Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  31 członków

Lavardin Klub
IGNORED

Klub Lavardin

Rekomendowane odpowiedzi

ja już jestem w takim wieku, że wzrasta popyt na święty spokój a maleje na ryzyko.

Lavardin tez nie jest idealny ale można z nim żyć i cieszyć się muzyką jak wcześniej parę osób wspomniało.

• 4 tygodnie później...

a słuchałeś już Lavardina IS Ref?

CD dobierz pod Twoje preferencję dźwiękowe.

A może LECTOR CDP-7? Ciekawa mieszanka mogłaby powstać.

nie słuchałem.... chce zacząć od wyboru dobrego źródła...może Helios Stargate lub Eera Classic 1, chyba że serwer + dac, np. Naim Unitiserve i np Tentlabs...

Co Wy na to?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

slaaawek - nie słuchałeś to dlaczego myślisz czy to Twoje brzmienie? Ja jestem zdania, że raczej odwrotnie powinno się szukać tj. najpierw wzmak a potem źródło!

ale jak posłuchac jak nie mam źródła??? powstaje pytanie czego słuchać - żródła czy wzmacniacza, głośników... wiadomo najlepiej dobrać swój cały tor ale nie da się bez źródła

kompletne zero - szukam systemu marzeń...

poświęciłem wiele czasu na czytanie opinii recenzji na temat Lavardina Lecontore i z opisów najbardziej mi odpowiadają - oczywiste ze przed zakupem odsłucham natomiast myślę jakie źródło zastosować gdyby okazało się że przyjdzie zakupić komplet z Francji: Lavardin i Lecontoure

Edytowane przez slaaawek

Tak - nachodziły się w pewnym stopniu podobne charaktery obu urządzeń (lectror, lavardin) - nie grało to razem dobrze - choć każde z tych urządzeń oddzielnie jest doskonałe

Mnie lavardiny podchodziły tylko z naim-em CDX2. Z krell 280, meridian G08, lector 07 - grało znacznie gorzej z lavardinem od rzeczonego naim-a - choć każdy z wymienionych odtwarzaczy "oddzielnie" jest b. dobry lub dobry

Ja myślę, że kluczowym posunięciem w celu uzyskania delikatnego i miękkiego dźwięku jest umieszczenie Lavardina na poduszkach ;-)

Może koledzy podpowiedzą jakie wypełnienie poduszek jest jak najbardziej audiofilskie ;-))))))))))))))))) Myślę, że IKEA odpada ... trzeba poszukać czegoś bardziej wysublimowanego ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To może wystarczy dać poduszki pod pupę i będzie bardziej miękko ??? ;-)))))))

Miękkie zawieszenie organu słuchu sprzyja chyba odczuwaniu delikatności w dźwięku ?

Założę się, że na zydelku słyszysz twardszy dźwięk a na kanapie miększy ... ;-)

A swoją drogą zestawienie Lavardin + Lector może być ciekawe ... powinno być bardzo analogowo

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 3 tygodnie później...

Sto lat temu :)) słyszałem Lavardina IT z Wadią. Modelu nie pamiętam ale był to absolutny top. A kolumny to były Arty któreś tam...

A tak dla hecy napiszę że widziałem na audiomarkcie kiedyś jeden jedyny egzemplarz Lavardina IT... Był do wzięcia za 5 tys. Euro... Miał z 10 lat :)) kto by chciał sprzedać Lavardina?? Śmieję się sam do siebie... Słucham i nie dowierzam...

• 1 miesiąc później...

We Wrocławiu czasami cieszymy się dźwiękiem z Lavardin IS Reference i Leconture Stabi 160. :-) Bardzo lubię dźwięk tego kompletu. W zależności od użytego źródła efekt może zadowolić miłośników różnej muzyki. Zachęcam do posłuchania samemu.

slaaawek - jak u Ciebie z zakupami? na coś się zdecydowałeś?

Ja do Lavardina wymieniłem dac i w końcu znalazłem mój dźwięk. Bez dobrego źródła wiele się traci - stara zasada.

Napisz na jakim etapie jesteś, ja praktycznie na końcowym.

Ja do Lavardina wymieniłem dac i w końcu znalazłem mój dźwięk. Bez dobrego źródła wiele się traci - stara zasada.

Witam serdecznie

Zazdroszczę troszeczkę Tobie Lavardina... Ja niestety z powodów finansowych musiałem odpuścic inwestycje w ten zacny sprzęcik... Może jeszcze kiedyś będzie mi dane ale jak na razie pozostałem przy: Cocktailaudio X30 i kolumnach Vandersteen 1Ci - jest bardzo dobrze - za rozsądne pieniądze. Lavardin + Lecontoure + Naim to szczyt marzeń!!!

Pozdrawiam gorąco i napisz proszę jak sprawuje się Twój obecny zestaw

Jakis nowy DAC? JAKI?

Arek__45 - to już wiemy od Ciebie niestety nie ma gdzie tego w Polsce sprawdzić więc nie ma co bić piany

.

moreno1973 - jak wiesz klasyka u mnie dominuje i padało na Lampizator. Pożyczyłem wcześniejszy model gen.2.5 i mój Xindak Dac-20 poległ. Kupiłem w końcu leve4 choć przyznam się nie do końca byłem zadowolony ale postanowiłem zaryzykować bo przed kupnem widziałem jego bebechy. Wymiana kondensatorów w torze cyfrowym i analogowym na duelundy dało mi to czego szukam. Obecnie chce jeszcze w zasilaczu lampy wymienić i kondy i dławiki. Lampizator pracuje na lampie 6SN7. Ładnie zgrywa się z Lavardinem.

Edytowane przez zn21
  • 3 tygodnie później...

Lavardin jest genialny. Nie dziwię się że tak Malo wypowiedzi na jego temat. Wszyscy sluchaja i nie zajmuja sie pierdolami. Ja akurat nie slucham bo jestem w pracy. Ale naprawdę to moze,byc z powodzeniem system ostateczny. Wcześniej mialem krela, stingraya manley, i wiele innych znanych racze i nic dupe. Lavardin gra takim dźwiękiem ze po 3 latach nie mogę sie od niego oderwać.

Faktem jest ze jest sporo powietrza wewnątrz obudowy. Ale gra to rewelacyjnie. Nie wiem czemu to nie jest najpopularniejszy wzmaniacz. Przecież go sie kupuje i w zasadzie nie trzeba nic zmieniac

• 1 miesiąc później...

witam

Wlasnie testuje Lavardina is Reference i powiem wam panowie ze nie zachwyca niczym, tyle kasy a gra troche lepiej niz moj roksan kandy2, jak by ten lavardnim kosztowal 1k euro to bym sie moze zastanawial o zakupieniu go,ale za 1600 euro,nie warty, zwracam go do sklepu. Gram na pmc twenty21, moze to ograniczenie glosnikow hmm, albo zrodla?

Pozdrawiam

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.