Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Co nie zmienia faktu, że kupowanie monitorków z 12 centymetrowymi głośniczkami i to w obudowie zamkniętej nie jest dobrym pomysłem.

Jaki zatem jest Twój wybór ???

Pomijam już szumną kampanię i pokazy, które odbywały się po wprowadzeniu tego superproduktu na rynek polski. Jakoś nigdzie na świecie ten system nie jest popularny, a tu taka niespodzianka. Biorąc pod uwagę inne produkty tej firmy, która jest jedną w trzech można mieć poważne wątpliwości co do tych produktów i z cała pewnością stwierdzić, że to typowe działania marketingowe, wykorzystujące zwykła ludzką niewiedzę i podatność na swego rodzaju wątpliwą elitarność.

Mój wybór to moja sprawa. Na pewno nie są to monitorki nadające się tylko na biurko do komputera :-).

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ojtam, ojtam ...przecież BUM wpisuje się w najnowszą modę;

(ang. "hater")

1. Zazdrosny koleś który nie potrafi cieszyć sie sukcesem kogoś innego, dlatego próbuje wytknąć w nim wszystkie możliwe wady.

2.Anonimowy lamus,który ukrywa się pod nickiem,dogryzając wszystkim,najczęściej ludziom popularnym.

3.Człowiek, który obraża kogoś lub coś nie podając argumentów lub jego argumenty są trefne.

Wypisz wymaluj:))

A racjonalizm Buma jest tylko pozą....

Mariusz ja mam totalna awersje dot. Apple ( choc przyznaje ,ze w chwili slabosci kupilem kilka gadzetow tej firmy ) i na codzien tego Ipada mozna uzywac jako podstawke pod kubek z kawa.

Na urlopie jestem zmuszony pisac na tym gownie i ciesze sie ,ze Wlosi nie rozumieja polskich przeklenstw ;)

A tak na powaznie to jestem na totalnej wsi pomiedzy gorami gdzie ptaki zawracaja a soltys na noc zwija asfalt z ulicy wiec jedyna muzyka ktora slucham to odglosy przyrody.

Totalne wyciszenie po wielkomiejskim zgielku dobrze robi juz po kilku dniach.

Ale co ja Tobie bede opowiadal , przeciez Ty mieszkasz na polskiej wsi wiec masz takie luksusy na codzien.

Zazdraszczam serdecznie ;)

Dziekuje, dla przypomnienia wsi spokojna, wsi rodzima ....

Udanych wakacji :)

Konto w trakcie usuwania

Co nie zmienia faktu, że kupowanie monitorków z 12 centymetrowymi głośniczkami i to w obudowie zamkniętej nie jest dobrym pomysłem.

... a dlaczego tak uważasz? Nie odnosząc się personalnie do Ciebie, powiedziałbym, że jednak wielu audio entuzjastów zupełnie ma spatrzony punkt widzenia na sprawy odtwarzania. Co przeszkadza 12 cm głośnik w odbiorze i delektowaniu się brzmieniem oraz muzyką? Mam dwie, a właściwie trzy pary głośników (nie liczę Audience 52SE pracujących z Yamaha Craft) i szczerze mówiąc, granie monitorowe bardziej mnie przekonuje niż dżwięk z dużych podłogowych zestawów - po prostu jest według mnie lepiej pod kilkoma względami, a przede wszystkim pod względem spójności brzmienia i zachowania proporcji między dżwiękiem, a pomieszczeniem... Granie z monitorów to w pewnym sensie specyfika tej zabawy i zupełnie nie podzielam opinii wielu audiofili, że duże kolumny podłogowe zawsze lepiej odtwarzają muzykę. To jest po prostu monitorowy dżwięk i w takiej właśnie klasie monitorowych podstawkowców należy go rozpatrywać, a nie porównywać do pełnowymiarowych, podłogowych kolumn. Podejrzewam, że gdybyś miał możliwości mieszania i zabawy sprzętem, to Twoje opinie byłyby o 180 stopni odmienne od tych, które teraz prezentujesz.

Parker's Mood

Mam podobny pogląd na te sprawy do Twojego. Sam używam monitorów i nie zamieniłbym ich na podłogówki z różnych powodów. Nie zmienia to faktu, że Brava są zwykłym marketingowym zabiegiem.

Zrobiłem już w życiu parę kolumn i wierz mi, że wiem o czym piszę ;-))

Zazdraszczam i szczerze gratuluję. Piękny widok z salonu.

To się nazywa wielkie UJAWNIENIE;-)...Czy ten wielki wiatrak zasila Twojego Ayona? A te małe panele słoneczne dostarczają czystej energii do Lampizatora? ;-)...

ja mam totalna awersje dot. Apple ( choc przyznaje ,ze w chwili slabosci kupilem kilka gadzetow tej firmy ) i na codzien tego Ipada mozna uzywac jako podstawke pod kubek z kawa.

Przeszliśmy długą drogę aby dziś pisać posty z iPada. Właśnie mija 20 lat jak kupiłem sobie w salonie Karen (pamięta ktoś taką firmę potentata na rynku laptopów w Polsce w latach 90?) pierwszego laptopa, był to pradziadek obecnych ultrabooków, pierwszy zgrabny mini laptop na rynku nieistniejącej już firmy Digital, wyposażony w odlotowy procesor 486DX2 i w 4 mb pamięci RAM, dysk twardy mieścił aż 500 MB;-).

