Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Od kogo pożyczałeś ? Z Audiosystemu?

Podpinałeś wszystko do tego kondycjonera czy może tylko źródła a końcówki np. ze ściany?

Z Audiosystemu nigdy, nie toleruję farb do włosów.

Na szczęście mam wystarczającą grupę znajomych aby pożyczyć dowolne sprzęty. Niedługo wezmę Lampizatora DSD.

Wiesz, że niektórzy dystrybutorzy się boją bo ja nie owijam w bawełnę. Ponoć Entreq owija...

Monobloki zasilane z osobnych listew sieciowych i swoich linii zasilających. Do kondycjonera podpięte wszystkie pozostałe graty, transporty, daczki itd.

Kondycjoner pracuje na 3, osobnej linii.

Obecnie testuję ciekawego daczka chinolca, który dał się pokonać dopiero przetwornikowi za 50kzł a kosztuje tyle co kolumny Harpii czyli niedużo.

Zoppot

To taki skrót myślowy, jako czytający książki powinieneś zrozumieć. Co do instalacji do Ciebie jest OK ale nie wiem co Piotrek i Andrzej sprawili w budynku, ja sobie swego czasu nie pożałowałem i pociągnąłem od skrzynki zasilajacej do mieszkania 4x10mm2

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ty masz kondycjoner czy listwę pasywną tego Enerr-a ?

Miałeś P-10 lub P-5 Ps Audio ,że machasz łapką na pożegnanie? ;)

Mam i to i to, przy czym w max.wypasionej wersji, innej niż to co miałeś u siebie.

A to co miałeś podesłałem tobie na próbę jako kierunek, ale jak znam ciebie i ówczesną

twoją sytuację przeprowadzkową to nawet nie posłuchałeś.

Innym firmom macham już tylko łapką na pożegnanie. Jestem bardzo zadowolony.

Który model? Chętnie kupię jeszcze jedną parę.

Szymon jest na kupnie Harpii bo interesują go jej ceny, no popatrz przełom w poglądach.

Nigdy nie mów nie ;)

Mam i to i to, przy czym w max.wypasionej wersji, innej niż to co miałeś u siebie.

A to co miałeś podesłałem tobie na próbę jako kierunek, ale jak znam ciebie i ówczesną

twoją sytuację przeprowadzkową to nawet nie posłuchałeś.

Innym firmom macham już tylko łapką na pożegnanie. Jestem bardzo zadowolony.

Niestety pech chciał ,że zamiast w 3 miesiące przeprowadziłem się w 7 miesięcy.

Fachowcy od budowlanki i stolarki skutecznie spieprzyli wszystko co tylko dało się spieprzyć ;(

Dlatego listwa Enerr-a przeleżała u mnie obok listwy Kubali i innych rzeczy i musiałem odesłać bez odsłuchu... szkoda gadać.

Wracając do Twojego wpisu "masz i to i to" tzn. co ?

PS Audio i Enerr-a ?

Który model? Chętnie kupię jeszcze jedną parę.

Dla wyszczekanych polecam tego amstaffka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla listonoszy, posiadaczy kotów i dla szachistów wersję PAT:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla listonoszy, posiadaczy kotów i dla szachistów wersję PAT:

Ukryta Zawartość

Miau ;)

Ukryta Zawartość

Niestety pech chciał ,że zamiast w 3 miesiące przeprowadziłem się w 7 miesięcy.

Fachowcy od budowlanki i stolarki skutecznie spieprzyli wszystko co tylko dało się spieprzyć ;(

Dlatego listwa Enerr-a przeleżała u mnie obok listwy Kubali i innych rzeczy i musiałem odesłać bez odsłuchu... szkoda gadać.

Wracając do Twojego wpisu "masz i to i to" tzn. co ?

PS Audio i Enerr-a ?

I listwę i kondycjoner Enerr.

Tego nie miałem. Swego czasu miałem styczność z poprzednim modelem, który "produkował" idealnie czysty prąd i miał wydolność 1.5 lub 1.75KW. Nie pamiętam dokładnie.

