Skocz do zawartości
IGNORED

Te SKOKi są bezpieczne ?

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

Po co czekać jak jesteś tak mocno zainteresowany zapoznaj się z wyszukiwarką (to wcale nie unik)....doprecyzuję jeszcze byście mnie dalej nie dopytywali że chodziło mi o to że GW (między innymi) wiadomym sobie umiłowaniem darzy SKOKI i jak widać tafia to na podatny grunt. :)

GW miłuje SKOKi? Nie wydaję mi się.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

SKOKI miały być bezpieczne dla PIS.

Raczej odwrotnie - za niemałe pieniądze PiS miał roztaczać parasol ochronny nad SKOKami.

U Ruskich to się nazywa krysza. I gdzie tu prawo i gdzie sprawiedliwość?

Jestem Europejczykiem.

....zrobi się afera na miarę Amber Gold do potęgi entej.

A my te wyprowadzone miliardy zapłacimy.

To już pewne? ;)

KNF działa w Skok-ach nie od dzisiaj i nie reaguje?

Pytam, bo nie jestem na bieżąco.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

SKOK'i to pewniejsza i bezpieczniejsza lokata niż banki.

Zwracam uwagę na jedno ze zdań:

W firmie wystawiającej im fałszywe dokumenty do wniosków kredytowych pracował m.in. były oficer WSI.

Read more: http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,16887014,Prezes_SKOK_u_Wolomin_zatrzymany__Za_trefne_kredyty.html#ixzz3HcGORK4h[/background]

"SKOK-i postrzegane są często przez pryzmat jednego ugrupowania, przez pryzmat prawicy i konserwatyzmu. Intensywnie zaprzeczał temu stwierdzeniu zatrzymany dziś prezes SKOK-u Wołomin, Mariusz G.....Przed wejściem w życie ustawy o SKOK, Kasa Krajowa przypominała o „zidentyfikowanym” podczas kontroli Kasy Krajowej „ryzyku w działalności tej kasy”. Poinformowała o problemie także Komisję Nadzoru Finansowego, która jednak nie zrobiła nic, aby ukrócić zachodzące tam procedery....Kiedy temat podejmowała Krajowa SKOK, KNF zbywał go milczeniem.

Oprócz Kasy Krajowej, także Ministerstwo Finansów skierowało do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez członków zarządu SKOK-u w Wołominie. Wówczas również nie zareagowała KNF. ...W radzie nadzorczej SKOK-u Wołomin zasiadał między innymi Piotr P. – były agent Wojskowych Służb Informacyjnych, bliski współpracownik płk. Aleksandra Lichockiego (ostatniego szefa Zarządu I Szefostwa WSW)."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisałem poprzedni post nie wiedząc o tym...a jednak coś jest na rzeczy.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ale do czego zmierzasz bo nie rozumiem.

Dla mnie Skoki były instytucją parabankową poza wszelką kontrolą, teraz powoli, może z błędami ze strony KNF ale są sprawdzane.

Fundamentalna różnica pomiędzy zwykłymi bankami a skokami jest taka że każdy normalny bank gwarantuje kasę klientów i jest przejrzysty, o skokach do tej pory nic nie było wiadomo , a jak państwo się za nie wzięło to nagle zaczynają plajtować, kasa wyjechała do Luksemburga a rozżalonym klientom kasę oddamy my.

Ja o skokach wiem sporo, zwłaszcza narciarskich, ty chyba też więcej o tych narciarskich wiesz niż tych o których tu mowa.

Od 29 listopada (ub. roku mój dopisek) depozyty w SKOK-ach gwarantowane są przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny..."

Ukryta Zawartość

A po co KNF objęła działaniem SKOKI czyżby nie po to by wszystko było przejrzyste?

Kto plajtuje ta czy inna kasa to i bankom się przytrafia ale całość ?

....to dla mnie nowa informacja.

Ukryta Zawartość

Informacja z lipca 2014:

"W piątek KNF zawiesiła działalność SKOK-u Wspólnota, co de facto oznacza bankructwo tej kasy, która ma ok. 100.000 członków, ponad 80 placówek i prawie 900 mln zł w depozytach. Posiadacze depozytów w SKOK Wspólnota w ciągu 20 dni dostaną ich refundację z kasy Bankowego Funduszu Gwarancyjnego do kwoty 414.790 zł."

Wskaż mi proszę choć jeden przykład jakiegokolwiek banku objętego od początku działalności nadzorem KNF który zaliczyłby choć w połowie podobną klapę.

Nikt tu nie mówi o sytuacji obecnej, bo nadzór bankowy prędzej czy później zrobi porządek ze skokami.

Mowa jest tylko o tym że przez lata panowała tam pełna samowolka a nikt nie reagował bo Jarek i spółka od razu podnosili larum że zamach jedyny rdzennie polski bank.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Od 29 listopada (ub. roku mój dopisek) depozyty w SKOK-ach gwarantowane są przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny..."

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zamiast-do-banku-to-do-SKOK-u-Od-dzis-bezpieczniej-3001768.html

A Ty myślisz, że pieniądzę w Funduszu, to skąd się biorą?

Tam się samoistnie rodzą czy jak?

Mowa jest tylko o tym że przez lata panowała tam pełna samowolka a nikt nie reagował bo Jarek i spółka od razu podnosili larum że zamach jedyny rdzennie polski bank.

O przepraszam. Nie tylko Jarek i spółka.

