Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, widziałem. Niestety wzmacniacz jest w klasie D, więc raczej poza moim kręgiem zainteresowań. Natomiast bardzo ciekawi mnie odtwarzacz. Obecnie użytkuję SA-10 i jestem z niego naprawdę zadowolony, ale gdy za kilka lat przyjdzie go wymienić, być może ten nowy Model-10 będzie u mnie jego następcą.... Pytanie tylko, czy będzie grał równie dobrze.

2 godziny temu, Medaaard napisał:

Tak, widziałem. Niestety wzmacniacz jest w klasie D, więc raczej poza moim kręgiem zainteresowań.

Dlaczego. 

?👈

• Moderatorzy
6 minut temu, rafal735r napisał:

Dlaczego. 

Właśnie miałem zamiar zadać podobne pytanie. I wcale nie złośliwie, tylko z Ciekawości, jako właściciel jedenastek i dziesiątki.

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Właśnie miałem zamiar zadać podobne pytanie. I wcale nie złośliwie, tylko z Ciekawości, jako właściciel jedenastek i dziesiątki.

Według Ciebie który wzmacniacz gra lepiej 11 czy 10, możesz je jakoś porównać ?

Ponad 50 tysi.

Ma być jeszcze seria all-in-one Horizon .

Oraz podstawowa Integra Stereo 60

Coś cisza o CD 70T.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

17 godzin temu, whir napisał:

Nowe klocki Model 10 widzieli?

Istne potwory!

https://www.marantz.com/en/product/amplifiers/model-10/MODEL10.html

Pod kątem designu zdecydowanie top. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

14 godzin temu, Medaaard napisał:

Po prostu klasa D raczej nie ma szans zagrać tak dobrze, jak AB, nie mówiąc już o A...

Jak to się mówi. Pierd... o Szopenie 😄

?👈

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Jak to się mówi. Pierd... o Szopenie 😄

Rafale, mam na myśli to, że np: Pm-10 podoba mi się brzmieniowo znacznie mniej niż mój PM 11s3. 

Wiem, że nowy Model-10 jest na jednostkach purifi a nie hypexach, ale... no szczerze wątpię, by mnie przekonał dźwiękowo.

Odtwarzacz SACD-10 to może być naprawdę świetna maszyna! Waga 33 kilogramy!

Tutaj japońska strona, gdzie można poczytać o nim więcej. Trzeba tylko wybrać tłumaczenie na polski.

https://www.phileweb.com/news/audio/202408/30/25692.html?fbclid=IwY2xjawE-sRFleHRuA2FlbQIxMQABHQ9zDlF9n9xDg71fvG0xdJO4meMgixbQ1iMU0O58Bxe-EqsJxzVaym146A_aem_rWQKvFFy_6Fjzfru3tmqrA

35 minut temu, Medaaard napisał:

Wiem, że nowy Model-10 jest na jednostkach purifi a nie hypexach, ale... no szczerze wątpię, by mnie przekonał dźwiękowo.

Między Hypexem a Purifi jest duża różnica w dźwięku na korzyść tego drugiego. Hypex to taki „meh”, a Purifi brzmi naprawdę zacnie.

Nie zmienia to faktu, że trudno przełknąć zaproponowaną przez producenta cenę Marantz Model 10, gdy na rynku są końcówki mocy na tych układach dostępne w relatywnie niskiej cenie (NAD M23 albo jeszcze tańsze od mniej znanych firm, gdzie modyfikacja całego urządzenia polega na zmianie moduły zasilania). Mnóstwo kasy zostaje na dowolny przedwzmacniacz.

Esoterici mają nową poważną konkurencję w klasie CD/SACD.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Korekta ceny integry . Bliżej 60 tysi.

• Moderatorzy
17 godzin temu, Starzec2 napisał:

Według Ciebie który wzmacniacz gra lepiej 11 czy 10, możesz je jakoś porównać ?

Dla mnie grają podobnie.  Oczywiście są pewne różnice, ale ja się nie podejmuje ich opisu.

Godzinę temu, Medaaard napisał:

Rafale, mam na myśli to, że np: Pm-10 podoba mi się brzmieniowo znacznie mniej niż mój PM 11s3. 

Dokup sobie drugą jedenastkę.

2 godziny temu, Medaaard napisał:

Ja kiedyś też myślałem że coś mnie nie przekona dźwiękowo. 

Dziś od paru lat mam D class na Hypex, który pogonił wiele tranzystorow. Zamieniłem Burmestera na Teac na Hypex. Oczywiście też nie jest idealny i ma swoje wady. Jak wszystko. 

Nie ma co się szufladkowac, bo człowiek się ogranicza. 

?👈

• 3 tygodnie później...

Czy zauważyliście że ceny wielu modeli Marantza w ostatnich tygodniach mocno spadły, nawet 25% ?

11 godzin temu, marek-1969 napisał:

Czy zauważyliście że ceny wielu modeli Marantza w ostatnich tygodniach mocno spadły, nawet 25% ?

Nie śledziłem aż tak bardzo. Może chodzi o modele, które będą zastępowane nowymi? 

Które konkretnie masz na myśli?

Np Integra 60 , CD 60 oraz Stereo 70

• 4 tygodnie później...

No i seria Horizon / Grand Horizon okazała się bezprzewodowymi lifestylowymi głośnikami.

W dniu 24.09.2024 o 21:00, Marcinus napisał:

Fajnie wyglądają te wirtualne wycieraczki.

Ogólnie to w tej cenie powinny być prawdziwe, ale można wybaczyć, bo ekran wyświetla parę innych rzeczy prócz tego. 

?👈

W dniu 27.06.2024 o 16:05, duzy213 napisał:

niestety nie , tidal tylko przez mconect...

Dziś odpaliłem z telefonu Tidal connect na av8805 i poszło , co za ulga.W końcu wszystko gra bezstratnie.

Jakiej apki używacie do sterowania swoimi odtwarzaczaczami sieciowymi? Pobrałem ostatnio ta AVR Remote bo nie widzę nic innego i ciągle jest tylko Ładowanie i nic więcej się nie dzieje. 

?👈

Za 200 tysi plus paczki musiało.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.