Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś posądziłeś mnie o kablarstwo.Pomyliłeś się.

Na przepraszam cię nie stać, więc masz to na co zasługujesz - dozywotni ban w tym wątku i we wszystkich moich.

Żegnam,

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witek,:)

Nie raz słuchałem Transparenta, ale co mi po tym, skoro nie w swoim secie.

Wiesz.., jak to jest.Trzeba się trochę natrudzić, aby posłuchać paru z innych stajni.Dzwonić, pytać, prosić, zostawiać kaucję, a mnie się już chyba nie chce:).Chciałbym już usiąść, wziąć kielicha do ręki i słuchać, a ciągłe przewalanie zostawić innym.Życie zapierdziula i kiedy słuchać, gdy ciągle będę mieszał, a można w kółko.Nawet jesli Transparent, Siltech czy inny jest lepszy, to o ile lepszy od najwyższych Tary, 2, 3, 4 %?!Warte to przepłacania bajońskich sum?Gdyby kto pożyczył na odsłuch z 2/3 modele, to i owszem, ale biegać i prosić już mi się nie chce.

Interesuje mnie neutralność kabla - ma NIC NIE WNOSIĆ - "ma go nie być"!

Mam na to w używce 7/8 tysi.Wiem jak gra Tara w wysokich modelach i o to mi chodzi:)

Maciek ja miałem kiedyś TaraLabs AIR i inne i grały tak jak ich nazwa na to wskazuje.

Problem był tylko ,że wymieniłem prawie wszystko i kable z nowymi sprzętami nie wpasowały się. Było za jasno.

Sieciówki AIR wnosiły tyle przestrzeni i powietrza jak żaden inny kabel AC jaki słyszałem z wyłączeniem SIltecha (ale to wielokrotnie droższy kabel).

Jak ktoś ma problem z np. lekko zmulonym systemem to AC TaraLabs AIR może zdziałać cuda ;)

Ale miałem też przeróżne inne kable AC i IC TaraLabs i mam b.dobre zdanie o tej firmie.

Myślałem nawet kiedyś zanim kupiłem MIT-a o TaraLabs Omega i do dzisiaj nie wiem czy nie zrobiłem żle nie kupując TaraLabs.

Super kable, super wykonane i świetnie brzmiące - to jest właśnie TaraLabs.

Polecam

Ale miałem też przeróżne inne kable AC i IC TaraLabs i mam b.dobre zdanie o tej firmie

Pewnie kwestia systemu..

U mnie Twoja Tara nie robi takiego wrażenia jak Transparent Reference, chociaż narzekać na nią nie można;-)

Jest dość uniwersalna (topowy Velumek u mnie zgrał się tylko z pre) ale Transparent (ze starszej linii, dwie puszki) wpasował się jak trzeba. Ale to u mnie.

A Siltechów już nie mam (starszych).

Były bardzo dobre i w porównaniu z dzisiejszymi cenami super tanie!

Jarek,

Dlatego celuje w Tarę.

Miałem IC Tary Labs różne od Gen 2 po obecne The Two.

Moim zdaniem, różnica pomiędzy np.AIR 2(którego miałem chyba najdłużej) , a The Two jest znaczna na korzyść tego ostatniego.Jesli chodzi o głośnikowe, to mam podobne zdanie.W modelu The Two jest zdecydowanie więcej powietrza, separacja, odwzorowanie sceny oraz detaliczność, stoi na zdecydowanie lepszym poziomie.Nie akcentuje skrajów pasma.Jednym słowem - jest prawdziwszy.Piszę o swoim systemie i własnych doświadczeniach, bo w innych moze być inaczej/odmiennie.

Czytałem wiele wątków, a do tego koledzy podrzucają inne propozycje np. Anakondę Z-Tron.Myślałem też o Siltech, ale nie ma szans, bo używki o ile się pojawią, to i tak stoją sporo wyżej niż mój budżet na ten cel.Musiałbym dorzucić w okolicach 50-60% do obecnego, aby móc się rozglądać.Po za tym, nie znam żadnego z alternatywnie wymienionych, a to że tam gdzieś słyszałem się nie liczy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pewnie kwestia systemu..

U mnie Twoja Tara nie robi takiego wrażenia jak Transparent Reference, chociaż narzekać na nią nie można;-)

Jest dość uniwersalna (topowy Velumek u mnie zgrał się tylko z pre) ale Transparent (ze starszej linii, dwie puszki) wpasował się jak trzeba. Ale to u mnie.

A Siltechów już nie mam (starszych).

Były bardzo dobre i w porównaniu z dzisiejszymi cenami super tanie!

Tak jak napisałem w mojej poprzedniej wypowiedzi.

To oczywiście kwestia systemu.

Dlatego sprzedałem Tarę i długo szukałem odpowiednich kabli aż w końcu znalazłem takie jakie wg. mnie najlepiej wpisały się w nowy system.

