Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

dobrze ze stasiop nie jest znanym recenzentem, byloby po Passie, sry pasztecie:)

swoja droga mamy kolejna revele od stasia, dyskusja wre jak zwykle przy takich okazjach

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Szczególnie jeżeli chodzi o prezentację basu.

Nie spałeś dzisiaj?

Z 4szt MBL9011 na Extremach MBL bas byl wzorcowy

Jarek, a nie mozesz sobie pozyczyc dwoch 9011 MBL-a? Nawet ze zwyklej ciekawosci skoro rozne klocki pozyczasz. No i koledzy by pewnie chetnie poczytali, ja z pewnoscia. ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

a nie mozesz sobie pozyczyc dwoch 9011 MBL-a?

Kiedyś chciałem pożyczyć ale nasz dystrybutor ma ten sprzęt tylko na zdjęciach w necie.

W Niemczech rozmawiałem z jakimś typem od sprzedaży w MBL .

Obiecali ,że jak wyjdzie nowa seria to oddzwonią.

Ale czekam do dnia dzisiejszego.

Chętnie bym posłuchał ich topowych monobloków i pre. ale jak widać ciężko sie z nimi dogadać.

Może nie zrozumieli mnie jak dukałem po niemiecku ;)

Zresztą opinię jako firma mają średnią nawet na ich rodzimym rynku ...

Ja to sie moge i mylic ale Piano sluchal wczesniej na Passie i wybral teraz MBL-a wiec...? ;)

Teraz pojechałeś:)))))))))

Owszem, ale chyba Joe Passa:))

No to macie nagrabione u Piano :)

Co Ty..,

Pójdę śladem por. Borewicza - walnę setę , dwie aviomarin i wracam do Was:))

Ps. uczę się spokoju i równowagi od Stasia. Dzielnie biorę na klatę wszystkie ciosy dot. słabego basu i braku góry w 101:))

Nie ma to jak dobre słowo od życzliwego sąsiada:))

Stasiu,

Dla ścisłości, ostatnim słuchanym na 101 był Marton Op.Reference.

Jednak moim zdaniem, 9011, to zupełnie inny level.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie ma to jak dobre słowo od życzliwego sąsiada:))

You welcome ;)

Maciek nie masz co się obrażać .

"Koń jaki jest wszyscy widzą" tzn. bas ;)

Nie znaczy to ,że MBL to popierdółka. Wręcz przeciwnie ale nie jest to "non plus ultra" tranzystora.

Klasa A pozostanie jednak klasą A.

Czarów nie ma.

Tego Pass -a jakbyś posłuchał to byś się tak samo zdziwił jak ja mając na uwadze ,że jestem zwolennikiem lamp.

A nie jest to najwyższa seria tej firmy.

Bez urazy ;)

pozdr.

Należę do wielkich miłośników Passa. Słuchałem u siebie i u przyjaciół różnych jego modeli. INT 30.A, XA 30.5, XA 60.5, X150.5, X250.5

X600.5. Słuchałem kilku przedwzmacniaczy liniowych i gramofonowych. Różnią się oczywiście brzmieniowo,(szczególnie serie pomiędzy sobą), ale moim zdaniem mają jedną cechę wspólną. Mianowicie za każdym razem jest to porządne, rzetelne granie i spójny pomysł na muzykę. Począwszy od najsłabszych (mocowo, nie brzmieniowo) a skończywszy na najmocniejszych (mocowo, nie brzmieniowo) jakich dane mi było słuchać, czyli x600.5.

Nowej serii niestety nie znam, ale wyobrażam sobie, że jeśli Pass rozwinął to co najlepsze w jego dżwięku, to wcale się nie dziwię, że Jarek&Ania jest pod ich wrażeniem. Ja też jestem niereformowalnym lampiarzem i gdzieś tam w torze muszą być lampki..ale.....

pre Passa grają u mnie od lat i nie chcę innych, no chyba , że wyższy model:))

Gdyby nagle jakiś zły człowiek złą myślą unicestwił wszystkie lampy na świecie, to ja wybrałbym włąśnie jakąś zacną końcówkę pana Nelsona P. i byłbym bardzo zadowolony.

Najnowsza seria prezentuje się na zdjęciach bardzo dobrze, bez tych ostatnio wszechobecnych okropnych dizajnerskich udziwnień jak u niektórych konkurentów

Tak odrobinę i bezinteresownie kibicuję produktom Passa. I nie mogę wyjść z podziwu, że taka zacna marka nie ma i nas porządnego dystrybutora. (No bo złote lata sympatycznego pana J. z Nieporętu chyba już bezpowrotnie mijają, niestety) .

C

Jeszcze kilka dni temu też sobie nie wyobrażałem , że set tranzystorowy może tak dobrze grać.

Ale jak widać nic nie jest takie proste i oczywiste...

Tak.

Dobrze jest poznać się na przebiegłości konstruktorów, wtedy ma się w sobie wewnętrzny spokój, mówiący że niczego nie ma za darmo, dźwięku również.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja też jestem niereformowalnym lampiarzem i gdzieś tam w torze muszą być lampki..ale.....

W tej konfiguracji lampa jest u mnie tylko w dac.

