Skocz do zawartości
IGNORED

KRADNĄ NASZE PIENIĄDZE - Zagłosuj ! - REFERENDUM

zjj_wwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wybaczcie mi, że tutaj i że tak, ale sprawa jest ważna:

*** Kradną nasze pieniądze .... ***

Zachęcam do wzięcia udziału w internetowym referendum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jak jestem w ogóle przeciw OFE i uważam iż na tym rozwiązaniu zarabiają wyłącznie amerykańskie firmy to gdzie mam zagłosować ???

A nie jestem fanem Zusu. Po prostu leczenie rzeżączki kiłą - mnie przeraża

Kiłę ? Rzeżączkę ?

Nie dziękuję, wolę zmienić lekarza.

Ale to kwestia gustu....

P.S. Jestem za likwidacją OFE - systemem wymuszonym przez amerykańskiego okupanta - no prawie...

I zmianą ustawy o ZUS.

Natomiast pieniędzy na emerytury będzie brakować nawet jakby system emerytalny zaprojektował sam pan Bóg i zarządzał nim św. Piotr. (czynniki niezależne od systemu: masowa ucieczka Polaków, debilna polityka rządu, brak już praktycznie państwa polskiego - poza podatkami i dziurami w drogach, itd..)

P.S.2 Sorry za skróty myślowe i cynizm. Paskudną kawę piję ;P

W zasadzie masz rację.

W pełni się zgadzam - w szczególności z tą debilną polityką rządu.

Wystarczy popatrzeć na jobpilocie, Jak sobie klub nepotycznych kolesiów kolejne nowe posadki dla ziomali kreuje - np.

"Starszy, dobrze płatny, Referent do przekładania papierka z biurka prawego na biurko lewe" ...

Naprawdę - na pęczki jest takich ogłoszeń z Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Wszystko przejadane z podatków i z rosnącej dziury budżetowej, którą teraz kombinują co by tu ukraść, żeby zapełnić, i żeby dalszych ziomali poutykać ...

Kto nie wierzy - niech sobie popatrzy:

Ukryta Zawartość

Patrzę na to natomiast z perspektywy takiej:

Czym innym jest to co by "się chciało",

a czym innym - to co w danym momencie realnie "można zrobić".

"Tu i teraz" jest możliwość zadziałać: wybrać "TAK" lub "NIE". Trzecia opcja - poczekać, aż zadecydują za mnie inni...

Ukryta Zawartość

Wątpię żeby w tym tempie rozkładu za 20-30 lat istniało państwo polskie. Może jakiś marionetkowy twór a'la Księstwo Warszawskie...

A jeśli nawet wspomniany wyżej pan Bóg będzie litościwy to bardzo wątpię żeby ktoś dostał emeryturę...

A już taką na poziomie obecnej emerytury np robotnika niemieckiego - sorry, nawet po pijaku nie jestem takim optymistą. Pan wicepremier też nie - zapewne nie tylko on, ale tylko jemu się wyrwało.... (oczywiście pan premier powiedział to na trzeźwo)

Podliczywszy te wątpliwości powiedz mi dlaczego mam dawać przez lata swoje pieniądze jakiemuś panu w Ameryce (nie ważne żyd czy nie żyd)a po iluś tam latach dostanę odpowiednik dzisiejszych 20 zł do emerytury ???

Sorry jeśli mam wyrzucać pieniądze to wolę w polskie niż amerykańskie bajorko...

(acz w moim wypadku to teoretyczne rozważania)

P.S. Tez masz w zasadzie rację, może po prostu męczą mnie już te wybory mniejszego zła ??? Hmmmm

jakie wasze? jakie wasze? :D - oni już znajdą sposoby aby wydusić z was ostatniego grosika - nie wiem czy śmiać się czy płakać - nie wiem jak można z taką łatwością tłamsić 40mln osób z których to każdy uważa się za najinteligentniejsze i najsprytniejsze stworzenie na ziemii - a może coś tu się nie zgadza?

nie wiem jak można z taką łatwością tłamsić 40mln osób z których to każdy uważa się za najinteligentniejsze i najsprytniejsze stworzenie na ziemii - a może coś tu się nie zgadza?

