Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

NAJLEPSZA JEST TZW.ŻYWA NATURALNA AKUSTYKA POKOJU

A to już jest rodzaj odkrycia ... - może trzeba poradzić koledze Łukasiq, żeby w swoim nowym pokoju zamiast robić ustroje, wyłożył wszystkie ściany szkłem - wtedy będzie miał żywą, niczym nie skrępowaną akustykę :-)

Hehe...dobre!.....Stary Audiofil po prostu nie wie co to jest dobra adaptacja akustyczna.

Być może nigdy nawet nie był w takim pomieszczenie co w zasadzie mnie nie dziwi

gdyź faktycznie takich adaptacji jest mało.

Za to sporo jest adaptacji z okresu "gąbkowego" gdzie wygłuszone nimi pokoju rzeczywiście

zabijały muzykę.

Ale gąbki nie mają nic wspólnego z dobrą akustyką.

A to już jest rodzaj odkrycia ... - może trzeba poradzić koledze Łukasiq, żeby w swoim nowym pokoju zamiast robić ustroje, wyłożył wszystkie ściany szkłem - wtedy będzie miał żywą, niczym nie skrępowaną akustykę :-)

Koniecznie wszystkie ściany...........tak,tak-najlepsze jest szkło zbrojone))

Hehe...dobre!.....Stary Audiofil po prostu nie wie co to jest dobra adaptacja akustyczna.

Wiem,wiem-najlepszy jest Burek,do tego sub Torus i ustroje styropianowe))

Aha jeszcze koniecznie muszą być Focale-wtedy hajend jak talala!!

Kupił byś sobie wreszcie jakąś porządną lampę..............bo chyba nigdy w zyciu nie słuchałeś-bo kto posłuchał to już nie ma powrotu do trana.

Myslę,ze nerwowe poszukiwanie swojego grania,poprzez częste zmiany konfiguracji daje szczęście...........tylko dystrybutorowi-taka prawda.

Koniecznie wszystkie ściany...........tak,tak-najlepsze jest szkło zbrojone))

Stary Audiofilu, a może wrzuciłbyś zdjęcia swojej adaptacji akustycznej i systemu który posiadasz......my żuczki chętnie popatrzymy

jak pokój prawdziwego audiofila i jego system wygląda - może czegoś się nauczymy przy okazji ?

Stary Audiofilu, a może wrzuciłbyś zdjęcia swojej adaptacji akustycznej i systemu który posiadasz......my żuczki chętnie popatrzymy

jak pokój prawdziwego audiofila i jego system wygląda - może czegoś się nauczymy przy okazji ?

Ależ Jurgen........proszę bardzo........

Który chcesz pokój i który chcesz systemik miły robaczku-chrabąszczyku?

Najlepiej to sie przyjedż do mnie-bo jest czego i na czym posłuchać.

Wkleje wieczorem system z 300B zwany potocznie domowym......którego czasem słuchamy w rodzinnym gronie.

Jest to system bez adaptacji wydumanej-tylko z adaptacją niezbędna do zycia.

• Użytkownicy+

Przyjmijcie starego do grona hiendowców. On się stara, a że metody ma specyficzne... :)

A może to On Was powinien przyjąć do klubu? Tylko do jakiego...?

Łatwiej po prostu odwiedzić SA w domu...w jednym z domów;-)...i posłuchać samemu jednego z systemów...kiedyś miałem taką okazję i płyta z muzyką z fortepianem koncertowym brzmiała niemal idealnie (coś o tym wiem bo trochę grałem na fortepianie w życiu)...żaden inny system z jakim się zetknąłem nie potrafił oddać tak dobrze brzmienia fortepianu jak ten u SA w małym pokoju na kilkunastu metrach. Cały pokój był zaś dosłownie wyściełany adaptacją akustyczną...nie wiem czy robił pomiary...sądzę, że po prostu stroił na ucho i po prostu wyszło...trochę trzeba mieć doświadczenia i co najważniejsze nie bać się eksperymentować...

Tak więc można nie lubić SA, mieć go za dziwaka, itd...ale co do zestawienia systemu w całość i uzyskania efektu końcowego to wielu może się od niego wiele nauczyć...

Przyjmijcie starego do grona hiendowców. On się stara, a że metody ma specyficzne... :)

Palton,

ja Cię bardzo lubię, to wiesz:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Łatwiej po prostu odwiedzić SA w domu...w jednym z domów;-)...i posłuchać samemu jednego z systemów...kiedyś miałem taką okazję i płyta z muzyką z fortepianem koncertowym brzmiała niemal idealnie (coś o tym wiem bo trochę grałem na fortepianie w życiu)...żaden inny system z jakim się zetknąłem nie potrafił oddać tak dobrze brzmienia fortepianu jak ten u SA w małym pokoju na kilkunastu metrach. Cały pokój był zaś dosłownie wyściełany adaptacją akustyczną...nie wiem czy robił pomiary...sądzę, że po prostu stroił na ucho i po prostu wyszło...trochę trzeba mieć doświadczenia i co najważniejsze nie bać się eksperymentować...

