Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz powtórzę : "Nie doceniasz "kolegów z AS" ;)

Byłem przekonany, że są szkodliwi tylko na szerokości klawiatury. A tu proszę :)

Nie wiem kim jesteś , ale masz u mnie medal 'życzliwy' zuchu!

Z resztą uwielbiam Kool &The Gang.

'Fresh' rządzi!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

'Fresh' rządzi!

Mam płytę Kool&The Gang "The Best of" ale jest tak sobie nagrana.

Ma ktoś namiary na jakąś " z pierwszego tłoczenia" ? ;)

"Fresh" to nr.1 , mogę słuchać na okrągło....

Ma ktoś namiary na jakąś " z pierwszego tłoczenia" ? ;)

Popytam. Znam kilku kolesi, którzy mają autentycznego zajoba na punkcie amerykańskiej muzyki z tamtych lat.

A jak słyszę 'Fresh' to jestem królem parkietu :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

właśnie ściągnąłem z chomika we flacu, może byc. Uwielbiam te klimaty :)

No to może jeszcze jeden hit do kompletu ;)

Maciek , sorry ale nie mogłem sobie odmówić.

Siedzę przy kompie ale nogi same chodzą ;)

Maciek , sorry ale nie mogłem sobie odmówić.

Za kombajn chciałem cię zbanować:)), ale za K&TG odkupiłeś swe grzechy.

Jak pisał Jurgen, trzeba trzymać poziom.

Ciągle się tylko zastanawiam jego czy innych?:))

Sylwek,nie przejmuj się jest fajnie i jedziemy na kombajnie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak sobie skojarzyłem i pomyślałem-piękny avatar,piękna piosenka,więc wręcz wypada zapytać-czy waciak,gumofilce gajerek drelichowy i beret masz?))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pies z nimi, jeśli tak podchodzą do jeszcze innych klientów.

Jak się okazuje, polityka marketingowa ma wiele twarzy.

Tridenta II - jak rozumiem - odpuściłeś sobie.Co teraz?

Tak sobie skojarzyłem i pomyślałem-piękny avatar,piękna piosenka,więc wręcz wypada zapytać-czy waciak,gumofilce gajerek drelichowy i beret masz?))

SA,

Biorąc pod uwagę ceny kabli i sprzętu Pana Jarosława, to pytanie wydaje się nie na miejscu:))

To powiem wam jak wygląda z Magnepanem.

Tu znów zasięgnąłem trochę języka u znajomych i potwierdzają, że gra to fajnie ale jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia.

Ale zachęcony panelami Leonardo postanowiłem posłuchać Magnepanów ale u siebie w chacie.

Uruchomiłem opcję transportu, kontakt do dystrybutora, okazało się że 20.7 nie ma na stanie ale ma 3.7.

Ma je gdzieś tam u kogoś, musi odebrać, sprawdzić i możemy odbierać.

Już prawie miał po nie jechać samochód ale coś mnie tknęło, żeby może wpierw je posłuchać w W-wie.

Taka operacja ściągania kolumn to jednak są koszty, ludzie, robota.

Niepokoiły mnie te info o słabej jakości dlatego zrobiłem się ostrożny.

Gdy zacząłem ustawiać opcję odsłuchu w W-wie to okazało się w sumie przez przypadek, że to jednak nie ma sensu

bo charczą na basie i coś jest uszkodzone!!! Szczena mi opadła. Ale dystrybutor nic nie powiedział a wiem, że wiedział.

To ja dziękuję bardzo za takie prezentacje na mój koszt. Dobrze, że coś mnie tknęło i nie ściągnąłem tego na ślepo do chaty.

Jak tak wygląda dystrybucja i jednocześnie potwierdza się info o jakości wykonania i awaryjności to już widzę jakie mogą

być problemy gdyby takie 20.7 uległy jakiejś awarii.

Zniechęciłem się do Magnepanów. Chyba jednak klasyczny głośnik dynamiczny jest najbezpieczniejszy.

A co do moich planów to wszystko mam i chyba tylko na zasadzie gonienia króliczka czasem myślę, że może można by jeszcze

lepiej ale jak na razie nic lepszego nie znalazłem.

Jeśli trafi się coś co mnie urzeknie to pomyślę ale nie zanosi się w najbliższym czasie.

Sly a po co szukać dziury w całym...

Chcesz kolumny do drugiego systemu a nic prócz Focala nie robi na Tobie wrażenia, to bierz Stelle i temat zamknięty. Po co szukać daleko, jak na wszystko masz odpowiedź w pokoju obok.

hehe...na to wychodzi ale tak dziwnie mieć 2 pary w zasadzie prawie takich samych kolumn.

