Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Kup najtańsze ...

Nie szukam najtańszego, wolę poczekać i znaleźć coś dobrego. Chcę żeby to był docelowy zestaw, do ewentualnej rozbudowy o inne.:-)

Nie szukam najtańszego, wolę poczekać i znaleźć coś dobrego. Chcę żeby to był docelowy zestaw, do ewentualnej rozbudowy o inne.:-)

W oparciu o ten wzmacniacz ??????

Ten jak napisałem jest do gramofonu na razie. Stara konstrukcja, ale myślę że sobie poradzi. W tym czasie z płyt były tylko winyle.:-)

Fajnie wygląda, i jest brzydki, ale ponoć z lat 70-tych im był brzydszy tym ciekawszy :-) Masz do niego kable DIN?

Kiedyś o nim czytałem na angielskim forum, że była to niemiecka wersja NAD-a, ale ciekawiej brzmiąca i fajnie zgrywał się ze starymi Tannoy'ami-) Do tego obowiązkowo tylko Tuner T301 ( na gramofonach się nie znam).

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Fajnie wygląda, i jest brzydki, ale ponoć z lat 70-tych im był brzydszy tym ciekawszy :-) Masz do niego kable DIN?

Kiedyś o nim czytałem na angielskim forum, że była to niemiecka wersja NAD-a, ale ciekawiej brzmiąca i fajnie zgrywał się ze starymi Tannoy'ami-) Do tego obowiązkowo tylko Tuner T301 ( na gramofonach się nie znam).

Jakieś stare kable mam, z dawnych czasów, ale najwyżej dokupię.

Nie wyglada gorzej jak polowa Roteli i NADów dostepnych na rynku.

Mnie się podoba.:-))

Edytowane przez henjot

Tuner Brauna nie pokrywa całego pasma UKF, dlatego będę dokładał coś innego. Na razie Telefunken ( podobny staruszek) .:-)) sprawuje się znakomicie.:-)

Tuner Brauna nie pokrywa całego pasma UKF

Aby grało na "zachodnim pasmie" to dla fachowca ponoć 5 minut.

Aby grało na "zachodnim pasmie" to dla fachowca ponoć 5 minut.

Poluję na coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) TUNER FISHER tylko model FM 2310

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

posiadam odrestaurowane kolumny Unitra Tonsil ZG10c (aktualnie 40W przy 8 omach), chciałbym was prosić o pomoc w doborze wzmacniacza

budżet około 300zł

pokój 35m2

przeglądając ogłoszenia wpadły mi w oko 2 modele

- JVC-342 300zł

- SONY TA-FE520 330zł

warto się tym interesować czy szukać coś innego ?

Pozdrawiam serdecznie

Mateusz

Witam,

posiadam odrestaurowane kolumny Unitra Tonsil ZG10c (aktualnie 40W przy 8 omach), chciałbym was prosić o pomoc w doborze wzmacniacza

budżet około 300zł

pokój 35m2

przeglądając ogłoszenia wpadły mi w oko 2 modele

- JVC-342 300zł

- SONY TA-FE520 330zł

warto się tym interesować czy szukać coś innego ?

Pozdrawiam serdecznie

Mateusz

lepiej dorzuć 100 zł i poszukaj Marantz PM-50

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Sony 520 odradzam - muły. Starsze serie tak, nawet tańsze np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten miałem parę lat - udany, dynamiczny i analityczny. R.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Koledzy bardzo proszę o pomoc.Chciałbym dokonać zakupu wzmacniacza.Do wyboru mam Denona pma 250 (nie se) oraz yamahę ax-v401.Wzmacniacz miałby współpracować z 3 drożnymi monitorami (co prawda z epoki ale w bdb stanie) Heco visonik david 8000 70W 4 ohm.O ile znalazłem pewne informacje o denonie na forum o tyle kompletnie nic o tym konkretnym modelu yamahy.Zależy mi na możliwie najlepszym efekcie stereo i w miarę możliwości jak najbardziej szczegółowym dźwięku.Wiem,że to propozycje totalnie budżetowe i pewnie wybór między dżumą a cholerą ale być może któryś z 2 wzmacniaczy jest lepszy ,biorąc pod uwagę wspomniane kryteria.Obydwa są oryginalne w bdb. stanie.Denon pma 250 w kwocie 150 pln ,yamaha 200pln.Serdecznie prosze o pomoc.

wybór między dżumą a cholerą

Doradzenie w sprzęcie bezklasowym nie ma żadnego sensu bo brzmienie i tak będzie bezklasowe. Kup co tańsze albo co ci się bardziej podoba ...

To nie wiedziałeś ? są takie klasy sprzętu jak klasa A, klasa B ... C itd. Te klasy oznaczają jak bardzo są drogie (albo kogo na nie stać :))Niestety do 200 PLN nie kupisz nawet używanego wzmacniacza klasy Z jest to więc tzw. sprzęt bezklasowy.

Oj tam, oj tam.

Przesadzacie, są takie wzmacniacze które teraz kosztują 300-400zł a kiedyś były drugie od góry w ofercie z danej linii na konkretny rok, tylko że bardzo dawno temu.

Kiedyś, to byście słuchali ich z wypiekami na twarzy, w porównaniu do czegoś produkcji Diory.

Pozdrawiam

Pygar

P.s.

Nie każdy wzmacniacz w tej samej cenie odpowiada poziomowi brzmienia innego za te same pieniądze.

To nie wiedziałeś ? są takie klasy sprzętu jak klasa A, klasa B ... C itd. Te klasy oznaczają jak bardzo są drogie (albo kogo na nie stać :))Niestety do 200 PLN nie kupisz nawet używanego wzmacniacza klasy Z jest to więc tzw. sprzęt bezklasowy.

Runik2

Mam nadzieję że mój staruszek Braun A-301 mieści się w jakiejś klasie. Nie mówię o cenie, tylko o brzmieniu.:-))

Pomoże ktoś przy doborze wzmacniacza do kolumn magnat mig 07?.

Myślałem o sony ta-f590ES ale niektórzy mówią że dźwięk jest taki jakby kolumny stały w innym pokoju.

Cena to 500zł max.

To takie starszawe Magnaty, jak lubisz szybki i dynamiczny dźwięk to kup Rotela RA-9xx

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mam nadzieję że mój staruszek Braun A-301 mieści się w jakiejś klasie. Nie mówię o cenie, tylko o brzmieniu.:-))

W klasie vintage. Gra jak typowy sprzęt z końca lat 70-tych. Jak stary poczciwy Luxman, za parę stów. Edytowane przez sittek

Właśnie zależy mi żeby dźwięk był szybki i dynamiczny.

Teraz grają pod amplitunerem i dźwięk jest strasznie zamulony.

Słyszałem jeszcze że YAMAHA może z nimi dobrze zagrać ale ja się na tym niestety nie znam.

Jaki wzmacniacz przy ograniczonym budżecie nada się do napędzenia głośnika Monacor SP-304A?

Specyfikacja:

Ukryta Zawartość

Moc RMS: 175W

Impedancja: 4ohm

Ukryta Zawartość

Znalazłem trzy wzmacniacze na sprzedaż i teraz proszę o pomoc który najlepiej kupić.

ONKYO INTEGRA A-8650 500zł

ROTEL RA-920AX 479zł

SONY TA-F535R 279zł

• Pokaż nowe odpowiedzi