

można było zarobić bez problemu.

Ale zaczęły się wpieprzać związki zawodowe, wprowadzono dodatkowe 7 dni zakazu handlu w święta jakby ten

handel był czymś złym i dziś jest kicha na rynku, pensje spadły a firmy się zwijają.

5-7 lat temu na misiach miałem 40% w pół roku a w fortisie drugie tyle

i nie zakaz handlu w niedzielę i wolne w trzech króli zakończyło tą passe

zap...lać można 16 lat, potem wchodzi w nawyk i tak do śmierci

niestety pracowitość nie zapewnia dobrobytu

są ludzie skazani na sukces, są i tacy co mają ciągłe porażki

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

U mnie dodatkowe zakazy handlu spowodowały poważne spadki obrotów o ok 20% a jak do tego doszedł ogólny kryzys to spadki pogłębiły się

o kolejne ok 20% i dziś mam firmę połowę mniejszą niż 5 lat temu.Mniej o połowę mam też ludzi więc okazało się to szkodliwe dla wszystkich.

Ale przynajmniej mam więcej czasu dla siebie, na muzykę i sprzęt.

Gdyby nadal była koniunktura to dalej bym zapier...ł aż bym padł na pysk a tak mam wymuszone więcej wolnego czasu i w sumie

jestem zadowolony.

W finale okazało się, że związki zawodowe większą krzywdę zrobiły pracownikom niż mnie.W zasadzie powinienem im podziękować.

widac tu wyraznie ze najlepiej idzie jednak napierdalanka i dlatego nalezy powolac wontek pt napierdalanka albo audiofilski ring .Z wontku wykluczeni zostana moderatorzy chiba ze wezma sami udzial w napiedalantce.tyle ze beda musieli poprosic o to rade napierdalanki.Palton wykluczony dozywotnio.

Nie przyjmie się. To byłoby takie płytkie. Jeśli chcesz osiągnąć cel lepiej nazwać go np. "Oaza spokoju". Efekt murowany od pierwszej strony.

Gość partick

(Konto usunięte)

Panowie, którzy dali się podpuścić na pyskówkę - proszę, zbastujcie, ok?

PS. jeżeli kogoś zablokowałem w tzw twórczym pędzie, to proszę o info na PW.

no offence :-)

cieszę się bardzo, że wątek powrócił w należne mu miejsce i miejmy nadzieję iż tu pozostanie - czego postaram się dopilnować.

ot, w takim UK, landlord nie ma prawa wejść pod moją nieobecność - może to wcale nie jest takie głupie :-)

Gość partick

(Konto usunięte)

Panowie, to jest główna zakładka, a nie bocznica, ok?

wracając do tematu, ja tu lubię wejść ot tak sobie na pogaduchy - łączą nas zainteresowania: Muzyka i Hi-Fi - czyż to samo w sobie nie jest piękne ;-)

Rzeczowa dyskusja była możliwa na początku gdy jeszcze nazywało się to Forum Lukara ale to było bardzo dawno temu...

Eeee tam, pamiętam jakie wtedy były pyskówki :). Ale wspominam niektóre z uśmiechem. Zawsze bawił mnie Qbrick, zdecydowanie inteligentny i bystry człowiek, mistrz ciętej riposty, lubił pojechać po niektórych, ale robił to tak że spora część forum rechotała ze śmiechu. Chociaż oszołomstwa i generalnie ludożerki było wtedy mniej, faktycznie większość stanowili pasjonaci, dziś tu za dużo osób przypadkowych, dzieciaków i trolli. Pewnie dlatego, że znacznie szersza grupa społeczna ma teraz dostęp do internetu. Część starej ekipy to dzisiaj redaktorzy, albo moderatorzy, część zrezygnowała, część niestety zmarła. To miejsce jest jak każdy tego typu byt internetowy: przekrojem mentalności społeczeństwa w pigułce. Znajdziemy tu szerokie spektrum zachowań i postaw ludzkich. Mamy tu frustratów, nerwusów a nawet zwykłych chamów, ale też ludzi spokojnych, pogodnych, uprzejmych, kulturalnych. A wieczorem wielu siada przed komputerem, bierze flaszkę czegoś mocnego na zapomnienie i klepie w klawiaturę. Stąd pyskówki, wojenki polsko-polskie i racje najmojsze. No nie jest tak panowie? Jest, ludzie wieczorami piją, tylko różne rzeczy potem robią. Tutaj lubią się poszarpać po kilku głębszych.

