Skocz do zawartości
IGNORED

Cypryjski kryzys i koniec raju podatkowego!

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

szkoda, że w ramach licznych reperkusji tzn ucieczki kapitału z Cypru, możliwych likwidacjimiejsc pracy itd w konsekwencji i tak najbardziej utraci cypryjski Kowalski

Rząd dostanie kasę z unii, Cypru nie zabije kryzys, Kowalskiemu zabiorą niecałe 7% z konta. Toć to tragedia.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rząd dostanie kasę z unii, Cypru nie zabije kryzys, Kowalskiemu zabiorą niecałe 7% z konta. Toć to tragedia.

Dla rządu nie. Dla Kowalskiego tak. Przy czym zaznaczam, że nie piszę o K...!

Nie wiem nie wiem, w przypadku kiedy oszczędności są już raz opodatkowane, drugi raz jest to już normalna standardowa kradzież. Co mnie to obchodzi, że rząd ma problem z budżetem i jeden z głównych banków państwa staje nad przepaścią i nie ma możliwości dofinansowania... czyli co..??? Pod parasolem ochronnym Unii trzeba zabrać ciułaczowi w tak bezczelny i jawny sposób... oferując w zamian bezwartościowe jak na razie obligacje...??? Jakby nie spojrzeć, jest to wydymanie klienta i żadne tłumaczenia, wykresy, funkcje, zasady i cały medialny szum nic nie pomoże. Sprawa precedensowa i jestem przekonany, że odbije się echem w całej Europie, a wiarygodność banków sięgnie poziomu zerowego. Kiedyś, w dawnej Rumunii, ludzie za trzymanie pieniędzy w banku musieli płacić ustalony procent od swoich oszczędności... Właściwie niczym się przypadek cypryjski nie różni. W US, szczególnie w Illinois, opodatkowali już wszystko co możliwe, procent od lokat depozytowych jest minimalny, praktycznie przynoszący straty, ale na zabranie kasy w tak jawny i bezczelny sposób z prywatnych kont bankowych nikt by się nie odważył.

Parker's Mood

w przypadku kiedy oszczędności są już raz opodatkowane, drugi raz jest to już normalna standardowa kradzież.

A VAT?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

, a wiarygodność banków sięgnie poziomu zerowego

a gdzie ta wiarygodnosc jest obecnie??te wiarygodnosc jak na razie obiecuja panstwa gwarantujac wklady do 100tys euro.A banki to firma jak kazda.Jaka wiarygodnosc gdy gotowki jest 15 % a reszta to kredyty...

a jestem za szukaniem metod do poprawy bytu OGOLU społeczeństwa a nie JEDNOSTKOM (zawsze tym najbogatszym) wiec zabranie chomikom którzy nic nie robia dla rozwoju tylko chomikują pieniądze które w większości pewnie ze zlodziejstwa pochodzą

Ty sie walnij porządnie w głowe,czymś odpowiednio cięzkim a może po takim wstrząsie zaczniesz myśleć normalnie.Takich oszołomów za komuny było całe mnóstwo,które krzyczało"prywaciarz to złodziej" i jak widać jeszce nie wygineli,dalej bredzisz.

I tak w tunelu widać światełko.....upadku UE

Obecnie, w US, każda lokata do $250 tysięcy jest ubezpieczona i gwarantowana przez rząd (FDIC). Cokolwiek się stanie, kasę do tej sumy zwracają bez problemu, ale nie o taką wiarygodność mi chodzi. Pewność lokat i oprocentowania legła w gruzach, a zaufanie do raju podatkowego sięgnie poziomu - jak już wspomniałem - zerowego! Proszę sobie wyobrazić np. swoją firmę, której zyski leżą zdeponowane w cypryjskim banku w wysokości 2 miliardów euro i nagle, pewnego słonecznego i pięknego dnia, budzimy się, a na koncie jest o dwieście milionów mniej. Jak by się Państwo czuli...??? Jak słyszę bełkot o ratowaniu państwa czy też jakiegoś głównego banku w państwie, to mnie to najnormalniej w świecie śmieszy, bo co mnie to obchodzi, jak jestem np. Rosjaninem, albo Polakiem czy też innym Eskimosem. Berlin i UE po prostu zrobiła skok na bank w imieniu prawa i za***rdoliła ludzkie pieniądze. Inaczej tego się nie da przedstawić i naprawdę nie obchodzą mnie żadne funkcje, wykresy, tłumaczenia, wyższość świąt BN nad wielkanocnymi i tym podobny bełkot. Ukradli szmal i to wszystko. Car Putin jest bardzo niezadowolony i tylko czekać na reakcję i podjęcie odpowiednich kroków.