A Kolega jest chińczykiem z dobrą znajomością polskiego, czy to autokrytyka ???

jakie wasze? jakie wasze? :D - oni już znajdą sposoby aby wydusić z was ostatniego grosika - nie wiem czy śmiać się czy płakać - nie wiem jak można z taką łatwością tłamsić 40mln osób z których to każdy uważa się za najinteligentniejsze i najsprytniejsze stworzenie na ziemii - a może coś tu się nie zgadza?

a kto cie zmusza.nie płac tylko jedz do niemiec i zyj z zasilkow.
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ja nie liczę na żadną emeryturę, bo trzeba być ciężkim frajerem, żeby liczyć. A jak się wk***ię do reszty, to zarejestruję se firmę na jakiejś wyspie bananowej przez neta, z adresem na skrytkę pocztową. I ZUS będzie mógł mnie pocałować w gołą dupę, razem z OFE, najjaśniejszym premierem-złodziejem i wszystkimi innymi gnojami z tak zwanej "elity". Elity czego? Sk***ysyństwa, zbydlęcenia i złodziejstwa?

Użytkownik Shrek777 dnia 18.04.2013 - 08:14 napisał

Kiłę ? Rzeżączkę ?

Nie dziękuję, wolę zmienić lekarza.

lepiej jest, się myć, i nie brać pod siebie byle czego

Masz plusa - mega plusa :) Ojciec PiO drugiego :)

Na Cyprach to tylko Kulczyki i inni geszefciarze się rejestrują.

Żeby skutecznie oszukiwać skarb państwa to najpierw trzeba dużo zainwestować plus odpowiedni fundusz na łapówki.

Także małym i średnim firmom to się nie opłaca.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Geszefciarze - coś negatywnego. Przeciętny polak, który daje się okradać jak ostatni kretyn - coś pozytywnego. Co za myślenie. Dać się ru**ać przez państwo polskie to taki patriotyzm?

Geszefciarze nie w sensie unikania podatków...

Oczywiście, że dymanie reżimu Tuska na podatkach to postawa godna pochwały i poparcia.

Tylko, że... i tak guzik z tego wyniknie. Bo prognozy tak czy owak są marne.

"W 2000 r w CIA powstał raport na temat przyszłości świata po roku 2030.

Według tego raportu narastająca automatyzacja i robotyzacja zlikwiduje stopniowo miejsca pracy dla niemal wszystkich ludzi, doprowadzi do tego, że aby wyprodukować wszystkie potrzebne dobra dla całej ludzkości wystarczy zatrudnienie 20% populacji (łącznie z usługami, nauką itp..), pozostałe 80% powinno dostać od państwa środki na zakup dóbr i usług. (alternatywnym sposobem zbilansowania może być praca wszystkich na 1/5 etatu).

Można to nazwać powrotem komunizmu ale tak funkcjonowało Cesarstwo Rzymskie przez kilkaset lat, rozdając swoim obywatelom zboże, suszone ryby i owoce, wino, budując domy komunalne, drogi, mosty i akwedukty, dostarczając wodę i rozrywki a rolę robotów spełniali niewolnicy.

Za dziesięć lat bezrobocie osiągnie 30% i będzie stale rosło. Kiedyś praca była obowiązkiem, teraz jest prawem, a w przyszłości będzie przywilejem.

Oczywiście dochodzenie do takiego stanu będzie stopniowe i być może jesteśmy świadkiem tego procesu w skali globalnej. Alternatywą jest rewolucja lub wojna światowa, a na razie czeka was nędza. Niemcy z lat 30. XX wieku, czytajcie Remarqua: - Bezrobocie, kryzys, frustracja, młodzi ludzie bez perspektyw szukający winnego, eksplozja nienawiści, która kanalizuje się przeciwko komuś.

Ale czekamy, jak te miliony się ruszą! Oj, będzie się działo - już dawno takiego ubawu nie było. Dużo scen batalistycznych - nawet w Paryżu maja gilotyny ustawić, takie tam historyczne spektakle światło i dźwięk, rekonstrukcje historyczne."

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Otwarte Fundusze Emerytalne, czyli tzw. drugi filar to był niezły pomysł. Już wiele lat temu wiadomo było, że demograficznie będziemy się kurczyć, więc dobrze byłoby zapewnić stabilność emerytur przez to, że z ZUS będzie jakieś tam socjalne minimum, zasadnicza część z obowiązkowego II filaru, a dla bogatszych jeszcze prywatne dodatkowy i nieobowiązkowy II filar.

Tylko że dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Szybko okazało się, ze OFE nawet jak mają straty, to premię prezesom i zarządom i tak wypłacają. Zysk firmy jest celem nadrzędnym. A składki członków już nie. W rezultacie składanie 3 stówek miesięcznie na zwykłym nisko oprocentowanym koncie oszczędnościowym przez trzydzieści lat, dałoby więcej zysku pracownikowi, niż OFE. A gdyby jeszcze takie lokaty były zwolnione z podatku, to ho ho...

