Skocz do zawartości
IGNORED

Chytra baba z Radomia.

jacekbrn

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dziś w polskim sklepie. Przed wejściem sprzedają choinki i karpie z samochodu.

Niestety- żadnych scen drastycznych nie odnotowałem i nie mogę pochwalić się własnym filmikiem "Bitwa o Karpia w Dublinie".

Szkoda :)

A w ogóle co to za karp? Patroszony ze styropianowych skrzynek... nie ma żywych, co ja mam wpuścić do wanny? :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

sam sie wykąp wreszcie.

<br />bardziej niż sąsiad, lub żeby kogoś mówiąc kolokwialnie : wypier***ić. Ci ludzie stając przed lustrem, nie tylko nie czują do siebie obrzydzenia, ale wręcz są z tego dumni (że są we własnym mniemaniu sprytni, przebiegli itp.). <br />
mozna dodac ze to tacy ktorzy beda walczyc o czwarty telewizor nawet wiedzac ze konkurent w kolejce nie ma żadnego.

<br /> co ja mam wpuścić do wanny? :( <br />

Czyli tak: chytre stare baby, ich mężowie, drobni handlarze, emeryci - łowcy gazetkowych okazji, ofiary które padły pod psychologię tłumu i... na parkingu same pięcioletnie audi i mercedesy :) Kto to? Nowobogaccy? Chcą poczuć moc nabywczą świeżo zarobionego pieniądza :)

Poniżej piszą że Polki są najbardziej agresywne na świecie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Chytra Baba przeprowadziła się do Słupska:

54b687a5de5d2_o.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

wojtusiu,

No właśnie nie jest. W każdy weekend w centrach handlowych rozdają różne reklamowe badziewia i nikt się koło nich nie kotłuje. Przeciwnie - muszą nachalnie ludzi zaczepiać i wciskać im te swoje gratisy.

Takie zachowanie jak na filmie z Kołobrzegu nie jest spotykane w świecie. No może w Nigerii...

Przypominam - nie rozdają na filmiku biżuterii ani bonów na paliwo na cały rok ani telewizorów.

Nie - rozdają KUBECZKI.

Kiedyś mi ktoś tłumaczył ze takie zachowania sa bo to nowe dla społeczeństwa które bylo wychowywane w czasach gdzie ciezko bylo cokolwiek kupić. Jesli duzo razy to sie wydarzy przestana sie rzucac. No i jeśli w społeczeństwie panuje tendencja to umniejszania zabierania i ma mentalność kombinatorska to podswiadomi szuka darmochy. Nasze społeczeństwo takie jest wiec takie zachowania.

Ale to normalne zachowania ludzkie oazernosc jest wszędzie tylko im nizej w chierarchii tym mniejsze rzeczy powoduja pazernosc. Nie bez powodu rozwarstwienie rośnie i nic nie wskazuje na zatrzymanie sie zjawiska a raczej coraz szybsze rozszerzanie sie go. Pazernosc cecha ludzka. I wystepuje wszędzie.

chwilowy brak działalności w audio.

To całe zachowanie to nie jest wieś, bo mówiąc to obrażamy normalnych mieszkańców takich miejscowości, to jest WSIA. Żenada, dno, masakra itp. itd.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

• 1 rok później...

No i znowu to samo co zawsze :

''Wielkie napięcie i oczekiwanie malujące się na twarzach klientów....w promocji jest kurczak za złotówkę.. A gdy tylko otwierają się drzwi do galerii handlowej, tłum rusza do środka. Są przepychanki, są wyścigi o to, kto będzie pierwszy...''

Ukryta Zawartość

''Brawo, brawo!!! Dla wszystkich, którzy dla paru złotych zrobili z siebie żałosne pośmiewisko, nie ma to jak dla kilku groszy zrobić pajaca z siebie – brzmi komentarz pod artykułem o otwarciu opublikowanym na lokalnym portalu''

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy później...

Ale to nie tylko polska specjalność, bądźmy obiektywni.

a czym się to różni od giełdy czy innych wyrywanych sobie z rąk pseudookazji ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.