Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner pod mission m35i

necrophiliac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje jak najtanszego amplitunera ktory pociagnie moje missiony m35i. Zalezy mi aby mial wejscie usb z ktorego bedzie czytal w najgorszym przypadku mp3 320 i wav (flac mile widziany). Musi to byc nowe urzadzenie posiadajace hdmi. Prosze o propozycje. Pozdrawiam. Cena max 1200 zl. Im mmniej tym lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/102006-amplituner-pod-mission-m35i/

W tym przedziale cenowym proponowałbym skupić się na dwóch produktach, mianowicie Harman Kardon AVR-70 oraz Onkyo TX-SR313, raczej najciekawsze propozycje w okolicach 1200 zł.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

co do tych propozycji one sa 6ohm a moje kolumny 8ohm czy to ma jakies znaczenie ? pociagna je bez problemu ? bo sie nie znam na tym ani troche

Aha i wybierajac miedzy nimi ktory lepiej ? zalezy mi na dobrym dzwieku stereo

Harman obsługuje 6-8 Ohm, Onkyo 6-16 Ohm. Swobodnie będą pasować.

Tutaj akurat moim faworytem jest AVR 70.

Niestety nie mam potwierdzenia co do WAV, ale na pewno MP3 oraz WMA.

Co do Onkyo to na pewno Mp3 ponieważ to miałem okazję testować. Niestety karta katalogowa nic nie mówi o pozostałych formatach, a nie chciałbym wprowadzić Ciebie w błąd.

zaczalem sam szperac i znalazlem cos takiego Pioneer VSX-527 i podobno on odtwarza flac z usb

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podobno tez Yamaha RX-V473 odtwarza flac z usb

Jezeli to prawda to zastanawialbym sie nad tymi modelami. Ktory z nich wybrac do stereo ? pionek podobno wiecej "FLAKÓW" odtwarza ale nie wiem czy ktokolwiek moze mi potwierdzic ze te ampki rzeczywiscie je odtwarzaja z usb bo to dla mnie najwazniejsze

Ukryta Zawartość

Tych modeli nie brałem pod uwagę ze względu na założony przez Ciebie budżet. Z obydwu modeli decydowałbym się bezapelacyjnie na Pioneera.

Proszę bardzo, jakbyś miał jakiekolwiek wątpliwości to pisz śmiało na PW.

Wydaje mi się, że Yamaha HTR-4065 dobrze sprawdziłaby się w Twoim systemie. Jest to dokładnie RX-V473 tylko o 100 zł. tańszy, urządzenie jest wystarczająco mocne, żeby dobrze zasilić Twoje kolumny i spełnia Twoje wymagania związane z funkcjonalnością.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuch, w przypadku pytań służę pomocą

Jeśli podepniesz pod Pioneera jeszcze pozostałe kolumny do systemu 5.0, w przypadku m35i może to być za dużo, urządzenie wyłączy się przy głośniejszych odsłuchach. Dopiero model VSX-922 spokojnie pociągnie taki zestaw kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety nie mam mozliwosci podjechania poniewaz jestem z dolnoslaskiego. Co do kolumn to zostanie stereo poniewaz amp ma sluzyc glownie do muzy a reszta tylko od czasu do czasu

co do Yamaha HTR-4065 to ona na bank odtwarza flac przez usb ? poza tym cena jest jednak troche wyzsza niz 1150 zl za tego pionka

Specyfikacja HTR-4065 jest identyczna jak RX-V467 który odczytuje pliki flac przez USB. U nas w ofercie bez słuchawek cena nie powinna przekroczyć założonego przez Ciebie budżetu, a urządzenie moim zdaniem jest znacznie lepsze brzmieniowo od VSX-527.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wstyd i ręce opadają, napisał wyraźnie o co chodzi - STEREO. Jak już się dowiedziałeś, to zamiast odwieść go od tego zamiaru pójścia w amplituner do kina, to dalej wciskasz to swoje gówno. Żeby było śmieszniej to drugi kolega z branży ma przeciwne zdanie co do Pioneer vs Yamaha.

