Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Co do poczytności forum mam inne zdanie. Kolumny za 50-100 zł w Polsce ma wiele osób.

Ma, ale nie są tu na forum. A dyskusja toczy się tutaj.

Z tego co słyszałem to umowy z Magico nie są przyjazne i zmuszają dystrybutora do sprzedaży pewnej ilości kolumn i kolejne zamówienia.

Ponownie - zmień informatora. Audio System złożył bardzo skromne zamówienie - ZTCW jedna para S1, S5 i Q3. Większy stock ma zwykły amerykański dealer.

Plany sprzedażowe, jeżeli chodzi o ultra-hi-end praktycznie nie występują, szczególnie w obecnej sytuacji gospodarczej. Firmy sie cieszą jeżeli mogą sprzedać cokolwiek. Kilka sztuk tu, kilka tam - i jakoś się kręci. Co innego firmy sprzedające sprzęt budżetowy, choćby taki FOCAL - tu dystrybutor może mieć ciśnienie na zrobienie planu, choćby sprzedając co pewien czas jakieś Utopie w promocyjnej cenie ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Lukasiq:

Narzędzie dobre, kolor trochę dziwny, zwłaszcza w świetle tych buziaków ;-))

A co Elb to twój kumpel? Bo jeśli nie to to narzędzie przydałoby się, by ukrócić to natrętne "wzmacnianie" od którego każdemu normalnemu człowiekowi robi się niedobrze.

Mam z zachodu informacje że Magico ma teraz duże ciśnienie na sprzedaż i robią co się da źeby mieć wyniki.

Nawet masowo wymieniają dystrybutorów bo każdy nowy musi kupić kilka par kolumn.

Może dla Polski stosują taryfę ulgową.

Z bumikiem, to jest tak trochę jak z wiosną i jej pewnym akcentem.

Co byś nie otworzył - okno czy drzwi, to muchy zawsze wpadną.

Bądź niedobrym pająkiem bądź!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A co Elb to twój kumpel?

Mój najlepszy przyjaciel od jakiegoś tygodnia. Załatwił mi rabat 60% na Magico. 10% ich wartości wziął dla siebie, ale nie będę mu żałował skoro ma takie kontakty. Naprawdę super kolega! :)

Jak tak dalej pójdzie to może należy założyć wątek p.t. : "Ciepłe rozmowy o audio szabadabada...' ;)

A w tle...

Mam z zachodu informacje że Magico ma teraz duże ciśnienie na sprzedaż i robią co się da źeby mieć wyniki.

Nawet masowo wymieniają dystrybutorów bo każdy nowy musi kupić kilka par kolumn.

No nie żartuj z LUKASIQ-a zrobiono jednorazowo dealerem i nawet o tym nie wie? ;)

Mój najlepszy przyjaciel od jakiegoś tygodnia. Załatwił mi rabat 60% na Magico. 10% ich wartości wziął dla siebie

no ładnie.!0% dla Elba, a ziomalom po buziaku na otarcie łez:)))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A ja tak sobie czytam tą całą dyskusję i dochodzę do wniosku,że co jak co , ale reklamę to Magico ma teraz w Polsce taką ,że wiara walić będzie drzwiami i oknami żeby posłuchać czy te kolumny grają czy też może nie grają.

Muszę przyznać ,że kol. Elberoth pięknie to wykombinował.

A ja ku....a taki głupi byłem i dałem się na to złapać ;)

Moje gratulacje , nie doceniłem kolegi ;)

No tak . ale kolega to ze stolicy a ja to prosty chłop ze wsi jestem , więc nic dziwnego ;)

no ładnie.!0% dla Elba, a ziomalom po buziaku na otarcie łez:)))

Życie !

;)

A ja ku....a taki głupi byłem i dałem się na to złapać ;)

Nie dałeś, bo nie kupiłeś - a ja prowizji nie dostanę ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pisałeś Elb że Magico właśnie uruchomiło nową fabrykę w USA.

Oczywiście wiemy oboje że takie inwestycje a szczególnie w USA robi się

na kredytach. Zresztą cała Ameryka to jeden wielki kredyt.

I do tego mam z zachodu info że teraz Magico szaleje z naciskiem na sprzedaż

co wydaje się słuszne bo w końcu kredyty trzeba spłacać a mamy kryzys, również w USA.

A ty piszesz że przecież Magico nie ma wcale ciśnienia na sprzedaż.... :-)

Może ma, może nie ma.....ja słyszałem że ma i okoliczności na to wskazują.

Z tą prowizją z Audio Systemu też cienko, bo musimy się dzielić na 4 - ja, Łukasiq, Stefek i Stasiop.

co wydaje się słuszne bo w końcu kredyty trzeba spłacać a mamy kryzys, również w USA.

To co ty niby słyszałeś, to ja już nie dzielę nawet na 2, tylko od razu na 10. Ostatnio twierdziłeś, że im od roku sprzedaż spada, i byłeś niezwykle zdumiony, gdy ci powiedziałem, że zapewne dlatego przenieśli się miesiąc temu do nowej, 3x większej fabryki. Przez tą spadającą sprzedaż.

elbek, to co za życie,

dupa jesteś:)))

Wiesz, ze prędzej czy póxniej będę chciał kupić playera.Chcesz 10% za 50 upustu:))

Wiesz..,ja nie nie jestem od lubienia, za 10% można znieść moją gębę:))

Pisałeś Elb że Magico właśnie uruchomiło nową fabrykę w USA.

Oczywiście wiemy oboje że takie inwestycje a szczególnie w USA robi się

na kredytach. Zresztą cała Ameryka to jeden wielki kredyt.

A ty piszesz że przecież Magico nie ma wcale ciśnienia na sprzedaż.... :-)

Może ma, może nie ma.....ja słyszałem że ma i okoliczności na to wskazują.

No chłopaki audiofile przyznać się kto planuje agresywne przejęcie Magico będącego w tak trudnej sytuacji :)

Na prowizje z Audiosystemu bym nie liczył ale na dodatkowe 10 punkcików procentowych przy zamówieniu....któż to wie.

O, to jest dopiero biznesmen ! Niestety, firma jest prawdziwie żydowska. Znaczy się podziękują i po plecach poklepią, ale choćby ma 1% rabatu extra to nie masz co liczyć :)

Wiesz, ze prędzej czy póxniej będę chciał kupić playera.Chcesz 10% za 50 upustu:))

Wiesz..,ja nie nie jestem od lubienia, za 10% można znieść moją gębę:))

Damy radę ! Tylko wczesniej daj znać jaki, to jakąś akcję promocyjną wymyślimy ;) A może i mi przy okazji sprzedadzą jeden - tak za 20% detalu.

Mikado, ale only Signature:))

A dlaczego nie Aesthetix Pandora/Romulus ? Albo MSB ?

super ulgowa musza zastosować

Q3 albo Q5 za poł ceny rok sprzedawali w audiofaście ale moze audiofast nie inwestowal w reklame :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Bo taki już uparciuch ze mnie:)

Po za tym powyższego nie słyszałem:(

Jak są z aluminium jak Q7, to biorę w ciemno:)))

oficjalnie do buma bo trwa to zbyt długo i nie mam ochoty na jakakolwiek korespondencje

albo zaprzestajesz jazd personalnych w kolejnym watku albo masz zbanowane konto

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.