Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko wskazuje na to ze te Rockport Arrakis to dosc podobna technologia (membrany sekcji sredniotownowej wydaja sie byc zrobione z podobnych materialow co Magico), dodatkowo aktywna zwrotnica!. No i obudowa to kompozyty wlokien weglowych. Te glosniki maja szanse moim zdaniem powalczyc z Magico a nawet byc lepsze. Z pewnoscia warto posluchac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-59833200-1367774259_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko wskazuje na to ze te Rockport Arrakis to dosc podobna technologia (membrany sekcji sredniotownowej wydaja sie byc zrobione z podobnych materialow co Magico), dodatkowo aktywna zwrotnica!. No i obudowa to kompozyty wlokien weglowych. Te glosniki maja szanse moim zdaniem powalczyc z Magico a nawet byc lepsze. Z pewnoscia warto posluchac

Wygląda że laminowane włókno węglowe, jeśli jest tylko na zewnątrz to OK jeśli jest całe z tego to raczej kojarzy mi się np z śmigłem do helikoptera (Obecnie Sikorski dawniej WSK) które macałem, akustycznie to kurde gra po puknięciu palcam a nie o to z tłumieniem drgań materiałowych chodzi!

No ale wygląd Panowie zarąbisty a przecież kolumny kupujemy głównie do oglądania :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wklej swoje, bo nie mam/y punktu odniesienia:)

O Pan Adwokat się znalazł i jeszcze do tego jaki ciekawski!!

Dobry system bez ustroi zagra dobrze-nie wiedziałeś jeszcze o tym?

Szukasz punktu odniesienia?............powinieneś wiedzieć kto w Polsce,e tam w Układzie Warszawskim ma najlepszy pokój i wszystko naj,naj))

Pokażę jak chcesz tak bardzo,ale najpierw sam się pochwal-ok?

Lubimy przenośnię i dwuznaczność:)

Niestety nie wszyscy załapią, ze to Duchy grają pierwsze skrzypce:)

To na marginesie i nie ma nic wspólnego z wątkiem.

W sumie dzięki:), przyda się, bo cholerka dalej podwójnie widzę:((

Już o tym pisałem, więc nie chcę się użalać:)i jęczeć niczym baba.Jest i trudno, Wisła płynie dalej...

Jeszcze mi kto napisze, że z tym widzeniem jestem bardziej upierdliwy niż Megan z Magnepanami:)

Nawet komp, szwankuje, bo coś mu ciężko dziś.

Cholera, trochę słońca, a ten mi tu humory stroi!

Wygląda że laminowane włókno węglowe, jeśli jest tylko na zewnątrz to OK jeśli jest całe z tego to raczej kojarzy mi się np z śmigłem do helikoptera (Obecnie Sikorski dawniej WSK) które macałem, akustycznie to kurde gra po puknięciu palcam a nie o to z tłumieniem drgań materiałowych chodzi!

Z pewnoscia jakies wewnetrzne wzmocnienia ma, moze nawet jakis matrix...?

A Tu na zdjeciach zwrotnica aktywna. Zwrotnice aktywne maja wiele zalet w porownaniu ze zwrotnicami biernym, oczywiscie wszystko zalezy od konstrukcji, bo i bierne zwrotnice moga byc obecnie juz bardzo dobre

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość partick

(Konto usunięte)

cholerka dalej podwójnie widzę:((

ja ostatnio widziałem podwójnie jak mi kolega zaserwował Tatrzański Czaj - nie masz czasem jakichś znajomych Słowaków...? ;-)

pierwszy z prawej, 72%.

Ciekawe co dzisiaj Wilson zapowie ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

O Pan Adwokat się znalazł i jeszcze do tego jaki ciekawski!!

Dobry system bez ustroi zagra dobrze-nie wiedziałeś jeszcze o tym?

Szukasz punktu odniesienia?............powinieneś wiedzieć kto w Polsce,e tam w Układzie Warszawskim ma najlepszy pokój i wszystko naj,naj))

Pokażę jak chcesz tak bardzo,ale najpierw sam się pochwal-ok?

eeee, żaden adwokat, tym bardziej, że - jak napisałeś - ten"pierwszy" w Układzie, nie przepada za mną, a ja nie muszę i nie mam zwyczaju nikomu tyłka lizać.Lubi nie lubi - jego sprawa i ma do tego prawo.Najprawdopodobniej wynika to z tego, że w oczach niektórych nie jestem odpowiednim, hm..,graczem, choćby za mój ostatni (teoretyczny) wybór playera CD.Problem polega na tym, ze ONI nie znają mojego systemu i "nosa",którym się kieruje, aby zagrało tak jak ja chcę.Ich propozycje np. co do playera są na pewno warte uwagi.Pytanie tylko czy odpowiednie do mojego systemu i preferencji!?

Co do adwokatury, to;

Podobne stanowisko zająłbym w przypadku innej osoby.

Moją adaptację pokazywałem już do znudzenia.Wszyscy, o..,przepraszam, bo okazuje się, że nie wszyscy już widzieli, ale mimo tego, nie widzę powodu, dla którego miałbym wklejać co stronę swoich zdjęć.

