Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co twierdzą w artykule na tych tranzystorach gra barwowo blisko lampy 300B ale bez jej ograniczeń w dynamice.

Ale takie tranzystory jak widać były za drogie w produkcji to cwani chłopcy zrobili tańsze i żenią z powodzeniem od lat jako hiend.

Trzebaby MarkaN namówić , on w USA mógłby posłuchać ( z tego co zrozumiałem będzie można posłuchać w wybranych miejscach ).

Rozumiem ,że nie bez powodu SONY dogadało się akurat z Nelsonem Passem ,żeby zrobił taki pokazowy sprzęt.

Tyle tylko ,że to niestety łabędzi śpiew ... kasa misiu , kasa się liczy ;(

W Soniaku po prostu nie ma obecnie kto zaprojektować pięknie grającego wzmacniacza, to nie lata 80. Sam nie wiem czy dla Passa to reklama czy antyreklama. Jak myślicie?

Czy Nelsona zaczęli cisnąć na większy zarobek bo podwyżki cen jakie zaserwował pomiędzy poprzednią a obecną serią są ogromne. Ne widzę technicznego powodu dla takiej podwyżki. Teraz ten mariaż z Soniakiem, znowu chodziło o kasę?

Chyba nie o to w tej promocji chodziło.

Pass pewnie chciał uświetnić rocznicę wynalazku SONY , który zmienił świat audio.

Jak to śpiewali ... " czterdzieści lat minęło , i jeden dzień ..." ;)

Co do nowych produktów Pass -a , w szczególności serii XS to Nelson Pass poszedł po bandzie i zrobił sprzęt - " cost no object " bo pewnie jest na takie sprzęty zapotrzebowanie.

Po odsłuchach i opiniach ludzi raczej mu się powiodło.

Choć ceny są jak dla za wysokie na takie urządzenia.

Ale ceny pozostałych sprzętów serii X i XA chyba nie poszły aż tak bardzo do góry.

Pewnie jest jak piszesz. Może jajon go wynajmie dla poprawy wizerunku? Tylko czy nie dostanie od Passa pasem :-) Nie wiem tylko czy premiera byłaby w chińskiej fabryczce czy w wiejskiej chatce w Austrii zwanej fabryka...

Józiu......jak zwykle dajesz ale ..........d

Wpisy od czapy babuni.

Jarek o Metronomie C 8 + proszę a nie o grzybkach z planety moooon.

Józiu to taka pizdeczka jest. Tego, że daje d...y nie widziałem ale dzięki za ostrzeżenie :)
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Robi na duzo gorszych.

Staszek wyspałeś się dzisiaj ?

Przeczytałeś w końcu te dwa artykuły wklejone przez Józka ?

Raczej chyba nie bo dalej klepiesz bez sensu , ładu i składu w klawiaturę.

Skąd niby Neson Pass ma wziąć tranzystory z lat 80-tych skoro ledwie znalazł kilka ostatnich sztuk na ten wystawowy wzmacniacz?

Obecnie Pass - y produkowane są na najnowszych tranzystorach , które maja swoje zalety.

Poczytaj może na ten temat zamiast znowu walniesz jak łysy grzywą o parapet ;)

Póki co nie ma o czym dyskutować bo tego soniaka i tak nie można kupić nawet jakby grał niebiańsko.

My tu sobie pitu pitu a do mnie ponownie zawitały 833 więc będzie uczta :)

Sly teraz będzie słuchał z klasy D :)

Hehe....teraz znów grają u mnie Vitusy SM-011 i jest równie dobrze. Podtrzymuję, że to u mnie w systemie najlepsze tranzystory jakie kiedykolwiek miałem i lepsze od 99% lamp które też miałem okazję testować. Dopiero monobloki Amplifona są równie dobre.

Hehe....teraz znów grają u mnie Vitusy SM-011 i jest równie dobrze. Podtrzymuję, że to u mnie w systemie najlepsze tranzystory jakie kiedykolwiek miałem i lepsze od 99% lamp które też miałem okazję testować. Dopiero monobloki Amplifona są równie dobre.

Nie wierzymy Ci, bredzisz, nie masz w avatarze znaczku VIP. Tylko VIP-y mają najlepszy sprzęt.!

Jarek też nie ma, kurna i po co ja ten wątek czytam? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wierzymy Ci, bredzisz, nie masz w avatarze znaczku VIP. Tylko VIP-y mają najlepszy sprzęt.!

Jarek też nie ma, kurna i po co ja ten wątek czytam? ;)

Wy wcale nie rozumiecie tego podpisu VIP

Very Impotent Problem...;)))

To tak jak Windows XP - eXtreme Problem :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Cost-No-Object

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

$85,000

Though reviewer Anthony H. Cordesman has expressed reasonable doubts in the past about the value-per-dollar quotient of ultra-expensive high-end gear, he showed no hesitation in calling Pass Audio’s top-of-the-line Xs 300 monoblocks and their companion Xs preamplifier “the two best-sounding examples of a preamp and power I have yet heard.” These 168-pound powerhouse monoblocks deliver 300 watts into 8 ohms, and 600 into 4, with 48 amps of peak current. The increase in power (over AHC’s previous references, the Pass XA-160.5s) makes a difference in apparent musical “speed” and detail in big dynamic moments. Capable of delivering immense amounts of power and energy down to the deepest bass, the Xs 300 is not only AHC’s pick for top amp; it is also TAS’ Cost-No-Object Amplifier of the Year.

