Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

CAL! to Creative Aurvana Live!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do Sansa Clip to również polecam, ale nowszą wersję Clip+, obie grają prawie tak samo, obie dobrze, ale nowa wersja ma slot na kartę microSDHC i można użyć karty nawet 32GB, a to już robi wrażenie. Odtwarzacz ładnie gra FLAC, polecam alternatywny soft Rockbox, wtedy jest gapless.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pingwing

Może nie do końca w temacie, ale nabyłem smartfona SE Live Walkman. Podłączyłam do tego swoje Philipsy shp9000, ot tak dla jaj i szczękę zbierałem z podłogi. Live ma standardowo, w ustawieniu linearnym podbity trochę bas (pod kątem małych słuchawek), ale na tych nausznikach był on duży, ale niezwykle rozciagnięty i szczegółowy, do tego niesamowita przestrzeń (wpływ jednego i drugiego elementu "toru"). Średnica neutralna, a góra ze szczegółami ale zaokrąglona. Niezwykle relaksujący i uniwersalny dzwięk - sprawdza się nawet do ciężkiego rocka - nie spodziewałem się. Co ciekawe na aplikacji andLess (android) ewidentnie była słyszalna różnica pomiędzy mp3 a plikami MPC i FLAC. Szkoda że Philipsy otwarte są i trochę duże na spacer.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

witam sluchawki ktore kupilem nie byly orginalne odeslalem je i teraz dalej mam dylemant co kupic

Shure SRH840

AKG K 271 mk II

beyerdynamic dt 990 pro (250)

ultrasone pro 550

badz tez inne jakies...... do 700

ciezko cos wybrac wszystkie maja swoje + i - ultrasone ma np 5 lat gwarancji

Edytowane przez seba000

AKG K520 najbardziej udane AKG.

Niecałe 270 PLN , słuchanie po nich AKG550 czy 601/701 to nieporozumienie.

Bardzo spójne granie , doskonały drive.W końcu można słuchać klasyki bez wodotrysków umilaczy które robią karykaturę z muzyki.

Witam, od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna słuchawek nausznych. Co Byście polecili z słuchawek o konstrukcji zamkniętej w kwocie do 300zł Posiadam Sennheisery HD380 Pro ich brzmienie mi w 100% odpowiada tylko gabaryty nie te, ma być to sprzęt raczej o „mobilnych rozmiarach” pracować będą z IPodem. Zastanawiam się nad AKG K450 co myślicie o tych słuchawkach, proponowano mi model wyższy K451 ale za to droższy o jakieś 130zł, bo za 430zł, czy warto dopłacać do tego wyższego modelu.

A ja i tak polecam CX300, najlepiej w starej półkulistej wersji :) miałem kiedyś te słuchawki - wytrzymały w cięzkich warunkach całe 3 lata. Są bardzo uniwersalne, nieco przybarwione, ale mają bardzo dobrą stereofonię i nieprzesadny bas. Moge jeszcze poradzić uważać na osławione Creative EP630 - porażka... mam oryginalne (nie wiem czemu je kupiłem), wygrzałem... dla pewności 2 razy i nie jest mi miło, grają dobrze, jak grają bardzo cicho, trochę głośniej i środek pasma próbuje się przedrzeć przez mózg, o punktowym jednostajnym basie nie wspomnę. Już o wieeeele lepsze (minimalnie klasę wyżej) są (UWAGA) HPM-77 sony ericssona... słuchawki co prawda do telefonu, ale powiem że brzmią bardzo neutralnie, i przy dobrym napędzie mają rewelacyjny nie wkurzający bas.

Akg K520 są awaryjne , ponoć pękają w nich pałąki ot tak po prostu nagle ... i po ptakach , serwis wymienia je tylko raz , a one znowu pękają , po prostu wada fabryczna coś jak w Hd595 i 598 Sennheisera.

>Robert73

Kolega nie powiela nieprawdziwych informacji o niby delikatności AKG K520.

Mój znajomy dłubacz katuje je strasznie , ja też do najdelikatniejszych nie należę , zero problemów.

Fakt że jak ktoś ma imadło w łapach albo rzuca słuchawkami to najsolidniejsze zabije.

Nawet zachodziliśmy w głowę jakim to trzeba być idiotą aby tak po chamsku traktować te bardzo udane słuchawki.

Niestety z kultura użytkowania wiele osób jest na bakier.

Gość patrykCBR

(Konto usunięte)

Witam Wszystkich.

