Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak referendum?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiesz tępy wklejaczu, że twoj Bóg, Jarosław Prezes Kaczyński jest przeciwny okręgom jednomandatowym?

Bo przy okręgach jednomandatowych i referendach żaden polityki nie mógłby stać się bogiem.

Grzegorz7

Napisano 27.05.2013 - 15:13

Może wyszłoby, że ludzie uznają duży wkład menagerów, w szczególności z sektora finansów, w rozwój gospodarczy i społeczny. Wówczas w sektorze tym menagerowie mogliby spokojnie jeszcze podnieść sobie gaże…

buhahahahaha

dobre :-)

Sarkazm zauważyłeś...?

:)

• 3 miesiące później...

He, he

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niech siem pony bojom luda :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież Hanka to tępa baba.

Pamiętam wile lat temu jakiś program rozrywkowy w TV.

Była tam Hanka, Lepper... Innych nie pamiętam.

Jedną z punktowanych zabaw było nakrycie do stołu (podanie do stołu).

Lepper w swoim imieniu wystawił jakąś babcię z Koła Gospodyń Wiejskich, Hanka stanęła sama...

i poległa!

W ogóle oglądając ją i słuchając zawsze mam wrażenie, że jest pusta...

Zna się chociaż na tej bankowości, ekonomii...?

Przecież Tusk otacza się tylko tępymi ludźmi o szorstkich, łechtających językach.

Tego typu polityczna dupa lubi takie zalety.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A ja oglądałem wczoraj film opowiadający o Brigitte Bardot. Gość opowiadał o tym, jak ona inteligentnie odpowiadała dziennikarzom, jak doskonale dawała sobie radę w wywiadach. A potem było kilka takich fragmentów, gdy ona odpowiadała na rozmaite (bardzo proste zresztą) pytania. I gdzie ta k... inteligencja? - myślę sobie. Zwyczajna głupiutka, ale śliczna kobietka. Nie mamy czasem większej tolerancji dla tych ładniutkich?

Gronkiewicz-Waltz wygląda jak baba ze wsi, głos ma tylko trochę mniej skrzeczący niż posłanka Senyszyn. Jest kompletnie niemedialna. Stara i brzydka. To pewnie głupia. A gdyby była facetem to panowie też byście tak samo ją oceniali?

W ostatnich latach rzadko bywam w Warszawie. Miałem jednak okazję być dwa razy za czasów prezydentury najwspanialszego prezydenta od czasów Mieszka I. Zimą ulice nieodśnieżone i niesprzątnięte, choć to był wówczas koniec lutego lub początek marca. Nocowałem wówczas na Miodowej i ekwilibrystyką było zaparkować auto wśród przemarzniętych pryzm śniegu, tak, żeby jeszcze ktoś dał radę przejechać. Syfiaste, brudne i nieprzyjemne miasto. Podobne wrażenia odniosłem, gdy bylem wczesną jesienią. Sprawiało to wrażenie, że nic się w tej Warszawie nie robi, nic się nie buduje, niczego się nie naprawia.

Tak się składa, że byłem też w Warszawie trzy razy w czasach rządów "bufetowej". Miasto rozkopane, spore korki tu i ówdzie. Trudno jechać, trudno parkować. Faktycznie to może wkurzać. Ale te remonty są niezbędne, chyba, że warszawiacy zamierzają się przesiąść na bryczki lub jeździć wierzchem. Skoro przez 20 lat wcześniej nikt nie robił NIC, a największe NIC robił Lech Kaczyński, to nic dziwnego, że teraz jest dużo roboty. Tak czy inaczej moje wrażenia z dzisiejszej Warszawy są dużo lepsze, choćby dlatego, że miasto jest sprzątane. A to robi dużą różnicę w oglądzie.

Przecież Tusk otacza się tylko tępymi ludźmi o szorstkich, łechtających językach.

Tego typu polityczna dupa lubi takie zalety.

Jasne. Wytłumnacz tylko dlaczego najlepszy rzekomo rząd Olszewskiego rządził pół roku, a ten dupowaty Tusk już drugą kadencję. Bo wszyscy Polacy to zdrajcy prawdziwej narodowej sprawy? Naród do wymiany?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Cwaniaczek. Jednak jakiekolwiek porównywanie HGW z BB to profanacja i skrajny debilizm.

Prezydent Warszawy, wiceprzewodniczący rządzącej partii, powinien poprowdzić Warszawę do stanu kwitnienia.

Nie jestem Warszawiakiem, Warszawianinem, Słoikiem czy jak to teraz się zowie.

Warszawa ostatnio to dno.

Olszewskiego rządził pół roku, a ten dupowaty Tusk już drugą kadencję.

Choćby dlatego, że już wówczas miał w głowie jak spacyfikować Polaków.

Przez lata nauczył się nie popełniać błedów poprzedników z PZPR choćby w tym, jak spacyfikować Polaków

w taki sposób aby przynajmniej połowie się to podobało.