Forum zmieniło się nie tylko dlatego, że Lukar je sprzedał firmie która wywęszyła interes (pamiętam nasze święte oburzenie, odchodzenie z forum, zakładanie Audiohobby.pl itp.) ale również dlatego, że zmieniło się społeczeństwo. W ciągu 10 lat wyrosło nowe pokolenie, które zupełnie inaczej patrzy na muzykę, sposób jej pozyskiwania i odtwarzania/słuchania. Ci ludzie również tutaj się znaleźli. Chwała tym młodym, którzy pojawili się na audiostereo w poszukiwaniu lepszego dźwięku, otwarci na nieznane i chętni do weryfikacji dotychczasowych poglądów. Są też niestety młodzi, którzy pozjadali wszystkie rozumy, a ich obecność tutaj wpisuje się w ogólny "trynd" szerokiej aktywności w sieci. To pokolenie facebooka w złym znaczeniu tego sformułowania: chcą być wszędzie, często, szybko i niestety byle jak. Są wreszcie starsi, którzy poglądy zmieniają nadzwyczaj rzadko i niechętnie. Nie zawsze dlatego, że mają rację, tylko często dlatego że tak to niestety z wiekiem bywa. Jak na złość z wiekiem niestety ze słuchem też coraz słabiej...

Jeszcze jedna moja uwaga: jakby nie patrzeć jest to forum mocno audiofilskie, to jest środek jego ciężkości i nie ma się co na ten fakt obrażać. Takie były jego początki: skupiało hobbystów, pasjonatów sprzętu audio. A to hobby, jak każde zresztą, ma swoją specyfikę. Jest w nim miejsce na zasadnicze elementy toru audio, ale również kable, akcesoria, podstawki i wszystko pierdolniki pojawiające się w branży. Wyśmiewanie tego jest znakiem, że może ktoś jednak pomylił fora i lepszym miejscem dla niego jest np. trioda.pl. Tam założono kuriozum pod nazwą "kącik audiofila", który audiofilom na nic, za to znakomicie spełnia rolę miejsca gdzie można takich "zboczeńców" przeczołgać po błocie, a potem spokojnie wrócić do wątku o wzmacniaczach lampowych, które grają tak samo jeden w jeden.

I chociaż sam mam sceptyczne podejście do różnych audio-wynalazków, o audio voodoo nie wspominając, to rozumiem że mają one rację bytu na rynku i na tym forum.

Ale też piszesz o żenadzie w filmie i muzyce.

Sorry , trudno uciec od emocji po czytaniu tego i innych watków . Może nie zawsze porafię się należycie wysłowić i przekazać co mam na myśli i stąd te sprzeczności w wypowiedziach. Do kin wchodzi każdego tygodnia od 6 do 9 nowości a w zakładce film jedynym ( prawie ) komentarzemod pół roku jest zreszta zupełnie przeciętny Prometeusz . Dział muzyka też nie opisuje najciekawszych wydawnictw . A dwa ( podkreślam że dla mnie ) największe wydarzenia ubiegłego roku w finografii - nowa płyta Dead Can Dance oraz Cellebration Day Led Zeppelin miały na forum nie więcej niż 5-10 % pozytywnych recenzji . W dziale nowe płyty bardzo dobre recenzje pisał Violet - profesjonalnie zredagowane i zobrazowane , z dużym poczuciem smaku i dobrego pióra ale forum go " zakrakano " Nie podobało się że ktoś robi coś zbyt dobrze. Mówiąc o żenadzie chciałem zasugerować jak szczątkowo działaja pewne działy na tym forum . Jeśli na tym forum jeszcze ktoś oprócz sprzętu ineresuje się muzyką niech wyszuka najciekawsze wydawnicta ubiegłego roku i zobaczy ile z nich trafiło do powiedzmy działu muzyka . Ja nie mówię że nie ma tu osób znających się doskonale na muzyce , jasne że są ale często poszczególne działy nie sa w stanie przekazać odrobinę większej wiedzy.

