Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

A jak kabelki OCC to co innego, cewki i kondensatory bardzo dobre ale sa jeszcze lepsze.

Ale jak mowisz ze wkladaja jeszcze gorsze elementy to ja juz nie wiem o co w tym chodzi z pewnoscia nie o dzwiek ;)

Jakie ?

Też mam teraz Magico w domu ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-579-0-48383200-1367390952_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Masz chora watrobe, (wiadomo z czego, a fortepian masz przesuniety w lewo. ;)

Odpisz jesli sie myle. :D

1:1

wątroba ma pecha, a fortepianu nie mam;-)

zaraz jadę dalej się nad nią znęcać..

Jakie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli chodzi o kondensatory a z cewkami musze znalezc linka pozniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elb,

Puścił gwint w Eichmann i chciałbym wymienić na inne.

Które bez względu na cenę byś polecił?Jak widać używam widełek i przy nich chciałbym pozostać.

Dzięki,

Sonus Faber Aida teź ma w zwrotnicy Mundorfy "Supreme" Silver,Gold i Jantzen inductors.

Kaiser Kawero też.

Chciałbym zobaczyć te zwrotnice, i czy faktycznie Silver/Gold są wszędzie (także w pułapkach) czy tylko w torze.

No i cewki Jantzena to jednak nie to samo co Mundorfy ...

Które bez względu na cenę byś polecił?Jak widać używam widełek i przy nich chciałbym pozostać.

Nie mam bladego pojęcia. Wsadź może te same - na pewno złe nie są, a przynajmniej dziury będą pasować.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mundorfy raczej nie wejdą w stare dziury (zbyt blisko siebie).

6-stki tak, ale z 8-ką to faktycznie byłby problem.

Sympatyczny pokoik.

Troche scisniete te Trio, to rzeczywiscie tylko pokoik , a kolumny z basshornami potrzebowalyby wiecej przestrzeni , aby sie otworzyc.

U mnie mialyby lepsze warunki, jakbys znal wlasciciela:)

Konto w trakcie usuwania

Kiedy Q3? :)

Właśnie rozmawiałem z dystrybutorem - miałem nadzieję jutro pożyczyć S5, ale niestety chyba będziemy musieli poczekać do poniedziałku, bo do przeniesienia skrzyń z kolumnami (130kg/szt) potrzebne są 4 osoby.

Wreszcie po długim oczekiwaniu udało mi się "porwać" dCS Vivaldi DAC na testy we własnym systemie.

Mam go dopiero 3 dni ale już wiadomo jak jest.

Wykonanie i wyposażenie perfekcyjnie, najlepsze jakie widziałem.

Nie gra tak jak niektórzy twierdzą że analitycznie, sucho czy chudo.

Ponoć te niższe modele grają chudszym dźwiękiem.

Ten gra dużym,masywnym, muzykalnym dźwiękiem.

Ja mam tylko sam DAC. Ponoć cały set z clockiem gra jeszcze lepiej z płyt CD i SACD.

Za tą kasę łaski nie robi.... :-)

Drugie (mam nadzieję trudniejsze) pytanie: z jakiego modelu kolumn jest ten głośnik ?

Jak widać nowoczesy odlewany kosz, wentylacja cewki zarówno pod zawieszeniem jak i ze środka (przez otwór w magnesie), magnes neodymowy ... jak mówią amerykanie - od strony technicznej, as good as you can get.

Wreszcie po długim oczekiwaniu udało mi się "porwać" dCS Vivaldi DAC na testy we własnym systemie.

Nie gra tak jak niektórzy twierdzą że analitycznie, sucho czy chudo.

Tam mówią tylko ci, którzy nigdy nie słuchali u siebie, w prawidłowej konfiguracji. Jestem pewien że Scarlatti z dobrym clockiem, także by Ciebie pozytywnie zaskoczył.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

S5

Pudło !

