Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba nie to forum a już na pewno nie ta zakładka do takich rozważań.

Facet sprzedaje tylko kilka przedmiotów a niektórzy z was już go do piachu posłali ;(

Bez przesady. Nikt nie pisze o żadnym piachu. Jeśli jednak kochasz życie i masz kasę to ważne jest regularne badanie się i profilaktyka...niektórym osobom hobby tak przesłania wszystko, że bardziej dbają o swoje urządzenia lub samochody niż o zdrowie... jak się ma powyżej 45 lat i dużo kasy to można się przebadać gruntownie co pół roku...PET pozwala dokładnie określić, gdzie znajduje się guz nowotworowy i czy daje przerzuty. Trochę to kosztuje ale mniej niż kable Siltecha.

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie, nie....ten wpis to taki zlepek bzdur z innych wątków.

Niejaki Shrek777 przestrzega przed zakupem 10 letnich B&W 805 bo mogły grać po 16h dziennie

w przydroźnym barze.... :-)... A rydz twierdzi , że z otworu bassrefleksu w kolumnach powietrze może dmuchać

na odległość nawet....3 metrów!!.... Hehe....chyba tylko gdy miałby w kolumnach turbiny odrzutowe!... :-)

Panowie reinkarnacja dotyczy tylko istot zywych ;)

Myślący człowiek i tak sam w końcu dojdzie do wniosku, iż jedynym co się liczy w tym uniwersum jest energia...i tylko ona ma wymiar uniwersalny...no i dzięki niej możemy realizować nasze hobby bo jak wyłączą zasilanie to po co nam nasze zabawki?;-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeśli jednak kochasz życie i masz kasę to ważne jest regularne badanie się i profilaktyka

Ależ oczywiście masz rację ,że należy regularnie się badać.

Jednak w opisanym powyżej przypadku u gościa z Norwegii nie badania a walka na śmierć i życie ma miejsce.

Oczywiście życzę mu aby ją wygrał (choć faceta nie znam).

Nie chcę ciągnąć tego tematu bo mam swoje powody.

Myślący człowiek i tak sam w końcu dojdzie do wniosku, iż jedynym co się liczy w tym uniwersum jest energia...i tylko ona ma wymiar uniwersalny...no i dzięki niej możemy realizować nasze hobby bo jak wyłączą zasilanie to po co nam nasze zabawki?;-)

Dynamo!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie, nie....ten wpis to taki zlepek bzdur z innych wątków.

Niejaki Shrek777 przestrzega przed zakupem 10 letnich B&W 805 bo mogły grać po 16h dziennie

w przydroźnym barze.... :-)... A rydz twierdzi , że z otworu bassrefleksu w kolumnach powietrze może dmuchać

na odległość nawet....3 metrów!!.... Hehe....chyba tylko gdy miałby w kolumnach turbiny odrzutowe!... :-)

Tak , skumałem co napisałeś.

Kolumny B&W to tak spieprzona konstrukcja a szczególnie bassreflex ,że aby słuchać muzyki należy się przywiązać do fotela.

Odrzut jest taki ,że tynk ze ścian zrywa.

"Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha ....." (nawet te upośledzone umysłowo) .

Jarek - mylisz sie. W Bowersach br jest do dołu, wiec trzeba je specjalnie odciążyć od góry, albo pasami do podłogi przykrecic, bo przy niektórych kawalkach mogą dostać pierwszej prędkości kosmicznej i wywala dziurę w dachu :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek - mylisz sie. W Bowersach br jest do dołu, wiec trzeba je specjalnie odciążyć od góry, albo pasami do podłogi przykrecic, bo przy niektórych kawalkach mogą dostać pierwszej prędkości kosmicznej i wywala dziurę w dachu :-)

Ja do 802D używałem "super glu" ale już do 800D był on za słaby i musiałem użyć "poxipol-a" :)

Kolumny B&W to tak spieprzona konstrukcja a szczególnie bassreflex ,że aby słuchać muzyki należy się przywiązać do fotela.

Odrzut jest taki ,że tynk ze ścian zrywa.

A tam znajdujecie same negatywy a jak by je do porszaka z tylu wstawić to ile więcej koni by miał ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja do 802D używałem "super glu" ale już do 800D był on za słaby i musiałem użyć "poxipol-a" :)

Do 800D to tylko zapinanie na pasy z kevlaru bo nic innego Jarek nie pomaga ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do 800D to tylko zapinanie na pasy z kevlaru bo nic innego Jarek nie pomaga ;)

Próbowałem ale nie da się , bo parkiet nadyma się jak balon.