Wiem że przez takie dyskusje , jak i te które nastapiły na następnych stronach ( 4 i 5 ) oddalamy się sedna tego postu a nawet zrażamy się do uczestnictwa w nim .W Polsce jest sporo ludzi kochających i audio i video i więszość z nich nie ma potrzeby być członkiem tego forum . Nie wiem ilu tu jest uczestników ale jakby komuś chciało się ich spisać okazałoby się że nie jest to wcale tak duża grupa jak nam sie wydaje . Trudno tez wymagać aby wszyscy tutaj lubili się i zgadzali ze zdaniem innych , nie musi tu być sielanka ale odrobina taktu , grzeczności i wyrozumiałości jest wskazana . Mi też nie raz dostało się za jakiś nieświadomy błąd ortograficzny , nie mówiąc o moim nieuctwie jak zapomniałem że trzeba myć igłę gramofonu . Kurcze zapomniałem , winyle stały spakowane 15 lat i czekały na porót mojego winylomaniactwa .

Eeee tam, pamiętam jakie wtedy były pyskówki :). Ale wspominam niektóre z uśmiechem. Zawsze bawił mnie Qbrick, zdecydowanie inteligentny i bystry człowiek, mistrz ciętej riposty, lubił pojechać po niektórych, ale robił to tak że spora część forum rechotała ze śmiechu. Chociaż oszołomstwa i generalnie ludożerki było wtedy mniej, faktycznie większość stanowili pasjonaci, dziś tu za dużo osób przypadkowych, dzieciaków i trolli. Pewnie dlatego, że znacznie szersza grupa społeczna ma teraz dostęp do internetu. Część starej ekipy to dzisiaj redaktorzy, albo moderatorzy, część zrezygnowała, część niestety zmarła. To miejsce jest jak każdy tego typu byt internetowy: przekrojem mentalności społeczeństwa w pigułce. Znajdziemy tu szerokie spektrum zachowań i postaw ludzkich. Mamy tu frustratów, nerwusów a nawet zwykłych chamów, ale też ludzi spokojnych, pogodnych, uprzejmych, kulturalnych. A wieczorem wielu siada przed komputerem, bierze flaszkę czegoś mocnego na zapomnienie i klepie w klawiaturę. Stąd pyskówki, wojenki polsko-polskie i racje najmojsze. No nie jest tak panowie? Jest, ludzie wieczorami piją, tylko różne rzeczy potem robią. Tutaj lubią się poszarpać po kilku głębszych.

Forum zmieniło się nie tylko dlatego, że Lukar je sprzedał firmie która wywęszyła interes (pamiętam nasze święte oburzenie, odchodzenie z forum, zakładanie Audiohobby.pl itp.) ale również dlatego, że zmieniło się społeczeństwo. W ciągu 10 lat wyrosło nowe pokolenie, które zupełnie inaczej patrzy na muzykę, sposób jej pozyskiwania i odtwarzania/słuchania. Ci ludzie również tutaj się znaleźli. Chwała tym młodym, którzy pojawili się na audiostereo w poszukiwaniu lepszego dźwięku, otwarci na nieznane i chętni do weryfikacji dotychczasowych poglądów. Są też niestety młodzi, którzy pozjadali wszystkie rozumy, a ich obecność tutaj wpisuje się w ogólny "trynd" szerokiej aktywności w sieci. To pokolenie facebooka w złym znaczeniu tego sformułowania: chcą być wszędzie, często, szybko i niestety byle jak. Są wreszcie starsi, którzy poglądy zmieniają nadzwyczaj rzadko i niechętnie. Nie zawsze dlatego, że mają rację, tylko często dlatego że tak to niestety z wiekiem bywa. Jak na złość z wiekiem niestety ze słuchem też coraz słabiej...

Jeszcze jedna moja uwaga: jakby nie patrzeć jest to forum mocno audiofilskie, to jest środek jego ciężkości i nie ma się co na ten fakt obrażać. Takie były jego początki: skupiało hobbystów, pasjonatów sprzętu audio. A to hobby, jak każde zresztą, ma swoją specyfikę. Jest w nim miejsce na zasadnicze elementy toru audio, ale również kable, akcesoria, podstawki i wszystko pierdolniki pojawiające się w branży. Wyśmiewanie tego jest znakiem, że może ktoś jednak pomylił fora i lepszym miejscem dla niego jest np. trioda.pl. Tam założono kuriozum pod nazwą "kącik audiofila", który audiofilom na nic, za to znakomicie spełnia rolę miejsca gdzie można takich "zboczeńców" przeczołgać po błocie, a potem spokojnie wrócić do wątku o wzmacniaczach lampowych, które grają tak samo jeden w jeden.

I chociaż sam mam sceptyczne podejście do różnych audio-wynalazków, o audio voodoo nie wspominając, to rozumiem że mają one rację bytu na rynku i na tym forum.

