Skocz do zawartości
IGNORED

czy Ty jesteś taki sam ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

'ignorance is bliss'....

a niektorzy skonczyli studia i wyjechali za granice.

...a jaki to ma zwiazek?

chiba ze pijesz do maryjana ze wyjechal?

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

to dopiero wtedy przestaje byc smieszne jesli zalozysz ze polowa na tym AS to tacy sami a niektorzy skonczyli studia i wyjechali za granice.

Niestety dzis juz czlowieka po studiach zazwyczaj nie uznaje sie za madrego. Bynajmniej ja tak uwazam po obserwacji naszego otoczenia. To ze ktos skonczyl studia wcale nie oznacza ze jest madry, inteligentny czy kulturalny.

?👈

Mądry po studiach to jest zawsze szczególnie po zarządzaniu i marketingiem lub hotelarstwie :D - wtedy zadaje pytanie: po cholere wydałem tyle pieniędzy :)

ps nie studiowałem :P

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

W tym programie jest ukryte założenie że każda osoba zaczepiona na ulicy zdała maturę. Ciekawe jaki procent tych ludzi rzeczywiście posiada maturę ... Boję się że jednak nikły.

A na wizję trafiają tylko "najciekawsze wypowiedzi" stuprocentowych idiotów. Bo takie są najśmieszniejsze. Bo po co puszczać nieciekawe, ale poprawne odpowiedzi nudnych ludzi ?

Efektem finalnym w/w manipulacji jest stwierdzenie "po co się uczyć" albo "maturzyści nic nie umieją". Tymczasem w robionych w zeszłym roku badaniach polskie szkolnictwo zajmuje 13 miejsce na świecie - przed USA, Niemcami, Anglią i wieloma innymi krajami. I takie są fakty.

co nie zmienia faktu nieslychanej glupoty ze nie wymienie.. rubla .

jak i faktu ze nie zamierzamy zlikwidowac matury.

powiem wiecej, te wymagane wiadomosci nie WYMAGALY matury.

a wszyscy oni mieli prawa wyborcze.

No tak, ale tak sie utarlo ze czlowiek po studiach jest rzekomo madrzejszy itd itp od tych nie po studiach :)

A gzie się tak utarło?...bzdura!

musze zwrocic uwage ze madrosc a wiadomosci z matury to nie to samo.

i nie ma zaleznosci.

Brawo !!!

W tym programie jest ukryte założenie że każda osoba zaczepiona na ulicy zdała maturę. Ciekawe jaki procent tych ludzi rzeczywiście posiada maturę ... Boję się że jednak nikły.

A na wizję trafiają tylko "najciekawsze wypowiedzi" stuprocentowych idiotów. Bo takie są najśmieszniejsze.

Dokładnie !

Pozdrawiam

Tomasz

Gość StaryM

(Konto usunięte)

No tak, ale tak sie utarlo ze czlowiek po studiach jest rzekomo madrzejszy itd itp od tych nie po studiach :)

Wykształcenie nie oznacza patentu na mądrość, ani kulturę. Szczególnie w naszej postpeerelowskiej rzeczywistości. W PRL zrobiło kariery chamstwo i łajdactwo, a tego tak w dwadzieścia lat nie da się zmienić.

W tym programie jest ukryte założenie że każda osoba zaczepiona na ulicy zdała maturę.

Otóż to. A na dodatek większość pytań to pytania proste i oczywiste dla kogoś, kto ma minimalne choćby zainteresowanie światem nas otaczającym.

Nie wiem, czy taka była intencja twórcy tego cyklu, ale przesłanie jest z gruntu fałszywe. Większość odbiera to tak, że matura nie jest potrzebna, bo ludzie są głupi. Może raczej dlatego są głupi, że nie mają matury?

A na wizję trafiają tylko "najciekawsze wypowiedzi" stuprocentowych idiotów.

