Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dobra, a co z cyfrówką zrobiłeś jakieś podchody ?

Tak zrobiłem i na długi weekend mam kilka alternatyw kabli do testów.

Te twoje cudo też spróbuję sprowadzić jak czasu starczy ;)

Wszystkich kabli, sprzętów itp. nie dasz rady przetestować bo życia tobie braknie.

Oczywiście nie mam tutaj na myśli testów z youtube ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

stare porzekadło mówi ze zona jest najtańsza - bo kupujesz jej włoszczyzne zamiast kwiatów

Ja mam odwrotnie.

Mojej kupuję kwiaty bo jak bym kupił włoszczyznę to by ją pewnie do wazonu wstawiła i dziwiła się ,że nie kwitnie ;)

Tak zrobiłem i na długi weekend mam kilka alternatyw kabli do testów.

Te twoje cudo też spróbuję sprowadzić jak czasu starczy ;)

Wszystkich kabli, sprzętów itp. nie dasz rady przetestować bo życia tobie braknie.

Oczywiście nie mam tutaj na myśli testów z youtube ;)

No to jeszcze jedna nowość....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mojej kupuję kwiaty bo jak bym kupił włoszczyznę to by ją pewnie do wazonu wstawiła i dziwiła się ,że nie kwitnie ;)

he he wreszcie dziś szczerze się uśmiałem :)

Skądś to znam :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Artur to dobra firma ale miałem tylko topową sieciówkę.

Kombinowałem z tymi frędzlami przy kablu ale absolutnie żadnej róznicy nie słyszałem.

Ale to nie dziwi bo jestem trochę przygłuchy i frędzli nie słyszę.

Tak czy inaczej zostały u mnie Shunyaty Anacondy Z-Tron . Grały podobnie do Synergistic -a ale te niebieskie diody świecą w nocy jak zorza polarna ;)

he he wreszcie dziś szczerze się uśmiałem :)

Skądś to znam :)

No to w żadnym wypadku nie powinny się spotkać bo będziemy mieli przejebane jak w ruskim czołgu ;)

Ja mam odwrotnie.

dlatego napisałem ze- stare porzekadło mówiło .. :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

No to kilka obiecujących słów :

"Yesterday, one of my dear audiophile buddies asked if I would bring over my Stealth Sextet cable so he could compare its performance towards a TARA Labs digital reference cable that he had in for audtioning.

We were both shocked on how much better the Sextet was compared to the TARA Labs reference cable. Across the entire sonic spectrum ( timbres-layering in the sound stage-air around players-transparency-microdetails-decay trails-speed-natural musicality) the Sextet totally and completely out performed the TARA Labs reference cable"

Tak czy inaczej zostały u mnie Shunyaty Anacondy Z-Tron .

U mnie podobnie. Miałem kilka drogich kabli głośnikowych, ale Anacondy Z-Tron okazały się ciężkie do pobicia. I mimo że na pewno bardzo drogie, to i tak na tle niektórych kabli za 40, 60 czy 100kzł, mają bardzo przyzwoity stosunek jakości do ceny.

No to kilka obiecujących słów :

"Yesterday, one of my dear audiophile buddies asked if I would bring over my Stealth Sextet cable so he could compare its performance towards a TARA Labs digital reference cable that he had in for audtioning.

We were both shocked on how much better the Sextet was compared to the TARA Labs reference cable. Across the entire sonic spectrum ( timbres-layering in the sound stage-air around players-transparency-microdetails-decay trails-speed-natural musicality) the Sextet totally and completely out performed the TARA Labs reference cable"

Miałem, słuchałem - sextet jest znakomity. Drogi, ale podobnie jak Anaconda - warty wydania każdej złotówki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

U mnie podobnie. Miałem kilka drogich kabli głośnikowych, ale Anacondy Z-Tron okazały się ciężkie do pobicia. I mimo że na pewno bardzo drogie, to i tak na tle niektórych kabli za 40, 60 czy 100kzł, mają bardzo przyzwoity stosunek jakości do ceny.

