Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Napinajcie się dalej tylko na zwieracze uważajcie ;)

Włóż pampersa w gatki i rozlużnij się na maxa - poczujesz upragnioną NIRVANĘ.

Jak mówią ukochani przez ciebie amerykanie - NO PAIN , NO GAME.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Włóż pampersa w gatki i rozlużnij się na maxa - poczujesz upragnioną NIRVANĘ.

Jurgen ja jeszcze o własnych siłach do WC zdążam ale jak będzie gorzej to postaram się skorzystać z twoich doświadczeń.

Jurgen ja jeszcze o własnych siłach do WC zdążam ale jak będzie gorzej to postaram się skorzystać z twoich doświadczeń.

Całe szczęście , bo sadziłem że chodzi o jakieś dodatkowe doznania podczas degustacji whiskacza i muzy.

Dostałem na Dzień Dziecka parę razy pasem po dupie to i zacząłem myśleć rozsądniej :)

A tak chciałes kupować zestaw audio o wartości siedmiocyfrowej.............podtrzymujesz to?

jarek abyś po tej wysky nie miał jak ten rolnik z dowcipu:

Siedzi facet przy barze nad kieliszkiem whisky i zawodzi:

-Tego się nie da wytłumaczyć. Oj, nie da się tego wytłumaczyć.

Barman ciekawy o co chodzi próbuje dociekać:

- Panie, powiedz pan, może jakoś razem wytłumaczymy.

- Nie, nie próbuj pan, tego się po prostu nie da wytłumaczyć.

- Ale opowiedz chociaż!

- Dobra. Więc tak. Jestem rolnikiem i dwa dni temu poszedłem do obory wydoić krowę. Zacząłem doić, a tu nagle coś mnie kopnęło. Więc wziąłem kawałek sznurka i przywiązałem krowie obie tylne nogi do palików. Ale za parę minut znowu mnie coś kopnęło, więc przywiązałem do palików również przednie nogi krowie. Myśli pan, że to coś dało? Gdzie tam, za chwilę znów mnie coś chlasnęło - myślę - ogon. Więc dobra. A że nie było już palików - pomyślałem, że przywiąże ogon do belki przy stropie. Sznurka również już nie było, więc zdjąłem ze spodni pasek. Stanąłem na stołku, uniosłem krowie ogon do belki pod sufitem, podniosłem pasek i w tym momencie spadły mi spodnie. I do obory weszła żona. I tego się nie da wytłumaczyć.

:-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek abyś po tej wysky nie miał jak ten rolnik z dowcipu:

Ja staram się być kulturalny ale czasami to mam ochote niektórym mądralom z AS odpowiedzieć jak poniższy "klasyk" bo wydaj się ,że inaczej nie potrafią zrozumieć.

I nie chodzi tutaj o ciebie.

Ale mam takich kandydatów.

A tak chciałes kupować zestaw audio o wartości siedmiocyfrowej.............podtrzymujesz to?

Mężczyznę poznaje się po tym jak kończy - jak powiedział klasyk;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...dla tych co lubią kończyć z fasonem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jarek,

Możesz mi powiedzieć.. na ch mi las? :)

Mężczyznę poznaje się po tym jak kończy - jak powiedział klasyk;-)

Myślę, że "skończę" całkiem nieźle :)

Piotrze,

tylko krowa zdania nie zmienia :) Otrzeźwiałem. Zbuduję coś interesującego za mniejsze pieniądze. Może to będą i Magico, ale na pewno niższy model. Chociaż skłaniam się też ku Wilsonowi. Alexia mnie kusi, to naprawdę świetna kolumna.

Alexia mnie się też podoba i w Monachium teź grała super ale.....Stella grała jeszcze lepiej.... :-)

Jarek, rozpytałem trochę po ludziach o topowe DAC-i.

dCS Vivaldi jest ceniony wysoko, CH Precision jeszcze trochę wyżej.