Jego rządy to istna piarowa orgia, eksperyment na głupocie i naiwności Polaków.

Tusk zakochany w "putinowskim" prowadzeniu polityki w wymiarze Polskiej demokracji.

Tusk ze wszystkich dotąd rządząc w Polsce po 1971 roku jest najniebezpieczniejszy.

A tak swoją drogą jeżeli chodzi o działa kultury europejskiej, jeszcze do niedawna kościół miał coś takiego co się nazywało indeksem ksiąg zakazanych. Na tym indeksie znajdowały się dzieła Galileusza, Kanta, Keplera, Kopernika, Monteskiusza czy Woltera.

O dziwo na indeksie ksiąg zakazanych nie znalazła się książka Hitlera Mien Kampf. Kościół musiał włazić w tyłek faszystom bo od tego zależało jego przetrwanie. Cała krytyka faszyzmu przez Watykan mieści się w jednej teczce A4. Czy o taką prawdę chodzi kościołowi?

Powtarzasz kłamstwa zmajstrowane już po wojnie przez KGB - za pomocą sztuki "Namiestnik" zostały wtłoczone do pustych łbów ignorantów historycznych i siedzą tam do dzisiaj ... Pius XII - bo do niego pijesz - uratował tysiące żydów podczas wojny ... Naczelny rabin Rzymu zaraz po wojnie dziękował za uratowanie części włoskich żydów ... Co ciekawe później ten rabin nawrócił się i został katolikiem ...

Tusk ze wszystkich dotąd rządząc w Polsce po 1971 roku jest najniebezpieczniejszy.

Dupowaci prawacy wszystkie swoje nieudolności i porażki zwalają na karb niezwyklej przebiegłości Tuska.

Przypominają mi sie rządy PZPR gdy wszystkie porażki zwalano na karb pogody lub innych zdarzeń losowych. Jak widać komunistyczna mentalnośc przetrwała.

Jestem Europejczykiem.

Jacy prawacy? W Polsce prawicę rozmontowali agenci Kaczyńscy. Biedny xniwax całą frustrację wyładowuje nie na tym kim trzeba.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dupowaci prawacy wszystkie swoje nieudolności i porażki zwalają na karb niezwyklej przebiegłości Tuska.

Przypominają mi sie rządy PZPR gdy wszystkie porażki zwalano na karb pogody lub innych zdarzeń losowych. Jak widać komunistyczna mentalnośc przetrwała.

Wbrew temu co piszesz - w rządzie Tuska i wśród jego zwolenników.

Jacy prawacy? W Polsce prawicę rozmontowali agenci Kaczyńscy. Biedny xniwax całą frustrację wyładowuje nie na tym kim trzeba.

Czyli czyi agenci? Sprecyzuj.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Cwaniaczek. Jednak jakiekolwiek porównywanie HGW z BB to profanacja i skrajny debilizm.

Skrajnym debilizmem to się ty popisałeś. I chamstwem.

Dlaczego?

Bo tylko jełop nie jest w stanie zrozumieć, że nikogo do nikogo nie porównywałem. Wskazałem tylko na typowo męską ułomność myślenia fiutem, który zawsze każe coś dobrego znaleźć w milej i ładnej, a wszystko co najgorsze w starej i brzydkiej (kojarzy się wam z teściową?). Typowo męskie seksistowskie spojrzenie, które zaburza ogląd świata.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Skrajnym debilizmem to się ty popisałeś. I chamstwem.

Dlaczego?

Bo tylko jełop nie jest w stanie zrozumieć, że nikogo do nikogo nie porównywałem. Wskazałem tylko na typowo męską ułomność myślenia fiutem, który zawsze każe coś dobrego znaleźć w milej i ładnej, a wszystko co najgorsze w starej i brzydkiej (kojarzy się wam z teściową?). Typowo męskie seksistowskie spojrzenie, które zaburza ogląd świata.

Masz rację, tacy jak ty myślą wyłącznie fiutem. Jak widać HGW nigdy nie zrobiła światowej kariery, mimo, że miała ku temu szanse. W przeciwieństwie do BB.

A moja nieoficjalna teściowa jest stara i brzydka. Bardzo ją lubię, bo świata poza mną nie widzi - bo dużo jej słucham.

A ty jesteś ukrainiec?

Przypominają mi sie rządy PZPR gdy wszystkie porażki zwalano na karb pogody lub innych zdarzeń losowych.

Zdaje się, że to domena pseudoliberałów z PO odnosnie zdarzeń gospodarczych, infrastrukturalnych i komunikacyjnych po 2007 roku.

Także nie pień się i nie klakuj patałachom z PO bo są niewiele warci.

Tusk jest zdolny owszem do wszystkiego i ma zapędy dyktatorskie w najgorszym stylu.

Całe szczęście, że jest demokracja i można jego z całą świtą w demokratyczny sposób wywieźć na śmietnik historii,

gdzie usilnie i mimochodem zmierza.