Obawiam się, że nie trzeba było zaczepić 10 tyś młodych ludzi, by znaleźć 10 śmiesznych.

Wiedza ogólna młodzieży jest zastraszająco słaba, choć dobry uczeń szkoły średniej pięknie wyrecytuje wzór na przekątną pierdzianostosłupa... Tyle uczy szkoła.

A czego ma uczyć?

Potem taki jeden z drugim zakłada biznes; produkuje jakieś kolumny albo inne kable. Bum pyta go o wzór na transmitancje a on nie zna... ;)

Znaczy ani matura ani szkoła nie jest potrzebna...

Trzeba jeszcze wspomnieć, że to nie są przypadkowi uczestnicy, tylko wybrani do programu "inteligenci", aby było fajnie i śmiesznie, bo kto by to oglądał? Show must go on!

edit:

Jednak trochę tych odcinków jest już na YouTube i to mnie przeraża, bo ta liczba głupoli szybko rośnie! Ale może to tylko ustawka? Miejmy taką nadzieję :)

Potem taki jeden z drugim zakłada biznes; produkuje jakieś kolumny albo inne kable.

A po pracy pan przedsiębiorca od kolumn wróci do domu i córka pyta go o Kordiana, bo jej do pracy domowej potrzeba.

A pan przedsiębiorca mówi Cordial, Cardas ale Kordiana to nie ma. I wychodzi na idiotę tam gdzie najważniejszym jest - mieć dobrą opinię i szacunek :)

Obejrzałem, śmieszne...oni nie wiedzieli, ja wiedziałem - a, już myślałem, że moja wiedza jest bezużyteczna...ale poważnie - po co komu wiedzieć CO2,oksymoron, rozpoznawać portrety, flagi...jakie gatunki chrząszczy żyją na obrzeżach Flagstaff - niewątpliwie TO tylko nietuzinkowi ludzie będą to wiedzieć.

A po pracy pan przedsiębiorca od kolumn wróci do domu i córka pyta go o Kordiana, bo jej do pracy domowej potrzeba.

A pan przedsiębiorca mówi Cordial, Cardas ale Kordiana to nie ma.

Ale w weekend przychodzą koledzy z Forum. Odbywają się odsłuchy klocków, kabli...

I po co komu potrzebny tu jakiś Kordian...?

A o Cordial`ach i Cardas`ach można długo i tak poetycko jak żaden romantyk, w szczególności nawet Juliusz, nie byłby w stanie napisać o czymkolwiek...

Wklejałem już, ale kto nie widział przedświątecznego odcinaka, to proszę:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I po co komu potrzebny tu jakiś Kordian...?

Albo córka :)

A o Cordial`ach i Cardas`ach można długo i tak poetycko jak żaden romantyk

To fakt - są artyści (+)

Jak widać wyżej terminy świąt też się mogą trochę rozjechać :)

Wklejałem już, ale kto nie widział przedświątecznego odcinaka, to proszę:)

Ukryta Zawartość

O! Ulubiony temat Mulsa ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdyby nie córka mojego szefa , notabene studentka 2 roku studiów , to pewnie bym nie uwierzył , że ten film przedstawia prawdziwy obraz wiedzy polskich maturzystów , a jednak , co stwierdzam ze zgrozą ! Oczywiście nie generalizuję , nie każdemu psu na imię Burek .

Ukryta Zawartość

Piotr

to dopiero wtedy przestaje byc smieszne jesli zalozysz ze polowa na tym AS to tacy sami a niektorzy skonczyli studia i wyjechali za granice.

a niektórzy zostali , jak ty muls i pieprzą teraz farmazony ...lewackie z resztą....hehe...

Wykształcenie nie oznacza patentu na mądrość, ani kulturę. Szczególnie w naszej postpeerelowskiej rzeczywistości. W PRL zrobiło kariery chamstwo i łajdactwo, a tego tak w dwadzieścia lat nie da się zmienić.

dokładnie..
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.