... wzmak sprzed 20 lat nadal może dawać dużo radości podczas odsłuchów a do czego nadaje się laptop sprzed 20 lat?

... wzmak sprzed 20 lat nadal może dawać dużo radości podczas odsłuchów a do czego nadaje się laptop sprzed 20 lat?

Słuszna uwaga i aktualna teza. Dwadzieścia lat na rynku komputerowym to okres p.n e! Aż się boję co będzie za chwilę! Niedawno obejrzałem film z Johnny Deppem - Transcendence! Film przeciętny, ale świetny temat i jak najbardziej aktualny message!

Parker's Mood

Klaniam sie kolegom, bardzo mi milo:)

Bardzo miło to jest tym co do Ciebie mogą zajrzeć. Teraz już wiem dlaczego Ayon co jakiś czas nawala...po prostu ludzie z Krakowa pragną wpadać do Ciebie nad jeziorko;-)

Tak, ale świecznik jak stał, tak dalej stoi!

Pozdr, M '-)

Masz dobre oko, jakos mi nie przeszkadza, jak potrzebuje podniesc klape, to go zdejmuje:)

Bardzo miło to jest tym co do Ciebie mogą zajrzeć. Teraz już wiem dlaczego Ayon co jakiś czas nawala...po prostu ludzie z Krakowa pragną wpadać do Ciebie nad jeziorko;-)

Cos w tym jest :)

Konto w trakcie usuwania

Masz dobre oko, jakos mi nie przeszkadza, jak potrzebuje podniesc klape, to go zdejmuje:)

Pewnie jak który audiofil przyjeżdża to zdejmujesz bo mu nie gra tak jak w realu ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No wlasnie ta sprawa real a hiend jest u mnie latwa do uchwycenia:)

Moje prywatne zdanie jest takie, ze porowynwac mozna emocje, one maja podobne zrodlo- muzyke i w tym sensie mozna mowic o dzwieku blskim live tzn wywolujacym podobne emocje.

Akustycznie to jednak sa dwie rozne strony tej samej monety, jak awers i rewers. Nigdzie sie nie lacza...

Konto w trakcie usuwania

No wlasnie ta sprawa real a hiend jest u mnie latwa do uchwycenia:)

Moje prywatne zdanie jest takie, ze porowynwac mozna emocje, one maja podobne zrodlo- muzyke i w tym sensie mozna mowic o dzwieku blskim live tzn wywolujacym podobne emocje.

Akustycznie to jednak sa dwie rozne strony tej samej monety, jak awers i rewers. Nigdzie sie nie lacza...

Właśnie, jakby większość z nas była osłuchana z żywą muzyką i żywym akustycznym dżwiękiem, to podejrzewam, że dystans do audio byłby bardziej na luzie. Od początku walczę i namawiam audiomaniaków do odwiedzania od czasu do czasu (jak się oczywiście da i są warunki), miejsc z akustyczną muzyką live.

Jaki to model i czy masz stałą temperaturę w pomieszczeniu? Tak pytam, bo ciekawy jestem jak często stroisz fortepian...?

Parker's Mood

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wakacje sa udane jak co roku, dziekuje za zyczenia :)

Szczerze mowiac to bedac dluzszy czas na wloskiej wsi czlowiek zaczyna zupelnie inaczej postrzegac pewne rzeczy i dojrzewa do jedynie slusznych decyzji.

Zycie jest piekne.

Zapewne wiesz o czym pisze ... ;)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Właśnie, jakby większość z nas była osłuchana z żywą muzyką i żywym akustycznym dżwiękiem, to podejrzewam, że dystans do audio byłby bardziej na luzie. Od początku walczę i namawiam audiomaniaków do odwiedzania od czasu do czasu (jak się oczywiście da i są warunki), miejsc z akustyczną muzyką live.

Jaki to model i czy masz stałą temperaturę w pomieszczeniu? Tak pytam, bo ciekawy jestem jak często stroisz fortepian...?

Srednio 2-3 razy w roku, Nie gram za czesto, kilka razy w miesiacu. Temperature jest w zakresie 20-25 stopni w zaleznosci od naslonecznienia. Bywaja wyzsze badz nizsze jak nas dluzej nie ma w domu.

Konto w trakcie usuwania

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

No i git! Wypoczywaj, słuchaj śpiewu ptaków, pij wino, delektuj się włoską kuchnią, kochaj dobre kobiety i wszystkiego dobrego! Dzięki za pozdrowienia!

Również pozdrawiam, Mark

Parker's Mood

Właśnie, jakby większość z nas była osłuchana z żywą muzyką i żywym akustycznym dżwiękiem, to podejrzewam, że dystans do audio byłby bardziej na luzie.

A..., no bo trzeba od czasu do czasu przeprowadzac u siebie rowniez takie testy - szczegolnie, jesli ktos nie ma specjalnie stycznosci z brzmieniem zywych instrumentow. Moze po takich doswiadczeniach byloby nieco inne podejscie i bardziej wlasciwa ocena jakosci brzmienia swoich systemow - he, he, he !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Marslo po prostu dech zapiera...pięknie i tak jak kocham, ja też mieszkam na wsi choć w mieście i choć moja działka jest mniejsza to bez trawki,drzewek saren,bażantów,bocianów,nietoperzy,zajęcy i pustułek moje życie z pewnoś cią byłoby gorsze. Masz oczywiście swoją przystań?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.