Fajnie przelane ,mam takie same odczucia.Świat się zmienia,ludzie też.Pozdrawiam.

Jestem stary wiekiem ale nowy na forum,zwróciłem się z prośbą o poradę w sprawie zakupu wzmacniacza,odpowiedziałem też na jeden post bo był podobny do mojego problemu,nie żalę się ale odpowiedzi i epitety jakie padały ze strony tz. fachowców wołają o pomstę do nieba pan sittek i muda44 robią wszystko żeby mnie zdyskredytować w oczach innych forumowiczów,być może jestem laikiem w sprawach sprzętowych,ale chciałem tylko rady i wyczerpującej informacji na temat zakupu wzmacniacza .Pytanie dla kogo forum,nie dla takich jak ja,chciałem coś się dowiedzieć, wymienić pogląd na temat mnie interesujący,a spotkałem się tylko z wyzwiskami i negacją moich opinii,oczywiście nikt ze mną nie musi się zgadzać,ale niech opinie wyraża w sposób kulturalny i rzeczowy.Pisałem też na innych forach i nigdzie nie spotkałem się z takim chamstwem,nawet gdy ktoś nie podzielał mojej opinii.Jeśli to są główni wasi eksperci ,znawcy sprzętu audio to rzeczywiście to forum nie jest dla mnie i mi podobnym.Pozdrawiam.

Gość partick

(Konto usunięte)

Jestem stary wiekiem ale nowy na forum,zwróciłem się z prośbą o poradę w sprawie zakupu wzmacniacza,odpowiedziałem też na jeden post bo był podobny do mojego problemu,nie żalę się ale odpowiedzi i epitety jakie padały ze strony tz. fachowców wołają o pomstę do nieba pan sittek i muda44 robią wszystko żeby mnie zdyskredytować w oczach innych forumowiczów,być może jestem laikiem w sprawach sprzętowych,ale chciałem tylko rady i wyczerpującej informacji na temat zakupu wzmacniacza .Pytanie dla kogo forum,nie dla takich jak ja,chciałem coś się dowiedzieć, wymienić pogląd na temat mnie interesujący,a spotkałem się tylko z wyzwiskami i negacją moich opinii,oczywiście nikt ze mną nie musi się zgadzać,ale niech opinie wyraża w sposób kulturalny i rzeczowy.Pisałem też na innych forach i nigdzie nie spotkałem się z takim chamstwem,nawet gdy ktoś nie podzielał mojej opinii.Jeśli to są główni wasi eksperci ,znawcy sprzętu audio to rzeczywiście to forum nie jest dla mnie i mi podobnym.Pozdrawiam.

Marku, po pierwsze wyluzuj. jesteś na forum raptem trzy tygodnie i nim zdążyłeś poznać ludzi, to już im zdążyłeś nawrzucać od "fachowców" - dawniej był taki dobry zwyczaj aby przed pierwszym wpisem, zapoznawać się z zawartością i klimatem przez miesiąc... i to dobry zwyczaj był.

pozdrawiam :-)

• Redaktorzy

O, jak milo. Okres bana minal i moge cos napisac. Zacytowalem utwor Niemena pt. Cztery sciany swiata i nagle ban!

Kobiet tu zapewne nie ma. Malo ktora kobita wie o co chodzi w sprzecie, zatem Panowie:

Szanujmy sie! Kochajmy jak bracia. Wymieniajmy poglady jak ludzie na poziomie, a nie chamy podpite spod remizy. Czlowiekiem gardzi czlowiek... Ze ktos slowem zlym zabija tak jak nozem... Nadszedl juz czass, najwyzszy czas by nienawisc zniszzyc w sobie... Spiewa Niemen i teraz z moich glosnikow spiewa Staszek Soyka. Szanujmy sie, bo pozostanie niesmak i rozpacz...

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Marku, po pierwsze wyluzuj. jesteś na forum raptem trzy tygodnie i nim zdążyłeś poznać ludzi, to już im zdążyłeś nawrzucać od "fachowców" - dawniej był taki dobry zwyczaj aby przed pierwszym wpisem, zapoznawać się z zawartością i klimatem przez miesiąc... i to dobry zwyczaj był.

Patric ale co ma piernik do wiatraka , nie bardzo rozumiem co ma " długość " do życzliwości ?

O, jak milo. Okres bana minal i moge cos napisac. Zacytowalem utwor Niemena pt. Cztery sciany swiata i nagle ban!

