Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce zakladac nowego watku dla Aurendera bo chyba nie ma nas wielu na forum , ktorzy go maja wiec skorzystam z gosciny u piano.

Jest dostepny nowy soft - wersja 2.1.17.

Moim zdaniem dzwiek szlachetniejszy, gladszy, jeszcze mniej cyfrowy, niz poprzednio.

Ktos uzywa i podzieli sie opinia?

Konto w trakcie usuwania

Drogi Piano. Szeryf [Mark N] i pampersowi strzelcy sugerowali to , że najlepszego jazzu to można posłuchać jeśli już to w Chicago,

więc zdecydowałem się na podróż jak widać na załączonej fotce. W między czasie zostałem zbanowany w moim ulubionym

wątku MarkaN i musiałem zawrócić i odłozyć podróż na póżniej.Twoja sugestia co do pikniku Country w Mrągowie jest również

do przemyślenia.Możliwe jest że spotkam tam Szeryfa i jego wyborowych strzelców bo jak wieść niesie szeryf wyrósł na muzyce

country.Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To nie watek na wrzuty z YT, ale można zrobić wyjątkowy wyjątek.

Ja lubię Country, a szczególnie tego Pana;

Szkoda mi ładnego dnia na pisanie.Wskakuje na rowerek:)

To mi przypomnialo , ze jeszcze nie zripowalem jego"Freight Train " - już nadrabiam zaleglosc . Przy okazji polecam Easton'a Corbin'a.

Co do roweru - już po :)

Konto w trakcie usuwania

Ja ost. śmigam, gdy tylko mogę - trza zimowe sadełko pogonić:)

W sumie nie chodzi o te sadło, ale o przyjemność, a tej na rowerku nie brakuje.

Dziś krótko, ale ostro!Moze jeszcze wieczorkiem wyskoczę.

Freight Train - właśnie słucham:)

Puściłem mojej ślubnej" Remember When", (który mi się bardzo podoba -słodkie, a może za słodkie, ale podoba się i co zrobić:) odparła;

Wow!To jest to, śliczne, aż mi się przypomniały nasze najlepsze lata:)

odparłem, ze owszem, gdy byłem dzieckiem, to lata były prawdziwe, upalne:)

nie to co teraz.

Mało mnie nie pogryzła!:))

..,ale w sumie jest kochana:)

Przebywam ostatnio w UK no i sluchalem tutaj trzy dni radia programu BBC classic i mam w zwiazku z tym pewne spostrzezenia. Wydaje mi sie ze radio to uzywa jakiegos bardzo dobrego przetwornika byc moze jest to nowy Vivaldii DCS-a bo brzmienia instrumentow klasycznych sa fenomenalne nie mowiac juz o starych nagraniach. Bylem w ciezkim szoku sluchajac zwyklego radyjka w aucie.

Moze ktos cos na ten temat powiedziec...? Czy BBC leci z DCS-a?, a jesli tak porownywal ktos z czyms zacnym ten system odtwarzajacy?

Ukryta Zawartość

na liscie DCS-a jest BBC

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Myślę ,że to nie jest ten sam sprzęt , który mażna spotkać w sklepie.

Ale może jest faktycznie tak jak twierdzisz.

To byś mnie na prawdę zaskoczył. A raczej BBC ;)

Vivaldi jest pro - to po pierwsze, po drugie Anglicy w przeciwienstwie do Polakow uzywaja sprzetu zrobionego u siebie, popieraja swoje firmy-zreszta slusznie. Szukam w necie informacji ale chyba tego nie znajde moze Elberoth cos wie na ten temat?

Cieszę się, że wróciła zakładka Hi-End. Mam nadzieję, że ta nowa formuła, spodoba się forumowiczom.

Palton, prosimy o prawidłową pisownię High End.Dziękujemy.

Hi-end jest formą znacznie częściej spotykaną, i jak najbardziej poprawną.

Nawet na wiki ma swój wpis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Hi-end jest formą znacznie częściej spotykaną, i jak najbardziej poprawną.

To od czego jest to Hi? skrot od High? Skroty powinne byc pisane z kropka. Przeciez to bzdura jest ;)

A z drugiej strony Hi-Fi hmmm :/

Wikipedia tez w temacie High-End wypowiada sie o slyszalnosci kabli tak cyt:" Natomiast możliwość rozpoznania "na słuch" kabli połączeniowych fundacja naukowa Jamesa Randiego zakwalifikowała do zjawisk paranormalnych" :D nie zla ta wikipedia jest ;)

To od czego jest to Hi? skrot od High? Skroty powinne byc pisane z kropka.

Taaa ...

Jedno jest pewne - językoznawcy z Ciebie jednak nie będzie :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W związku z poziomem IQ niektórych osobników piszących w tej zakładce postuluję o zmianę nazwy na "Low END".

Albo w ślad za "The Doors" nazwa powinna brzmieć "This is the END".

ja slucham BBC troche dluzej i nic mnie nie szokuje....

Sluchasz analogowo czy cyfrowo? Sluchasz program 3 BBC?

To juz wiemy jaki dzwiek kolega ma w domu

Moze inni wiedza ale Ty z pewnoscia nie wiesz ;) Z Twojego opisu, sluchasz na Meridian 206 to dobry ale jednak leciwy juz system przetwarzania z pewnoscia w BBC graja z czegos duzo lepszego. Meridian 206 to nie ta epoka konwersji C/A juz ;)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Stary, a jakze 23 lata i wydobywa tyle emocji...ale najwazniejsze ze nic nie ginie dalej . Nie musze psioczyc na plyty ze kiepsko nagrane.

Na Zandena mnie nie stac...

A z radia dociera tylko forma bez tresci.

Kup sobie tego Meridiana i tak porownaj od czasu do czasu.

Areczku, emocje to były ale 23 lata temu, chociaż miałem kilka odtwarzaczy Meridiana z tamtej epoki i .......grały niezłym i w miarę

poteżnym dżwiękiem.Jak chcesz się zachłysnąć nie wydając za dużo funciaków i mieć więcej miejsca na inne klocki ,spraw sobie

508.20 lub 508.24 i poczujesz Nirvanę [ nie od razu bo to nie wodotrysk ] po kilku godzinach słuchania.Pod nózki podłóż sobie

Vibrapody i będziesz miał extra przestrzeń i oddech Żubra [ nie chodzi o nieświeżość tylko o moc ].

Witam.

Nie wiem czy była ta informacja na forum, ale może parę osób skorzysta. Mianowicie 21-22.06 (piątek i sobota) Audio System planuje w Krakowie w Living Sound prezentację kolumn Magico S1 z elektroniką Burmester. W piątek pokaz rozpoczyna się od 13:00. Uwaga w magazynie HiFi i Muzyka podany termin jest błędny 22-23.06.

Następny pokaz planowany jest we Wrocławiu w Fusic w dniach 5-6.07.

pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.