Parker's Mood

Ty Mark tak sie nie irytuj,bo ci żyłka penknie.Ci co bełkocom nic innego nie potrafiom,tyko to.Chcesz im zabrac jedynom rzecz jakom znajom?Wtedy mogom na banki napadać...zacząć.I co wtedy?

Zgodnie z libertariańska zasadą: "chcącemu nie dzieje się krzywda".

To nie jest zasada libertariańska czy liberalna. To tylko idioci korwinowscy tak ją interpretują, bo w dupie byli i gówno wiedza na ten temat.

Zasada dotyczy dopuszczalnego ryzyka przez osoby np. wykonujące zawody wymagające narażania się na ryzyko. I w żaden sposób nie działa wobec tak zwanego ryzyka inwestycyjnego czy "narażenia" na oszustwa.

Pewność lokat i oprocentowania legła w gruzach, a zaufanie do raju podatkowego sięgnie poziomu - jak już wspomniałem - zerowego!

bardzo ci żal tych rosyjskich oligarchów jak widać. ich interes i ich zaufanie do raju podatkowego są BEZCENNE :-)

Jaka wiarygodnosc gdy gotowki jest 15 % a reszta to kredyty.

Największa wiarygodność byłaby wtedy gdyby kredytów nie by o w ogóle, a 100% gotówki w bankach. Wtedy mulsy bujałyby się na palmach i banany jadły jako klasa uprzywilejowana. Ta nieuprzywilejowana żarłaby trawę.

Największa wiarygodność byłaby wtedy gdyby kredytów nie by o w ogóle, a 100% gotówki w bankach. Wtedy mulsy bujałyby się na palmach i banany

jasne sprawa pimpek ze tak byloby piknie ale za co takie jak ty gołodupce kupowalyby mieszkania.

Berlin i UE po prostu zrobiła skok na bank w imieniu prawa i za***rdoliła ludzkie pieniądze.

moze warto zapytac w takim razie obywateli panstwa niemieckiego co mysla o ratowaniu pieniedzy rosjan za pieniadze niemieckie.Inwestycje cypru w rosji stanowia 170 mlrdow gdy sam PKB cypru 17 mld.Czyli lewe pieniadze wracaja do rosji juz jako prawe i daja korzysc rosji.A na to maja sie zlozyc niemcy.A CO ICH TO OBCHODZI.Skoro cypr wybrał siobie taki sposob na wygodne zycie i ty tez chcac miec 6-5 % a nie 1,5% od euro jak jest w niemczech i polsce.Co kogo moze obchodzic ze ty masz i chcesz miec wiecej.....

jasne sprawa pimpek ze tak byloby piknie ale za co gołodupce kupowalyby mieszkania.

+

nie mówiąc już o tym , że banki muszą zarabiać na kredytach aby bogatym ludziom opłacało się trzymać pieniądze na kontach bankowych ......

Piotr

jasne sprawa pimpek ze tak byloby piknie ale za co takie jak ty gołodupce kupowalyby mieszkania.

Kolejny raz idiota nie zrozumiał wpisu.

Ale jak pięknie mu to wyszło.

a generalnie to nie unia zrobila skok na bank.To cypr zapragnal pieniedzy po przesraniu swoich, od unii zeby splacic pensje,kredyty,opieke zdrowotna, emerytury...swoich obywateli.

kolejny idiota nie zrozumial wpisu ale jakze do dupy mu to wyszlo.

nagle nie ale po jakimś czasie gospodarka zwolni bo konsumenci będą mniej wydawać(bo będą mieć mniej kasy),

A niby dlaczego??? Jak masz miliard w lokacie to masz miliard w lokacie. Po opodatkowaniu masz o siedem procent mniej w lokacie ale nadal masz w lokacie. To niczego nie zmienia.