Masz rację chociaż Synergistic wg. mojej opinii gra b.podobnie choć chyba trochę bardziej neutralnie.

Shunyata do końcówek to b.dobry wybór ale raczej tylko do nich.

Do pre czy żródeł jest za ciemna.

Ale mówisz o sieciówkach czy głośnikowych ? Bo już się chyba gubię.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A ja o głośnikowych :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Miałem, słuchałem - sextet jest znakomity.

Ma ktoś to to u nas do pożyczenia?

Jak Londyn z Warszawą :)

Dobra, już drążę...

:)

Ty z tym DCS -em to się wstrzymaj.

Ja będę miał na testy w drugim tygodniu czerwca DCS-a , Metronome i CH Precision u mnie w domu.

Dam znać jak wypadły w bezpośrednim starciu.

CH Precision jest trochę tańsze od DCS -a ale może wcale nie gorsze.

Z tego Orpheusa to zrezygnowałem bo polski dealer to jakaś porażka. One man company ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W moim odczuciu nie ma i długo nie będzie nic lepszego od Vivaldiego.

Się okaże ;)

Co innego odczucia a co innego posłuchanie u siebie w domu na swoich kolumnach i reszcie toru.

Myślę ,że najrozsądniej jest kupić kolumny z odsłuchu u dealera a potem trochę posprowadzać do domu wzmacniacze, pre i żródła i spróbować różnych konfiguracji.

Pamiętaj ,że dealer zaprezentuje tobie tylko to co potem będzie chciał tobie sprzedać, a nie zawsze jest to najlepsza alternatywa.

Co innego słuchanie u dealera przez godzinę a co innego u siebie przez kilka dni.

Pierwsze wow ..... nie zawsze jest najlepszym doradcą ;)

Się okaże ;)

Co innego odczucia a co innego posłuchanie u siebie w domu na swoich kolumnach i reszcie toru.

Myślę ,że najrozsądniej jest kupić kolumny z odsłuchu u dealera a potem trochę posprowadzać do domu wzmacniacze, pre i żródła i spróbować różnych konfiguracji.

Pamiętaj ,że dealer zaprezentuje tobie tylko to co potem będzie chciał tobie sprzedać, a nie zawsze jest to najlepsza alternatywa.

Co innego słuchanie u dealera przez godzinę a co innego u siebie przez kilka dni.

Pierwsze wow ..... nie zawsze jest najlepszym doradcą ;)

To tylko kwestia wyrobienia :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To może ja wstawię link do aukcji:

Kolumny , które na szczęście nie kupiłem.

Zobaczcie cenę (do negocjacji) po 10 miesącach użytkowania.

To chyba wszystko tłumaczy:

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=8319998612&

Jarek....nie poznaję ciebie....co za zmiany w podejściu...jaki dystans i rozsądek....szok!!

Widać zbawienną kocią łapkę...dobrze, że wyzdrowiał.... :-)

Też poważnie myślałem o tych kolumnach dopóki nie posłuchałem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek....nie poznaję ciebie....co za zmiany w podejściu...jaki dystans i rozsądek....szok!!

Widać zbawienną kocią łapkę...dobrze, że wyzdrowiał.... :-)

Też poważnie myślałem o tych kolumnach dopóki nie posłuchałem.

Sylwek aż tak żle mnie oceniałeś ?;)

Mój firmowy rudzielec jutro będzie miał wyniki krwi i zobaczymy czy jest poprawa.

Codziennie jest wożony na kroplówki i antybiotyki do weterynarza ( od ponad 3 tygodni) i jest wyrazna poprawa.

Moja ksiegowa i i całe biuro trzyma kciuki.

Nawet ludzie z firm , które wynajmują u mnie biura codziennie sie o niego dopytują.

Benek to pupil całej dzielnicy ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.