Ponadto, to aranżacja klasyczna, a ona sama w sobie, nie ma zbyt wielu zwolenników, więc na uznanie "zielone" nie mam co liczyć:)

Dla Ciebie zrobię wyjątek:)

Z góry podkreslam, że jest adaptacja kompromisowa i do ideału jej trochę brakuje .Byłem w pełni świadomy jej niedoskonałości już u zarania.Efekt w aspekcie akustycznym i tak nieco przerósł moje oczekiwania.

Wiecej zdjęć jest tutaj;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe co dzisiaj Wilson zapowie ;)

Pewnie jakaś nową piłkę i tym razem taką która nie stoczy się z tratwy Tomowi Hanksowi.....Wilson!!.....i'm sorry....Wilson!!

[ dla nas Gd i Gdy to jedno ]

Tylko nie mów tego głośno na meczach piłkarskich:))

Za takie porównanie sprasowaliby Cię, że byłbyś cieńszy od folii na Magnepanach:)

Futbol to nie moje hobby ale na sparingi Tuska i jego ekipy lubię popatrzeć, pomimo że jest to robione dla potrzeb kamery.

Widać ze kopał i grał w piłkę na gdańskich podwórkach.

A jak sprawa sie ma z polskimi starymi nagraniami i ich reedycjami? Sa jakies plyty w gestych technologiach 24/96kHz? Doskonala seria pod wzgledem muzycznym byl seria "Zlotej kolekcji" niestety poziom techniczny tych nagran jest niski, nagrania przepuszczono przez jakies marne kompresory dynamiki i (slychac charakterystyczne pompowanie w dzwieku) dodatkowo przepuszczono to przez jakies "dopalacze"/"zmulacze" lampowe. Szkoda ze tak zepsuto te nagrania :( Ale mam taka skladanke z Platynowej kolekcji ktora na szczescie nie byla raczej przepuszczana przez jakies dziwne ustrojstwa tylko normalnie zdygitalizowana - te nagrania graja calkiem calkie dobrze. Zreszta stare polskie nagrania maja czasami bardzo wysoki pozoim techniczny jak i byli doskonali artysci i nasi nagraniowcy. Szkoda ze nie mozna posluchac tego w gestych wydnaich...a moze sie myle?

Czy ktos wie? Sa jakies geste reedycje starych szlagierow, czy nikomu nie chce sie w to inwestowac?

Pozdrawiam StasioP

Ano słabiutko w PL i to b.słabiutko!AudioKlan jako dystrybutor, ale sieciowo TOP HiFi, ale na Mephisto czy Colosseum Solo bym nie liczył.

Jedynie Diablo, jednak, to sporo niżej.

Dlatego właśnie jak na stronie Gryphona zobaczyłem co widnieje przy Polsce, to się tylko uśmiechnąłem :) Już nawet nie chodzi o to, że nie mają topowych modeli, bo raczej żadne dystrybutor w Polsce nie ma topowych modeli na stanie. Czy to Soulution czy Dartzeel czy cokolwiek innego. bardziej chodzi mi o podejście do klienta, ewentualne rabaty itd. Z całym szacunkiem, ale to Audio Klan to taki mniejszy Media Markt. Bardziej budżetowo, kinowo itd.

Ej Pany,

W Polsce ktoś sprzedaje Gryphona oficjalnie? Tzn. wiem, że sprzedaje, ale słabo to widzę :) Macie jakieś wtyki czy znajomości u dystrybutorów Gryphona gdzieś blisko w UE?

Pewnie Elb ma.... :-)

Dziś rozmawiałem z serwisem.Pan wydał się sympatyczny, rzeczowy.Co do dystrybucji, to fakt, kicha.Zamówilem do odsłuchu Mikado Signature.Czekam na odpowiedź, kiedy będzie możliwość, bo jest jeden(!) egzemplarz w Polsce.

To i tak cud że mają. Pewnie jeszcze z otwierającego zamówienia. ZTCW sprzedaż Gryphona w Europie stoi. Obecny poziom cen ich produktów akceptuje jeszcze tylko Azja.

A że można dobrze żyć z samych tylko Azjatów - nawet sprzedając im tylko audiofilskie powietrze w drogiej skrzynce - najlepiej pokazuje FM Acustics.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czy dużo Twoim zdaniem różni się audiofilskim powietrzem FM Acustic od darTZeela?

A jak sprawa sie ma z polskimi starymi nagraniami i ich reedycjami? Sa jakies plyty w gestych technologiach 24/96kHz? Doskonala seria pod wzgledem muzycznym byl seria "Zlotej kolekcji" niestety poziom techniczny tych nagran jest niski, nagrania przepuszczono przez jakies marne kompresory dynamiki i (slychac charakterystyczne pompowanie w dzwieku) dodatkowo przepuszczono to przez jakies "dopalacze"/"zmulacze" lampowe. Szkoda ze tak zepsuto te nagrania :( Ale mam taka skladanke z Platynowej kolekcji ktora na szczescie nie byla raczej przepuszczana przez jakies dziwne ustrojstwa tylko normalnie zdygitalizowana - te nagrania graja calkiem calkie dobrze. Zreszta stare polskie nagrania maja czasami bardzo wysoki pozoim techniczny jak i byli doskonali artysci i nasi nagraniowcy. Szkoda ze nie mozna posluchac tego w gestych wydnaich...a moze sie myle?

Czy ktos wie? Sa jakies geste reedycje starych szlagierow, czy nikomu nie chce sie w to inwestowac?

Pozdrawiam StasioP

Po pierwsze nie ma na czym to zrobić a po drugie nie ma to kto.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.