Skocz do zawartości
IGNORED

system stereo do 2500 zł +- 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo głośno to raczej nie będę słuchał i pewnie powinna wystarczyć, tylko żeby dobrze grało za takie pieniądze :)

A jeżeli za jakiś czas bym dokupił lepsze kolumny do wieży np b&w seria 6xx to czy by była duża różnica w dźwięku ?

Zwróć uwagę jeszcze na Denon 107 lub nowszy 109 .

Jeszcze jest Denon Ceol :)

Ta 107 jest teraz wyprzedawana w dobrej cenie , wypiera ją 109 .

Napewno mocniejszy zestaw od Yamahy .

Pozdrawiam.

Maciej

Używany Nad c320bee wywalić pre i regulacje barwy do tego używane kolumny np.dali 450, źródło komp z dobrą kartą dźwiekową np.xonar.

Używany Nad c320bee wywalić pre i regulacje barwy do tego używane kolumny np.dali 450, źródło komp z dobrą kartą dźwiekową np.xonar.

To dosc dobry pomysl i powinien przebic miniwierze.

do hiphopu to jest dobry stary mocny ampli vintage np philips 686 do tego altusy 200 i masz po problemie z pianocraftem zamęczysz sie

Mam Pianocrafta w 22 metrach nie zagra . w 9 metrach u mnie daje fajnie sobie radę ale w dużym pokoju jest już katastrofa . W tej cenie do 22 m to celuj w używki . Np NAD 320 plus Kef Q1 polecał taki zestaw Pacuła i miałem okazję słuchać go w pokoju własnie 20 metrowym zagrał bardzo fajnie ( poprawniej niż droższe podłogówki ) . powodzenia .

Edytowane przez jacm

Bardzo głośno to raczej nie będę słuchał i pewnie powinna wystarczyć, tylko żeby dobrze grało za takie pieniądze :)

A jeżeli za jakiś czas bym dokupił lepsze kolumny do wieży np b&w seria 6xx to czy by była duża różnica w dźwięku ?

Tu nie chodzi o glosnosc,bo ta moze Ci wystarczyc jesli nie lubisz glosno sluchac.Poprostu w takiej kubaturze dzwiek nie bedzie mial "ciała".Wymiana kolumn w zestawach mini jest bez sensu z punktu widzenia czysto finansowego.Bo wiadomo,ze poprawic brzmienie sie da,ale za te pieniadze mozna jeszcze lepiej ida inna droga niz mini.Do tych wiezyczek standardowe kolumny to i tak wiecej niz ta elektronika moze z siebie dać.Powinienes zaczac skladac zestaw z uzywek.Czyli 2 tysiace na poczatek a pozniej planowales bowerki,czyli budzet sie zwieksza i zaczyna zblizac sie do najbardziej sensownego.Kwota 4,5-5k to jest kwota za ktora z uzywanych klockow da sie zlozyc juz dobrze grajace stereo.Ponizej tej kwoty gra duzo slabiej.Powyzej juz tylko po troche lepiej.

Witam. Właśnie zarejestrowałem się na forum. Prosiłbym o pomoc w doborze zestawu stereo do pokoju. Lubie słuchać głośnej muzyki klubowej w dobrej jakości. Nie pytajcie się o cene. Chciałbym w miare dobry sprzęt w przyzwoitej cenie. Czekam na propozycje.

odzielne

Czy mógłbym mieć wzmacniacz samochodowy w domu? Jeśli tak jak to zrobić?

Dzieki za odpowiedzi ;)

P.S. Wiem ze jest full takich postów, ale po przeczytaniu kilkunastu, całkiem zryłem sobie banie.

do hiphopu to jest dobry stary mocny ampli vintage np philips 686 do tego altusy 200 i masz po problemie z pianocraftem zamęczysz sie

Altusy to ja właśnie mam tylko, że to są 140 i czasami głowa boli od słuchania basu i wysokich tonów :P

Nie pytajcie się o cene. Chciałbym w miare dobry sprzęt w przyzwoitej cenie. Czekam na propozycje.