JAREK

Spróbuj Walker Audio

Masz konkretnie to na myśli ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz konkretnie to na myśli ?

Ukryta Zawartość

Lata temu na forum tą firmę wałkowano ale nie było odważnego kto by to kupił w ciemno, dziś pewnie jest sytuacja podobna.

Ukryta Zawartość

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Panowie jak tak czytam te Wasze opisy doświadczeń z różnej maści kondycjonerami, filtrami, porady innych speców i fachmanów od wypruwania istniejącej instalacji elektrycznej i prowadzenia nowej, dedykowanych linii od słupa do domu itp to z podziwu wyjść nie mogę dlaczego dorośli jak by nie było faceci dają się tak wpuszczać w maliny pseudo-audiofilizmu i nie pójdą najprostszą możliwą do zrealizowania drogą (zwłaszcza w przypadku mieszkiwania na swojej posesji) a mianowicie,

należy po prostu postawić swój własny generator prądu (prosta w sumie rzecz silnik zasilany z sieci energetycznej sprzężony z genetatorem/prądnicą prądu przemiennego), w ten sposób jesteście całkowicie elektrycznie odizolowani od sieci energetycznej, zero wpływu sąsiadów, zero zakłóceń, macie tak "czysty" jak to tylko możliwe własny prąd o dowolnej w zasadzie wydajności, ograniczonej tylko w zasadzie wydajnością swojego portfela i umową z zakładem energetycznym, rzecz jest przy tym względnie cicha stoi w garażu, komórce czy piwnicy,

koszt znacznie niższy od idiotycznych kondycjonerów, filtrów, "złotych" przyłączy itp - CO MYŚLENIE BOLI ??? , hmm... audiofile, specjaliści.

koszt znacznie niższy od idiotycznych kondycjonerów, filtrów, "złotych" przyłączy itp - CO MYŚLENIE BOLI ??? , hmm... audiofile, specjaliści.

Nie wiem czy do mnie konkretnie to napisałeś ale pragnę wyjaśnić ,że ja jestem tym biedniejszym "ałdjofilem" i mieszkam w "bloku".

Tak więc generator raczej odpada.

Panowie jak tak czytam te Wasze opisy doświadczeń z różnej maści kondycjonerami, filtrami, porady innych speców i fachmanów od wypruwania istniejącej instalacji elektrycznej i prowadzenia nowej, dedykowanych linii od słupa do domu itp to z podziwu wyjść nie mogę dlaczego dorośli jak by nie było faceci dają się tak wpuszczać w maliny pseudo-audiofilizmu i nie pójdą najprostszą możliwą do zrealizowania drogą (zwłaszcza w przypadku mieszkiwania na swojej posesji) a mianowicie,

należy po prostu postawić swój własny generator prądu (prosta w sumie rzecz silnik zasilany z sieci energetycznej sprzężony z genetatorem/prądnicą prądu przemiennego), w ten sposób jesteście całkowicie elektrycznie odizolowani od sieci energetycznej, zero wpływu sąsiadów, zero zakłóceń, macie tak "czysty" jak to tylko możliwe własny prąd o dowolnej w zasadzie wydajności, ograniczonej tylko w zasadzie wydajnością swojego portfela i umową z zakładem energetycznym, rzecz jest przy tym względnie cicha stoi w garażu, komórce czy piwnicy,

W sumie super pomysł ! Jak jeszcze ten silnik podłączymy kabelkiem Rafaela to odzyskamy 5% na rachunku za prąd :) Można też potem wszystko takim kabelkiem podłączać aż boję się myśleć ileż to tych procentów moglibyśmy odzyskać.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie wiem czy do mnie konkretnie to napisałeś ale pragnę wyjaśnić ,że ja jestem tym biedniejszym "ałdjofilem" i mieszkam w "bloku".

Tak więc generator raczej odpada.

Zwracałem się "Panowie" czyli do ogółu, czy Ty jesteś Panowie ?

