Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

..,się posypało zielonych:))

Stasio,

Nie poddawaj się tak szybko:)Ktoś ci polał - pewnie na odwagę.

Może przez pomyłkę :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Sasha: 1,8 Ohm

Alexia: 1,6 Ohm

Wszystko na basie :)

O i tego nie wiedziałem. W sumie nic dziwnego, zawsze grałem z bydlakami na wzmocnieniu i nigdy nie miałem problemów z wysterowaniem.

A jaka jest AKTUALNA cena Q5 w US ? Możliwe że jest jak z Q7 - myślałeś że kosztują $160k, a tymczasem podrożały do $185k. Uczciwy przelicznik to $1 = 1 eur.

Audiosystem mimo wszystko ma ceny lekko podwyższone.

A co Cię tu martwi?!Moje wcześniejsze schodziły do 1,9 Ohm:)

Elb, podawał przykłady końcówek, którymi spokojnie napedzisz Q5.

Tak, wiem. I myślę, że spróbuję z Burmester.

Nie wiem czy zauważyliście zaaferowani dyskusją i przekomarzaniem ze Stasiem, ale pisałem, że wczoraj słuchałem Burmestera. Prosty 3 częściowy system 088/089/911(stereo) z kolumnami b&w. Piękny dźwięk, rozdzielczy, naturalny, realistyczny a jednocześnie przyjemny, dojrzały i taki - można powiedzieć - wyrafinowany. Skojarzyło mi się od razu, że to takie granie przy kominku - włączyć muzykę, zgasić światło i się zrelaksować (można we 2 :) ). Bardzo mi się spodobało to granie.

I myślę, że do Q5 spróbuję pełnego systemu 069 + 077 + 2x 911.

Bo Ania pochodzi z Burkina Faso i nie rozumie po Polsku ;)

Szirli !?

<br />Jak się podoba i kasa na zakup jest to trzeba kupić i koniec bo życie szybko ucieka i za chwile<br />nie będzie już sensu czegokolwiek kupować poza miejscem na cmentarzu. <br />

Zgoda co do kolumn, miejsca na cmentarzu nie kupie i już:)

Konto w trakcie usuwania

Nie wiem czy zauważyliście zaaferowani dyskusją i przekomarzaniem ze Stasiem, ale pisałem, że wczoraj słuchałem Burmestera. Prosty 3 częściowy system 088/089/911(stereo) z kolumnami b&w. Piękny dźwięk, rozdzielczy, naturalny, realistyczny a jednocześnie przyjemny, dojrzały i taki - można powiedzieć - wyrafinowany. Skojarzyło mi się od razu, że to takie granie przy kominku - włączyć muzykę, zgasić światło i się zrelaksować (można we 2 :) ). Bardzo mi się spodobało to granie.

Oooo - a z jakimi b&w?

Otóż to!Pomyłki rzecz ludzka.

Tak sobie myslę, ze moze sam się pomyliłem?!Moze te, którą widziałem u Jarka, to nie Ania?

Jarek,

Handlujesz z Afryką?

Kupiłeś kobietę?:))

<br />Może przez pomyłkę :). <br />
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

akrool,

802.

To teraz wiesz dlaczego ten dzwięk był taki jaki opisałeś.

B&W tak właśnie gra.

Dla mnie nadal to super kolumny.

Ale cicho bo Jurgen jeszcze wylewu dostanie ;)

Burmester 088 + 911 stereo gra bardzo dobrze ale znacznie lepiej gra 077 z zew.zasilaniem + 2x 911 w wersji fabrycznych monobloków.

Masz szybkość, rozdzielczość, selektywność i szczegóły a jednocześnie aksamitną, przyjemną górę, szybki,mocny bas, przestrzeń

i pewien rodzaj ciepełka który jednak nie ma nic wspólnego z przygaszeniem czy przytłumieniem ani kluchowatością innych ciepłych wzmacniaczy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja wiem, że to takie kolumny bo je miałem u siebie przez jakiś rok. Ale u mnie nie grały tak dobrze jak z Burmesterem.

Posłuchaj tych z aktualnej serii bo mają nie wiele wspólnego z poprzednimi (w pozytywnym znaczeniu) .

Tak kurcze patrzę ,że już 17.03 . To co ja jeszcze robię w biurze ?!

Burmester 088 + 911 stereo gra bardzo dobrze ale znacznie lepiej gra 077 z zew.zasilaniem + 2x 911 w wersji fabrycznych monobloków.