Tak więc można nie lubić SA, mieć go za dziwaka, itd...ale co do zestawienia systemu w całość i uzyskania efektu końcowego to wielu może się od niego wiele nauczyć...

Moreno, to ciekawe co piszesz o systemie Starego A. Jesli tak jest a mam prawo Ci wierzyć to nie rozumiem dlaczego Stary A

dyskredytuje systemy innych 'graczy' i robi to bezpardonowo nie wysilając się na odsłuch urządzeń ? Węch ? Intuicja ?

Wcale mnie nie dziwi że system SA tak dobrze potrafi odtworzyć fortepian.

Gość ma w końcu kilkudziesięcioletnie doświadczenie.

Jestem ciekaw jak ten sam system zagra ostrego rocka, soul czy muzykę elektroniczną?

Jesli Soul to koniecznie Barry White i płyta 'Staying Power' w utworze Which way is up.

Ten CD już od kilku godzin kręci się non stop w moim playerze - polecam.Doskonale nagrana i wydana przez Private Music

komercyjno - audiofilską wytwórnię.

To są transporty.

Nie wiem czemu potrafili zrobić taki przepiekny transport i takie badziewie jak C8 ?

Stylistyką wyglada na lata 80 -te.

I jeszcze do tego ten idiotyczny , niebieski wyświetlacz, na którym po prostu nic nie widać ;(

Prawie jak w gównianym Denonie Cara .

Jak celujemy wysoko, m.in. w Vivaldiego, to może warto spróbować?

Do klubu często zbanowanych..........chcecie tego?

Wcale mnie nie dziwi że system SA tak dobrze potrafi odtworzyć fortepian.

Gość ma w końcu kilkudziesięcioletnie doświadczenie.

Jestem ciekaw jak ten sam system zagra ostrego rocka, soul czy muzykę elektroniczną?

Jesli faktycznie naprawde ten system odtwarza wzorcowo fortepian (w co bardzo watpie ze wzorcowo) to kazda inna muzyka zagra tez wysmienicie.

Tak samo jak Klasykę - bardzo dobrze- też miałem okazję i przyjemność gościć u Pietrka w Wyścielanym Inkubatorze, jak to nazwał Mamel:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Z tych opisów o Nirvanie z systemu [ów] Starego Audiofila wnioskuję że niejeden forumowicz został namówiony do odwiedzin

u SA.Mozliwe że wieloletnia praktyka SA pozwoliła na skompletowanie mega dobrze grającego systemu.Z uwagi na dziwną

[ inną ] lokalizację oficjalnego pomieszkiwania SA oraz faktu że z pokolenia przodków nie wjechał na świni [ jak sam mówi] to

powinna być W-wa. Nie tylko mnie nie jest tam po drodze ale moze kiedyś ? Na razie wystarczyłyby foty .

To ze jest zagorzałym fanem Y to wiem z jego przepychanek z Paltonem.

Dubtribe Sound System - Kalifornijska kapela w dobrym na początek dnia kawałku -' hasta luego mi hermano'

Z tych opisów o Nirvanie z systemu [ów] Starego Audiofila wnioskuję że niejeden forumowicz został namówiony do odwiedzin u SA

A i tu się znów mylisz Jurgen.

Piotr nie namawia, tylko zaprasza.

System jest w miarę przejrzysty - pozwala na żonglowanie innymi "komponentami".

Nie trzeba go łatać np kablami podbijającymi bas, jak to ma Textura - wiem, bo słuchałem.

Nie trzeba go łatać np kablami podbijającymi bas, jak to ma Textura - wiem, bo słuchałem.

Możliwe ze mało słuchałeś lub niedokładnie.Textura nie podbija basu - to energetyczny i rytmiczny kabel a przypadkowo

podpięty do Quad 57 dobrze zgrał się z elektrostatami .

Meg,

podbija także dolną średnicę - uogólniając - "dopalacz"

Nie przeczę, że z Quadami mógł się dobrze zgrać.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Hi hi... właśnie wymieniłem cyfrówkę Transparenta na Harmonixa.

Do dzisiaj uważałem, że kabel cyfrowy nie ma prawa "zagrać".

Widać, są rzeczy, o których się nawet "fizjonomom" nie śniło ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.