Skocz do zawartości
IGNORED

Dobra radiostacja internetowa do słuchania se.

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Macie coś sprawdzonego? Ciekawe audycje na poziomie? Muzyka? Bez politycznego bełkotu i jak najmniej reklam?

Może macie jakieś dobre regionalne radio u siebie które zapodaje w Internecie?

ja w zasadzie od lat uzywam w tym celu Digitally Imported

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wykupilem sobie konto premium, i mam stream mp3 256 kbps ;]

nie mam omamow sluchowych jak W. Pacuła, wiec ta jakosc kompresji w zupelnosci mnie satysfakcjonuje :D

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

No kufa mać ! ;):)) wiecie co ??? abym jeszcze musiał płacić za lepszą jakość nadawania >??? toż to szczyt !!! w życiu nie będę płacił za radiowy abonament oraz telewizję publiczną !!! z prostej przyczyny ;) NIE SŁUCHAM ORAZ NIE OGLĄDAM TEGO S Z A J S U !!! ;) a tym bardziej nie będę płacił w necie ! skoro płace już rachunek za niego ;) natomiast z czystym sumieniem moge gorąco polecić :

Ukryta Zawartość

jakość dość dobra :) ( hehhehe skubańce nie chcą ujawnić w jakim formacie nadają :) ) podczas słuchania oczywiscie ;) ponieważ w bezpośrednim porównaniu tego samego utworu bardzo łatwo wychwycić różnicę ;) Ps. BeatX pakuła ma jakies omamy ? hihihi możesz rozwinąć ? ;)

Ukryta Zawartość

"( hehhehe skubańce nie chcą ujawnić w jakim formacie nadają :)"

mp3 320kbps Ja używam do stacji radiowych RadioSure pokazuje "birejt"

RDN Małopolska (256 kbps) to bardzo rzadki przypadek a tu 320.

polraven dzięki

co do abonamentu to podobno jest projekt co by przymusić wszystkich do płacenia "no bo" w sklepie barze taxi, sklepie... wspomóżmy też też tv mocno niebieską w tym bełkocie, która odwraca uwagę narodu od tego co istotne...

telewizja utrzymująca się z abonamentu czy z reklamy?

radio, wyrzuciłem. telewizor, wywaliłem. Wzmacniacz, CD, kolumny, kabelki. Tyle. Mam ochotę coś oglądnąć i posłuchać tego bełkotu i propagandy. to dopiero włączam PC-ta.

taaaaaaaaaaa jasne .... :D biedna ta nasza TV i trzeba ją wspomagać :D hahahhaa te skurczybyki chcą ponoć aby w rachunek za prąd wrzucić opłatę abonamentową !!! Qrde ! jeślii tak zrobią to PRZYSIĘGAM ,ŻE WEZMĘ KILKA "LASEK" DYNAMITU TROTYLU CZY CZEGOŚ TAM i udam się do sejmu ! Może mi się uda :D heheheehe OK atak powaznie to napisałem ,ze subańce nie chcą ujawnic formatu czyli miałem na mysli mp3 wav falc monkey aac ;) a nei bitrejt ;) bo to akurat wiem ,ze Linn nadaje 320 ;) ale nie wiem w jakim formacie ;) Hmm... w sumie to nie wyświetla mi w foobarze tej informacji i być może na innym playerze pokazuje lecz ja nie zamierzam sobie ponownie instalowac czegoś co nie potrafi zagrać ;) gdyż jesli chodzi o scisłośc to i tak w foobarze slucham linn radia z resamplerem włączonym ;)

Ło matko !!! i córko !!! własnie zerknąłem na to radio sure -szok! toż to ŁUNI nadajom zetkę i eremefkę oraz całe stado tych DURNOWATYCH KOMERCYJNYCH stacji !!! Boże ! kto tego słucha ??? przeciez oni robią wodę z mózgu słuchaczowi ! durny WOJTEK JAGIELSKI !(DYREKTOR MUZYCZNY ZETKI WÓWCZAS) kiedys w wywiadzie sytwierdził odpowiadając na pytanie dlaczego tak czesto się powtarzają utwory w zetce ,że człowiek jest w stanie zapamiętać góra do 200 utworów więc po co dawać więcej płyt skoro i tak człowiek nie zapamięta ....

KUFA MAĆ !!! CO ZA KOMPLETNA BZDURA !!!! TEN CZŁOWIEK POWINIEN BYĆ SPALONY NA STOSIE ! sam mam około 50tyś kawałków w swej kolekcji i jakoś PAMIĘTAM WSZYSTKIE ! a jestem zwykłym człowiekiem kochającym muzykę ;) niegdyś również pracującym w radio ;) stare dzieje ;) hehhee piracka stacja ;) i NIKT W NASZYM MIESCIE NIE SŁUCHAŁ DURNEJ ZETKi bo WSZYSCY mieli dość w kółko tego samego !!!

w sumie to nie wyświetla mi w foobarze tej informacji

Przy standardowej instalacji foobara, foobar pokazuje w lewym, dolnym rogu, i format, i bitrate i kilka innych jeszcze informacji ;) :) .

