Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Jonizator powietrza, ten sam efekt i sporo taniej.

Jonizator robi inna robote co demagnetyzer. ;)

Demagnetyzer stosuje do wszystkiego duze efekty sa jak sie zdemagnetyzuje zrodlo w moim przypadku komputer (oczywiscie nalezy pamietac o wyciagnieciu HDD z Komputera). Dobre efekty daje tez na samym DAC-u kablach, elektronice oraz kablach energetycznych w scianach. POLECAM! ;)

Niestety zabawe ttrzeba powtzarzac srednio raz w tygodniu wiec jest troche roboty z tym, ale efekty mocno slyszalne!

Jonizator wplywa na to ze propagacja fal w.cz. jest duzo nizsza w takim osrodku, powoduje to lepsza izolacje od zaklocen elektromagnetycznych. Demagnetyzer zas neutralizuje pola ferromagnetykow twardych w zanieczyszczonach tymi pierwiastkami/metalami przewodnikach, powoduje to rowniez zmniejszenie propagacji zaklocen. ;)

Daje?.....Kolega kupil Furutecha z czasem zapomnial do czego sluzy a tyle kasy poszlo.

Ja kupilem od Chinczykow demagnetyzer za 70zl :) stosowany jest do zegarkow, ma troche male pole trzeba dluzej nim popracowac ale efekt raczej ten sam :)

Czy ktoś miał/używa tego cuda?

Ściema czy "really true" ?

Prawdziwe efekty daje zastosowanie dopiero trzech urządzeń z AR w odpowiedniej kolejności.Otóż na japońskich forach zobaczyłem poradę samego szefa AR który polecał aby

1. Najpierw potraktowac płytę RD-3 - tylko z jednej strony, tej z nadrukiem

2. Potem połozyć płyte nadrukiem w dół na RR-77 na 10 sekund

3 Na koniec użyć RIO-5 i płytę potraktować wiatraczkiem z obu stron.

Dokładnie opisywał co jaki etap daje;-)...poza tym RIO może być włączony cały czas gdy gra system i pozytywnie wpływa na jeszcze lepszą czystość samego dźwięku. w końcu to taki drogi jonizator

Smierc dla katolikow... przeciez to mozna powiedziec wyzwolenie wiec czemu sie lekac? Co innego jesli wierzy sie w reinkarnacje dla mnie to rzecz oczywista w tej otaczajacej nas otchlani czasu i przestrzeni, wtedy smierc jest tylko droga do nastepnego zycia w nieznanym miejscu kosmosu, czy tez nie znanym wymiarze energii, czy tez nieznanym nowym ciele w tej nieskonczonosci...:((((

Stasiu, zadziwiasz mnie trafnością wypowiedzi w audio jak również poglądami na sprawy najistotniejsze.

Sly,

Jeśli odpuściłeś sobie Gryfa, a dalej inter Cię aktywna sekcja niskotonowa, to może warto przyjrzeć się temu;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponadto chyba w końcu dostanę te sieciówki Silech Double Crown .

Jechały z Holandii chyba gondolą i to chyba pod wiatr a na dodatek gondolier był nawalony jak autobus w godzinach szczytu i popłynął przez przylądek Horn ;)

A przypadkiem seria Double Crown nie jest robiona tylko na zamówienie?

Jeśli odpuściłeś sobie Gryfa, a dalej inter Cię aktywna sekcja niskotonowa, to może warto przyjrzeć się temu;

o jaaa! żeś mi piano przywołał wspomnienia. Pamiętam jak kiedyś chodziły za mną Kronosy, strasznie mi się podobały. Ale jakoś nie trafiliśmy na siebie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A przypadkiem seria Double Crown nie jest robiona tylko na zamówienie?

o jaaa! żeś mi piano przywołał wspomnienia. Pamiętam jak kiedyś chodziły za mną Kronosy, strasznie mi się podobały. Ale jakoś nie trafiliśmy na siebie.

Tak jak wszystkie kable seri Siltech Signature ;)

Od ponad roku nie ripuje zadnej plyty, ktorej najpierw nie zdemagnatyzowalem.

Mysle ze rippowanie plyt nie bedze tu mialo znaczenia czy potraktujesz to demagnetyzatorem czy tez nie. Demagnetyzacja ma wplyw podczas transmisji a nie podczaz zapisywania tego na dysk komputera. Chociaz sa teorie ze bledy czasowe moga sie komulowac na dyskach to jednak tak doskonaly program jakim jest Jplay poprzez swoja obrobke powinien to zlikwidowac. No chyba ze masz inne doswiadczenie to opisz to dokladnie, prosze :)

Od ponad roku nie ripuje zadnej plyty, ktorej najpierw nie zdemagnatyzowalem. Mam tez duzy demagnetyzer do winyli, ktorymi mozna demagnetyzowac rowniez kable , np ic.

Radzę raz na rok kable izopropanolem oczyścić-da to wiekszy efekt niż demagnetyzer.

Radzę raz na rok kable izopropanolem oczyścić-da to wiekszy efekt niż demagnetyzer.

Ale chyba chodzi Ci o czyszczenie powierzchni przewodnika a nie izolatora? Izopropanol stosowany jest w w elektronice do czyszczenia elektroniki, miedzi i roznych stykow

Piano, na razie nic nie szukam.

Ale kto wie, może kiedyś....

Faktycznie aktywna sekcja basowa do mojego trudnego akustycznie, dużego

pomieszczenia byłaby najlepsza.

Ale to są juź ceny kosmos.