Niektóre kable nadaja się wyłącznie do określonych celów tzn. np. tylko do końcówek albo tylko do żródła.

Tak jest np. z MIT-em . Wpięcie AC MIT-a do żródła to degradacja dżwięku , ale w końcówce mocy gra poprawnie itp.itd.....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Miałeś coś z serii Classic?

Znajomy ma IC,AC i głośnikowe ;)

Miał MIT-a i Siltech jest wyrażnie lepszy.

Wszystko wpięte do Ayona (CD i Amp) i B&W.

Jak chcesz wiarygodną opinię co wnoszą pozytywnego a czego im brakuje mogę dać tobie namiary.

Sam pogadasz z nim na ten temat.

Porównywał również do moich Ruby Mountain AC ale do Double Crowna już nie.

Miałem tylko dwie sztuki;

Jakiś tańszy IC (to był pierwszy kabel ,który zagrał tak, że zacząłem "zgłębiać temat" ale to było w tamtym tysiącleciu....)

i głośnikowy, to był LS 2-60, zmienił AQ Midnighta na wiele lat, chociaż to były czasy innego sprzętu (kolumny ze stajni BBC)

W sumie teraz też ma IC Tarę ISM 3 i nie jest źle;-)

• 4 tygodnie później...

Niektóre kable nadaja się wyłącznie do określonych celów tzn. np. tylko do końcówek albo tylko do żródła.

Tak, masz rację! Są kable jak ten Velum który u mnie zgrał się tylko z pre, ale są też bardziej uniwersalne;-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak, masz rację! Są kable jak ten Velum który u mnie zgrał się tylko z pre, ale są też bardziej uniwersalne;-)

Witek, ja już chyba optymalną konfigurację kabli znalazłem i jestem zadowolony.

Jak przyjdzie w przyszłym tygodniu nowy dac + napęd mam nadzieję ,że poszukiwania kabli nie zacznę od początku ;)

Mam tylko jeden dylemat bo potrzebuję kabel (2m) cyfrowy do dac-a i muszę kupić w ciemno bo w Polsce nikt nie ma ich na stanie do pożyczenia.

Sylwek okazał się "żydem" i nie chce pożyczyć tego cuda Stealth do spróbowania a dealera w "Polszy niet" ;)

Pozostał mi więc tradycyjnie Siltech albo może Tara Labs.

pozdrawiam

Przepraszam - czy ten temat to "Rozmowy na luzie o audio" ? Jeśli tak , to : słucham właśnie Roxy Music "Avalon". W kuchni , na radyjku/odtwarzaczu. Myję gary po wczorajszej imprezie - było nieźle! Radyjko kosztowało ze 40 euro ; ma jeden kabel - prądasowy. I drugi - do anteny , bo oryginalny urwał się w czasie przeprowadzki. I tak: jest powietrze , przestrzeń , bas , miękkość i miodzio , którego niejedni szukają:))) PS - gdy się już uporam z "gorami" (kieliszkami zwłaszcza) - posłucham tego z winylka. Zawsze brzmi znakomicie , jakiekolwiek kable by podłączyć. Pozdrawiam - Jacek.

Sylwek okazał się "żydem" i nie chce pożyczyć tego cuda Stealth do spróbowania a dealera w "Polszy niet" ;)

Pozostał mi więc tradycyjnie Siltech albo może Tara Labs.

To nie jest tak. Cyfrówkę Harmonix do C-8 miałeś ode mnie o czym pewnie nawet nie wiesz.

Ale miałem wolną więc nie było problemu.Tarę Labs też mam wolną, 1.5m, RCA-RCA i Kamil może podrzucić ale

Stealth już nie mam wolnego. Miałem ale znajomy wziął na test i...przywiózł kasę.

Swojego mam starannie wpiętego w szafkę, pospinanego opaskami i przeprowadzonego między metalowymi elementami

szafki. Zajęło mi to sporo czasu i nie mam chęci na rozpinanie tego po czym spinanie od nowa.

Sprzęt stoi na Roller Blokach przez co trochę "pływa" o każde wypinanie kabli jest pracochłonne.

Poza tym to kabel na którym mam podłączony transport CD, który ciągle chodzi.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To nie jest tak. Cyfrówkę Harmonix do C-8 miałeś ode mnie o czym pewnie nawet nie wiesz.

Ale miałem wolną więc nie było problemu.Tarę Labs też mam wolną, 1.5m, RCA-RCA i Kamil może podrzucić ale

Stealth już nie mam wolnego. Miałem ale znajomy wziął na test i...przywiózł kasę.

Swojego mam starannie wpiętego w szafkę, pospinanego opaskami i przeprowadzonego między metalowymi elementami

szafki. Zajęło mi to sporo czasu i nie mam chęci na rozpinanie tego po czym spinanie od nowa.

Sprzęt stoi na Roller Blokach przez co trochę "pływa" o każde wypinanie kabli jest pracochłonne.

