Skocz do zawartości
IGNORED

Komputerki do audio

ayran

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym sugerował zainstalowanie Linuxa Shadow, jest wątek poświęcony tej dystrybucji. Miałem wcześniej Voyage MPD i na próbę zainstalowałem Shadow. Można zrobić to na pendriva, aby sprawdzić jak się konfiguruje i jak to gra. Dla mnie najprostsza instalacja i konfiguracja z możliwych. Całość instalacji od momentu włączenia przycisku zasilania komputera do pełnej funkcjonalności systemu zajęła ... 7 minut. I nie trzeba nic poprawiać, ustawiać, grzebać i zastanawiać się dlaczego coś nie działa.

Jak pisałem wcześniej: polecam nawet na próbę, bo warto zobaczyć, sprawdzić i ... zostać.

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

• 2 tygodnie później...
c04350181_1560x1144.jpgasus_chromebox_m004u_chromebox_m004u_desktop_compute_1038755.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Planuje zakup w pelni funkcjonalnego (net, filmy) komputerka przenosnego 11-14 cali, ktory bedzie wspolpracowal z DAC przez USB.

Ktore z obecnie oferowanych procesorow Intela przeznaczonych do netbookow i notebookow maja chlodzenie pasywne? Jak z ich wydajnoscia w porownaniu do pierwszych przenosnych i3?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Acer calkiem, calkiem... a chlodzenie pasywne procesora ma? Bardzo podobne parametry do Lenovo S20. Tylko dysk na SSD by trzeba wymienic.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam nuca na celeronie, bardzo wydokiej jakosci alu obudowa, ladnie zaprojektowany, wentyl ma ale go nie slychac chyba ze ucho sie przystawi, nie ma optycznego wyjscia tylko usb, kupilem go z ramem 4GB rok temu za okolo 600pln nowego. Działa z nim pilot pod XBMC kapitalna sprawa, można go usypiać i biudzić z pilota. Intel bardzo dobrze zaprojektował NUCa, bardzo dobre rozplanowanie środka, jakość materiały zwłaszcza aluminium w tej cenie, przy zalewie plastyku to ewenement.

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Nuc i Brix fajne, ale brak im monitora, klawiatury, etc... Potrzebuje czegos, co bedzie stało w domu, ale i na kilkudniowe wyjazdy ze soba zabiore.

Ukryta Zawartość

mam nuca na celeronie, bardzo wydokiej jakosci alu obudowa, ladnie zaprojektowany, wentyl ma ale go nie slychac chyba ze ucho sie przystawi, nie ma optycznego wyjscia tylko usb, kupilem go z ramem 4GB rok temu za okolo 600pln nowego. Działa z nim pilot pod XBMC kapitalna sprawa, można go usypiać i biudzić z pilota. Intel bardzo dobrze zaprojektował NUCa, bardzo dobre rozplanowanie środka, jakość materiały zwłaszcza aluminium w tej cenie, przy zalewie plastyku to ewenement.

Hej

Jaki dokładnie masz model? ;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na celeronie 4GB ramu 1GB hdd włożyłem , jest na nim xbmd - kodi

pod daphile wartop kupic taki ze slotem msata i dać na sam system 64GB flash wystarczy, a pliki z nasa zasysać

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Może kogoś zaciekawi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajna maszyna, cztery rdzenie, każdy jest silniejszy od atom 230. A atom 230 daje radę. Zatem to cudo daje radę jeszcze bardziej. Resampling powinien na tym dobrze działać. W dodatku w tym czymś jest normalny BIOS a zatem można na tym postawić każdy system operacyjny.

No i to coś nie ma wiatraków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Dokładnie tak,

Gdyby nie fakt, ze mam już pasywnie chłodzony komputerek do "zadań specjalnych" na E350, to te zabawkę zamówiłbym już jakiś czas temu, aczkolwiek bywają problemy z dostępnością,

Przynajmniej w moich szerokościach geograficznych,

pasywny nuc poszedl za 370 warto

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Może kogoś zaciekawi:

Ukryta Zawartość

Podoba mi się w tej cenie.

Mam Intel NUC w obudowie Akasa,ale wychodzi dwa razy drożej

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

<br />pasywny nuc poszedl za 370 warto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <br />

On raczej na 100% nie był pasywny dodatkowo całkiem goły bez dysku i ram w tej cenie to kicha.

Ukryta Zawartość

Podoba mi się w tej cenie.

Mam Intel NUC w obudowie Akasa,ale wychodzi dwa razy drożej

To sobie przeczytaj lewą kolumnę z aukcji. Lubisz zakupy w ciemno? Ja wolałbym wiedzieć że wykładam kasę, a odbieram towar. A nie, że kredytuję pośrednika, po czym po miesiącu lub dwóch przychodzi wezwanie z urzędu celnego, gdzie nie dość że wchodzisz im na widelec, dopłacasz nie wiadomo ile podatków, vatów , manipulacyjnych i znaczków skarbowych :-) to jeszcze prosisz urzędnika, który żyje z twoich podatków - żeby wydał ci własną rzecz, za którą już zapłaciłeś. A jak się spóźnisz z odbiorem bo wakacje były - to ci składowe policzą od wartości. :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

On raczej na 100% nie był pasywny dodatkowo całkiem goły bez dysku i ram w tej cenie to kicha.

jest pasywny, ram i dysk nie kosztują majątku, na uruchomienie daphile wysterczy 1GB ramu i 32GB hdd czy ssd

Focal + Naim

jest pasywny, ram i dysk nie kosztują majątku, na uruchomienie daphile wysterczy 1GB ramu i 32GB hdd czy ssd

Masz racje pasywny właśnie oglądałem rozbierane filmiki z tym nuc. Przy doborze ram trzeba zwracać uwagę na napięcie mój brix obsługuje kości tylko z napięciem 1.35v.

Ukryta Zawartość

tu test tego nuca na atomie, kolega wlasnie kupil tego za 360pln :) jego nastepny nuc , jeden ma pod xbmc drugi bedzie pod daphile :)

sam mam na celeronie nucai sobie chwale, świetnie wykonany , aluminiowa abudowa i produkcja INTELA a nie plastyk w podobnej cenie chijna asus

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Może kogoś zaciekawi:

Ukryta Zawartość

Czyli kupuje takie "cudo", instaluje Linux Shadow a potem Daphile i mam gotowa maszyne do streamingu? :)

Ukryta Zawartość

Może kogoś zaciekawi:

Ukryta Zawartość

Fajna maszyna, cztery rdzenie, każdy jest silniejszy od atom 230

tylko szkoda, ze wedlug opisu z allegro nie obsluguje gigabitowej sieci po kablu, a to ma znaczenie przy korzystaniu z zewnetrznego dysku nas, nie spelnia podstawowego kryterium, odpada

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.