Rozwiązałem to w taki sposób, że na jedną kolumnę siadała okrakiem moja b.teściowa a na drugą moja b. żona a obie raczej na rusałki nie wyglądają.

To prawie jak te myszki Entreq -a tylko w wersji hard core;)

Tak więc poxipol +teściowa = nirvana.

Próbowałem ale nie da się , bo parkiet nadyma się jak balon.

Rozwiązałem to w taki sposób, że na jedną kolumnę siadała okrakiem moja b.teściowa a na drugą moja b. żona a obie raczej na rusałki nie wygadają.

To prawie jak te myszki Entreq -a tylko w wersji hard core;)

Tak więc poxipol +teściowa = nirvana.

No ale kanapki musiałeś sobie sam robić bidaku i stąd rozumiem że pozbyłeś się jednych i drugich ;)

jedną kolumnę siadała okrakiem moja b.teściowa a na drugą moja b. żona

Teraz rozumiem, po co są kopułki diamentowe są w tych osobnych smukłych konstrukcjach i czemu te głośniki mają wysoki "wife's acceptance factor" :-)

Nie do końca.

Jedne oddałem w dobre ręcę.

Drugich faktycznie się pozbyłem ;)

To jednak B&W to świetna inwestycja! Oczywiście na pewnym etapie życiowym :)

Od ponad roku nie ripuje zadnej plyty, ktorej najpierw nie zdemagnatyzowalem. Mam tez duzy demagnetyzer do winyli, ktorymi mozna demagnetyzowac rowniez kable , np ic.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Od ponad roku nie ripuje zadnej plyty, ktorej najpierw nie zdemagnatyzowalem. Mam tez duzy demagnetyzer do winyli, ktorymi mozna demagnetyzowac rowniez kable , np ic.

No właśnie . Podobno lampy również należy tym potraktować. Próbowałeś?

Testuję dzisiaj kilka kabli digital napęd/dac.

Obecnie gra Oyaide DR-510.

Różnica jest wyrażnie na + jeżeli chodzi o rozdzielczość i 3D.

RCA pozostały MIT-y i chyba dobrze ,że tak jest bo było by za jasno.

To na prawdę dobry kabel na przyzwoitą cenę.

Jest trochę mniej błędów C1 w sumie można to samo taniej zrobić włączamy wybieranie poczty głosowej w komórce i kładziemy ją na płytce CD na minutę :)

No właśnie . Podobno lampy również należy tym potraktować. Próbowałeś?

Testuję dzisiaj kilka kabli digital napęd/dac.

Obecnie gra Oyaide DR-510.

Różnica jest wyrażnie na + jeżeli chodzi o rozdzielczość i 3D.

RCA pozostały MIT-y i chyba dobrze ,że tak jest bo było by za jasno.

To na prawdę dobry kabel na przyzwoitą cenę.

Nie , za lampami nie probowoalem.

A jesli idzie o RCA, probowales topowego Acrolinka DA 6300 ? W opinii Paculy to jest koniec poszukiwan, ale wiem , ze Tobie sygnatura dzwiekowa Acro nie bardzo odpowiada.

Z kablami cyfrowymi nie mam doswiadczen, uzywam jedynie Fadela Art Reference Two w polaczeniu Aes/Ebu i to jest bardzo dobry kabel imo.

BTW Jarek, Twoje poczucie humoru mnie rozbraja, jak sobie wyobrazilem te powiekszone myszy Entreqa siadzace na kolumnach, hahahahaha........:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A jesli idzie o RCA, probowales topowego Acrolinka DA 6300 ? W opinii Paculy to jest koniec poszukiwan, ale wiem , ze Tobie sygnatura dzwiekowa Acro nie bardzo odpowiada.

Mariusz , ja mam w miarę jasno grający system i raczej muszę go stonować na górze. A z tego co wiem to Acrolinki grają dosyć jasno na górze więc może być kiszka u mnie.

Ale i tak spróbuję podczas testów z nowymi żródłami i wzmacniaczami.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na 100% Acrolinki nie są wskazane do twojego systemu.

Jeszcze spróbuję oczywiście Siltecha cyfrówkę i RCA/XLR.

Ponadto chyba w końcu dostanę te sieciówki Silech Double Crown .

Jechały z Holandii chyba gondolą i to chyba pod wiatr a na dodatek gondolier był nawalony jak autobus w godzinach szczytu i popłynął przez przylądek Horn ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.