Avalon Tesseract albo Rockport Arrakis II.

To byłoby coś w sam raz do tego pokoju.

Ale póki co rozglądam się tylko teoretycznie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

I ja mam 190 wzrostu, dlatego jak zobaczyłem to zdjęcie to, znając wysokość Stelli, padłem ze śmiechu :)

Ja nie mam aż 190 cm ale tak czy siak Stelle do monitorów raczej zaliczyć się nie da ;)

Ale chyba chodzi Ci o czyszczenie powierzchni przewodnika a nie izolatora? Izopropanol stosowany jest w w elektronice do czyszczenia elektroniki, miedzi i roznych stykow

Stasiu , na upartego i pudełko możesz izoprapanolem wyczyścić ;)

A ja myślę, że najlepiej ten izopropanol gulnąć. Efekt będzie NAJlepszy. Wszystko będzie piękniejsze, a dźwięk? BAJKA!

A ja myślę, że najlepiej ten izopropanol gulnąć. Efekt będzie NAJlepszy. Wszystko będzie piękniejsze, a dźwięk? BAJKA!

Z duzym prawdopodobienstwem skonczyloby sie odlotem totalnym! I wyprostowanym mocno nogami ;)

Stasiu , na upartego i pudełko możesz izoprapanolem wyczyścić ;)

Tak da sie ma ladna blyszczaca powierzchnie wtedy, a na dzwiek to chyba juz tylko dziala w sposob efektu placebo :D

Mysle ze rippowanie plyt nie bedze tu mialo znaczenia czy potraktujesz to demagnetyzatorem czy tez nie. Demagnetyzacja ma wplyw podczas transmisji a nie podczaz zapisywania tego na dysk komputera. Chociaz sa teorie ze bledy czasowe moga sie komulowac na dyskach to jednak tak doskonaly program jakim jest Jplay poprzez swoja obrobke powinien to zlikwidowac. No chyba ze masz inne doswiadczenie to opisz to dokladnie, prosze :)

Badalem wplyw demagnetyzera na granie z napedu cd kiedy jszcze nie gralem z plikow, dosc wyrazna poprawa.Przyjalem - moze blednie - ze odczyt plyty w napedzie kompa przy ripowaniu tez bedzie dobrym pomyslem. W zaden spsosob tego nie sprawdzalem. ot taki audiofilski tik nerwowy:)

Konto w trakcie usuwania

To juz lepiej poprzytykaj do obudow urzadzen ten damegnetyzer oczywiscie przy wylaczonym sprzecie. Objedz dookola cala uudowe z dolu gory z bokow...powoli przesuwjac ruchem powolno oddalajacym i pozniej zblizajacym ...zakonczasz rozmagnesowywanie od maksymalnego oddalenia magnetyzera na odleglosc okolo 0.5 metra. Efekty gwarantowane!

Rozmagnesuj wzmacniacz DAC-a naped cala elektronike.

Nie wolno rozmagnesowywac urzadzen ktore zawieraja w sobie dyski twarde, oczywiscie ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A ja myślę, że najlepiej ten izopropanol gulnąć. Efekt będzie NAJlepszy.

Lukasiq , jak lubisz te klimaty to proponuję poniższą opcję.

Podobno (tylko słyszałem) wśród win owocowych to wino należy do wybitnych smakowo ;)

Poniżej wypowiedż kipera;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4JfSwhTIJj4

post-33970-0-74955100-1369938764_thumb.jpg

Taaak nadruk może zejść, stąd te widzialne efekty :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Demagnetyzacja ma wpływ przede wszystkim na odczyt z płyty i tak jest on znikomy.

Owszem, niezłe. Acz trzeba przesączyć przed wypiciem. Najlepiej przez chleb :)

Na co dzień wolę bardziej wytrawne

taniwino-5c45d56e735e1ee2a212e020a93c5db047b887e6.jpg

Jakoś tak kojarzy mi się z 10% octem spożywczym stąd już te skromne łzy sołtysa :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na co dzień wolę bardziej wytrawne

A po dobrym winie należy się relaks ;)

Ale podobno małżeństwa gejowskie są w Polsce zakazane;)

Niżej izopropanolu nie schodzimy:)

Ok Maciek.

W takim razie mam coś dla ciebie ;)

post-33970-0-00056800-1369939996_thumb.jpg

post-33970-0-59955500-1369940475_thumb.jpg

Haha jakbym siebie widział w weekendy :)

Z resztą... święto jest i napić się trzeba musowo.

A propos świąt (nie na czasie, ale dobre :) )

Dobra, już nie spamuję i idę na spacer z moją ... Maryją :)

Miłego wieczoru!

A co tu taka cisza wszyscy kaca lecza? :D Na kaca najlepsza jest praca, lub woda ze sra..cza :D

Kupilem wczoraj jeden z najlepszych kabli USB slucham i slucham i nasluchac sie nie moge :) Nastala po tym kablu taka niebywala jakby cisza w podkladzie w szumie na instrumentach glosach ze wydaje mi sie ze nie spotkalem sie z czym takim w przypadku zadnego CD. Ale nie wiem moze Vivaldi to samo oferuje, jeszcze miesiac i sie byc moze przekonam.

Stare nagrania z lat 60 w wydaniach CD te konwertowane z analoga graja duzo lepiej niz analog a rownie barwnie z blyszczaca perkusja i dobrym roznorodnym basem basikiem i basiskiem :) A wokal... bajka :)

Pozdrawiam Wszystkich w nowym dniu :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.