Co do kolumn to zostanie stereo poniewaz amp ma sluzyc glownie do muzy a reszta tylko od czasu do czasu

Wbij sobie do głowy i nie będzie w tym ani deka przesady - tani amplituner do kina w porównaniu do wzmacniacza za podobne pieniądze nie gra nawet w połowie tak dobrze. Pomijam już aspekt mocy (prawdziwej, nie na papierze), bo żaden z tutaj wymienionych amplitunerów nie jest w stanie uciągnąć tak dużych podłogówek jak M35i. Więc cóż z tego że będziesz miał odtwarzanie plików z USB, jak nie będzie się tego dało (niemal) słuchać ? Potem powiesz, że M35i mają słaby bas, brakuje dynamiki i grają anemicznie, bez polotu. Za tą samą kwotę kupisz nowy, albo nawet i za 150zł-200zł kupisz używany wzmacniacz, który zdeklasuje tego typu szmelc wielokanałowy, który tylko ładnie wygląda i ma parę bajerów. Odtwarzacz plików zewnętrzny kosztuje grosze i podłączysz do każdego sprzętu grającego.

Wbij sobie do głowy i nie będzie w tym ani deka przesady - tani amplituner do kina w porównaniu do wzmacniacza za podobne pieniądze nie gra nawet w połowie tak dobrze. Pomijam już aspekt mocy (prawdziwej, nie na papierze), bo żaden z tutaj wymienionych amplitunerów nie jest w stanie uciągnąć tak dużych podłogówek jak M35i. Więc cóż z tego że będziesz miał odtwarzanie plików z USB, jak nie będzie się tego dało (niemal) słuchać ? Potem powiesz, że M35i mają słaby bas, brakuje dynamiki i grają anemicznie, bez polotu. Za tą samą kwotę kupisz nowy, albo nawet i za 150zł-200zł kupisz używany wzmacniacz, który zdeklasuje tego typu szmelc wielokanałowy, który tylko ładnie wygląda i ma parę bajerów. Odtwarzacz plików zewnętrzny kosztuje grosze i podłączysz do każdego sprzętu grającego.

Kolega jeszcze się nie wyleczył, z tych bredni jakie od dłuższego czasu są tu wypisywane,ja już dawno doszedłem do wniosku,że nie ma się co udzielać i doradzać.Czasami zajrzę poczytam,pośmieje się,i na tym koniec.

Kolega jeszcze się nie wyleczył, z tych bredni jakie od dłuższego czasu są tu wypisywane,ja już dawno doszedłem do wniosku,że nie ma się co udzielać i doradzać.Czasami zajrzę poczytam,pośmieje się,i na tym koniec.

Ok. pojechałeś po przedmówcy.

Ale bądź mężczyzną i podaj przykłady iż w tej samej cenie amp. KD i wzmacniacz są trak samo dobre w stereo

Inaczej nam zostanie się śmiać z Ciebie....

Jak będzie ????

wszystko dobrze ale ja prosze o propozycje takiego sprzetu poniewaz nie mam mozliwosci odsluchu a budzet nie pozawala poszalec przy wzmacniaczach ktore sa sporo drozsze od ampli

Wcale nie są droższe.

Może być i amplituner stereo i wzmacniacz stereo.

Harman Kardon HK 3390 lub trochę droższy HK 980.

A jak to gra w porównaniu do HK 70 lub Yamahy 473 ?

Dla porównania z Harman Kardon musiałbyś kupić chyba dopiero model amplitunera do kina AVR 760 żeby to zagrało podobnie (i wcale nie byłbym tego taki pewien), możesz sprawdzić ile kosztuje. Masz też Pioneer A-30, z trochę droższych ampli stereo Yamahę RS 500, Cambridge SR 10.

Witajcie ponownie,

oczywiście wzmacniacz stereofoniczny w podobnym przedziale cenowym zagra znacznie lepiej niż amplituner wielokanałowy, jest mnóstwo dobrych i niedrogich wzmacniaczy, które zmieściłyby się w założonym budżecie. Problem jednak w tym, że szukamy urządzenia, które będzie miało złącze USB oraz HDMI - tak wyraźnie życzy sobie zainteresowany. Tak więc chyba nie ma innej możliwości, jak amplituner wielokanałowy, jedynie trzeba kupić model który najlepiej poradzi sobie z kolumnami Mission.

czyli co mam sobie kupic cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus wzmacniacz ? sam nie wiem co juz wybrac :D

Ukryta Zawartość

Możesz sobie nawet kupić MP4 za 20zł. Pod taki stacjonarny odtwarzacz będziesz musiał pewnie włączać TV aby coś odsłuchać.

Tak czy siak pomyśl i pogłówkuj jak sobie rozwiązać sprawę odtwarzania plików. Wybór amplitunera do kina zamiast sprzętu stereo, tylko z powodu obecności USB byłby czystym kretynizmem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.