Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Acoustic Arts jako transport nie a startu do transportów Esoterica. Jedynie daczek się broni jak jest po modernizacji kondów i wymianie lamp.

Szymon , zapominasz że producentem Accustic Arts jest firma o nieprawdopodobnym zapleczu techniczno rozwojowym

i takie firmy jak Esoteric korzystające z napędu VRDS podobnie jak kiedyś Wadia są przekąską dla włascicieli AA.

Podsyłam link do informacji o firmie SAE która jest włascicielem Accustic Arts

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po za tym ilość nagród jakie firma otrzymała za swoje drivy,dacki , playery idzie w dziesiątki i przekracza o dużo

więcej niż wspomnianego Esoterica. Powiem tak w zaufaniu - goń Esoterica dopóki możesz i kup coś sensownego

opartego na Philipsie w postaci AA lub Metronoma którego jakosciowo od 5 lat kontrolują anglicy .

Ukryta Zawartość

Moje zdanie jest takie, że najlepsze napędy robi Esoteric ale z Philipsem też można zrobić świetny transport CD. Jeśli jest to top loader to tym lepiej. Proste rozwiązania są najlepsze.

La Fontanne to fajny sprzęt ale :

Nie powinno nic się zawieszać nawet co jakiś czas w 3 letnim sprzęcie - coś z oprogramowaniem .

Jak znajdziesz możliwość posłuchania Accustic Arts Drive & Dac to koniecznie wypożycz do odsłuchu. U mnie nic się nie zawiesza, a nawet kiedy zastopowałem płytę na pauzie to po całej nocy drive był w tym samym miejscu ani +/- o sec - Philips to Philips - best of the rest.

To sie zawiesza tylko przy polaczeniu usb ze serwerm , wiesz KOMPUTERY, kurna frak...

Accoustic Arts tez moglby byc, ale to co jest pociagajace w Audio Aero to swietny dac w polaczeniu ze super transportem cd/sacd i bardzo udnaym stopniem lampowym pre.

Dosyc wyjatkowa i udana kombinacja.

Chce zachowac ten transport w systemie, nie dojrzalem jeszcze do calkowitego pozbycia sie napedu.

Poza tym w moim torze Audio Aero to jest moj dzwiek -ani za slony, ani za gorzki, ani za pieprzny, w sam raz na moj gust. Nic dotad mi nie zabrzmialo lepiej.

Sly, VRDS brzmi duzo gorzej od Philipsa - jest bardziej cyfrowy i to słychać.

Powiedzialbym -inaczej.

Mialem Esoteric X-05 z topowym VRDS neo VMK-5 i dlugo nie moglem sie zdecydowac na Arc ref 8.

Nawet juz spakowalem ARC pod odsluchu, dopiero opinia Elba,ze trzeba mu dac kilkaset godzin mnie przekonala.

Nie zalowalem.

A potem wrocilem do La Fontaine, ktore ma VRDS neo UMK - 5 i nieraz z niego korzystam, glownie jako sacd.

Moglbym grac z jednego albo drugiego tj ARC ref8 lub Esoterica, dobierajac nieco inaczej resze toru i kable, gdybym chcial grac z plyt. Jednak zdecydowalm sie na pliki i transport traktuje tylko rezerwowo, jak siec padnie, albo do porownan.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pisanie o tym ,że urządzenie gra lepiej bo ma taki czy inny napęd to jakaś komedia.

Tak samo można by napisać ,że samochód jeździ szybciej bo ma czerwony kolor nadwozia.

Liczy się całość konstrukcji urządzenia a nie sam napęd.

Nawet najlepszy napęd nie gwarantuje sukcesu jak pozostałe elementy urządzenia są kiepskiej jakości .

Miałem kilka urządzeń jako top loader i jako VRDS i jakoś żadnej różnicy w graniu tych urządzeń w zależności od zastosowanego napędu nie zauważyłem.

Jednak zdecydowalm sie na pliki i transport traktuje tylko rezerwowo,

Może u mnie też tak się za chwilę stanie ;)

Za kilka dni będę miał Amare i porównam do W20 i mojego transportu CD.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

VRDS się przede wszystkim psuje...

A jak chodzi o porównanie Metronome i Wadii, to francuz gra dźwiękiem nieporównywalnie bardziej muzykalnym. Wadia to taki beznamiętny komputer. Przećwiczyłem kilka ich modeli i się wyleczyłem...

Pisanie o tym ,że urządzenie gra lepiej bo ma taki czy inny napęd to jakaś komedia.

Tak samo można by napisać ,że samochód jeździ szybciej bo ma czerwony kolor nadwozia.

Nawet najlepszy napęd nie gwarantuje sukcesu jak pozostałe elementy urządzenia są kiepskiej jakości .