Podobna szkoła brzmienia ale CH jest przyjemniejszy i łagodniejszy niż dCS.

Ale najlepszy jest nowy .....Orpheus!! Jeszcze bardziej muzykalny niż CH i dużo lepszy niż dCS.

Ale u nas nie ma gdzie posłuchać.... :-(

łukasiq,

Jeśli można, to jak mają się sprawy z twoim pokojem odsłuchowym?

..,ale spokojnie, nie pytam o okna, bo te bywały powodem różnych, czasem skrajnych i też nie fajnych opinii, tylko o stan/zaawansowanie adaptacji akustycznej?

Postaramy się ze znanym Ci Mirkiem i osobami od wnętrz wyczarować coś ciekawego w najbliższym czasie. Nie miałem jak się tym zająć a i nie spieszyło mi się, bo myślałem, że będę czekał na aluminiowe cuda do października. Teraz podgonię sprawę. Będzie kompromisowo, nie chcę spaskudzić pomieszczenia. Z resztą Ty sam dobrze wiesz w czym rzecz.

Gość

(Konto usunięte)

@LUKASIQ : Rzadko zaglądam do tego wątku, właśmie przejrzałem kilka ostatnich stron. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale opisy twoich pomysłów i planów przybierają postać telenoweli. Chyba nie o to ci chodziło...

Wiem o tym doskonale, ale to wynikało z mojego niezdecydowania. Na szczęście odpowiedziałem sobie na kilka pytań i z telenoweli zrobię oskarowe zakończenie.

A z resztą telenowela jest u każdego, tylko ja byłem zbyt wylewny :)

A z resztą telenowela jest u każdego, tylko ja byłem zbyt wylewny :)

Absolutna racja i nie każdy chce ujawnić jaką rolę odegrał lub odgrywa w aktualnych zmaganiach i porażkach.Plusuję za szczerość.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Alexia mnie się też podoba i w Monachium teź grała super ale.....Stella grała jeszcze lepiej.... :-)

Jarek, rozpytałem trochę po ludziach o topowe DAC-i.

dCS Vivaldi jest ceniony wysoko, CH Precision jeszcze trochę wyżej.

Podobna szkoła brzmienia ale CH jest przyjemniejszy i łagodniejszy niż dCS.

Ale najlepszy jest nowy .....Orpheus!! Jeszcze bardziej muzykalny niż CH i dużo lepszy niż dCS.

Ale u nas nie ma gdzie posłuchać.... :-(

Wiem bo rozmawiałem zarówno z jednymi jak i drugimi.

W przypadku CH Precission nie ma żadnego problemu i mam potwierdzenie ,że 15.06 wysyłają do mnie pudła do odsłuchu.

Natomiast Orpheus najpierw chcieli wysłać bezpośrednio ale potem skierowałi do polskiego dealera , który jest jak fatamorgana na pustyni.

Jak mam kupić takie drogie żródło i w pakiecie dostać taką obsługę to niech szukają innego durnia.

Poza tym Orpheus kupujesz na resztę życia - nieodsprzedawalny wynalazek.

Jeden typek z Gracji próbuje sprzedać poprzednią wersję od 1,5 roku i nie ma chętnych.

Ale wcale się temu nie dziwię bo wyobraż sobie ,że coś się dzieje ze sprzętem a ty nie wiesz czy firma jeszcze istnieje czy już może poszli na plażę butelki zbierać.

P.S.

Dostałem potwierdzenie, że od pażdziernika będzie do C1/D1 osobne zasilanie.

Tak tylko jeśli CH Precision gra jak dCS to ja dziękuję.

Fakt że nigdy nie wiadomo co będzie z Orpheusem ale podobnie z CH Precision.

Wszystkie te firmy to bardzo małe manufaktury, mają zbyt drogi sprzęt, niepewną przyszłość

i odsprzedawalność ich wynalazków jest zerowa.