Na dzień dzisiejszy chyba najlepszą rzeczą jest likwidacja OFE.

Geszefciarze

Ma wydźwięk pozytywny - taki rodak kombinujący na przekór okupantowi - ;P (jajcuję deczko)

Boicie się określenia "polski oligarcha" - w sumie słusznie, kominiarze mogą o 6:00 rano zastukać... To słowo z indeksu....

A co do ludności, podoba mi się polityka rządu: "Polska bez Polaków" Jest nas coraz mniej, praca do 75 lat, podatki 120% I brak rąk do pracy....

A skąd je brać ?

A może z ostatniej wycieczki pana premiera, do Nigerii. Nigeryjczyków było w 1960 roku 46 milionów.

W 2010 było już ich..... 158 milionów (tak 158, nie pomyliłem się)

Śmieszno, czy straszno - sami oceńcie.....

StaryM - plusik poszedł.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Straszno. Popatrz na szwabów. Nie mieli ludzi, zaflancowali se turasów. I co mają? Na razie nic, bo trzymają ich za mordę. A angole? A dali se już metro wysadzić w Londynie, bo nawpuszczali turbaniarzy. Polska bez Polaków = Polska z czymś innym = już wcale nie Polska. Bo jak mówią słowa hymnu - Polska zginie, kiedy my umrzemy. Nawet nie musimy umierać dosłownie, wystarczy, że umrzemy dla naszego kraju. Najgorsze jest to, że nasz kraj, pod postacią tych [autocenzura] z warszafki chce, żebyśmy poumierali.

A co do ludności, podoba mi się polityka rządu: "Polska bez Polaków" Jest nas coraz mniej, praca do 75 lat, podatki 120% I brak rąk do pracy....

a wszystko przy 20% bezrobociu :)

To jest cud ! .

Niemcy sobie dadzą radę z Turkami - mają wprawę w radzeniu sobie z mniejszościami - tfu makabrycznie zabrzmiało...

Chcesz zginąć, pojedź do Francji. Ci to powinni zmienić nazwę na Islamska Republika Francji. Tam do niektórych dzielnic większy strach wejść w dzień niż białemu do Harlemu nocą.

Panowie stonujmy dyskusję, bo z nas jakąś Al-CIAidę zrobią. Znajdą u któregoś cynę z kombinerkami i we wszystkich TV będą pokazywać ;P (audio-bomber - brzmi dumnie ???)

Miłego dnia Wszystkim - trza na tą emeryturę na Kanarach i na Viagrę (na starość) zarobić ;P

(będę się nudził jako emeryt to se będę mulaciątka na starość taśmowo robił - a jak ;P )

OFE to patowa sytuacja - chcą polaków wy...doić oferując 2 rozwiązania - zamknąć OFE i oddać do ZUS albo ciągnąć to dalej - w obu przypadkach ludzie są na przegranej - jakby ktoś był choć troche uczciwy to zaproponował by 3 rozwiązanie jakim jest zamknięcie tego szwindla i zwrot pieniędzy - ale to chyba w dobranocce

na emeryture to sobie trzeba samemu zarobić i odłożyć

Napisano dziś, 08:55

Ja nie liczę na żadną emeryturę, bo trzeba być ciężkim frajerem, żeby liczyć. A jak się wk***ię do reszty, to zarejestruję se firmę na jakiejś wyspie bananowej przez neta, z adresem na skrytkę pocztową. I ZUS będzie mógł mnie pocałować w gołą dupę, razem z OFE, najjaśniejszym premierem-złodziejem i wszystkimi innymi gnojami z tak zwanej "elity". Elity czego? Sk***ysyństwa, zbydlęcenia i złodziejstwa?

Lubie jak sie nazywa rzeczy po imieniu! Od lat slysze "mniejsze zlo" ale ja nie chce do k**wy nedzy tego calego gowna. Ja chce, zeby bylo normalnie. Ode mnie szklaneczka.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Czytam i czytam i widzę, że Polacy wciąż mają do życia podejście chłopa pańszczyźnianego. Nic nie mogą, wszystko jest spiskiem jakichś ciemnych sił zewnętrznych, które tylko zmierzają do ich zniszczenia. Podejście do władzy jest jak w carskiej Rosji.

Chłopa Wanię zapytano, co by zrobił, jak by był carem. Chłopina najpierw z przerażenia zemdlał na samą myśl o świętokradczym przypuszczeniu. A jak się już ocknął, to powiedział: "A stanąłbym tu na rozstajach i każdego przechodzącego walił w mordę".