Miałem kilka urządzeń jako top loader i jako VRDS i jakoś żadnej różnicy w graniu tych urządzeń w zależności od zastosowanego napędu nie zauważyłem.

To jeszcze DAC Ci potrzebny jakis porzadny :)

Konto w trakcie usuwania

Piopio sprzedaje aurelica-on Ci ponoć znakomity jest-nawet jest o nim wątek.

Drogi Marsio, wszystko to co posiada La Fontanne ma na swoim pokładzie dzielony Accustic Arts.

Napęd II jest na 5+ został zmodyfikowany Philips przez Niemców na maksa a Tube Dac II mk.2 ma 2 x 12AX7 na swoim pokładzie. Włożenie lamp NOS podniosło i tak dobry poziom grania na jeszcze wyższy level !!!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Drogi Marsio, wszystko to co posiada La Fontanne ma na swoim pokładzie dzielony Accustic Arts.

Napęd II jest na 5+ został zmodyfikowany Philips przez Niemców na maksa a Tube Dac II mk.2 ma 2 x 12AX7 na swoim pokładzie. Włożenie lamp NOS podniosło i tak dobry poziom grania na jeszcze wyższy level !!!

Rozumiem, że słuchałeś La Fontanne...i wiesz...że AA gra lepiej ...z Avangardami i Ayonem....

Jeżeli nie to trochę leszczem jesteś....

Rozumiem, że słuchałeś La Fontanne...i wiesz...że AA gra lepiej ...z Avangardami i Ayonem....

Jeżeli nie to trochę leszczem jesteś....

Cybant , nie napinaj się bo coś urodzisz. Nie porównywałem francuza LF z AA - tym się nie chwaliłem a jedynie zachęcam tak przy okazji Marslo aby posłuchał Accustic Arts i porównał z LF.

Wiesz co mi się podoba w twoim systemie ? 60m.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybant , nie napinaj się bo coś urodzisz. Nie porównywałem francuza LF z AA - tym się nie chwaliłem a jedynie zachęcam tak przy okazji Marslo aby posłuchał Accustic Arts i porównał z LF.

Cybanty mam zluzowane....i ciśnienie niskie...

Przeczytaj to co napisałeś raz jeszcze ..

Mariusz ma dopieszczony system i takie porady jak Twoje to można ....

Cybanty mam zluzowane....i ciśnienie niskie...

Przeczytaj to co napisałeś raz jeszcze ..

Mariusz ma dopieszczony system i takie porady jak Twoje to można ....

Cybant , wychiodzę z innego założenia - nigdy nie mów że nigdy .... chyba że jesteśmy na emeryturze więc .....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Eeeeee.... tam , podłożę sobie kawałek parkietu pod mój dac i może nie wejdę na level 7 ale na jakiś tam level powinienem wskoczyć ;)

Parkiet musi być w środku inaczej Lampi Ci niestety nie zagra.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Parkiet musi być w środku inaczej Lampi Ci niestety nie zagra.

Podobno jak jest parkiet z remizy-tzw. obtańcowany wiele razy to wtedy lampizator gra super muzykalnie-nawet Pacuła o tym pisał)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Eeeeee.... tam , podłożę sobie kawałek parkietu pod mój dac i może nie wejdę na level 7 ale na jakiś tam level powinienem wskoczyć ;)

Nie zapomnij też trafa przywiązać sznurkiem...

Wklejam bardzo ciekawy artykuł japońskiego audiofila R.Akera przetłumaczony przez Wojciecha Pacułę - 40 lat doswiadczeń

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Wklejam bardzo ciekawy artykuł japońskiego audiofila R.Akera przetłumaczony przez Wojciecha Pacułę - 40 lat doswiadczeń

http://www.highfidelity.pl/@hydepark-1016&lang=

No i jakie wnioski ?

Oby wszyscy audiofile w tak pieknym stylu i tak na temat opisali swoje lata spedzone ze swoim sprzetem i wyciagneli wnioski z ktorymi sie podzielili z reszta kolegow.

Ten artykul zamiescilem juz kiedys na naszym forum,pozniej go szukalem aby pokazac mojemu koledze maniakowi tej znanej firmy japonskiej AC.....ale nie moglem znalesc,teraz sie przyda.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Wnioski są oczywiste - ostrożnie z dac Reimyo 999 [ tylko rca ]

Top of sound notch : SF Extrema i SF Stradivari

Jurgen wdaje mi się że najlepiej podpierać się czymś słyszanym

a nie przeczytanym.

Pisałeś wcześniej o porównaniu Wadii i Metronome napisz które

modele i z jakim DACem ?

Ja z kolegą porówywałem transport CDMPro2 i jakiegoś Phlipsa

z seri 600.