Poszukuję słuchawek dokanałowych w cenie do 500 zł (+/- 50 zł), które będą przeze mnie używane głównie z iPodem nano 6 gen.

Zależy mi na dobrych słuchawkach, które zapewnią zauważalną separację, scenę oraz przyjemny bas (jak na możliwości iPoda oczywiście).

Uwielbiam słuchać "Dżemu" oraz rockowych kawałków, ale lubię też odmienne brzmienia (w tym pop, muzykę klubową i inne).

Zastanawiam się nad:

- Sennheiser CX 880;

- Sennheiser CX 880i;

- Shure SE 215;

- Shure SE 315.

CX 880 są na dynamicznych przetwornikach, zaś Shure na armaturowych ale... szczerze mówiąc nie wiem jaka jest między tymi rodzajami przetworników różnica w brzmieniu.

Poza tym iPod nano 6 gen w oryginale ma słuchawki o impedancji 32 Ohm, a z powyższych tylko CX-y takową posiadają. Czy w związku z tym powinienem szukać słuchawek tylko o tej konkretnej wartości impedancji, czy mogę spokojnie wybrać inne bez szkody dla odtwarzacza i słuchawek, bo przyznam, że opinie na ten temat są bardzo różne i sam już nie wiem jakie będą optymalne dla w/w. odtwarzacza? Nie miałem wcześniej iPoda i nie mam pojęcia jak radzą sobie wzmacniacze stosowane przez Apple w tych mikrusach.

Rozglądam się za dokanałówkami z racji ich mobilności, choć zastanawiałem się też nad Sennheiser HD 449, czy dźwiękowo można je porównywać do CX-ów lub innych w/w. i jakie są ewentualnie różnice, bo jeśli nie są one kolosalne na kożyść HD-ków to pozostanę przy dokanałówkach?

A może zaproponujecie inne typy słuchawek w tym przedziale cenowym, optymalnych do iPoda nano 6 gen?

P.S. Czym oprócz mikrofonu różnią się modele CX 880 oraz CX 880i, czy jakość dźwięku jest w nich identyczna?

Z góry dziękuję Wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie.

Są delikatne , mąż koleżanki ma sklep z nimi na stanie i klienci zwracają je do serwisu, na forum mp3store też sporo osób ma z nimi problemy i raczej nie rzucają nimi i nie użytkuja jak prosty chłop :), często pęknięcia wyłażą po 3 ,4 miesiącach używania, jak Ci dobrze służą to masz szczęscie po prostu.

>Robert73

To nie jest kwestia szczęścia tylko kultury użytkowania, ludzie są tak często drętwi że są w stanie popsuć najsolidniejsze słuchawki.

Mam dwie pary K520 od 6 i 4 miesięcy , nic się nie dzieje.

Jak się stanie to publicznie to zgłoszę.

Jakie pchełki zamiast Sennheiser MX 400 ?

Jakie mają "dobry" dół i środek bez przesadnie wyeksponowanej góry tzn. jak w/w sennheiser-ach ?

Wyłącznie do discmana, laptopa lub telefonu.

Edytowane przez Koolo

Jakie pchełki zamiast Sennheiser MX 400 ?

Jakie mają "dobry" dół i środek bez przesadnie wyeksponowanej góry tzn. jak w/w sennheiser-ach ?

Wyłącznie do discmana, laptopa lub telefonu.

AKG 319. Teraz do dostania w śmiesznej cenie.

Gość patrykCBR

(Konto usunięte)

Jeszcze raz proszę Was o pomoc w wyborze słuchawek dokanałowych do iPoda nano 6g (patrz post #902).

Z tego co zdążyłem się zorientować, to chyba powinienem rozglądać się za słuchawkami z przetwornikami dynamicznymi (z uwagi na wymienione przeze mnie preferencje muzyczne), chcę słyszeć bas ale w żadnym wypadku nie dominujący nad resztą.

Nie wiem natomiast jak to właściwie jest z doborem właściwej wartości impedancji słuchawek do w/w. odtwarzacza. Tak jak wspominałem, nano 6g ma w zestawie pchełki 32 Ohm. Dzwoniłem dziś do działu pomocy technicznej Apple z pytaniem, czy poszukując słuchawek, mogę wybierać modele z impedancją w przedziale 16-50 Ohm i czy nie wyrządzą one szkody odtwarzaczowi. Pani, która ze mną rozmawiała zrobiła wyraźną pauzę w dyskusji gdy wypowiedziałem słowo "impedancja", po czym najpierw sugerowała by pytać o to producentów słuchawek, a później, że powinny mieć 32 Ohm skoro orginalne tyle mają (ehhhh ci fachowcy i ich fachowe uzasadnienia).