Kobiet tu zapewne nie ma. Malo ktora kobita wie o co chodzi w sprzecie, zatem Panowie:

Szanujmy sie! Kochajmy jak bracia. Wymieniajmy poglady jak ludzie na poziomie, a nie chamy podpite spod remizy. Czlowiekiem gardzi czlowiek... Ze ktos slowem zlym zabija tak jak nozem... Nadszedl juz czass, najwyzszy czas by nienawisc zniszzyc w sobie... Spiewa Niemen i teraz z moich glosnikow spiewa Staszek Soyka. Szanujmy sie, bo pozostanie niesmak i rozpacz...

Poruszyłeś temat który chodził mi po głowie od kilku dni jak powstał ten wątek . Właśnie dlaczego nie ma na tym forum kobiet ? Czy dlatego że nie muszą się dowarościowywać i przedłuzać penisa swoimi zabawkami ? Czy dlatego że mają wyzszą kulture osobista ? Niech każdy odpowie sobie sam .

Patrick , proszę Cię... :) Zanim się na tymże Forum zalogowałem - czytałem , poznawałem klimaty , ludzi , nicki i opinie wszelakie. Rok trwało... Pierwszego dnia , gdy światło dzienne ujrzał nick "Bezlitosna Niusia" - zostałem okrzyknięty przez kilku z Was : pedałem i zbokiem. Bo - jaki głupi nick , nieprawdaż ?:) Nawet moja żona Iwona - nie bardzo wiedziała , czemu chodzę taki struty... A - gdy napisałem serdecznie do gościa , oszukiwanego przez Wiadomo Kogo - jak jest okradany... - zostałem zbanowany w trymiga. Dziwne to Forum , zaiste...
Gość

(Konto usunięte)

Właśnie dlaczego nie ma na tym forum kobiet ? Czy dlatego że nie muszą się dowarościowywać i przedłuzać penisa swoimi zabawkami ? Czy dlatego że mają wyzszą kulture osobista ? Niech każdy odpowie sobie sam .

A nie przyszło Ci do głowy trzecie, najprostsze wytłumaczenie:

biorąc pod uwagę ogół populacji, nieznaczny tylko odsetek kobiet interesuje się takimi dziedzinami jak np. audio, motoryzacja, wędkarstwo... ;)

Gość partick

(Konto usunięte)

Patric ale co ma piernik do wiatraka , nie bardzo rozumiem co ma " długość " do życzliwości ?

no niby nie ma, a jednak ma ;-)

wiele osób wchodzi tu, gdzie my mieszkamy, z butami - i przyzwyczajeniami z IRL - a my tego nie lubimy... może faktycznie już czas aby wydzielić "poczekalnię" dla nowych.

O, jak milo. Okres bana minal i moge cos napisac.

Zarejestrowałeś się dwa tygodnie temu i ban? w którym dniu dostałeś ?

Startujesz do rankingu "najszybciej zbanowany na AS"?

1. Patric ale co ma piernik do wiatraka , nie bardzo rozumiem co ma " długość " do życzliwości ?

2. Poruszyłeś temat który chodził mi po głowie od kilku dni jak powstał ten wątek . Właśnie dlaczego nie ma na tym forum kobiet ? Czy dlatego że nie muszą się dowarościowywać i przedłuzać penisa swoimi zabawkami ? Czy dlatego że mają wyzszą kulture osobista ? Niech każdy odpowie sobie sam .

2. Znam Kobiety na Forum. Fajne! I zapewniam, że znają się!!

A dlaczego nie kłócą się w dyskusjach o...

Bo to domena Facetów o kompleksach wynikających z za krótkich ptaszków...

1. Ano ma jak wynika z odpowiedzi na 2. mała długość, duże kompleksy, kłótnie o nic, chamstwo...

• Redaktorzy

Risto, jeszcze wczoraj nie moglem pisac postow w tym temacie. Napisane bylo "Zostales zbanowany. Nie mozesz pisac w tym temacie" czy jakos podobnie. Kulture staram sie zachowac, choc przy takiej Sztuce ciezko ja zachowac ;-)

Risto, jeszcze wczoraj nie moglem pisac postow w tym temacie. Napisane bylo "Zostales zbanowany. Nie mozesz pisac w tym temacie" czy jakos podobnie. Kulture staram sie zachowac, choc przy takiej Sztuce ciezko ja zachowac ;-)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.