Jak myślisz? Nie znając ceny jaką chciałbyś przeznaczyć - da się coś mądrego doradzić?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

PianoCraft w 22m z fabrycznymi monitorkami nie zagra. Mam e-810, które gra u mnie z dużymi podłogówkami w 20m i dopiero jest przyzwoicie. Próbowałem oczywiście podłączać monitorki i to jest przepaść zwłaszcza w zakresie basu. Dlatego też monitorki od PC poszły do sypialni (9m) i to o dziwo gra baaardzo fajnie.

Luxmany i winyle 

Witam . Jestem tu nowy.Moglibyście mi doradzić sprzęt stereo do mojego pokoju cenowo do 2000-2500zl.

Wiem że na was moge liczyć :)

+ powiedzcie mi miej wiecej co to jest amplituner i czym on sie rozni od wzmacniacza lub odtwarzacza.

Dzięki za odpowiedzi :)

No więc amplituner jest to mniej więcej wzmacniacz i głównie różni się od odtwarzacza tym, że wzmacnia a nie odtwarza.

Do twojego pokoju doradzam ci zestaw złożony ze wzmacniacza, odtwarzacza i kolumn.

za 2000 to mozna co najwyżej kupić sobie wieże typu plastik fantastik a nie zestaw do słuchania muzyki, ot i cała puenta tematu !

za 2000 to mozna co najwyżej kupić sobie wieże typu plastik fantastik a nie zestaw do słuchania muzyki, ot i cała puenta tematu !

Bredzisz. Za te pieniądze można złożyć całkiem przyzwoity (używany) zestaw. Większość z nas zaczynała nawet od mniejszych budżetów i dawało radę. Trzeba tylko mieć trochę chęci i poczytać forum.

Bredzisz. Za te pieniądze można złożyć całkiem przyzwoity (używany) zestaw. Większość z nas zaczynała nawet od mniejszych budżetów i dawało radę. Trzeba tylko mieć trochę chęci i poczytać forum.

Nic dodać, nic ująć ;-)

2000 złotych wystarczy jedynie do odsłuchiwania muzyki. Aby odczuwać zadowolenie należy wydać niestety więcej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A co myślicie o magnatach quantumach 673 lub 653 i do tego jakiś używany wzmacniacz za 700 - 800zł ?

Edytowane przez Piotr Kuzioła

Witam.

Proszę o radę czy Harman/Kardon HK 3490 dobrze zagra z Tonsil Maestro II 180? Pokój ok. 21 m2. Słucham praktycznie wszystkiego z większym naciskiem na rocka.

Witam

Proszę o radę czy Harman/Kardon HK 3490 dobrze zagra z Tonsil Maestro II 180? Pokój ok. 21 m2. Słucham praktycznie wszystkiego z większym naciskiem na rocka.

Tonsil Maestro to przeciętne kolumny, do rocka wręcz słabe. Szkoda ich do Harmana - ale i tak proporcje nie za bardzo w takim zestawieniu, zobacz droższe kolumny a tańsze wzmocnienie.

Witam.

Czytałem wiele tematów na różnych forach i mam mętlik w głowie straszny, dlatego postanowiłem założyć nowy osobny temat.

Za jakiś czas będe kupował, jakiś sprzęt grający do mojego pokoju (ok 15m kwadratowych), ale jaki?. Do tej pory cały czas miałem jakieś zwykłe wieże, wiec mam wrazenie ze wszystko zagra lepiej.

Słucham głównie rapu, elektro, trance z płyt CD lub USB. Bardzo lubie głęboki bas. Cena - do 3 tyś. Chce w końcu mieć na czym słuchać muzyki, dawno juz planowałem zmiane wieży na coś co jest kilka półek wyżej. Co polecacie w tej kwocie i dlaczego? Macie jakieś doświadczenia?.

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Witam! Potrzebuje rady. Mam obecnie zestaw kina złożony z HK AVR 255 i KEF Q5, Q3, Q9c, PSW 2000. Chciałbym naprawdę dobrego stereo, nie koniecznie nowy i drogi i dopasować do KEF Q5. Co radzicie ?

