Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Fortepian zawsze byl trudny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A mi szczeka opadla, nawet z jutjuba, to jest REWELACYJNY dzwiek moim zdaniem.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Fakt.

Szczególnie dolne rejestry były wyborne.

I tu tez zgoda 100 %, gora nieco mniej przekonujaca, ale klade to na karb jutjuba.

Mirek10,

A ten typ dzwieku znam dobrze, mam taki u siebie, mysle ze nawet nieco lepszy, ale to trudno ocenic na podst mp3.

Magico to chyba inny swiat, nigdy nie slyszalem ich na zywo, ale zaczynam lepiej rozumiec Lukasika.

Moze zrobia na bazie Q7 model Q5 mkII , co sugerowal Elb. Wtedy bedzie blizej do poziomow cenwocyh , ktore moglbym zaakceptowac.

Konto w trakcie usuwania

Tak czy inaczej na prezentacji w Lizbonie pod Magico były podłaczone transparenty...........bo to najlepsze kable są na swiecie,ale nie wszyscy

chca sie do tego przekonać,a warunek jest jeden tor musi byc bezkompromisowy.

Tak,tak wiem jestem konserwatysta zapyziały..............ale po prostu nie chce siebie zmieniac-bo dobrze mi z tym))

Chociaż to granie z jutuba ale wypełnienie jest po prostu czuć.........macie tak samo??

Mirek 10

Te Westminstery naprawdę sie nie nadaja do tego wzmacniacza co posiadasz-patrzajta na avatara))o pomieszczeniu nie wspomnę!!

Ale w dniu 3 maja wybaczam Twoje żarty

Czy zna ktoś pierwszy utwór?

Nie znam ale ten Dana wzmak najmniej jazgocze a podobno na kompie to nie słychać ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Choć Dunki to "...brzydkie kobiety są..." ale sprzęt to oni potrafią (z włoską finezją) robić.

Piękne rzeczy:

Coś kiepskie zdjęcia się załadowały.

Pod tym linkiem można obejrzeć w lepszej rozdzielczości:

http://www.gato-audio.com/

post-33970-0-91915100-1367579977.jpg

post-33970-0-58926400-1367579994.jpg

post-33970-0-85754900-1367580039.jpg

post-33970-0-01218400-1367580057.jpg

post-33970-0-36737900-1367580071.jpg

post-33970-0-50801500-1367580095.jpg

post-33970-0-20237400-1367580113.jpg

Choć Dunki to "...brzydkie kobiety są..." ale sprzęt to oni potrafią (z włoską finezją) robić.

Piękne rzeczy:

Ukryta Zawartość

Ta elektronika świetnie pasuje do Harbethów,słuchałem kilka razy.

Szczególnie wzmacniacz zasługuje na uwagę,zdaje się,że jest nawet jakaś promocja na to u dystrybutora.

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ta elektronika świetnie pasuje do Harbethów,słuchałem kilka razy.

Szczególnie wzmacniacz zasługuje na uwagę,zdaje się,że jest nawet jakaś promocja na to u dystrybutora.

Stefek.....których Harbethów słuchałeś.... jakie masz zdanie na temat tych kolumn?

Ostatnio słuchałem u siebie przez tydzień Harbeth m 30.1....bardzo fajnie grały.....

Ciekaw jestem jakby zagrały m40.1....może kiedyś wypróbuję.

Stefek.....których Harbethów słuchałeś.... jakie masz zdanie na temat tych kolumn?

Ostatnio słuchałem u siebie przez tydzień Harbeth m 30.1....bardzo fajnie grały.....

Ciekaw jestem jakby zagrały m40.1....może kiedyś wypróbuję.

Słyszałem prawie wszystkie :).

Akurat z Gato słuchałem 5tek,muzyka akustyczna i "mały" jazz zniewalająco,to samo nowe 30tki :).

40tki to potężne kolumny,nie pamiętam jaki metraż u Ciebie :)

Słyszałem prawie wszystkie :).

Akurat z Gato słuchałem 5tek,muzyka akustyczna i "mały" jazz zniewalająco,to samo nowe 30tki :).

40tki to potężne kolumny,nie pamiętam jaki metraż u Ciebie :)

Właśnie o to chodzi że pokój nie jest za duży 20m2.....ale czytałem recenzję m40.1 u J.Kłosa....grały na 16m2...nie wiem co myśleć o tym

Accu e560 spokojnie sobie poradził z m30.1 ....tak fajnej energii i dynamiki jeszcze nie słyszałem z 560

Właśnie o to chodzi że pokój nie jest za duży 20m2.....ale czytałem recenzję m40.1 u J.Kłosa....grały na 16m2...nie wiem co myśleć o tym

Accu e560 spokojnie sobie poradził z m30.1 ....tak fajnej energii i dynamiki jeszcze nie słyszałem z 560

Nie ma szans :),kilka razy myślałem by ściągnąć 40tki do siebie (także 20m2),ale zawsze "wylewałem" na głowę kubeł zimnej wody ;),trzeba widzieć te kolumny na żywo.

30.1 lub 5tka to max w tym metrażu.

P.S.