Wydaje mi się, że S1 :)

Tak, S1, najtańszy model. Pytałem także czy mają w planach coś jeszcze tańszego niż S1, ale powiedzieli że zdecydowanie nie, bo to by wymagało zastosowania obudów z MDF, a dla nich MDF = zło :)

Na mojego czuja to nastepnym modelem będzie Q5 mk 2, bo sam Alon Wolf mi powiedział, że gdyby teraz projektowali Q5 (po tym jak zrobili Q7) to miały by przynajmniej 90dB i były zdecydowanie łatwiejsze do wysterowania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troche scisniete te Trio, to rzeczywiscie tylko pokoik , a kolumny z basshornami potrzebowalyby wiecej przestrzeni , aby sie otworzyc.

U mnie mialyby lepsze warunki, jakbys znal wlasciciela:)

:) Nie znam.

Fakt, upchane, jednak nie to było powodem wklejenia.

Podoba mi się aranżacja sufitu(również w aspekcie akustyki), która wydaje się miała swoje korzenie w ArtDeco.

W ogóle, ładny balans barw i w sumie, na moje, przyjemny pokoik.

Ja mam tylko sam DAC. Ponoć cały set z clockiem gra jeszcze lepiej z płyt CD i SACD

Ja tam za plytami nie tesknie, chyba ,ze jako zrodlo ripow:) Ale bardzo mnie kreci zestaw oparty o nowego Aurendera W20 w polaczeniu z dakiem Vivaldi i jego clockiem. Nowy Aurender bedzie mial bowiem wejscie dla zewnetrznego zegara bedzie tam mozna dac zegar Vivaldiego. To moze byc bomba, tym bardziej , ze DAC Vivaldi moze odtwarzac bezposrednio sciezke DSD bez konwertowania do PCM. Wtedy naped plyt nie bedzie potrzebny do odtwarzania sacd i bedzie mozna zripowac swoja kolekcje plyt sacd do Aurendera. Zapowiada sie ciekawie...

W ogóle, ładny balans barw i w sumie, na moje, przyjemny pokoik.

Co do pokoiku, to zgoda, dalbym tam jednak mniejsze kolumny.

Konto w trakcie usuwania

Tak.To sugerowałaby kubatura pokoju.

Z drugiej, dedykowane pokoje, to wciąż rzadkość.

Już całkiem refleksyjnie...

Ile to audio wymaga zachodu.

Nie dość, ze częstym problemem jest właściwa konfiguracja systemu, to do tego dochodzi nam kubatura pokoju, jego adaptacja akustyczna i często W.A.Ż.

Mimo tego, osobiście czerpię olbrzymią frajdę z tego zdawałby się problemu i żadna pasja nie przyniosła mi tyle zadowolenia dla psyche.

Mimo tego, osobiście czerpię olbrzymią frajdę z tego zdawałby się problemu i żadna pasja nie przyniosła mi tyle zadowolenia dla psyche.

plus 1 i poranna kolejka:)

A reszta spi:)

Konto w trakcie usuwania

:)

Od szczeniaka, słucham muzyki.

Można się rozpisać na całą stronę, (ale kto by to czytał):) Może wystarczy jedno zdanie.

osobiście jest mi ona tak potrzebna i zarazem niezbędna, ze dzień bez niej, to dzień stracony!!!

Cała ta zabawa związana z reprodukcją, bo dalej traktuję to jak zabawę, a nie ściganie o miano najdłuższego, przybliża mnie do muzyki jeszcze bardziej.Widzę, a ściślej słyszę ją jakby inaczej, wnikliwiej i dogłębniej.

Prawdziwsza reprodukcja, pozwala mi bardziej zrozumieć intencje i emocje, które towarzyszą twórcy danego dzieła, nagrania.

Przybliża mnie też do samego instrumentu, bo jemu też ktoś poświęcił wiedzy, doświadczenia i czasu, aby mógł charakteryzować się określonym brzmieniem.

Czasem sam mam problem z przeniesieniem tego na papier, bo to emocje, a o nich niekiedy ciężko mówić, a już przekazać innym, stanowi nie lada wyzwanie.

Audio samo w sobie tj. li tylko dla słuchania dźwięków i strikte samej barwy, to imho, chyba zgubna droga.Za to audio i muzyka, to dla mnie nierozerwalna całość i tylko ona dostarcza mi tego co "doktor zaleca".

Jest sposobem na życie, zrozumieniem świata i języka jej muzycznych twórców.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.