Takie macie wyobrażenie władzy, że jest ona po to by was walić w mordę na rozstajach dróg. Coś jak w "Krótkiej rozprawie" Reja:

Ksiądz pana wini, pan księdza,

A nam prostym zewsząd nędza

A bliżej naszych czasów, to kojarzy się to z taką piosenką "Siódme niebo nienawiści":

Za długo było tej niewoli,

gdy człowiek nie śmiał śmieć

Bo mu antychryst nie pozwolił

ze wszystkich łacha drzeć

A teraz siódme niebo nam się dzieje

Bajeczny nastał czas

Wiadomo, wszyscy k**wy i złodzieje

Nie wyłączając nas

Sorry, ale to jest forum stosunkowo zamożnych ludzi, którzy mają kasę na kompletnie nieprzydatny użytkowo sprzęt. To nie są młotki, obcęgi i siekiery, które da się wykorzystać do roboty. To są wzmacniacze, gramofony i kolumny, które służą do przyjemnego leniuchowania. A nędzarze nie leniuchują, nędzarze nie wiedzą co to hobby, ba nie wiedzą nawet co to czas wolny.

Skoro macie kasę na ten sprzęt, to co ukradliście ją? Dymaliście bliźnich, bez zdejmowania majtek, żeby się dorobić? Czy nie można uczciwie handlować, produkować, czy choćby pracować? Wszyscy są złodziejami i chcą nas biednych Polaków (chłopów pańszczyźnianych bezwolnych) zniszczyć.

Jestem przekonany, że wśród was są także urzędnicy rozmaitego szczebla, pracownicy administracji, a być może nawet i politycy. Postawa wyrażająca się przekonaniem, że "ktoś" chce zniszczyć Polskę i Polaków, wymazać ich z powierzchni ziemi za pomocą OFE lub ZUSu nie odbiega niczym od przekonania, że w Smoleńsku Putin z Tuskiem zamordowali Kaczyńskiego.

Sprawa jest znacznie prostsza. Po prostu robimy błędy. My wszyscy, w naszych codziennych małych sprawach potrafimy spieprzyć masę rzeczy, i w tych dużych też. Nieprzyzwyczajeni jesteśmy do wielu spraw, bo PRL nam skutecznie przetrzebił wolę walki, działania i inteligencję. Budujemy zupełnie inną rzeczywistość, czasem wzorując się na niekoniecznie tylko dobrych wzorcach. Czasem nam się wydaje, że będzie dobrze a tu klops. Wybraliśmy gówniane rozwiązanie. Albo dobre, tylko źle zrealizowane.

Ktoś kto wymyślał OFE, był może przekonany, że to zadziała, ale forma, ale przepisy, ale ludzka natura - zbyt wielu rzeczy nie przewidziano i wyszedł klops. Jakoś trzeba sobie z tym radzić, a przecież każdy z was narzekających - a jest tu wielu młodych i w kwiecie wieku - może zostać politykiem, może wziąć się za sprawy najważniejsze. A nie tylko narzekać, że:

Ksiądz pana wini, pan księdza,

A nam prostym zewsząd nędza.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Nazwij mnie wyznawcą teorii spiskowych, jeśli Ci to coś ułatwi, ale absolutnie nie przyjmuję, że coś takiego, jak szwindel OFE, to jest błąd, pomyłka. To było dokładnie przemyślane. Ja nazywam Ciebie naiwnym, jeśli myślisz, że to "klops".

nie od dziś wiadomo że kto nie kombinuje ten nie ma - mało jest w Polsce osób które dorobiły się "czegoś" całkowicie legalnie - poprostu się nie za bardzo da

ale to już calkiem z innej beczki ( tak jak i to że na to forum sprzedawcy z biedronki raczej nie zaglądają )

Nazwij mnie wyznawcą teorii spiskowych, jeśli Ci to coś ułatwi, ale absolutnie nie przyjmuję, że coś takiego, jak szwindel OFE, to jest błąd, pomyłka. To było dokładnie przemyślane. Ja nazywam Ciebie naiwnym, jeśli myślisz, że to "klops".

Tak trochę z boku, ale jeśli by wszystkie reformy wdrożono w życie przy zatwierdzaniu OFE, zapewne wyglądało by to inaczej, niestety miękkość rządów i uleganie naciskom różnych grup zawodowych ( górnicy, mundurówka itd ) rozpieprzyły całość w drobny mak.

Zatem należy sobie tylko życzyć takiego rządu, który nie będzie tylko i wyłączne patrzył na swój interes partyjny i słupki wyborcze. Niestety, takiego nie było, nie ma i nie zapowiada się że będzie

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.