Myślisz coś zmieniać?

Nie ma szans :),kilka razy myślałem by ściągnąć 40tki do siebie (także 20m2),ale zawsze "wylewałem" na głowę kubeł zimnej wody ;),trzeba widzieć te kolumny na żywo.

30.1 lub 5tka to max w tym metrażu.

P.S.

Myślisz coś zmieniać?

jakieś zmiany planuję dopiero pod koniec roku... 30.1 wywarły na mnie tak korzystne wrażenie że chciałem posłuchać 40.1

Stefek nie załamuj mnie że 40.1 to nie do mojego pokoju:).....może się wpasują?:)....muszę ich posłuchać u siebie

jakieś zmiany planuję dopiero pod koniec roku... 30.1 wywarły na mnie tak korzystne wrażenie że chciałem posłuchać 40.1

Stefek nie załamuj mnie że 40.1 to nie do mojego pokoju:).....może się wpasują?:)....muszę ich posłuchać u siebie

Z 30tek masz to samo,tylko mniej basu ;).

A 40tki to takie kloce,że trzeba siedzieć od nich ze 2,5-3 metry.Do tego za nimi trochę przestrzeni,kolejne 1,5-2metry,za miejscem odsłuchowym swoje,to daje...nie nie nie,sam o tym myślałem ;),20 metrów nie da rady...raczej :).

Poczekaj aż posłucham u siebie Magico S1,to może być znakomita kolumna do mniejszego ( i nie tylko) metrażu,lub przyjedź i posłuchaj moich MBLi,być może pójdą w odstawkę ;).

dziękuję za zaproszenie....jak będę w Warszawie to na pewno zadzwonię....wysoko celujesz Magico S1 hmm hmm!!

wiem że 40tki to duże kloce ale posłuchać muszę u siebie i wtedy zobaczę co dalej. Harbeth to zajebiste klimatyczne granie

do mojego plumkania jakby znalazł.

dziękuję za zaproszenie....jak będę w Warszawie to na pewno zadzwonię....wysoko celujesz Magico S1 hmm hmm!!

wiem że 40tki to duże kloce ale posłuchać muszę u siebie i wtedy zobaczę co dalej. Harbeth to zajebiste klimatyczne granie

do mojego plumkania jakby znalazł.

Jeśli się zakochasz w Harbethach,to przepadłeś,może być,że nic innego już Ci się nie spodoba :).

Magico i Harbeth to chyba dwie zupełnie przeciwstawne filozofie na brzmienie. Nie wiem czy jak komuś podobają się Harbethy, będzie zadowolony z Magico. Ale może się mylę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

<br />dziękuję za zaproszenie....jak będę w Warszawie to na pewno zadzwonię.<br />

Też chcę do stefka, tylko potrzebuje kopa w cztery:)

Jakbyś chciał się dołączyć, to daj znak:)

Też chcę do stefka, tylko potrzebuje kopa w cztery:)

Jakbyś chciał się dołączyć, to daj znak:)

Jakby co dam znać...co do kopa w cztery.....może ktoś z rodziny to zrobi:)

mi za bardzo nie wypada :):)

Czy zna ktoś pierwszy utwór?

To opera Lauro Rossi „Amelia”, a śpiewa Cecilia Bartoli (album „Maria”)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piękne rzeczy:

Ukryta Zawartość

Pisalem o tym sprzecie tuz po AS 2012, zwracalem uwage na skandynawski piekny design i bardzo przyzwoita jakosc dzwieku. Ciesze sie Jarek, ze tez Ci sie podobaja:)

To opera Lauro Rossi „Amelia”, a śpiewa Cecilia Bartoli (album „Maria”)

Ukryta Zawartość

Mam te plyte, ale malo slucham opery. Jednak

prezentacja Magico kaze mi sprawdzic, jak to u mnie brzmi - juz lece posluchac.

Dzieki vcore i lukasik:)

Juz posluchalem , okazuje sie , ze mam swietny sprzet, bo brzmi lepiej, niz te Magico z Lisbony:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

+1, płyta już zakupiona :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie jedyne Magico aluminium stoi:

p1518816044-2.jpg

p1518816066-2.jpg

p1518816102-2.jpg

p1518816118-2.jpg

Jak dla mnie, firmy produkujące w dalszym ciągu głośniki z MDFu (Avalon, Focal, B&W, Tidal, Marten) powoli spadają do II-ligi ...

Głośniki ze zdjęcia to Polymer Audio Research.

p1518816044-2.jpg

p1518816066-2.jpg

p1518816102-2.jpg

p1518816118-2.jpg

Jak dla mnie, firmy produkujące w dalszym ciągu głośniki z MDFu (Avalon, Focal, B&W, Tidal, Marten) powoli spadają do II-ligi ...

Głośniki ze zdjęcia to Polymer Audio Research.

p1518816044-2.jpg

p1518816066-2.jpg

p1518816102-2.jpg

p1518816118-2.jpg

Sam nie masz zadnych-jestes w okręgówce))

Przetworniki z tego co widzę to Accutony (czyli ceramika) i celulozowe Scany z serii Iluminator na dole.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.