"Tak więc generator raczej odpada." - Co za tani ?, za mało audiofilski ? a może problem polega na tym, że to jakiś vittorio a nie Ty zaproponował takie

proste rozwiązanie ?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

należy po prostu postawić swój własny generator prądu

W sumie pomysł przynajmniej z teoretycznego punktu widzenia znakomity. A jak to w praktyce może wyglądać? Silnik wielkości powiedzmy 0,5x1,0m da się zmieścić w piwnicy lub garażu. Ten generator jaki będzie wielki? No i jaki może być koszt całości?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Silnik nawet o zawyżonej mocy (w stosunku do potrzeb) np. 5 kW + generator o takiej samej wydajności mieszczą sie spokojnie w skrzynkach na przykład takich w jakich są transportowane Sprzęty hiendowo audiofilskie kolegów sly30 czy Axolotla, waga zestawu to jak myślę około 60 do 100 kG, takie gotowe zespoły można również bez większych problemów kupić,

co do cen to nie jestem zorientowany a nawet gdybym był to i tak nie puszczę pary z ust by nie narazić się rodzimym (forumowym) tuzom audifilizmu na zarzut obwoźnego handlu (takie bowiem zarzuty w stosunku do mnie z upodobaniem wysuwają).

W każdym razie koszty są znacznie niższe od od tych propagowanych tu idiotyzmów, za chwilę z pewnością nastąpi wysyp wpisów na temat ściśle związany z tytułem wątku (generowany wiadomo przez kogo) aby tylko moje wpisy szybko odeszły w zapomienie i temat nie był kontynuowany, no bo przecież zagraża całemu handelkowi pseudo hiendowej braci handlarzy.

Silnik wielkości powiedzmy 0,5x1,0m

Silnik o takich wymiarach to będzie miał moc rzędu 75 kW = 75 000 watów (oszalałeś ?)

Zwracałem się "Panowie" czyli do ogółu, czy Ty jesteś Panowie ?

"Tak więc generator raczej odpada." - Co za tani ?, za mało audiofilski ? a może problem polega na tym, że to jakiś vittorio a nie Ty zaproponował takie

proste rozwiązanie ?

Po pierwsze to może zluzuj trochę majty bo nie potrzebnie się napinasz przy pisaniu postów.

Napisałem Tobie ,że mieszkam w "bloku" więc wytłumacz mi w jaki sposób mam podłączyć generator w ogólnej rozdzielni bez zgody wspólnoty ?

Chyba ,że wg. Ciebie powinienem ten generator postawić sobie np. w pokoju.

Nie wiem czy piszesz poważnie czy raczysz sobie żartować ?

Silnik nawet o zawyżonej mocy (w stosunku do potrzeb) np. 5 kW + generator o takiej samej wydajności mieszczą sie spokojnie w skrzynkach na przykład takich w jakich są transportowane Sprzęty hiendowo audiofilskie kolegów sly30 czy Axolotla, waga zestawu to jak myślę około 60 do 100 kG, takie gotowe zespoły można również bez większych problemów kupić,

Kolego Przede wszystkim będą problemy spowodowane zbyt mała stabilizacją obrotów wynikających z tak małej masy; w takich spawarkach wirnikowych to nie problem ale tutaj niestety tak. Samo wyważenie dynamiczne takiej prądnicy do celów audio powoduje kolejne niedogodności będą minimalne przesunięcia w wyniku drgań fazy. Kolejna sprawa co 4-16tysięcy godzin wymiana łozysk, i.t.d., i.t.p.

Otwierasz własnie nową audiofilską puszkę pandory może jednak przymknij wieko :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Po pierwsze to może zluzuj trochę majty bo nie potrzebnie się napinasz przy pisaniu postów.

Napisałem Tobie ,że mieszkam w "bloku" więc wytłumacz mi w jaki sposób mam podłączyć generator w ogólnej rozdzielni bez zgody wspólnoty ?

Ja na Twoim miescu nie dbał bym tak bardzo o moje majty, jak z Twojego wpisu można wnioskować to raczej Ty się bardzo napinasz przy pisaniu i popełniasz przy tym błędy ortograficzne, "...nie potrzebnie..." pisze się razem, tak jak zwykle w języku polskim nie z przymiotnikami pisze się razem.

