Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Stawiam dobry trunek, że to ogłoszenie SF to scam.

Ostatnio były Sashe na Audio Markt za $9k. I jakiś jeleń kupił. A też ktoś z naszego forum wklejał linka z wypiekami na czole, że taka okazja.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Akurat to że pisze po angielsku to ok bo chce trafić do szerszego grona osób.

Przeważnie jest tak ,że poważny sprzedawca z Niemiec pisze zarówno po niemiecku jak i po angielsku.

Ale tutaj może być tak jak piszesz.

... i podaje numer telefonu.

Dam sobię głowę uciąć, że ten poważny sprzedawca pręży się teraz przed TV w Ruminii i spokojnie czeka na jeleni.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

... i podaje numer telefonu.

Dam sobię głowę uciąć, że ten poważny sprzedawca pręży się teraz przed TV w Ruminii i spokojnie czeka na jeleni.

A ja typuję na Londyn i kolesia ebony z płaskim nosem "born in Nigeria" ;)

Wysłałem mu maila. Ciekawe co odpisze :) Ostatnio takiego typa przez 2 tygodnie zwodziłem. Miałem niezły ubaw :)

Dobra daruję sobie, chociaż ciężko mi się powstrzymać :)

A SF nigdy się nie będzie podobać jak się mialo Focale albo WIlsony w domu. Nie mają zupełnie energii i jaj.

Hurra...zostanie więcej dla innych. A dla miłośników energii i jaj to najlepiej jaja podłączyć do transformatora...będzie kopało tak, że nawet Wilson wymięknie...

Gdyby ktoś coś potrzebował ... człowiek z Norwegii sprzedaje:

Dynaudio Arbiter Amplifiers - EUR €80K

Krell Master Reference Amplifiers - EUR €30K

Lyra Connoisseur 3.0 (100V) - EUR €25K

Tube Research Labs Platinum Golden Triode Reference Preamplifier - EUR €20K

Wadia 971 & Wadia 931 & 2x Wadia 922SC w/GNSC Statement modification - EUR €25K

Soulution 745 - EUR €20K

MBL 1611A & MBL 1621A - EUR €20K

Goldmund Eidos Reference - EUR €35K

Zanden Audio Model 2000P & Zanden Audio Model 5000S - EUR €20K

Shunyata Reseach Hydra Triton - EUR €2,5K

Trafomatic Audio Experience 3000 (Power conditioner and 100v/230V transformer) - EUR €1,5K

Kimber Kable Model #88 - The Black Pearl - EUR €15K

Lyra Olympos (New in unopened box) - EUR €12K

Większość z tych klocków to prawie nówki.

A monosy Dynaudio przyszły do niego chyba z miesiąc temu.

Śmieszny facet, dosłownie nie wie już co z kasą robić i często zamawia klocki pod kolor :)

Ten sam. Niektóre klocki miały grać z jego brązowymi Q7, na 100% Dynaudio, Lyra, Soulution 745.

O, możesz Sly napisać do niego i się wprosić na Tesseracty jak do niego dojdą :)

Niestety życie chyba mu napisało inne zakończenie tej historii ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety życie chyba mu napisało inne zakończenie tej historii ...

Nie byłem na WBF od paru dni (jedynie pw) a tu takie rzeczy się dzieją.

Ehhh życie...

Życie uczy pokory ja 4 lata byłem wyłączony z obiegu teraz cieszy mnie każdy dzień.

No to łap kolejkę, żebyś był szczęśliwy jeszcze bardziej :)

Ja o tym nie myślę, ale mam spore podstawy do obaw. Mój ojciec ma 4 rodzeństwa. Wujek zmarł na raka, ciotka nie ma piersi (to samo), pozostali mają jazdy z tarczycą. Tylko mój stary (tfu tfu) jest zdrowy jak ryba i ma wyniki 20latka. Ale i tak trochę się boję i o niego i o siebie.

Choroba weryfikuje każdego kozaka.

P.S. A swoją drogą można powiedzieć, że Roysenowi audio trochę ratuje życie.

I kto teraz powie, że high end nie jest dobrą inwestycją i zabezpieczeniem?

My w Europie strasznie boimy się śmierci, otaczamy ją murem milczenia, separujemy się od starości, choroby, a o ile łatwiej jest żyć akceptując ją. W wielu odległych kulturach tego się nauczyli i są spokojni i szczęśliwsi...Ważne czy w momencie odejścia będziemy się uśmiechali do własnych wspomnień bo tylko one są wartością samą w sobie...marzenia i ich realizacja to jest coś po po warto żyć...chyba Pan z Norwegii je zrealizował...przynajmniej jeśli chodzi o Audio...

Smierc dla katolikow... przeciez to mozna powiedziec wyzwolenie wiec czemu sie lekac? Co innego jesli wierzy sie w reinkarnacje dla mnie to rzecz oczywista w tej otaczajacej nas otchlani czasu i przestrzeni, wtedy smierc jest tylko droga do nastepnego zycia w nieznanym miejscu kosmosu, czy tez nie znanym wymiarze energii, czy tez nieznanym nowym ciele w tej nieskonczonosci...:((((

No tak Stasiu. Na twoim miejscu teź bym się bał.

Grozi ci następne wcielenie w postaci....voltomierza!!

Oby to nie był Chiński voltomierz z castoramy bo znów kolejna reinkarnacja .

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chiński voltomierz uźywany w przydrożnym barze dla turasów gdzie grają B&W w wersji z BR dmuchajacym z otworu BR na 3m

a rydz na kuchni razem z Jay-Z podgrzewają mrożonki.

To będą straszne czasy!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.