Chciałem mieć w drugim systemie coś zupełnie innego.

Ale póki co odpuszczam temat bo nie mam na oku nic ciekawego.

Może MBL 101mk2, może Raidho 4.1, może Dynaudio Evidence Platiunum, a może coś nowego

co się dopiero pojawi.

Fajnie mieć możliwość myśli, że coś się jeszcze wydarzy.

A jak już się kupi to przez kilka lat nic nowego się nie wydarzy.

Dlatego mam przynajmniej zabawę jak Mirek10 który kupuje żeby nie kupić.... :-)

Ale w przeciwieństwie do niego mam na czym słuchać... :-)

SA,

Biorąc pod uwagę ceny kabli i sprzętu Pana Jarosława, to pytanie wydaje się nie na miejscu:))

Drogi Gospodarzu!!

Niech pokaże system...........bo jak nie wszystkie powyższe akcesoria wysyłam mu za darmo!! na adres domowy))

A tak na serio-naprawdę zakładka h-end by sie przydała i piszacy w niej bez żadnego przymusu mogliby powklejać swoje systemy.

Wtedy dyskusje byłyby bardziej na miejscu i rzeczowe-wiecej byłoby zapytań.porad.....przypuszczam,ze bardziej rzeczowo,watki byłyby duzo

ciekawsze-a tak jest jak jest.Tylko zasadniczo Elberoth pokazał wszystko od poczatku...tzn. co i jak.

Wydaje mi się,ze niektórzy mają co do zdjęć obawy-bo wiekszość pokoje odsluchowe to także umeblowane salony w których zyjemy.

Wiem,wiem prywatność jest w cenie-bo nie pokazanie zdjęć zwalnia w/g niektórych od nieprzespanych nocy i ew. obaw o swoje klamoty.

Gospodarz watku widac też miał i ma obawy-bo zrobił taka fotkę swego pokoju jakby chciał cos ukryć,albo sie bał.

Wszystko rozumiem...naprawdę-bo wchodzenie z butami jest wielkim nietaktem.

Ale i z tym problemem mozna by sie uporać w logiczny sposób,a mianowicie-POWINNA ZAKŁADKA HIGH-END ZOSTAĆ PRZYWRÓCONA!!

Mój pomysł jest do zrealizowania,ale przypuszczam,że nie z tym silnikiem forum-który jest wolny jak rzułf))

Póki tej odmiany nie bedzie-będziemy klepać w klawiaturę i pisać często umyślnie o dupie Maryni.

Powiecie,że sie czepiam-tak czepiam się-bo mozna lepiej to zorganizować,choć nie zaprzeczam takie watki też sa potrzebne.

Te forum widze troszke inaczej i mam na to nawet pomysł.........lecz za dużo tu kolorowych i mundurowych))

Takie gdybania i rozmowy wiele by wniosły ciekawego do dyskusji lecz jest moderacja,branża,administracja-która sie za bardzo we wszystko

wtrąca i miesza.Tu po prostu nie mozna mieć własnego zdania.

Kiedyś były permanentnie chwalone chińskie wzmacniacze-teraz jest za duzo kólek różańcowych adorujących się wzajemnie.

Nie wiadomo kto rzadzi tym forum-chyba coś drgnęło we władzach SITE...........co bedzie dalej czas pokaże.

Niech pokaże system...........bo jak nie wszystkie powyższe akcesoria wysyłam mu za darmo!! na adres domowy))

DROGI KOLEGO,

Gdybym miał kompetencje NKWD czy późniejsze KGB, to wystarczyłoby słowo Łubianka, a ze strachu wkleiłby drzewo geneanalogiczne swoich systemów.

Zmusić nie zmuszę i co pan zrobisz?!

Kiedyś zażartowałem, ze kto nie wklei fotki, zostanie zbanowany.Też nie zadziałało, a tylko niejaki Pan Łukasiq napisał coś w rodzaju "to nara Chłopaki.."

Co..,mam im wysyłać POLECONYM?!:)

Gospodarz watku widac też miał i ma obawy-bo zrobił taka fotkę swego pokoju jakby chciał cos ukryć,albo sie bał.