Przecież zupełnie niedawno pisałeś o poprowadzonych oddzielnych dwu liniach do zasilania swojego super systemu czyli dało radę a z taką prostą w gruncie rzeczy instalacją nie da rady ???,

to raczej Ty raczysz żartować (jeśli nie wiesz jak to zrealizować zapytaj swoich elektryków/automatyków przecież nie tak dawno pisałeś o swojej własnej ekipie - znów czegoś nie rozumiem ale najwyraźniej tępy jestem :-((

Kolego Przede wszystkim będą problemy spowodowane zbyt mała stabilizacją obrotów wynikających z tak małej masy; w takich spawarkach wirnikowych to nie problem ale tutaj niestety tak. Samo wyważenie dynamiczne takiej prądnicy do celów audio powoduje kolejne niedogodności będą minimalne przesunięcia w wyniku drgań fazy. Kolejna sprawa co 4-16tysięcy godzin wymiana łozysk, i.t.d., i.t.p.

Otwierasz własnie nową audiofilską puszkę pandory może jednak przymknij wieko :)

Rafaell powiem krótko, spadaj na szczaw ze swoimi bredniami (nota bene łożyska w porządnych urządzeniach, tak jak i porządnych samochodach działają bezawaryjnie po kilka, kilkanaście lat).

czyli Johnny Walker ( audio )

Tak to łun.

Magnepan ...........nie małpuj.

Vittorio.........jakie masz doświadczenia w kondycjonerach?.............odpowiedz tylko bez kręcenia.

Wiesz jaka rolę spełniają i co można po nich oczekiwać?

Idiotyczne kondycjonery...............w/g mnie przemyślane to nie byłó

Nie wiesz nie miałeś styczności to nie pisz,bo sugestie w postaci swych domysłów i przypuszczeń snujesz,a to jest szkodliwe wierz mi.

Najlepiej to se kup ten zestaw z zasilaniem za 7000000 pln co zaprezentuje na tegorocznym AS Kevin z Living Voice-nijejaki Elberoth o tym wspominał)

Rafaell powiem krótko, spadaj na szczaw ze swoimi bredniami (nota bene łożyska w porządnych urządzeniach, tak jak i porządnych samochodach działają bezawaryjnie po kilka, kilkanaście lat).

Jesteś bardzo niegrzeczny ale cię oświecę łozyska uzywane w urządzeniach precyzyjnych jakim jest dokładna prądnica wymienia się po zużyciu 2-5% W porządnym samochodzie po 30% .Kolejna sprawa na tych precyzyjnych wykonanych w wysokiej klasie to byś samochodem zrobił 10x tyle kilometrów jak nie więcej. Ponieważ widzę że się nie znasz to teraz piszę zamknij się z tymi swoimi teoriami i agresją skierowaną nie do odpowiedniej osoby jak do tej pory Ci życzliwej.

Lata temu na forum tą firmę wałkowano ale nie było odważnego kto by to kupił w ciemno, dziś pewnie jest sytuacja podobna.

U dwu osób tego słuchałem i było bardzo dobrze.........niestety ale tylko z kablami transparenta............zreszta obaj takie kable uzywają.

Rafaell jeżeli kable transparenta będziecie tak krytykować bezsensownie to moją wiedzą o tych kablach i zadawanymi pytaniami

przeze mnie będę zmuszony postawić oponentów do kąta,ponieważ urzadzacie tu ruski cyrk,a kable transparenta to czysta fizyka.

U dwu osób tego słuchałem i było bardzo dobrze.........niestety ale tylko z kablami transparenta............zreszta obaj takie kable uzywają.

Rafaell jeżeli kable transparenta będziecie tak krytykować bezsensownie to moją wiedzą o tych kablach i zadawanymi pytaniami

przeze mnie będę zmuszony postawić oponentów do kąta,ponieważ urzadzacie tu ruski cyrk,a kable transparenta to czysta fizyka.

A co to są kable Transparenta? nic o nich nie pisałem, nie wiem o co pytasz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.