Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

To też napisałem że pewności nie mam....ale jak na razie takie mam wrażenia.

Porównywałem kilka innych i Anaconda wypadła zdecydowanie lepiej.

Potwierdzają to też różnie opinie i recenzje tego kabla.

Sprawdziłem na własnej skórze i potwierdzają się te dobre opinie.

Edytowane przez sly30

Przykład z wodą toaletową ciekawy, ale jest on bardziej odpowiedni do porównania pre - końcówka (gdzie zachodzi bezpośrednia interakcja pomiędzy komponentami) niż do porównania sytuacji kabel głośnikowy / interkonekt.

Ta druga to trochę jak byś próbował uzasadnić, że do przyczepy kempingowej kupujesz tylko opony Pirelli, bo w samochodzie tez masz takie - więc na pewno będzie się lepiej prowadzić :)

Obydwoje mozecie miec racje jak i sie mylic. Zalezy od konfiguracji. Zalozmy ze urzadzenia i kolumny sa skonfigurowane prawidlowo, idealnie co sie niezwykle rzadko zdaza, wtedy jak najbardziesz jest sens stosowanie setu kabli jednego producenta. Zakladajac, ze set tych kabli bedzie identycznie gral wszystkimi pasmami, ic wzhledem glosnikowych tak by pasma idealnie sie nakladaly.

Wymieszanie kabli moze ten balans zabuzyc i uwypuklic co nie co.

Inna sprawa, ze jak pisalem wyzej, raczej nie ma idealnie spasowanych systemow, wtedy wymieszanie kabli moze byc pewna korekta systemu. Tak wiec nie ma o co sie spierac bo wiele drog prowadzi do celu.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ja słuchałem i nawet go mam.

W mojej ocenie rewelacyjny kabel za rozsądne pieniądze.

Nie można powiedzieć że jest tani bo 2x 2.5m ma detal ok 23 000zł, ale

u mnie ten kabel pokonał inne 3-5x droższe.

Sly

Czy nie za bardzo lejesz wodę-bo detal 23000-a pokonał 3-5x droższe? Bujasz bracie w obłokach-bo te 5x droższe-nie ma takich....chyba ze np.

transparent opus 2x12 metrów.

Teraz Ci powiem tak stary reference mit-a 770 jest lepszy od tej shunyaty,a 850 reference to już nie ma o czym gadać.

Wymieszanie kabli moze ten balans zabuzyc i uwypuklic co nie co.

Inna sprawa, ze jak pisalem wyzej, raczej nie ma idealnie spasowanych systemow, wtedy wymieszanie kabli moze byc pewna korekta systemu. Tak wiec nie ma o co sie spierac bo wiele drog prowadzi do celu.

Dowcip polega tylko na tym że korygować możemy to co nie chcemy słyszeć, tego czego nie ma w systemie i tak nie usłyszymy :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Sly

Czy nie za bardzo lejesz wodę-bo detal 23000-a pokonał 3-5x droższe? Bujasz bracie w obłokach-bo te 5x droższe-nie ma takich....chyba ze np.

transparent opus 2x12 metrów.

Teraz Ci powiem tak stary reference mit-a 770 jest lepszy od tej shunyaty,a 850 reference to już nie ma o czym gadać.

Muszę ciebie zmartwić.Jesteś słabo zorientowany bo 5x droższy jest już Opus 2x 2.5m a nie 2x 12m. Może dla ciebie takich kabli nie ma ale ja miałem nawet 10x droższy kabel głośnikowy Siltech Emperor Double Crown.

Miałem też Purist Audio Design Dominus za ok 60 tys,Argento FMR za ok 50 tys czy Transparent Reference MM2

za prawie 80 tys. Mam też MIT-a Oracle MA-X2 HD.

A poza tym to skąd ty wiesz co jest lepsze od tej Shunyaty skoro ty jej nigdy nie miałeś do odsłuchu?

Edytowane przez sly30

Jarek bo wkurza mnie takie pisanie o cudownościach kabli jak przeważnie kaszanka wychodzi z niedopracowanych klocków za duże pieniądze a później MIT- y i legendy pomogą :)

Edytowane przez ASURA

Gość masza1968

(Konto usunięte)

ale ja miałem nawet 10x droższy kabel głośnikowy Siltech Emperor Double Crown.

Miałem też Purist Audio Design Dominus za ok 60 tys, czy Transparent Reference MM2 za prawie 80 tys. Mam też MIT-a Oracle MA-X2 HD.

A ja miałem też Resona za 300... zł 0sarcastic.gif"]0sarcastic.gif[/url]

Litości...

A ja miałem też Resona za 300... zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Litości...

I co w związku z tym? SA twierdzi że nie ma 3-5x droższych kabli więc moje twierdzenie jest fałszywe.

A fałszywe nie jest bo jest wiele znacznie droższych kabli i wiele z nich miałem okazję przetestować.

Co ma do tego Reson, którego zresztą też mam ale nie o nim mowa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

RESON to kabel ktory widziałem kilka razy w systemach za 80 tys. i więcej u ludzi ktorych kable nie za bardzo interesują lub uwazają ze wydawanie więcej to głupota skoro z kolummach są kabelki za kilka złotych za metr.

I co w związku z tym? SA twierdzi że nie ma 3-5x droższych kabli więc moje twierdzenie jest fałszywe.

A fałszywe nie jest bo jest wiele znacznie droższych kabli i wiele z nich miałem okazję przetestować.

Co ma do tego Reson, którego zresztą też mam ale nie o nim mowa?

przeciez czuc na odległosc ze SA jako stary zgrywus podpuszcza Ciebie.

sly - jak u Ciebie sprawdził się Siltech Emperor Double Crown ? Znajomy ma teraz u siebie ten kabel (z Maxxami 3) i u niego jest to rewelacja. Zastanawia się właśnie czy go nie kupić, choć oczywiście cena jest bardzo wysoka.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek bo wkurza mnie takie pisanie o cudownościach kabli jak przeważnie kaszanka wychodzi z niedopracowanych klocków za duże pieniądze a później MIT- y i legendy pomogą :)

Nie denerwuj się. Złość piękności szkodzi;)

Przecież "naj" to podstawa w audio jak i w każdej innej dziedzinie życia;)

No , może nie dla wszystkich ale są tacy na świecie.

Kabel na pewno najwyższych lotów.

U mnie niestety cały set Siltecha był nie wygrzany.

Dostałem to jako pierwszy żeby trochę wygrzać cały zestaw

przed Audio Show.

Ile mogłem tyle grałem ale w sumie max 80h bo miałem to tylko 5 dni.

Nie mam więc obiektywnego oglądu ale już na początku było słychać że

kable rewelacja tylko cena powalała.

IC XLR też super, jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek słyszałem.

Wybitne kable.

Ponoć teraz gdy się już wygrzały grają znacznie lepiej więc mogę sobie

tylko wyobrazić jak dobre są teraz.

Najlepsza góra jaką słyszałem, super średnica, dużo detali bez rozjaśniania.

Każdy metal w muzyce czyli np talerz, gong, sax czy trąbka miała tak wyjątkowe

wybrzmienie ze specyficzną wibracją tegoż metalu że czegoś takiego nie słyszałem.

RESON to kabel ktory widziałem kilka razy w systemach za 80 tys. i więcej u ludzi ktorych kable nie za bardzo interesują lub uwazają ze wydawanie więcej to głupota skoro z kolummach są kabelki za kilka złotych za metr.

przeciez czuc na odległosc ze SA jako stary zgrywus podpuszcza Ciebie.

Sly łatwo się wkręca. SA ma kabelki Transparenta za grube pieniążki i jako jeden z niewielu wiec co w trawie piszczy.

Moim zdaniem ceny topowych kabli dawno przekroczyły granicę dobrego smaku. Cudów w dźwięku niestety nie stwierdziłem i spokojnie można kupić starsze referencje. Dla wiecznie się zachwycających dzieciaków polecam oczywiście topowe najnowsze cacuszka za xxx kzł. Będzie można odkupić za 20% po kilku latach :)

A wiecie,ze szkoła piaseczyńska zakłada podłączać resonem najwyższe rehdeko?......kto o tym wiedział?

Sly

Jest tak-Twoje zacięcie do audio jest imponujące...nagle stałeś sie gwiazdą.....tylko Palton ma wieksze parcie))

Posłuchaj mnie uważnie h-endowe xlr-y mita i głosnikowe miałem u siebie juz w zeszłym wieku,a Ty gdzie wtedy byłeś?

Shunyata zatrudniająca tylko 15 osób robiła znakomite sieciówki i kondycjonery-tego słuchałem i mam-a xlr-y i głosnikowe tylko słuchałem-bo to są

takie sobie kabelki-przewodzą -nic więcej jak dla mnie-mówie o poprzedniej serii.

Natomiast jeśli chodzi o obecną skąd wiesz co mialem,a czego nie miałem okazji posłuchać-mam spore mozliwości dotyczące mieszania

sprzętem topowym-robie to od wielu lat,słucham,jestem zapraszany-ale sie zbytnio nie napinam jak Ty-bo to jest bez sensu.

A widziałes na znaczacych prezentacjach wpięte w system głośnikowce i xlr-y shunyaty?.............nie ma takiej opcji-więc to co Ty masz jest

takie dobre..........dla Ciebie na pewno,natomiast osobiście mam spore watpliwości..............bo lubię se pisać prawdę-za to mnie nie lubią-kumasz?

