Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny warte "spróbowania"

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Tak w ogóle fajny watek i ciekaw jestem nieustająco jakie kolumny do elektroniki zakupi własnie kolega akrool,oraz co wreszcie kupi Łukasiq??

Łukasiq o Tobie pamięta i na pewno Cię odwiedzi w lipcu, bo teraz jest strasznie zajęty. A co kupi to się dowie i może da znać również niedługo :)

Ze wstęgami jest jak z innymi głośnikami - są dobre i beznadziejne, oraz cała masa średniaków. W zasadzie znam tylko jedne, które potrafią zadziwić: AMT Heila.

Słucham tylko muzyki.

Tak w ogóle fajny watek i ciekaw jestem nieustająco jakie kolumny do elektroniki zakupi własnie kolega akrool,oraz co wreszcie kupi Łukasiq??

akrool też pamięta i da znać - przy czym póki co Logany rules i nic ich nie przeskoczyło w moim systemie, a były kolejne odsłuchy ... (ostatnio WA Sophia 3, które uznaję, za kolumny wybitne i wyczynowe tylko nie dla mnie)

akrool też pamięta i da znać - przy czym póki co Logany rules i nic ich nie przeskoczyło w moim systemie, a były kolejne odsłuchy ... (ostatnio WA Sophia 3, które uznaję, za kolumny wybitne i wyczynowe tylko nie dla mnie)

No tak Logan rules powiadasz....hm, tylko ten 'sweet spot ' szerokości włosa wymusza słuchanie muzyki na baczność a za długo

się nie da w takiej pozycji :)

Wszystkie wstęgi są słabe.

:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@zukzukzuk

Wkalkulowałem w mój post, że odezwą się właściciele głośników wstęgowych.

Dziwię się, że .........tak mało:)

To oczywiście nic osobistego a jedynie pomiarowy obiektywizm:)

Cenię,że się nie obrażasz.

To podstawowa bolączka branży audio.

Nie można być sobą, ani mówić co się myśli bo inni natychmiast się obrażają.

To takie śmiertelnie nudne towarzystwo.

Właściwie jak mówi się o zaletach jakiegoś rozwiązania to inni odbierają to jako wady innego i już się jest wrogiem reszty świata.

Pozdrawiam

J.

@zukzukzuk

Wkalkulowałem w mój post, że odezwą się właściciele głośników wstęgowych.

Dziwię się, że .........tak mało:)

To oczywiście nic osobistego a jedynie pomiarowy obiektywizm:)

Cenię,że się nie obrażasz.

To podstawowa bolączka branży audio.

Nie można być sobą, ani mówić co się myśli bo inni natychmiast się obrażają.

To takie śmiertelnie nudne towarzystwo.

Właściwie jak mówi się o zaletach jakiegoś rozwiązania to inni odbierają to jako wady innego i już się jest wrogiem reszty świata.

Pozdrawiam

J.

No i gitara:)

Jak pewno wiesz, słuchałem Twoich konstrukcji (fajnie grają!), a ostatnio bawiłem w Warszawie (też fajnie), szukając nie pomiarowego, a "odsłuchowego obiektywizmu".. Właściwie, to trudno mówić o szukaniu:)

Kolejny i kolejny raz mogłem przekonać się tylko, że KAŻDY ciągnie w swoją stronę... Nie ma więc sensu obrażać się:)

Zdrowia życzę!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

I czego ciekawego w W-wie słuchałeś?

Hm.Przecie pisałem w KAiM...

Fajne ludziska tam są:)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

szukając nie pomiarowego, a "odsłuchowego obiektywizmu"..

"Odsłuchowy obiektywizm":)

Zgłosił bym to sformowanie go Księgi Guinessa!! :)

Tylko w jakiej kategorii?

"Odsłuchowy obiektywizm":)

Zgłosił bym to sformowanie go Księgi Guinessa!! :)

Tylko w jakiej kategorii?

Nie ma problemu:)

Przy czymś takim, jak MUZYKA, Twój (i wielu) "pomiarowy obiektywizm" - nie zdaje niestety egzaminu...

I czego ciekawego w W-wie słuchałeś?

Byliśmy z Zukzukiem w Łazienkach i słuchaliśmy śpiewu ptaków!!

Jakie spiewały?.........tego nie wiem-były kolorowe i różnej wielkości,jak to ptaki.................ale kury tam nie było na pewno.

słuchałeś w łazience śpiewu ptaków :)

"Jakie spiewały?.........tego nie wiem-były kolorowe i różnej wielkości,jak to ptaki.."

to podobnie jest z filmami karate.....ci wszyscy aktorzy wyglądają podobnie:)

Były czasy, gdy na front kolumn "pomiarowo obiektywnie" dopracowanych doczepiało się takie blaszki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niektórym chyba marzy się powrót do tej praktyki :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystkie wstęgi są słabe.

To może za dużo powiedziane, ale prawdą jest, że wstęgi mają swoje problemy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Panie ...HarpiaAcoustics........zrob Pan takie kolumny aby wzmacniacze klasy AB byly zimne i to nawet na wymagajacej muzyce i prowadzily glosniki z radoscia ......cala para w muzyke nie w radiatory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.