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

NEO !!! QFA ! NIE JESTEM IDIOTĄ ! :):):D hehehehe wiem co mi wyświetla i co nie wyswietla :) zainstaluj sobie moją wersję foobara i włącz radio linn a przekonasz się ZE DO DIASKA !! NIE WYŚWIETLA ! nie mam pięciu lat - na muchy nie mówię ptopty :):)) oraz ,że się brzydko wyrażę : NIE ROBIĘ DOOPY Z GĘBY ;) JESLI CZEGOŚ NIE WIEM TO SIĘ NIE WYPOWIADAM innymi słowy ;) wracając do tematu to wyswietla mi tylko czas jaki upływa od początku słuchania radia linn ;) na marginesie dodam,ze na innych stacjach pokazuje mi w tym samym własnie miejscu czas oraz 320kb a także 48 khz ;) JASNE ???!!! no :):P:) a tero idę kończyć klientowi wlutowywanie dwudziestu (pozostałych) tranzystorów do końcówki mocy ;)

NEO !!! QFA ! NIE JESTEM IDIOTĄ ! :):):D hehehehe wiem co mi wyświetla i co nie wyswietla :) zainstaluj sobie moją wersję foobara i włącz radio linn a przekonasz się ZE DO DIASKA !! NIE WYŚWIETLA ! nie mam pięciu lat - na muchy nie mówię ptopty :):)) oraz ,że się brzydko wyrażę : NIE ROBIĘ DOOPY Z GĘBY ;) JESLI CZEGOŚ NIE WIEM TO SIĘ NIE WYPOWIADAM innymi słowy ;) wracając do tematu to wyswietla mi tylko czas jaki upływa od początku słuchania radia linn ;) na marginesie dodam,ze na innych stacjach pokazuje mi w tym samym własnie miejscu czas oraz 320kb a także 48 khz ;) JASNE ???!!! no :):P:) a tero idę kończyć klientowi wlutowywanie dwudziestu (pozostałych) tranzystorów do końcówki mocy ;)

Polraven, dlatego napisałem: "przy standardowej instalacji foobara". To, że masz inną, to tylko Twój problem.

PS. Możliwe, że nawet u Ciebie dałoby się to zrobić (tak sobie gdybam ;) :) ).

nie mam pięciu lat

A zachowujesz się tak, jakbyś miał ;) :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

hehhehe ale ja nie mam ŻADNEGO problemu :p:p:) PONIEWAŻ mnie nie intereusje co wyświetla z racji tego ,że może sobie nawet i wyswietlac FLAC ! ale jakiś baran ustawi jakieś pseudo ulepszenia typu korektor lub normalizer i w deeee będzie to ,że jest FLAC ! ja po prostu SŁUCHAM tego co włączam ! i jeśli brzmi dobrze to polecam dalej ! mógłbym tutaj przytoczyć wiele stacji ,których znam osobiscie włascicieli,którzy za CHOLERĘ sobie nie dadzą powiedzieć ,że dzięki temu ,iz włączają pseudo poprawiacze ruinują sobie jakość dzwięku ! ( a poprzez to i słuchaczy :((( )

Ps. a to ,ze zachowuję się jakbym miał to co ? :P:P:) lubię czasem być malym smarkaczem :) w końcu mężczyzni to ponoć DUŻE DZIECI :) hihihihihi Ps.2 i naprawdę proszę mnie zle nie odbierać ;) to wszystko wina słowa pisanego gdzie brakuje intonacji głosu a co za tym idzie prawidłowej interpretacji mych wypowiedzi :(

foobar2000 v0.8.2 compiled on may 9 2004 taką mam versję i będę się jej 3mał ;) gdyż moim zdaniem jest the best ! ;)

ech te szybkie palce śmigajace po klawiaturze :):D oraz zmęczone oczy po dwudziestej trzeciej :) hehhee oczywiście miało być RUJNUJĄ a nie RUINUJĄ :)

o :) widzę że temacik się rozwinął :) A jeżeli nie muzyka, to może jakieś audycje ciekawe? Coś na poziomie? Albo na przykład archiwum jakichś ciekawych audycji, reportaży? Ostatnio szukałem i znalazłem DIR na chomikuj.pl, ale tam trzeba płacić smsem. Wiadomo że takiej opcji ni chu ja nie ma żeby płacić.

NA CHOMIKU jesli nie masz do "possania" więcej niz 50 mega to wystarczy się darmowo zarejestrować i mozesz "ssać" :):):):P co tydzień odnawia się limit :) natomiast wracając do tematu audycji na poziomie .... Hmmm.......................................................... Hmmmmmmmmmmmmm.......................................... Hmm... ujmę to tak : CIĘŻKO :((((

Ciężko coś na poziomie :( gdyż prowadzący często tego nie wiedzą co to jest POZIOM :) Ps. starajmy się nie przeklinać :) Ok ? mogłeś np. użyć wyrazenia - ni hu hu :)

Kiedyś się natknąłem na taką może nieco nietypową radiostację, grają różne mniej komercyjne Japońskie (ale nie tylko) style muzyczne :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O, to musze obadac, ale wyglada na cos w rodzaju tego co ja mam jako drugi adres w stopce. W pewnym sensie zaznaczam.

Mozecie obadac oba adresy z mojej stopki ale zwazywszy na moje dosyc ekscentryczne gusta moze sie nie spodobac. :) Jakoscia streamu niestety nie porazaja. Pierwsze to Fails Audio Workshop (ambient/downtempo) a drugie to bylo francuskie indie ale znowu cos pokopali z serwerami (jest dostepne tez przez www).

@Piotr_1

Bardzo ciekawe zbiory posiada tzw internet archive. Dostepne calkowicie legalnie i za darmo.

server unreachable;--

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.