Poza tym to kabel na którym mam podłączony transport CD, który ciągle chodzi.

Sylwek ja faktycznie o niczym nie wiem a to z prostego powodu ,że nigdy nie miałem cyfrówki Harmonixa ;)

Poza tym wiesz ,że żartuję i nie mam o nic do ciebie pretensji ;)

Tara Labs chętnie pożyczę .Jak możesz to daj Kamilowi jak będzie jechał do mnie.

A jaką masz?

Z góry wielkie dzięki ;)

pozdrawiam

Brał ode mnie cyfrówkę Harmonixa i wiem, że na niej prezentował C-8 jak przyjechał do ciebie pierwszy raz.

Ale szczegółów nie znam.Możliwe, że jej nie zostawiał i grała tylko godzinę czy dwie.

Tarę Labs mam najlepszą moim zdaniem The 0.8 Digital 1.5m RCA. Rewelacyjny kabel.

Będzie go miał dla ciebie to sobie posłuchasz.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Brał ode mnie cyfrówkę Harmonixa i wiem, że na niej prezentował C-8 jak przyjechał do ciebie pierwszy raz.

Ale szczegółów nie znam.Możliwe, że jej nie zostawiał i grała tylko godzinę czy dwie.

Tarę Labs mam najlepszą moim zdaniem The 0.8 Digital 1.5m RCA. Rewelacyjny kabel.

Będzie go miał dla ciebie to sobie posłuchasz.

Fakt , teraz sobie przypominam ,że Kamil miał chyba tego Harmonixa pierwszy raz u mnie ale grało to kiepsko.

Potem Miałem Oyaide i było znacznie lepiej powiem nawet ,że było b.dobrze.

Chętnie wezmę od ciebie tą Tarę Labs (szkoda ,że nie masz XLR Zero).Ale Zero ma chyba Audiosystem więc pewnie pożyczę od nich.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

pozdr.

Unikałem zawsze The Zero bo próżnia z nich ulatuje a poza tym ma kruche łączenia wtyków i często są uszkodzenia.

Najwyższą cyfrówką która nie ma tych wad jest właśnie The 0.8 Digital.

Kabel Harmonixa był dziewiczy, nigdy nie używany.Trochę musiałby pograć żeby go ocenić.

Cześć, Panowie:)

Po ostatnim nabyciu Anakondy Z-Tron, też chyba zakończyłem kompletowanie.Nie bez powodu napisałem chyba, bo jeszcze mnie kusi IC Tara The 0.8 XLR.

Teraz mam dwie Tary The Two między CD - pre - końcówka.

Widziałem, ktoś ma na płd PL.

Cześć, Panowie:)

Po ostatnim nabyciu Anakondy Z-Tron, też chyba zakończyłem kompletowanie.Nie bez powodu napisałem chyba, bo jeszcze mnie kusi IC Tara The 0.8 XLR.

Teraz mam dwie Tary The Two między CD - pre - końcówka.

Widziałem, ktoś ma na płd PL.

A jednak kupiłeś Z-Tron? To wyśmienity kabel.Myślę że będziesz zadowolony na długi czas. Trudno o lepszy kabel chyba że wydasz 10x tyle.

Tak.

Był mi potrzebny nie mniej niż Jackowi piwo:)

Ps.Potwierdzam.Jest wyśmienity!

Wiesz jaki jest, zatem, daruję sobie kwieciste opisy, bo panowie od kablarskiej poezji, tylko czekają na takie ubarwienia, aby na ich podstawie tworzyć wykwintne posty i do tego kasować stado zielonych.:)

Witek, ja już chyba optymalną konfigurację kabli znalazłem i jestem zadowolony.

Jak przyjdzie w przyszłym tygodniu nowy dac + napęd mam nadzieję ,że poszukiwania kabli nie zacznę od początku ;)

Mam tylko jeden dylemat bo potrzebuję kabel (2m) cyfrowy do dac-a i muszę kupić w ciemno bo w Polsce nikt nie ma ich na stanie do pożyczenia.

To fajnie, bo w końcu chodzi o słuchanie, a nie o przepinanie/wypinanie kabli.

Ja sobie chwalę cyfrówkę Transparenta Reference, ale skoro u Ciebie tak dobrze sprawdzają się Siltechy, to pewnie pójdziesz tym tropem.

Ale jak sam wiesz dopiero jak posłuchasz u siebie, to będziesz wiedział, czy to już, czy jeszcze trzeba trochę powypinać;-)

No i życzę, żeby Metronomik wpasował się w system i nie zmuszał do dalszych poszukiwań!

A jednak kupiłeś Z-Tron? To wyśmienity kabel.Myślę że będziesz zadowolony na długi czas. Trudno o lepszy kabel chyba że wydasz 10x tyle.

a juz myslałem że sly wyprzedaje swoje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.