Myślisz że komplet CH po 6 latach sprzedasz? Tak samo będzie to praktycznie niewykonalne.

Czyli na scenie jako nr jeden pozostaje Metronome C-8.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wszystkie te firmy to bardzo małe manufaktury, mają zbyt drogi sprzęt, niepewną przyszłość

Myślisz że komplet CH po 6 latach sprzedasz? Tak samo będzie to praktycznie niewykonalne.

Sylwek a myślisz ,że Metronome to jakiś potentat w branży?

O.K. mają pewnie większy garaż niż CH Precision ale czy w związku z tym ich przyszłość jest świetlista?

Co do brzmienia to nie chcę wyrokować z tego co inni mówią tylko z tego co usłyszę.

Metronome gra b.dobrze i jest na pewno jakąś alternatywą.

Zobaczymy jednak co pokażą inni .

Przecież dobrze wiesz, że w tym biznesie nie ma pewniaków...a już odtwarzacze CD to za kilka lat zupełna niewiadoma...zobacz co się stało z WADIĄ! Firma legenda lat 90...potem bankructwo...reaktywacja z miernym skutkiem...a dziś robi wynalazki...ai jednego CD w ofercie!

Chyba tylko DCS to firma, która od lat 90 ma stabilną sytuację i pomysł na rozwój oraz prawdziwe zaplecze...i tworzy cały czas najwyższej klasy sprzęt. Jest cała masa garażowych manufaktur w Italii i we Francji...znam trochę takich włoskich firm bo czytam po włosku i interesuję się tym rynkiem...ale wystarczy, iż umrze ich załozyciel lub noga się podwinie i firmy znikają...ile to legend sprzed lat odpoczywa dziś na śmietniku historii...

A co do odsprzedaży to 80% sprzetu jest trudne do odsprzedania...przynajmniej w POlsce;-)

Chyba tylko DCS to firma, która ma stabilną sytuację i pomysł na rozwój oraz prawdziwe zaplecze...

A ja bym polemizował czy wyłączna koncentracja na źródle dźwięku daję stabilną podstawę na przyszłość.

Moim zdaniem jeśli rozmawiamy o stabilności w dłuższej perspektywie to stawiałbym na firmy bardziej zdywersyfikowane produktowo, wytwarzające kilka różnych klas urządzeń albo prowadzące jeszcze inną działalność.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A ja bym polemizował czy wyłączna koncentracja na źródle dźwięku daję stabilną podstawę na przyszłość.

Ale takie firmy to raczej rzadkość na rynku a już takie , które produkują wśród masówki rzeczy dobre lub wybitne są nieliczne na rynku.

Niestety high end to cały czas branża niszowa.

Akrool, co z wyborami kolumn ? Ty tu gadu gadu a skrzynki czekają na odsłuchy.

Dokładnie jak piszesz - kolejne skrzynki czekają, ale niestety mam też inne zajęcia niż słuchanie muzy, więc czasem muszę odłożyć hobby. Z drugiej strony na AS napiszę jak będę po, a nie przed, żeby jakieś nieopatrzne sformułowania nie wywołały wojny między Marsjanami i Mondoshawanami :-) jak to w niedawnej przeszłości spotkało nieopatrznie naszego kolegę Łukasiqa

Ale takie firmy to raczej rzadkość na rynku

Why ?!? - rynek jest pełen takich firm: Audio Research, Krell, Linn, Burrmester, Solution, Ayre, McIntosh, Electrocompaniet, Burrmester, Pass, Carry Audio, Creek, MBL, Yamaha - żeby wymienić tylko przykładowych kilka

PS - Dżizas Jarek - znowu nowu avatar? - to po wczorajszym wieczorze taki symbol? :-)

Panowie,moje odkrycie sprzed kilku lat Doctor L i Tony Allen w 'Psycho on da bus ' Wsadziłem ten kawałek jazzowcom ale

ni w ząb nie czują, więc posłuchajcie może ktoś z was załapie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.