Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Lepszy jest ten wzmacniacz, który mniej zniekształca - technologia wykonania nie ważna :>

To jeśli tak to lampa odpada bo zniekształca bardziej.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Lepszy jest ten wzmacniacz, który mniej zniekształca - technologia wykonania nie ważna :><br />
<br />To jeśli tak to lampa odpada bo zniekształca bardziej. <br />

A co to za rozumowanie?

Zniekształcenia harmoniczne parzyste dla

wzmacniaczy lampowych są przyjemniejsze dla ucha w odbiorze jak nieparzyste z tranzystora.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ale nie mówimy o przyjemnosciach tylko rzetelności i braku zniekształceń.

Każdy wzmacniacz wprowadza zniekształcenia! a przecież o przyjemność w odbiorze chodzi:)

Raczej nie. Sporo czasu minelo do daty zalozenia tego watku przezemnie. Ale przerobilem m.in Denona PMA-1080R, 925R, 1315R i rowniez Marantza PM7000, 7200, 78.

?👈

Ostatnio dostałem od wujka altusy 110 i zastanawiam sie nad wzmacniaczem. Chciałbym powiększyć w przyszłości mój zestaw o altusy 75 i jakiś subwoofer jakieś 600W .

Nie mam zbyt dużo pieniędzy więc zastanawiałem się nad wzmacniaczem samochodowym które są tańsze. Nie znam się na tym za dobrze więc pytam was o opinie czy to w ogóle ma jakiś sens lub podajcie własne propozycje

Od razu dzięki za odpowiedzi.

Witam.Otóż w najbliższym czasie mam zamiar zakupić kolumny stx f-250 i nie wiem jaki wzmacniacz do nich dobrać.Posiadam obecnie h/k pm635 ale będzie on chyba zbyt słaby aby te kolumny rozwineły skrzydła. Jaki wzmak polecacie w cenie do 500 zł(może być używany)

Marantz pm7000 czy Onkyo A-9711 czy DENON PMA-1055R ? Muzyka to ROCK, POP, trochę metalu. Lubię miękką/delikatną górę i szybki, dynamiczny bas :) Ma to grać jak narazie z kolumnami Canton Nestor 603.

h/k pm 655 (mam i na pewno da radę), a lepiej pm 665, może uda się kupić do 500 zł. W obu przypadkach warto pominąć przedwzmacniacz i zrobić bufor (wzmacniacz prądowy) przed końcówką mocy.

Pisałem kilka dni temu jaki wybrać wzmacniacz do 200zł. Trochę poszperałem i znalazłem Denona pma 250 i Akai am u210. Jak myślicie co będzie lepsze? Wiem, że Akai jest na STK463. Ta kostka oferuje THD=0,08% 20hz-20khz przy impedancji kolumn 4Ohm, czyli w sumie bardzo dobrze. O Denonie nic nie wiem bo nie mogłem znaleźć jego schematu.

A ja jako system stereo do mojego office,gdzie pracuję na komputerze złożyłem coś takiego: Tripath Clas T AMP 2x25 połączony z monitorami Heco Interior i muszę powiedzieć,że gra to naprawdę dobrze.Jako źródło oczywiście PC,co nie rzutuje może dobrze na jakość dźwięku ale już jedzie do mnie zamówiony Dac. Podłączałem również do innych źródeł i to małe ustrojstwo naprawdę świetnie daje sobie radę a koszt śmieszny.Jeśli ktoś chce zbudować sobie jak ja alternatywne źródło dźwięku w innym pokoju to szczerze polecam takie rozwiązanie.Koszt zakupu Tripath-a na ebay to 30e.

Onyko A-9155 oraz Denon PMA 520AE co możecie powiedzieć o nich? Zagrają lepiej od Pioneer A-656 bo cena nie ukrywam bardzo mała..

To jest cały czas ta sama półka, nic ciekawego

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kup sobie jakiś model Rotela, NAD, Arcama, będziesz miał spokój, trust me

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie znam, znam starsze modele 3020, 3130 - są rewelacyjne

Witam, chciałbym dowiedzieć się jak nazywa się wyjście głośnikowe w amplituner unitra tosca 303

są to takie wyjścia takie jak na zdjęciu załączonym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę o odpowiedź

Ukryta Zawartość

Takie wyjscie nazywa sie po prostu DIN, jesli bedziesz kupowal w sklepie i nie skojarza o co chodzi to dodaj (kreska - kropka) powinni zrozumiec o czym mowisz.

Witam czy cena jest atrakcyjna?

jak wogóle wypada ten wzmacniacz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Posiadam kolumny New Mildtony 150 Tonsila i wzmacniacz Sony F319R - co do tego ostatniego sprzętu mam dużo zastrzeżeń. Chcę wymienić go na jakiś lepszy wzmacniacz, cenowo do 1100zł, najlepiej używany. Zależy mi na szczegółowości i szerokiej scenie, ale chciałbym też, żeby dźwięk miał odpowiedniego 'kopa'. Muzyki słucham przez Nuforce uDAC2, głównie post-rock, ale też trochę twardszej elektroniki, jak glitchcore, potrzebuję więc też sporego pasma przenoszenia. Wstępnie myślałem o Yamaszce RX-797, ale dostępność tego wzmacniacza jest raczej niska.

Witam

Szukam używanego wzmacniacza do 300zł który będzie pobierał jak najmniej prądu. Musi napędzić kolumny podstawkowe Koda k-5000s które grają w ramach komputerowego audio. Problem w tym że idący kilka godzin dziennie dość spory wzmacniacz sony z serii es naciągał mnie na duże koszty i musiałem się go pozbyć. Pomyślałem o wymianie całego obecnego zestawu na plastikowe komputerówki ale przejrzawszy ofertę i ceny takiego badziewia poszedłem po rozum do głowy. Proszę o pomoc w wyborze wzmaka który wysteruje te kolumienki, fajnie zagra i nie puści mnie z torbami. (muzyka rock, blues).

Pozdrawiam

Marek

Jak najmniej to ile według Ciebie ? Moj Denon PMA-710AE w opisie ma 200W. Plazma bierze więcej, a działa z 13 godzin dziennie i jakoś nie narzekam na wielkie rachunki za prąd. Takie czasy ze wszystko potrzebuje energi do działania. Musisz wybrac albo muzyka albo świeczka :)

Kolumny aktywne mogą zaoferować Ci wyższą jakość (i niższy pobór prądu) niż sprzęt dzielony. Są takie wysokiej klasy - powinieneś się tym zainteresować.

Moj Denon PMA-710AE w opisie ma 200W

200W maksymalnego poboru. Przy normalnym słuchaniu znacznie mniej bierze.

Nie wiem co to za SONY i jakie koszty ale pierwsze słyszę żeby był taki problem ;)

Rozumiem A klasowa końcówka ( moja tylko włączona siorbie 350W )

Ile godzin dziennie gra ten SONY?

Pewny jesteś ze to wzmacniacz a nie coś innego ?

Choćby komputer ?

( moja tylko włączona siorbie 350W )

Marcin

pisałem w jakimś wątku abyś wkleił fotkę tego Xindaka A600P

dość spory wzmacniacz sony z serii es naciągał mnie na duże koszty

czy nie za bardzo próbujesz zaoszczędzić

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi