Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak jak już pisałem tobie musisz pozbierac tą kupę kabli i innych części i wpakować w jakieś jedno opakowanie (może być nawet karton po makaronie) tak aby potencjalny kupiec mógł przetestować tego DAC-a w swoim systemie.

Przecież nie przyniesiesz klientowi DAC-a luzem w torbie z Biedronki ?

Od tego trzeba zacząć - patrz jak robią to koledzy z Amare.

Oni pewnie tak jak ja i wielu innych zaczynali kiedyś w garażu.

Niektórzy wyszli z garażu a inni tkwią tam do dzisiaj.

Tak już jest w tym okrutnym świecie znienawidzonych kapitalistów - wyzyskiwaczy ;)

Tak jak już pisałem tobie musisz pozbierac tą kupę kabli i innych części i wpakować w jakieś jedno opakowanie (może być nawet karton po makaronie) tak aby potencjalny kupiec mógł przetestować tego DAC-a w swoim systemie.

Od tego trzeba zacząć - patrz jak robią to koledzy z Amare.

Oni pewnie tak jak ja i wielu innych zaczynali kiedyś w garażu.

Niektórzy wyszli z garażu a inni tkwią tam do dzisiaj.

Tak już jest w tym okrutnym świecie znienawidzonych kapitalistów - wyzyskiwaczy ;)

Jarek ale co za sens pakować się w segment gdzie co dwa dni ktoś robi nowego DAC-a?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jarek ale co za sens pakować się w segment gdzie co dwa dni ktoś robi nowego DAC-a?

Stasio musi nad kolumnami popracować.

może gdzieś jakaś lampka?

będzie dobrze :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

ak jak już pisałem tobie musisz pozbierac tą kupę kabli i innych części i wpakować w jakieś jedno opakowanie (może być nawet karton po makaronie) tak aby potencjalny kupiec mógł przetestować tego DAC-a w swoim systemie.

To oczywiste... obudowa bedzie na dobrym poziomie, obecnie ciagle pracuje nad jak najlepszym dzwiekiem, opakowanie sprzetu to przy pracach konstrukcyjno-badawaczych, male piwko ;) Dzwiek musi byc na najwyzszym poziomie, jak bedzie, bede to pakowal :)

Stasio musi nad kolumnami popracować.

może gdzieś jakaś lampka?

będzie dobrze :)

Bez dobrego narzędzia pomiarowego (np.kolumny) to sobie możemy robić....

To oczywiste... obudowa bedzie na dobrym poziomie, obecnie ciagle pracuje nad jak najlepszym dzwiekiem, opakowanie sprzetu to przy pracach konstrukcyjno-badawaczych, male piwko ;) Dzwiek musi byc na najwyzszym poziomie, jak bedzie, bede to pakowal :)

na chwilę przyjmij, że źródło masz ok (badawczo)

i naprawdę sprawdź jak to gra na innym secie (szczególnie kolumnach właśnie)

bo teraz niechcący - żyłując treść, możesz łatwo gubić formę

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Bez dobrego narzędzia pomiarowego (np.kolumny) to sobie możemy robić....

Mam jeszcze HD650, do sluchania samego DAC-a wystarczajaco dobre, zreszta moje glosniki to Scan-speak weglowo/papierowy oraz odwrocona kopulka tytanowa Focala, to nie sa zle glosniki nawet dzisiaj. Oczywiscie moje zestawy glosnikowe to najslabszy element toru, ale inwestycje jak narazie ida w innym kierunku, tak byc musi :( niestety...

Jest - w o mnie, na audiostereo.pl

Zainteresowało mnie że wymieniłeś że posiadasz Rezonator Shumanna... jest to przez Ciebie wykonane urządzenie? Czy było włączone podczas nagrywania filmiku?

Zainteresowało mnie że wymieniłeś że posiadasz Rezonator Shumanna... jest to przez Ciebie wykonane urządzenie? Czy było włączone podczas nagrywania filmiku?

Nie to jest wersja jakby komercyjna tego urzadzenia, ale nie bylo wlaczone podczas robienia nagrania, zreszta rezonator ten dziala tylko na mozg a nie na warstwe sprzetowa wiec i tak nikt nie uslyszalby jego wplywu.

Kiedy przewidujesz zakończyć swoje prace? Masz zamiar wypuścić urządzenie na rynek? Jesli tak to czy da się okreslić w jakim przedziale cenowym będzie jego koszt się zamykał?

Jesli tak to czy da się okreslić w jakim przedziale cenowym będzie jego koszt się zamykał?

Stane do zawodow z najlepszymi DAC-ami dostepnymi obecnie na rynku swiatowym (Vivaldi set, Trinity DAC) takie sa zalozenia ;), cena bedzie mocno konkurencyjna. Ale to wszystko bedzie zalezec od uzyskanej jakosci, ktora jeszcze od tego co jest teraz, sporo sie pomnozy.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Stane do zawodow z najlepszymi DAC-ami dostepnymi obecnie na rynku swiatowym (Vivaldi set, Trinity DAC) takie sa zalozenia ;)

Stasio, nic osobistego ale... albo jesteś geniuszem albo wariatem :)

Trzymam kciuki za geniusza ;)

Stane do zawodow z najlepszymi DAC-ami dostepnymi obecnie na rynku swiatowym (Vivaldi set, Trinity DAC) takie sa zalozenia ;), cena bedzie mocno konkurencyjna. Ale to wszystko bedzie zalezec od uzyskanej jakosci, ktora jeszcze od tego co jest teraz, sporo sie pomnozy.

No to chyba raczej skończysz go na jesień 2014! Może na Audio Show 2014? Bedzie najlepsza okazja do porównania.

Masz jakąś wizję tego jak chcesz ten ,,swój" dźwięk ukształtować? Czego Tobie w nim brakuje na dzień dzisiejszy?

Stasio, nic osobistego ale... albo jesteś geniuszem albo wariatem :)

Wariatem-pasjonatem, nie ma tu nic z geniuszu, to bardziej tysiace godzin odsluchow, prob, eksperymentow, pomiarow. Tysiace godzin dumania co na co wplywa czytanie przygladanie sie jak to robia najlepsi, a czy wyjdzie i czy nie jest to motyka na ksiezyc to juz zweryfikuje rynek.

Obiecany filmik z dzwiekiem mojego systemu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wierzę, że wrzuciłeś to publicznie.

Mam pytanie czy to coś na stoliku to maszyna do szycia czy silnik od komara?

Nawet ciężko cokolwiek tu ocenić, ja bym zaczął od posprzątania. Tylko czy cokolwiek by jeszcze pozostało.

O akustyce nawet się nie wypowiem bo leżącego się nie kopie. Chyba, że grzejnik robi za dyfuzor.

Apeluję: NA BOGA, STASIEK opanuj się!

Rozumiem, że masz przesuniętą granicę ośmieszenia ale co to ma do diabła być?

Miażdży i walcuje ten twój High-End.Prawie jak u jednego "redaktora".

Szymon - ucz się jak powinien wyglądać i grać High-End, wypierdziel swojego akustyka, te nędzne DCS-y i elektrostatyczne duperele:)

Torbę z biedronki na sprzęt już zakupiłem, szczotkę i szufelkę też posiadam. Wpadnę do Stasia i będzie pozamiatane :)

Puściłem to nagranie w moim systemie i DCS z czarnego zrobił się purpurowy, chyba z zazdrości?

Ukryta Zawartość

Masz jakąś wizję tego jak chcesz ten ,,swój" dźwięk ukształtować?

Ma to zagrac jak na zywo, barwy instrumentow glownie fortepianow i smyczkow musza byc bardzo bardzo wierne, wokale wrednie naturalne. Symfonika musi zagrac wzorcowo z kazdej plyty. Barwa i jeszcze raz barwa z muzycznym wypelnieniem jak w lampie ale bez lampy. Nie zaniedbuje tez mocnego uderzenia i poteznej kontrolowanej dynamiki na dole. Ten sprzet ma byc do wszystkiego ale akcent stawiam na symfonike, klasyczne instrumenty oraz na nagrania jazzowe, ale i lupanina ma zagrac tak aby byla ekscytacja.

Ma to zagrac jak na zywo, barwy instrumentow glownie fortepianow i smyczkow musza byc bardzo bardzo wierne, wokale wrednie naturalne. Symfonika musi zagrac wzorcowo z kazdej plyty. Barwa i jeszcze raz barwa z muzycznym wypelnieniem jak w lampie ale bez lampy. Nie zaniedbuje tez mocnego uderzenia i poteznej kontrolowanej dynamiki na dole. Ten sprzet ma byc do wszystkiego ale akcent stawiam na symfonike, klasyczne instrumenty oraz na nagrania jazzowe, ale i lupanina ma zagrac tak aby byla ekscytacja.

Jak duży jest pokój w którym zostało zrobione nagranie? Ile metrów kwadratowych? Jakie ma proporcje?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Puściłem to nagranie w moim systemie i DCS z czarnego zrobił się purpurowy, chyba z zazdrości?

Ja nie wiem czy należy od razu drzeć łacha z kolegi ?

Facet jest ambitny i uparty.

Z wielu "wariatów" śmiano się a różnie losy potem się potoczyły.

Ci co się śmiali byli na końcu śmieszni.

Uważam ,że trzeba dać chłopowi " szansę na sukces ".

Lepiej niech dłubie w garażu jakieś dac- i niż ma stać w bramie i chlać wino z kolegami.

Ja już różne rzeczy widziałem dlatego poczekajmy.

Może kolega zaskoczy kilku leszczy z DCS-a ?

Kto wie ? ;)

Czego Tobie w nim brakuje na dzień dzisiejszy?

Zestawy glosnikowe maja mocno przesuniety balans w kierunku srodka sa zle zestrojone (zdaje sobie o tym sprawe) pracuje glownie nad DAC-em i troche jeszcze nad wzmakiem, glosniki malo mnie interesowaly do tej pory. W moim systemie brakuje mi dobrej holograficznej stereofonii oraz nie jestem zadowolony jeszcze do konca z brzmienia fortepianow i smykow, powinny zagrac jeszcze duzo gladziej

Jak duży jest pokój w którym zostało zrobione nagranie? Ile metrów kwadratowych? Jakie ma proporcje?

5mx4,2m

Zestawy glosnikowe maja mocno przesuniety balans w kierunku srodka sa zle zestrojone (zdaje sobie o tym sprawe) pracuje glownie nad DAC-em i troche jeszcze nad wzmakiem, glosniki malo mnie interesowaly do tej pory. W moim systemie brakuje mi dobrej holograficznej stereofonii oraz nie jestem zadowolony jeszcze do konca z brzmienia fortepianow i smykow, powinny zagrac jeszcze duzo gladziej

Trudno coś powiedzieć na podstawie filmiku o tak niskiej jakości obrazu i dźwięku.

Może da się nagrać filmik o lepszej jakości? Przynajmniej aby był do odtworzenia w 720 lub 480 a nie tylko 240.

Ja nie wiem czy należy od razu drzeć łacha z kolegi ?

Facet jest ambitny i uparty.

Z wielu "wariatów" śmiano się a różnie losy potem się potoczyły.

Ci co się śmiali byli na końcu śmieszni.

Uważam ,że trzeba dać chłopowi " szansę na sukces ".

Lepiej niech dłubie w garażu jakieś dac- i niż ma stać w bramie i chlać wino z kolegami.

Ja już różne rzeczy widziałem dlatego poczekajmy.

Może kolega zaskoczy takich leszczy z DCS-a ?

Kto wie ? ;)

Dla mnie to może dłubać nawet w ...nosie. Jedyne o co proszę to przeniesienie tej kupki gratów do działu DIY.

Wklejanie czegoś takiego w wątku o topowych dac-ach to tak jak poniższa machina konkurująca z Pagani Zonda. Jedno i drugie ma 4 koła i kierownicę a jednak troszkę się różnią.

Dac Stasia jest prawie topowy a poniższy wóz to prawie BMW.

Trudno coś powiedzieć na podstawie filmiku o tak niskiej jakości obrazu i dźwięku.

Może da się nagrać filmik o lepszej jakości? Przynajmniej aby był do odtworzenia w 720 lub 480 a nie tylko 240.

Najlepiej w full HD w 3 w D...!

Ukryta Zawartość

post-874-0-58402000-1388431305_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktem jest że temat Stasia powinien być w DIY i o to na przyszłość jego proszę. Jak już kiedyś tam jego DAC bedzie super,hiper itd to wtedy tak, ale póki co jego ambicje to DIY.

Wklejanie czegoś takiego w wątku o topowych dac-ach to tak jak poniższa machina konkurująca z Pagani Zonda. Jedno i drugie ma 4 koła i kierownicę a jednak troszkę się różnią.

Kolega z mojego miasteczka zrobil tez pewien projekt, ale projekt informatyczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i szukal w Polsce wsparcia finansowego oczywiscie polskie myslenie jest jakie jest i chetnych braklo, ale zainteresowali sie tym Amerykanie pozyskal 3.1 mln dolarow na rozwoj, a projekt oceniany jest na duze miliardy dolarow...oczywiscie ja nie mam takich ambicji, ale nasze polskie garaze maja cos czasami do powiedzienia;)

Ja sie Lukasz nie smieje z Twoich swinek ;) ale smiej sie smiej, smiech to zdrowie, mi to nie przeszkadza :)

ale póki co jego ambicje to DIY.

Nie moje ambicje to High-End ;) jak zwykle i znowu sie myslisz :)

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie moje ambicje to High-End ;) jak zwykle i znowu sie myslisz :)

O.K. Staszek jak będziesz miał swój prototyp gotowy do puszczenia w obieg do testów wtedy daj znać i wklej swoje foty albo załóż nowy wątek .

Na razie obejrzeliśmy jakiś filmik , z którego nie wiele wynika poza tym ,że coś gra w tle.

Rozumiemy się ? ;)

Na razie obejrzeliśmy jakiś filmik , z którego nie wiele wynika poza tym ,że coś gra w tle.

Rozumiemy się ? ;)

Obiecalem filmik to wkleilem - nic wiecej :)

Pozdrawiam wszystkich i Szczesliwego Nowego Roku!

Zestawy glosnikowe maja mocno przesuniety balans w kierunku srodka sa zle zestrojone (zdaje sobie o tym sprawe)

najważniejsze, że wiesz co ci nie gra :)

mówiłem - dalej z górki

:)

Pokój jest duży,a proporcje zachowane bardzo dobrze,bo..................

-dżwięk jest wprost proporcjonalny do mozliwości systemu,

-natomiast jakość nagrania jest odwrotnie proporcjonalna do marzeń konstruktora.

- aura pomieszczenia stanowi kwintesencje całości............bo to się po prostu nie mieści we łbie!!

pozdrawiam i dosiego roku 2014.

Zestawy glosnikowe maja mocno przesuniety balans w kierunku srodka

Co z panami Panowie Audiofile!!! kurde nie słyszycie że to nie prawda jaki kurna środek!!! Nikt nie zaoponował?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.