Szymon

Kabel się sprawdził-ma przestrzeń wprost niesamowitą-rzadko się takie cuś udaje osiągnąć........tylko ta cena......taka niska

Dzwięk wnikliwie rozłożony na części z ogromną masą-wciąga jak niewiem co i się potwierdziła zasadnicza jego cecha-

-doznania analogowe-wiesz kiedyś referencja miała ten czar a teraz czaruje w wiekszości zerami))

Edytowane przez stary audiofil

Tak sie sklada, ze wiele kabli dodaje rozne rzeczy od siebie i to zostalo sprawdzone w wielu systemach nie tylko przezemnie bez wzgledu na to czy slyszysz to czy tez nie. Rozumiem, ze Twoje kable nic nie dodaja od siebie i sa tym Swietym Gralem poszukiwanym przez wszystkich audiofili. Rozumiem tez, ze kazdemu ktoremu Twoje kable nie spauja mowisz, ze to z pewnoscia wina jego systemu ktory swyxzajnie jest kiepski a rafaellscable jedynie to naswietlily...czy tak?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Zeby Ciebie nie wyslala dk kata kleczec godzine na grochu;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A może tak dla odmiany podyskutujemy o kablach ...... MIT-a?

I tu was zaskoczyłem ;)

Ponadto w rywalizacji na "naj" i tak mam NAJdłuższego........

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Podobno bardziej liczy się grubość:)

A pro pos "naj"......

Wiecie jak nazywa się najdłuższy włos na c*pie?

OKAPNIK. ;)

To tak dla rozlużnienia zwieraczy niektórych napiętych audiomaniaków ;)

Edytowane przez jarek&ania
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

i co z tymi MITami?

Nic. Cisza jak po śmierci organisty ;)

Byłeś wczoraj u mnie i widziałeś i nie zemdlałeś.

Czyli nic nadzwyczajnego.

Prawidłowa reakcja.

Bo to tylko kawałek druta ;)

Mityczne MIT-y są mit-omańskie.

Ponoć najlepsze ale któż to wie.

Słyszałem o takim co znał takiego który rozmawiał

kiedyś z takim który podobno miał....

A że wiekowy to był i Stary Audiofil to można dać wiarę,

iż tak mogło być.

Dowcip polega tylko na tym że korygować możemy to co nie chcemy słyszeć, tego czego nie ma w systemie i tak nie usłyszymy :)

Fajne.Więcej w tym prawdy niż w niejednym kablu.

Byłeś wczoraj u mnie i widziałeś i nie zemdlałeś.

Czyli nic nadzwyczajnego.

Prawidłowa reakcja.

Bo to tylko kawałek druta ;)

Mama mnie uczyła, że to co widzimy będąc w gościnie, zostawiamy dla siebie.Niestety, nie wiedziała, że będę audiofilem/mel. i nic nie wspomniała czy dotyczy to również tego co słyszeliśmy.:)

A MIT, u Cię, owszem ładniusie.Po powrocie było szczytowanie, ale trudno mi powiedzieć czy było to bardziej zasługą MIT,a czy innych doznań.:)

Tak sie sklada, ze wiele kabli dodaje rozne rzeczy od siebie i to zostalo sprawdzone w wielu systemach nie tylko przezemnie bez wzgledu na to czy slyszysz to czy tez nie. Rozumiem, ze Twoje kable nic nie dodaja od siebie i sa tym Swietym Gralem poszukiwanym przez wszystkich audiofili. Rozumiem tez, ze kazdemu ktoremu Twoje kable nie spauja mowisz, ze to z pewnoscia wina jego systemu ktory swyxzajnie jest kiepski a rafaellscable jedynie to naswietlily...czy tak?

Szanowny kolego włącz sobie odkurzacz a następnie załóż ochronniki na uszy-co usłyszysz? Dodany przez słuchawki bas? :)

Taka sama analogia jest z kablami jak je podłączysz do wentylatora to i wiaterek może powiać :)

Nie rozumiem co żeś się tak doczepił?

Sztuką jest nie tylko słuchanie sprzętu ale innych co mają do powiedzenia! W przeciwnym razie w ogóle bym nie rozwijał swoich pomysłów z kablami bo i po co?

Jeśli system nie gra z siedmioma zestawami kabli różnych powiedzmy sprawdzonych producentów to jaka jest szansa kolego ze 8 system wywróci świat do góry nogami i okaże się ze będzie genialnie? Ja wiem ze statystyką można manipulować ale w prostych przypadkach przychodzi to raczej ciężko i 8 cud świata nie następuje!

Tak działa wolny rynek że po latach można kupić fajne sprzety dużo taniej.

Fajniej działa czas bo po latach zostają dobrze skonstruowane z dobrych podzespołów urządzenia; jak to mówią szkoła życia :)

Jarek,

Masz u siebie jakieś MIT,y prócz tych wpiętych?

1.MIT o skuteczności kremów przeciwzmarszczkowych. 2.MIT o braku praw ciążenia u kobiet po 35 roku życia 3.MIT o tym ,że wielkość nie ma znaczenia. A poza w/wym niestety tylko te , które są wpięte.;)

Fajne:))

Trudno...

Edytowane przez piano
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Masz u siebie jakieś MIT,y prócz tych wpiętych?

Tak mam jeszcze następujące:

1.MIT o skuteczności kremów przeciwzmarszczkowych.

2.MIT o braku praw ciążenia u kobiet po 35 roku życia

3.MIT o tym ,że wielkość nie ma znaczenia.

A poza w/wym niestety tylko te , które są wpięte.;)

• Pokaż nowe odpowiedzi