Podałem przedział 16-50 Ohm bo sporo słuchawek ma 16 Ohm (np. Sennheiser IE6 / IE7), ale np. Klipsch Image X5 mają już 50 Ohm.

Swoją drogą, czy warto w ogóle inwestować w któreś z tych słuchawek (lub wymienionych przeze mnie w poprzednim poście) z przeznaczeniem do takiego odtwarzacza? Zależy mi na jakości dźwięku więc cena jest w miarę elastyczna (granica to 700 zł.).

Nie chcę by dźwięk był zupełnie surowy ale też nie przekoloryzowany.

Proszę Was o pomoc, gdyż chcę wybrać kilka optymalnych modeli i udać się na odsłuch do "Media Centrum" w Warszawie.

Może coś z Klipscha, a może właśnie IE6 lub IE7 (swoją drogą czy jest między nimi jakaś różnica poza wyglądem, bo cena jest taka sama a IE6 bardziej mi się podobają wizualnie)?

Na tą chwilę najbliżej mi do CX 880 / CX 880i, chociaż wolałbym model z kabelkami puszczanymi za uchem.

Gość patrykCBR

(Konto usunięte)

To co, pomożecie?

Byłem na odsłuchu w DENONIE, gdzie porównałem AH-C560R oraz AH-C710 (podłączone do iPoda Touch). Wniosek - nie ma co porównywać tych słuchawek, AH-C710 grają o wiele lepiej. Przede wszystkim separacja instrumentów była w nich lepsza. Mimo to brakowało mi w nich trochę głębi, natomiast w miarę podobała mi się ich barwa. Ogólnie dźwięk był ok. ale jednak mnie nie urzekły.

I tu znów powraca temat poruszanej przeze mnie impedancji. W/w. słuchawki mają 16 Ohm. Wstapiłem przy okazji do iSpot gdzie pytałem, czy stosowanie słuchawek o impedancji np 16 Ohm nie będzie szkodliwe dla iPoda nano 6g. Sprzedawca poinformował mnie, że... nie uszkodzi to iPoda, w skrajnych przypadkach używanie ich może być natomiast szkodliwe dla samych słuchawek ale nie dla odtwarzacza - bzdura totalna, ale nie wyprowadzałem go już z błędu.

Zerknijcie proszę do moich dwóch poprzednich postów na tej stronie i pomóżcie, gdzyż chciałbym jutro podjechać na odsłuch innych słuchawek.

Witam wszystkich. Szukam sluchawek otwartych do 500zl bede kupowal w sklepie thoman. szukam sluchawek polotwartych do asusa xonar st wokolusznych. muzyka jaka slucham to amon amarth pink floyd korn i tym podobne. myslalem o akg 242 hd sa w cenie okolo 400 zl. dzieki za pomoc pozdrawiam

Między półotwartymi a otwartymi różnica jest niewielka. W obu przypadkach będziesz słyszał otoczenie i odwrotnie - otoczenie będzie słyszało czego słuchasz ( w półotwartych ciut mniej). Też kiedyś miałem ochotę na AKG 242 hd i prawie je kupiłem, ale na szczęście posłuchałem Beyerdynamic dt 990 pro i to było to czego szukałem. Również słucham ciężkiego metalu ( amon amarth też ) i w tym gatunku spisują się znakomicie. Z tym że nie mieszczą się w założonym przez Ciebie budżecie, bo to ok.600zł ale naprawdę proponuje posłuchać i porównać do 242 hd.

Wydają się byc całkiem fajne lecz przekraczają dostępny budżet, i będę jednak kupował na tym thomanie a tam jest tylko wersja normalna za ponad 1000zł więc raczej odpadają, jeszcze jakieś propozycje?

Posłuchaj tych AKG 242 przed zakupem, bo dla niektórych są za suche,za bardzo analityczne. Inni twierdzą że rewelacja, ale każdemu podoba się coś innego. Zwróć też uwagę na Sennheiser hd 555 (na znanym portalu aukcyjnym za 540). Najlepiej zrobisz jadąc do jakiegoś sklepu i słuchając kilku-kilkunastu sztuk, wybierzesz te które Ci najbardziej pasują dźwiękowo. Nie ma nic gorszego niż kupowanie w ciemno, bo dla innych może być cud miód a dla Ciebie kicha. Każdy ma inny słuch i preferencje dźwiękowe.

• Pokaż nowe odpowiedzi