Nie ma sie co napinać. Ludzie mieli prawo wybrać, mają prawao odwołać w referendum. Inicjatywa był a oddolna i wynikała za sposobu rządzenia i traktowania mieszkańców Warszawy. A czy ona podobna do BB, czy z PO czy z PiS, nie ma żadnego znaczenia.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie tylko. Żyd i pedał również.

Ale cyklista już nie? Albo taki litwin...

Nie ma sie co napinać. Ludzie mieli prawo wybrać, mają prawao odwołać w referendum. Inicjatywa był a oddolna i wynikała za sposobu rządzenia i traktowania mieszkańców Warszawy. A czy ona podobna do BB, czy z PO czy z PiS, nie ma żadnego znaczenia.

Tylko co do tego ma Bardotka?

gdyby coś takiego zaproponowano , a nie polityczną zadymę rozumiałbym podniecenie

" W Szwajcarii odbędzie się referendum na temat wprowadzenia bezwarunkowego dochodu podstawowego 2,5 tys. franków (8,5 tys. zł) miesięcznie dla każdego obywatela. Ma być to krok, który zapobiegnie rosnącym nierównościom finansowym, które nasiliły się w kraju od czasu kryzysu."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Oczywiście mieszkańcy każdego miasta/wsi mają prawo odwołać prezydenta/burmistrza/wójta, gdy tego chcą. Może być to bardziej logiczne lub mniej logiczne w zależności od sytuacji. Sytuacją bardziej logiczną jest kwestia złej polityki finansowej, która może doprowadzić do bankructwa, łamanie prawa, rażące łamanie etyki. Sytuacje mniej logiczne to niestety takiej, jak w Warszawie.

Oczywiście mieszkańcy każdego miasta/wsi mają prawo odwołać prezydenta/burmistrza/wójta, gdy tego chcą. Może być to bardziej logiczne lub mniej logiczne w zależności od sytuacji. Sytuacją bardziej logiczną jest kwestia złej polityki finansowej, która może doprowadzić do bankructwa, łamanie prawa, rażące łamanie etyki. Sytuacje mniej logiczne to niestety takiej, jak w Warszawie.

Szczęście, że Ty wiesz lepiej, co dobre dla mieszkańców Warszawy. Ale zdajesz sobie sprawę, ze to jest jednak komiczne?

Przeciwko, między innymi, takiej arogancji, jest to referendum.

nareszcie ktoś wytłumaczy sens wyborów gdy za rok kolejne wybory . Tylko bez bredzenia o samorządowych korzyściach , bowiem układu sił nie zmienią co najwyżej sukces prezesa , że udało się wyborców omotać jemu a nie Tuskowi nawołującemu do pozostania w domu . Ktoś za to płaci a poza propagandowym sukcesem PiS lub PO nikt nie skorzysta ..... dziwnym trafem organizowały osoby odwołane z ratusza .

" Przeciwko, między innymi, takiej arogancji, jest to referendum. "

czy było realne ( łamanie prawa ) zagrożenie odwołania referendum ?

czy zdrowy rozsądek jednak przemawia za bezsensem referendum

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Szczęście, że Ty wiesz lepiej, co dobre dla mieszkańców Warszawy.

A gdzie napisałem, że wiem? Nie jestem winien twoich projekcji.

Ale zdajesz sobie sprawę, ze to jest jednak komiczne?

Nie. Mało komiczne jest wydawanie kasy na to referendum na rok przed wyborami samorządowymi.

Przeciwko, między innymi, takiej arogancji, jest to referendum.

Nie mogę odpowiadać za twoje projekcje.

Podaj jakieś super ważne powody tego referendum.

Gdzie by nie szukać to są tylko te pisowskie. Że Warszawa rozkopana, że wolno idą wszystkie prace, że niedotrzymane obietnice tego co miało być już zrobione a ciągle nie jest.

Najlepiej nie robić nic, jak Lech Kaczyński. Zostawić syf i brud i zajmować się Muzeum Powstania Warszawskiego. Cudownie.

A gdzie napisałem, że wiem? Nie jestem winien twoich projekcji.

Nie. Mało komiczne jest wydawanie kasy na to referendum na rok przed wyborami samorządowymi.

Nie mogę odpowiadać za twoje projekcje.

Podaj jakieś super ważne powody tego referendum.

Gdzie by nie szukać to są tylko te pisowskie. Że Warszawa rozkopana, że wolno idą wszystkie prace, że niedotrzymane obietnice tego co miało być już zrobione a ciągle nie jest.

Najlepiej nie robić nic, jak Lech Kaczyński. Zostawić syf i brud i zajmować się Muzeum Powstania Warszawskiego. Cudownie.

Nie Twój biznes, a się wymądrzasz. Czy ja Ci mówię, jak masz zyć na swoim podwórku? Płacisz podatki w Warszawie?

Powód jest prostry, ponieważ wystarczaja liczba obywateli chce jej odwołania. To się nazywa demokracja. I nic Tobie, ani żadnym mądralom do tego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.