Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 905 do stereo

gokar83

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam możliwość w okazyjnej cenie nabyć onkyo 905. Obecnie słucham tylko muzyki stereo i pewnie tak pozostanie przez długi czas, chociaż taki amp może by mnie zmotywował do dalszej podróży :)

Co mnie kusi w tym modelu oprócz dobrych końcówek mocy :) Radio internetowe nad którym się ostatnio mocno zastanawiałem. Model mało popularny na allegro bo na rynku wtórnym go nie widze. Google też za dużo mi na jego temat nie powiadziało - zaledwie 3 lub 4 opinie znalazłem... to trochę mało. No i cena też mnie kusi bo ok 2 tyś jak dla mnie.

Może tu mi ktoś coś podpowie czy warto.

Kolumny obecne to STX FS250, transport Denon dcd 625, pokój ok 20 m^2 muzyka różna z nastawieniem na rock z lat 80, alternatywna, żonka czasem coś bardziej komercyjnego wrzuci.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

https://www.audiostereo.pl/topic/101857-onkyo-905-do-stereo/

Witaj,

jeśli szukasz urządzenia wyłącznie do słuchania muzyki, to przykładowo za 2 tys. zł. lepiej zagra wzmacniacz NAD C326BEE, Cambridge Audio Azur 351A. Zaletą Onkyo jest ogromna moc (zasilacz 1kw) oraz dźwięk wielokanałowy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Mam Onkyo 905. Tylko do kina u mnie. I jak chcesz mieć kino to go za ta kwotę kupuj w ciemno. Jeśli jest O.K.

Natomiast jesli szukasz wzmaka stereo to sobie odpuść. Lepiej poszukać innej używki.

Radio internetowe w 905 jest dosyć ubogie. Poza tym jakość tych stacji radiowych pozostawia wiele do życzenia.

Nie uważam żeby ten bajer był argumentem na rzecz zakupu 905-ki.

I jeszcze jedno. jak kupisz 905-kę to musi ona stać na górze półki. Nie wkładaj jej do wewnątrz. Pioruńsko się grzeje.

ok, czas zaufać forum. Czyli raczej odpuszcze temat. Ewentualnie jak znajdę czas to pożyczę od znajomego i podepne... z tym, że jeżeli do stereo jest nie do końca dobry a ja szukam czegoś dobrego to...

Dzięki za szybką odpowiedz.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Gość Gość

(Konto usunięte)

Pięć klas wyżej od tego supermarketowego pudełka.

Nie nazywałbym Onkyo 905 supermarketowym pudełkiem.

Miałeś z nim do czynienia? W kinie domowym do którego został stworzony, jest naprawdę niezły.

Obecnie żeby kupić amplituner o podobnych możliwościach trzeba przygotować sie na wydatek około 10000zł.

To już nie jest supermarketowy poziom!

https://www.google.pl/search?q=Onkyo+905&hl=en&client=firefox-a&hs=OYr&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=By5DUbPkFJDOswbJp4GoBw&ved=0CD4QsAQ&biw=1280&bih=846#imgrc=I7ITxzSeHKgZQM%3A%3Bh4ZRnSzSZtadHM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages.buzzillions.com%252Fimages_customers%252F06%252F47%252F919072_21142_full.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.buzzillions.com%252Freviews%252Fonkyo-tx-nr905-black-7-1-channel-thx-ultra2-home-theater-receiver-reviews%3B1024%3B683

Nie nazywałbym Onkyo 905 supermarketowym pudełkiem.

Miałeś z nim do czynienia? W kinie domowym do którego został stworzony, jest naprawdę niezły.

Obecnie żeby kupić amplituner o podobnych możliwościach trzeba przygotować sie na wydatek około 10000zł.

To już nie jest supermarketowy poziom!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do stereo to poziom MM.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

E-206 kosztuje prawie 2x tyle i gdzie ja to poslucham... pytalem o 905 bo liczylem, ze jako topowy model made in japan sprzed kilku lat za kilka tysiecy zltych to w stero bedzie kasowal obecne wzmaki w cenie powiedzmy do 3 tys co by w zupelnosci mi styklo bo mam hk-3480, czyli budzetowe marketowe cudo hehe. Jednak widzac tak negatywne opinie o stereo a na tym mi glownie zalezy nie wiem czy warto tracic na ten klocek czas i zawracac glowe znajomemu, ktory zapewne znajdzie na niego nabywce.

E-206 kosztuje prawie 2x tyle i gdzie ja to poslucham... pytalem o 905 bo liczylem, ze jako topowy model made in japan sprzed kilku lat za kilka tysiecy zltych to w stero bedzie kasowal obecne wzmaki w cenie powiedzmy do 3 tys co by w zupelnosci mi styklo bo mam hk-3480, czyli budzetowe marketowe cudo hehe. Jednak widzac tak negatywne opinie o stereo a na tym mi glownie zalezy nie wiem czy warto tracic na ten klocek czas i zawracac glowe znajomemu, ktory zapewne znajdzie na niego nabywce.

Na audiomarkt.de jest za 500 euro + przesyłka, czyli jakieś 2150 zł.

905 w stereo zagra npewno świetnie tylko niestety całoś zagra tak jak najsłabszy element toru a zarówno kolumny STX FS250 to bidniusio i źródło dcd625 też bidniusio także 905 będzie przewymiarowana do tego zestawu cajmniej 4 razy. Ja mam 805 z podpietymi mentorkami i dvd 2500 BT i w stereo oraz w kinie naprawde klasa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.