Do wyboru mam: Nad C352, Nad 317, Nad 372, Nad C720bee, Nad 350, Nad 320bee, Denon PMA-1560, Denon PMA-1500R, Rotel RA985BX, no i jakieś CD,

Czekam na propozycje i może macie coś od siebie czego nie udało mi sie znaleźć.

Tonsil Maestro to przeciętne kolumny, do rocka wręcz słabe. Szkoda ich do Harmana - ale i tak proporcje nie za bardzo w takim zestawieniu, zobacz droższe kolumny a tańsze wzmocnienie.

Tonsil Maestro mają w sieci dobre opinie. Wiem jednak, na przykładzie sprzętu innego typu, że nie można na tych opiniach w 100% polegać nie sprawdzając samemu.

Zatem wybrać inne kolumny czy inny wzmacniacz?

Może coś z Yamahy dobrze z nimi spasuje. Spotkałem opinie, że RX-797 nieźle z nimi gra.

Byłbym wdzięczny za jakieś konkretne propozycje zestawienia. Mogą być nowe albo używane. Cena do 3,5 tys.

Ten HK 3490 jest interesujący, bo ma wejście optyczne. Mógłbym łatwo podłączyć do niego TV, ale to nie jest najważniejsze. Moc też nie jest najważniejsza.

Zależy mi aby to dobrze, dynamicznie brzmiało.

Tonsil Maestro mają w sieci dobre opinie.

Tonsil Altus i Zeus też mają dobre opinie :)

Kwestia do czego porównujemy, ludzie najczęściej i tak kupują w ciemno bo to w końcu Tonsil. W cenach Maestro czyli 1500-2000 są po prostu lepsze kolumny nawet bardziej znanych marek jak KEF, Monitor Audio, Magnat, Heco. Nie daj sobie wmówić, że one są takie super bo polskie i powinny kosztować 2x tyle, bo to bzdura. Co do piecyka, to napisz czy zależy Ci na tunerze, bo wejście cyfrowe można łatwo zrobić dokupując dac FIO za 150zł.

Witam

Zwracam się z prośbą o podpowiedź dotyczącą doboru zestawu stereo. Założenia cenowe to okolice 1500zł za kolumny i ok 1000-1300 za wzmacnicz.

W ramach ekonomicznego rozwiązania dopuszczam zakup używanego sprzętu (raczej wamacniacz).

Wybór pada na kolumny z pogranicza podłogowych i podstawkowych, sam nie wiem czy jeszcze podstawki czy juz podłogowe bo i wielkość pomieszczenia

nie powala - 15m2 (4,5mx3,4m) - usytuowanie kolumn na rysunku. Ustawienie zestawu przy dłuższej ścianie (stąd preferowany otwór br z przodu).

Skłaniał bym się raczej w stronę uniwersalności zestawu. Muzyka to od trip-hopu przez wszelkie formy chilloutu dalej elektronikę i acid jazz po rzadziej ale też odtwarzany rock. Czasem fajnie by było cieszyć się też utworem, gdzie w niewielkiej ilości dzwięków pierwszoplanową rolę odgrywa wokal. Podsumowując gatunki mimo wszytsko preferujące dolne pasma częstotliwości, ale nie chciał bym ich dominacji, rozlazłego basu, bardziej dynamiki tego obszaru. Oczywiście nic za damo, więc gotów jestem poświęcić nieco górne partie.

ustawieniez.jpg[/url] Uploaded with

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maestro to jedne z najlepszych kolumn w swoim przedziale cenowym - markowe, trzydrożne na przyzwoitych przetwornikach, ważące ponad 20kg za 1500-1600zł?

Problem z Maestro polega na tym, że swego czasu na allegro pojawiło się sporo wyglądających identycznie "SKŁADAKÓW" z podzespołów "wyniesionych" z fabryki (czasem "wziętych" w rozliczeniu za zaległe wynagrodzenie).

Moim zdaniem w zbliżonej cenie lepszymi konstrukcjami są tonsilowskie Siesty/Fiesty, Magnat Quantum 607, Kody Harmony K5000.

• Pokaż nowe odpowiedzi