Przecież tutaj dyskutujący, w osobie m.in. iI Dottore, Maju i innych mówili to samo.

Informacja z lipca 2014:

Nie muszę zgadywać skąd, lub od kogo...może Maciej S.?

A decyzją zaskarżona....nie napisali? :))

....nadzór bankowy prędzej czy później zrobi porządek ze skokami...

Na to liczy ich konkurencja, szkoda że to polityczne i niechętne z założenia towarzystwo kosztujące nas duże pieniądze pracuje na ich korzyść(tak się przy okazji składa).

Ukryta Zawartość

A Ty myślisz, że pieniądzę w Funduszu, to skąd się biorą?

O to masz pretensje do kogo? Kasy miały swój własny system zabezpieczeń prowadzony przez własne towarzystwo ubezpieczeniowe.

Miej do tych co taką decyzję podjęli a składki do Funduszu płacą (wyższe)też SKOK-i.

Ukryta Zawartość

O to masz pretensje do kogo? Kasy miały swój własny system zabezpieczeń prowadzony przez własne towarzystwo ubezpieczeniowe.

tyle ze malutko mieli biedaczki.Tak wiec Komisja w swej glupocie dolozyła własne..czerwcowy.Taka durna ta komisja.

i dlatego twierdze zeby wiecej nie czytac takich idiotyzmów nalezało zostawic te skoki i niech szlag je trafi razem z tymi idiotami i ich pieniedzmi.

tyle ze pozostawiony tak amber czerwcowy oprotestował ze panstwo nie dołozyło i nie przestrzegało..

i dlatego twierdze zeby wiecej nie czytac takich idiotyzmów nalezało zostawic te skoki i niech szlag je trafi razem z tymi idiotami i ich pieniedzmi.

Tylko ci idioci to nieświadomi starsi ludzie również, omamieni wizją naszego, polskiego, niekapitalistycznego banku, który jak nikt inny zadba o to aby ich ciężko odłożone pieniążki były bezpieczne i się mnożyły.

Uważam że dobrze że KNF tam wkroczył i w końcu robi porządek. Może jeszcze jest ten moment żeby wszystko się zbilansowało.

O czym ty piszesz muls, nasz państwo ma gdzieś obywateli....dług publiczny (lawinowo rosnący) mówi ci to coś....przy tym te kwoty ze SKOK to kieszonkowe. :)))

Pytanie retoryczne: Czy po likwidacji SKOK, lub przejęciu przez Banksterów coś zmieni się na lepsze jeśli chodzi o marże, odsetki, dymanie klientów itp? Nieeeeee!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I co Maju i spółka ? Zatkao kakao ?

Nie ma to jak ostre dymanko z patriotyczną grą wstępną...

Proponuję się nie poddawać i złożyć tam wszystkie oszczędności.

Panie Doktór, to do Pana też było...

I co Maju i spółka ? Zatkao kakao ?

Czekają na instrukcje.

Coś insynuujecie?

Teraz tu zaglądnąłem a Wy już po chwili wiecie jak komentować, a i Skokom coś wmawiacie za GW....przepraszam Radiem Zet. ;(

Uwaga!!!

SKOKi się chyba bronią:

SKOK-i się bronią przed czym? Czy to robota złodziei ze skoku Wołomin.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A to teraz Ci złodzieje ze SKOK-u Wołomin nie mają nic wspólnego ze SKOK-mi?

Przeczytaj artykuł jeszcze raz. Ja tam czytam, że Piotr P. ,członek zarządu SKOK WOŁOMIN, jest podejrzany o zlecenie pobicia wiceprezesa KNF. Chodziło o zastraszenie urzędnika, którego działania miały ujawnić wielomilionowe wyłudzenia kredytów w SKOKU WOŁOMIN.

No jak najbardziej była to więc próba obrony tego SKOK-u. Prymitywna, nieudolna i bandycka. Ale była.

Według nieoficjalnych informacji, chodziło o zastraszenie urzędnika, którego działania mogły utrudniać wielomilionowe wyłudzenia kredytów w wołomińskim SKOK-u.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/...ampaign=firefox

Jeżeli rozumiem pytanie a raczej sugestię chcesz sprawą z Wołomina rozszerzyć na wszystkie Skoki?

Na jakiej podstawie?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A Ty masz pewność, że w innych SKOK-ach tego nie ma? Ja takiej pewności nie mam.

Jeszcze niedawno, mimo naszych ostrzeżeń, pisaliście, że WSZYSTKIE SKOK-i są bez zastrzeżeń. Mało tego, to jedyne polskie, godne zaufania instytucje finansowe.

A Ty masz pewność, że w innych SKOK-ach tego nie ma? Ja takiej pewności nie mam.

No właśnie a skąd wiesz że tak jest, stawiając zarzuty musisz mieć więcej przesłanek niż ja gdy piszesz że uogólniasz, to chyba nie trzeba ci tłumaczyć. ;)

Służba obrony skoków doszła do wniosków że nie da się obronić tej instytucji jako całości -teraz będą bronić poszczególnych kas.

Jak i to się nie uda przerzucą się na pojedyncze oddziały, na samym końcu okopią się przy konkretnych okienkach kasowych.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ciekawe co na to Pis i prezes.

Przecież otwarcie lobbowali za Skokami. Robili wszystko, żeby zablokować zmiany, dzięki którym SKOK-i trafiły pod nadzór KNF-u.

Mam nadzieję, że teraz się wytłumaczą ze swoich działań.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.