Masz szybkość, rozdzielczość, selektywność i szczegóły a jednocześnie aksamitną, przyjemną górę, szybki,mocny bas, przestrzeń

i pewien rodzaj ciepełka który jednak nie ma nic wspólnego z przygaszeniem czy przytłumieniem ani kluchowatością innych ciepłych wzmacniaczy.

A ile taki set wyjściowo kosztuje? Podoba mi się design Burmestera .

Konto w trakcie usuwania

A ile taki set wyjściowo kosztuje? Podoba mi się design Burmestera .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

700 tys jak Soulution

Cały system z cd kosztuje 700k.

Mistrzem w cenach jest Dart - 458 to 600k w detalu a preamp to następne 120k.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety detal ok 270 tys ale nie 700 tys jak Soulution i topowe Passy czy prawie 400 tys jak Momentum.

Kolejny przykład , ze europejskie hiendowe produkty maja lepszy stosunek cena/jakość od amerykańskich.

Taki zestaw Burmestera z Focalami Stella albo Magico Q5/S5 to bym chętnie posluchal. Jest gdzies szansa?

Konto w trakcie usuwania

Wiesz to też kwestia położenia firmy.Ten sam zestaw Burmestera w USA jest droższy niż w Europie mimo że USA jest generalnie rynkiem tańszym.

Dla przykładu zestaw DAC+zasilanie+SACD transport Orpheus w EU ma detal 73000 euro czyli ok 95000$ ale w USA już 118000$.

Takiego zestawu nie ma u dystrybutora.

Jak nikt Q3 nie łyknął to może jest w AudioSystemie.

Sly,

ja zauważyłem, że wszystko co ma z tyłu napisane "swiss made" ma ceny zawyżone. Orpheus to potwierdza.

To wygląda tak, jakby robili tylko produkty na swój zamożny rynek.

a propos Swiss...

ohhh.....

ferrari-f12berlinetta-c303604062013202020_4.jpg

Ale tak niestety jest.Każdy sprzęt Swiss Made jest min 2-4x cenowo zawyżony względem i tak zawyżonego pułapu cen sprzętu High End.

Oni są bogatym krajem, nie przemęczają się pracą, nie mają dużej produkcji, żyją z bankowości, maklerstwa i drogich mini manufaktur zegarmistrzowskich i audio też.

Ale potem rynek wtórny brutalnie weryfikuje te ceny i spadki wartości są wyraźnie większe niż za inne sprzęty.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Sly,

ja zauważyłem, że wszystko co ma z tyłu napisane "swiss made" ma ceny zawyżone. Orpheus to potwierdza.

Bo to nie made in China , a to niestety kosztuje.

Poza tym koszty robocizny w Szwajcari są chyba 2 po Norwegii , patrząc na ich wysokość.

Nie wiem jak jest w Luksemburgu albo Monaco ale oni raczej nic nie produkują.

<br />Nie wiem jak jest w Luksemburgu albo Monaco ale oni raczej nic nie produkują. <br />

Jeśli używasz np pianki Biotherm do golenia, to jest robiona w Monaco:).

Co do zasady masz racje Jarek.

Konto w trakcie usuwania

Widzisz jaki porządny i uczciwy naród? :)

Porzadny to może jest , a co do uczciwości - ciekaw jestem jaka czesc kasy pochodzi z majatkow klientów bankow, którzy nie zostawili spadkobiercow , niezależnie od powodow?

Konto w trakcie usuwania

Jarek,

Na co? :)

Akurat co do uzbrojenia to się nie zgodzę. Jestem przekonany, że o większości broni i technik wojska USA świat nawet nie ma pojęcia.

Np. nie pamiętam jak to się nazywało, chyba HAARP - taki ciekawy system do kierowania.... pogodą :)

marslo,

tego nie wiem, ale Szwajcaria to nie jest malutki kraj jak np. Monaco. Są tam też zwykli szarzy ludzie, którzy też nie mają powodów do narzekania. Przede wszystkim dzięki niskim podatkom.

<br />Przede wszystkim dzięki niskim podatkom<br />

Wkraczamy na obszar , gdzie warto podyskutować , ale nie na tym forum. Może kiedyś przy szklanaczce czegos szlachetnego , wg gustow.

Podatki nie musza być niskie, żeby ludziom się dobrze zylo , to tak żeby było w przyszłości o czym gadac:)

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.