Ja wolałem Pro2 a kolega Philipsa mówię o SPDIF do trzech DACów.

Myślę że ważniejszy jest zegar taktujący niż typ transportu.

Ten fragment udpowadniający wyższość sytemu zbalansowanego nad nie, jest taki..... kobiecy :)

"Zbalansowane produkty, zbalansowany system jest dla mnie znacznie lepszy niż niezbalansowany. Dobre kontrolowanie uginających się membran głośników, jeśli trzymamy je na brzegu jedną ręka, jest niemożliwe. Jeśli jednak użyjemy do tego dwóch rąk, zadanie będzie znacznie łatwiejsze. Wypróbujcie to. "

Ten fragment udpowadniający wyższość sytemu zbalansowanego nad nie, jest taki..... kobiecy :)

"Zbalansowane produkty, zbalansowany system jest dla mnie znacznie lepszy niż niezbalansowany. Dobre kontrolowanie uginających się membran głośników, jeśli trzymamy je na brzegu jedną ręka, jest niemożliwe. Jeśli jednak użyjemy do tego dwóch rąk, zadanie będzie znacznie łatwiejsze. Wypróbujcie to. "

Chyba nie masz bladego pojęcia jak brzmi zbalansowany system - to tak jakby twierdzić że turbina w silniku

jest niepotrzebna i do bani , bo nie ma jak naturalne wkręcanie obrotów silnika. To że jesteś do setki 10 sek pózniej

od turbinowych maszyn próbujesz zasłonić kobiecoscią i kiepskim samopoczuciem. Ale każdy ma prawo robić

dobrą minę do złej gry i być szczęśliwym z połączeń rca które są 50 letnim przeżytkiem.

VRDS się przede wszystkim psuje...

A jak chodzi o porównanie Metronome i Wadii, to francuz gra dźwiękiem nieporównywalnie bardziej muzykalnym. Wadia to taki beznamiętny komputer. Przećwiczyłem kilka ich modeli i się wyleczyłem...

Mialem z 10 urzadzen z VRDSem i zadne nie chcialo sie popsuc. NIE WIEM CO MA TRANSPORT CD WSPOLNEGO Z BEZNAMIETNYM GRANIEM. Miales jakikolwiek transport Esoterica?

Chyba nie masz bladego pojęcia jak brzmi zbalansowany system - to tak jakby twierdzić że turbina w silniku

jest niepotrzebna i do bani , bo nie ma jak naturalne wkręcanie obrotów silnika. To że jesteś do setki 10 sek pózniej

od turbinowych maszyn próbujesz zasłonić kobiecoscią i kiepskim samopoczuciem. Ale każdy ma prawo robić

dobrą minę do złej gry i być szczęśliwym z połączeń rca które są 50 letnim przeżytkiem.

Turbina nie jest potrzebna wystarczy duza pojemnosc i/lub kompresor.

Szymon , zapominasz że producentem Accustic Arts jest firma o nieprawdopodobnym zapleczu techniczno rozwojowym

i takie firmy jak Esoteric korzystające z napędu VRDS podobnie jak kiedyś Wadia są przekąską dla włascicieli AA.

Podsyłam link do informacji o firmie SAE która jest włascicielem Accustic Arts

Ukryta Zawartość

Po za tym ilość nagród jakie firma otrzymała za swoje drivy,dacki , playery idzie w dziesiątki i przekracza o dużo

więcej niż wspomnianego Esoterica. Powiem tak w zaufaniu - goń Esoterica dopóki możesz i kup coś sensownego

opartego na Philipsie w postaci AA lub Metronoma którego jakosciowo od 5 lat kontrolują anglicy .

Niezle sie usmialem. Na szczescie mam kilka transportow opartych o rozne napedy i niczego nie zamierzam sprzedawac.

VRDS to rodzaj transportu firmy Teac/Esoteric a nie rodzaj ladowania plyty :)

Ukryta Zawartość

Turbina nie jest potrzebna wystarczy duza pojemnosc i/lub kompresor.

Ekstra rozwiązanie w USA albo w Emiratach Arabskich a najlepiej w Wenezueli gdzie litr benzyny jeszcze niedawno

kosztował kilkanaście groszy w przeliczeniu na zł. Turbina i kompresor Ok ale sam kompresor to za mało na warunki PL.

Ekstra rozwiązanie w USA albo w Emiratach Arabskich a najlepiej w Wenezueli gdzie litr benzyny jeszcze niedawno

kosztował kilkanaście groszy w przeliczeniu na zł. Turbina i kompresor Ok ale sam kompresor to za mało na warunki PL.

Mam gdzies ceny benzyny i tak moje smoki pala 20-40l :) Jak chcesz tanio to kup i3 lub Leafa.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.