Trochę żartem, ale polecam zdjąć kufajkę, zmienić obuwie, bo to ogranicza myślenie i zdolność widzenia.:)) Szczególnie tego drugiego, bo

prócz Elbka i Paltona, chyba najwięcej wkleiłem tu swoich fotek z różnych ujęć.Nie mam nic do ukrycia, choćby z racji ,ze w "o sobie" system jest wyszczególniony.Co więcej..,wkleiłem nie tylko zdjęcia pokoju odsłuchowego!!!

Także Panie, możesz Pan tu świecić swoimi kozaczkami, ale w moim przypadku, argument nietrafiony:)

Powrót do zakładki imho, nic nie zmieni, choć - nie wiedzieć dlaczego - chyba jednak przychylałbym się do powrotu.Z czasem, to HiFi mi nie pasuje.

Piano, jeszcze raz proszę- przyjmujcie starego jak swego... on się stara. A gumofilce, no cóż, taka jego uroda.

Osobiście b.lubię SA, więc rozkładam ręce w gorącym objęciu, a gumofilce nie będą mi w tym przeszkadzały.:))Nie oceniam człowieka po ubiorze, ale..,SA jak jeszcze raz będziesz szeleścił na Audio Show reklamówką, to już nie ręczę za siebie:)))

Ale co tam reklamówka..,i tak Cię lubię:))

Sly - pisałem ci kiedyś, że dystrybucja Gryphona w Europie leży i kwiczy, to nie wierzyłeś. Ich ostatnim przyczółkiem jest bogata Azja. Za bardzo odjechali z cenami i teraz nikogo w Europie nie stać na ich sprzęt.

Z US sytuacja jest inna - i nie jest to problem ostatnich 4-5 lat tylko ciągnie się znacznie dłużej. Najpierw recenzent który wziął ich sprzet do testu złożył im propozycję nie do odrzucenia - (podobno) zażądał testowanego wzmacniacza w zamian za pozytywny test. Flemming się oczywiście nie zgodził, na co rzeczony recenzent (któremu tak się wzmacniacz podobał ze chciał go dla siebie) napisał recenzję bardzo chłodną.

Potem wykiwał ich dystrybutor - nabrał towaru za jakieś grube pieniądze (podobno ponad mln $) i ... wyparował ze sprzętem, nie płacąc za niego. Po tych przygodach w US, Gryphon wypiął się na ten rynek. Były to jeszcze czasy przed kryzysowe, więc historia jest przynajmniej prawdopodobna. Może Lacrimosa coś wie więcej na ten temat - trzeba by go zapytać.

Natomiast co do produkcji w chinach to moim zdaniem jest to bajka. To się poprostu nie opłaca. Sprzedając produkty za $50 czy $100k, koszt pracy stanowi w nich tak mały procent, że wszystkie wady związane z produkcja w Chinach (fatalna logistyka, nadzór nad jakością), daleko przewyższają zyski.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kiedyś zażartowałem, ze kto nie wklei fotki, zostanie zbanowany.Też nie zadziałało, a tylko niejaki Pan Łukasiq napisał coś w rodzaju "to nara Chłopaki.."

Chodziło mi o to, że ja jestem jeszcze w stanie przejściowo-odsłuchowym i nie mam czego wkleić. Na dobrą sprawę to nawet pokoju nie mam :)

Osobiście nie mam potrzeby udowadniać nikomu, że to co mam w "o mnie" naprawdę jest "u mnie". Tak samo jak nie mam potrzeby, żeby ktoś mi to udowadniał. Nie mamy po 13 lat :)

Z US sytuacja jest inna

Jedynym non stop polecającym Gryphona recenzentem jest Fritz.

Jestem przekonany, że to świetne klocki, ale polityka leży, więc nie ma co się dziwić.

Musiałby się znaleźć jakiś mocny dystrybutor. Ale nawet wtedy na jakieś duże obroty ciężko liczyć - Gryphon jest po prostu zbyt drogi. Nawet jak na US.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nikt nie każe nikomu kupować od razu Mephisto za 200k/szt. :)

Z resztą jak taki Vivaldi sprzedaje się świetnie nawet w Polsce, to chyba nie ma co narzekać na brak klienteli na top high end.

Czyli jednak coś jest na rzeczy. Nie przypominam sobie wpisów Elba o Gryphonie ale możliwe że tak było.

Jak widać niezłe jaja z dystrybucją. W sumie szkoda bo firma fajna ale ceny z kosmosu.To już nie te czasy.

Ale w świetle tych wszystkich rewelacji dziwi ich podejście do klienta, czego sam doświadczyłem.

No i do kompletu :https://www.youtube.com/watch?v=FkCqzbjOM0M

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.