Obrażasz pana Mulsa sam pisząc głupoty , cytuję Twoje słowa : "Największa wiarygodność byłaby wtedy gdyby kredytów nie by o w ogóle" i teraz nam wyjaśnij jak pogodzić Twoją interpretację wiarygodności banków z zarabianiem pieniędzy tychże banków ?

Piotr

teraz nam wyjaśnij jak pogodzić Twoją interpretację wiarygodności banków z zarabianiem pieniędzy tychże banków ?

Pewnie Arku napisze tak - "banki maja dawać pieniądze biedakom, a nie zarabiać"!

No! Przyszli po rozum do głowy i tak jak przewidziałem nie ruszą nie swoich pieniędzy... no i dobrze! Jeszcze parę wpisów i zamykam wątek, bo nie ma już nad czym rozprawiać...

Parker's Mood

nie mówiąc już o tym , że banki muszą zarabiać na kredytach aby bogatym ludziom opłacało

i przypomina to produkcje materialow wybuchowych ktorych produkcja jest niebezpieczna z zalozenia ale innego wyjscia nie ma.

No! Przyszli po rozum do głowy i tak jak przewidziałem nie ruszą nie swoich pieniędzy... no i dobrze! Jeszcze parę wpisów i zamykam wątek, bo nie ma już nad czym rozprawiać...

a wlasnie ze dopiero nalezy.Cóś co moglo sie stac ..moze sie stac.A nawet stanie sie napewno.

Proszę sobie wyobrazić np. swoją firmę, której zyski leżą zdeponowane w cypryjskim banku w wysokości 2 miliardów euro i nagle, pewnego słonecznego i pięknego dnia, budzimy się, a na koncie jest o dwieście milionów mniej. Jak by się Państwo czuli...???

Ja bym się nie czuł, mając tyle kasy mógłbym prywatnie zbombardować Cypr i co by mi zrobili?

No ale jak widać Cypryjczycy pokazali Unii gest Kozakiewicza i co im Unia zrobi :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

i ciekawe co nastapi..teraz.Z rosjanami i kapitalem twoim.

Ja bym się nie czuł, mając tyle kasy mógłbym prywatnie zbombardować Cypr i co by mi zrobili?

No ale jak widać Cypryjczycy pokazali Unii gest Kozakiewicza i co im Unia zrobi :)

powaznie to jest gest ...A moze unia nie dac.Cypr nie jest istotnym elementem unii i .wyskocza z euro.Moze zanim pokazali ten gest mogli sprobowac pozyczyc od chin.

albo zwiazac sie unia z rosja.

Obrażasz pana Mulsa sam pisząc głupoty , cytuję Twoje słowa : "Największa wiarygodność byłaby wtedy gdyby kredytów nie by o w ogóle" i teraz nam wyjaśnij jak pogodzić Twoją interpretację wiarygodności banków z zarabianiem pieniędzy tychże banków ?

Kolejny raz idiota ni ezrozumiał wpisu.

Teraz lepiej??? DOTARŁO w tę przestrzeń między uszami?

Pewnie Arku napisze tak - "banki maja dawać pieniądze biedakom, a nie zarabiać"!

Raczej powie, że coraz więcej niepiśmiennych idiotów w internecie.

Wcześniej czy póżniej chciwość i konsumpcja zeżrą ten świat... oczywiście lud sam się już zjada od dawna, ale nowe trendy promowania zła proces ten mocno przyspieszą!

Wysłaliby Chucka Norrisa i po Tobie...!

Parker's Mood

Kolejny raz idiota ni ezrozumiał wpisu.

>>>>>>>faktycznie jest to problem WIELKICH niezrozumianych przez plebs bajkopisarzy.Umieraja w zapomnieniu i nedzy..

Ciepło! :)

>>>>>>a ci pomogliby im wydobyc posiadana rope i sprzedac przez firme gasprom.Ku uciesze ..rosjan.po wczesniejszym kupieniu cypru.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.