Zrodlo:

Ukryta Zawartość

Okazuje sie ze te nowe wzmaki Passa oparte sa o bardzo nowoczesna technologie tranzystorow JFET, sa to tranzystory w nowej technologii krzemowo-weglowej, biorac to pod uwage, zaczynam sie powoli sklaniac ku temu ze wybor Jarka mogl byc trafny.

pozdr. ;)

post-31719-0-23346500-1425985622_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Okazuje sie ze te nowe wzmaki Passa oparte sa o bardzo nowoczesna technologie tranzystorow JFET, sa to tranzystory w nowej technologii krzemowo-weglowej,

Staszek pisałem Tobie to wielokrotnie ale Ty nie chciałeś mnie słuchać i dopiero teraz sam wyczytałeś.

Jest kilka opisów tych nowych konstrukcji Pass -a.

Ludzie ,którzy słuchali zestawu XS (pre + amps) byli tego samego zdania tzn., że są to b.dobre urządzenia.

Zarówno pre XS jak i końcówki XS zostały wybrane przez panów z "The absolute sound" jako the best of 2014.

Ja słuchałem podstawowych urządzeń Pass-a , które z tego co czytałem i rozmawiałem z ludźmi różnią się wyraźnie na korzyść serii XS a pomimo tego one (seria XA) bardzo mi się podobały.

Zrezygnowałem z lamp na rzecz tych tranzystorów pozostawiając tylko lampy w źródle.

Moim zdaniem wystarczy w zupełności.

Stąd taka a nie inna moja decyzja ;)

Jeśli kolega Jarek@Ania zamówił Passy z serii XS to szczerze gratuluję i zazdraszczam.

Słuchałem XS 300 i to jest także moje granie. Żałuję, że nie stać mnie na nie. ( o qrna nie czuję, ze rymuję)

Cena jest zwalająca z nóg, ale jeśli ktoś ma takie wolne fundusze, to są to dobrze wydane talarki.

I tu nie ma co dyskutować czy są zaaplikowane takie , czy siakie tranzystory. Po prostu są zaaplikowane bajkowo!

To trochę jak z pastą do zębów: ważna jest czynność i staranność mycia zębów, a na duuużo dalszym planie jest rodzaj pasty. Sorry za stomatologiczne porównania.

Nie neguję potrzeby rozbierania urządzeń i weryfikowania ilości "ałdiofilskiego powietrza", bo trzeba sprawdzać solidność podstaw inżynierii elektronicznej, ale licytowanie się jak niektórzy koledzy powyżej to szukanie słomki do oka.

A może się mylę? Sam już nie wiem ;-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A może się mylę? Sam już nie wiem ;-)

Dziękuję za miłe słowa ;)

Miały być lampy (Kondo) a skończyło się na tranzystorach Pass-a.

Wszystko wydaje się takie proste i oczywiste i mnie też się tak przez długi czas wydawało.

Lampa to lampa a tranzystor to tranzystor itd.itp.

I wcale się nie dziwię takim poglądom bo istotnie tak jest.

Tranzystory ,które słuchałem grały po prostu słabo w porównaniu z dobrymi lampami / hybrydami.

Ale posłuchałem (zupełnie przez przypadek) Pass -a i odmówiłem pozostałe odsłuchy sprzętów lampowych.

Nie ma sensu. Pass gra tak dobrze ,że z lampą w dac-u , jak dla mnie wystarczy ;)

pozdr.

Gość jt211

(Konto usunięte)

XS na pewno zagra wybitnie. Ale cena też jest konkret. Tak to już jest. Coś za coś.

Ciekaw jestem ile mogło kosztować zamówienie tranzystorów pod swoje kopyto ? Nie chodzi tylko o sam napis :>) I ile był minimum order ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ciekawe , to jest prawie cena Kondo..

Gratuluję odwagi ...tyle pieniędzy bez odsłuchu;)))

Nie do końca bez odsłuchu.

Słuchałem prostszy model i on już grał na tyle dobrze ,że nie wyobrażam sobie aby urządzenia zbudowane znacznie lepiej mogły zagrać gorzej niż ich podstawowy model.

Poza tym w Europie był tylko jeden egzemplarz ( ten z wystawy w Monachium ) i został już sprzedany.

Takich urządzeń nie robi się na magazyn tylko na zmówienie.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie do końca bez odsłuchu.

Słuchałem prostszy model i on już grał na tyle dobrze ,że nie wyobrażam sobie aby urządzenia zbudowane znacznie lepiej mogły zagrać gorzej niż ich podstawowy model.

Poza tym w Europie był tylko jeden egzemplarz ( ten z wystawy w Monachium ) i został już sprzedany.

Takich urządzeń nie robi się na magazyn tylko na zmówienie.

Dlatego podziwiam;)

Szczerze.

Ciekaw jestem ile mogło kosztować zamówienie tranzystorów pod swoje kopyto ? Nie chodzi tylko o sam napis :>)

A zamawiał według własnych specyfikacji? Zamówienie jedno, ale opracowanie krzemu to drugie....

Ja myślę, że to brandowane SJEP120R100, z czasów gdy jeszcze firma SemiSouth istniała (nie tak dawno, ze 2 lata temu).

Były nawet w Farnellu, na zamówienie z "factory lead time" (wcześniej były też od ręki). Zamówiłem, ale do dostawy nigdy nie doszło... Przypadek? ;-)

System gra dobrze, albo nie....

Gość jt211

(Konto usunięte)

A zamawiał według własnych specyfikacji? Zamówienie jedno, ale opracowanie krzemu to drugie....

Ja myślę, że to brandowane SJEP120R100, z czasów gdy jeszcze firma SemiSouth istniała (nie tak dawno, ze 2 lata temu).

Były nawet w Farnellu, na zamówienie z "factory lead time" (wcześniej były też od ręki). Zamówiłem, ale do dostawy nigdy nie doszło... Przypadek? ;-)

Kto wie jaka jest prawda. Ponoć zamawiał i brał udział w projektowaniu

http://www.firstwatt.com/sitintro.html

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.