Poprzednich modeli PASS - a nie słuchałem więc nie mam zdania na ten temat.

Obecna seria to jak dla mnie b. dobre granie , z którym mógłbym żyć i być zadowolonym.

Uważam ,że w tranzystorze tak w lampie klasę A po prostu nie da się obejść.

Ale nie słuchałem wszystkich urządzeń więc mogę to stwierdzić tylko na swoich porównaniach sprzętów.

pozdr.

mówiący że niczego nie ma za darmo, dźwięku również.

Pełna zgoda.

Maciek nie masz co się obrażać

A wyglądam na obrażonego?:)

Nic z tych rzeczy.

Słucham sobie skaszanionego MBL,a i nigdy nie było mi z tym tak dobrze:)

Od czasu, gdy zbliżyłem się do Berlina, prawie przestałem pisać, za to z uwielbieniem przesiadłem się na słuchanie.

Tego Pass -a jakbyś posłuchał to byś się tak samo zdziwił jak ja

Lubię te szkołę grania, więc jak będę miał kiedyś okazję, to chętnie posłucham.

W ogóle, jest wiele dróg dobrego brzmienia. Ja wybrałem jedną z nich i przeżywam młodość na powrót:)

Lubię te szkołę grania, więc jak będę miał kiedyś okazję, to chętnie posłucham.

Jak mozna lubiec Passa i MBL-a jednoczesnie nie miesci mi sie to w glowie?

A ja nie lubie dzwieku Passa, jest jak dla mnie manieryczny, wystarczy kilka sekund tego grania i mam dosc!

Dodatkowo to jest stara szkola dzwieku, to nie idzie w strone natury absolutnie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A ja nie lubie dzwieku Passa, jest jak dla mnie manieryczny, wystarczy kilka sekund tego grania i mam dosc!

Dodatkowo to jest stara szkola dzwieku, to nie idzie w strone natury absolutnie.

Już Nostradamus czy na razie tylko Kaszpirowski? ;)

Staszek nie wiem czy zauważyłeś ale jesteś jedynym na tym forum głoszącym takie hasła.

Nie przypuszczam aby wszyscy inni będący innego zdania niż Ty w tej kwestii byli dyletantami.

Na tym proszę zakończyć swoje wywody na temat tych urządzeń.

Wszyscy już się dowiedzieliśmy ,że PASS to paździerz i chłam.

I powiem może przewrotnie : skoro Tobie PASS się nie podoba to jest to sygnał abym poważnie się nad jego kupnem zastanowił ;)

Stasiu, skończ już proszę. Twój Singer czeka...

A tak na poważnie: Od dłuższego czasu zauważam, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Celowo wprowadzasz ludzi w błąd. I pomimo, że ludzie dają Tobie w mniej lub bardziej dosadny sposób znać co o Twoich radach myślą nadal klepiesz te banialuki. Kup w końcu jakiś system, posłuchaj kilku urządzeń w domu, w spokoju, nie przez 15 minut i nie przez youtube. Wtedy będziesz wiarygodny.

Na koniec dodam może co Andrzej Piwowarczyk pół roku temu podczas wspólnego odsłuchu powiedział mi o wzmacniaczach Passa: ciekawe rozwiązania, innowacyjne patenty, rozsądnie wycenione, jedne z najlepszych na rynku. To była dłuższa wypowiedź ale tak to skróciłem.

Stasio, muszę z żalem przyznać że z Passem jedziesz po bandzie i bez kontroli.Posłuchaj , Passy z serii XA. to pierwsza 5

najlepszych tranzystorów na Globie bez względu na cenę. Jeśli twierdzisz że jest inaczej to muszę zachęcić ciebie

do zbadania słuchu i nie jestem już potencjalnym klientem twojego super dac'a z obawy że Ty po prostu nie słyszysz.

Nie gniewaj się proszę i daj sobie pomóc - kochany idz do laryngologa.

'Nowoczesnosc' wielkie patenty pana Passa i ciekawe rozwiazania :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-80001000-1422715564_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

'Nowoczesnosc' wielkie patenty pana Passa i ciekawe rozwiazania :D

Stanisław czy Ty się dobrze czujesz?

Wklejasz jakieś stare schematy sprzętów Pass -a sprzed 20 lat . Przecież my tutaj dyskutujemy o aktualnej serii. Kojarzysz ?

Nie chcę tego robić ale jeszcze jeden taki Twój trollujący wpis i zarobisz ode mnie bana w wątku.

Ile można Ciebie prosić.

Ilu ludzi ma Tobie jeszcze zwrócić uwagę żebyś sobie darował kompromitujące ciebie wpisy w tym temacie?

Dostrzegasz różnicę ?:

post-33970-0-69469100-1422716270_thumb.jpg

post-33970-0-39164700-1422716274_thumb.jpg

Ale za co chcesz mnie zbanowac pisze w temacie nie lamie netykiety ani regulaminu? ;)

A te schematy ktore podalem sa caly czas aktualne w tych nowych wzmakach nie wiele sie zmienilo, koncepcja pozostala ta sama, czyli budowa prymitywnego wzmacniacza na lekcjach ZPT z uzyciem tranzystorow Mos-Fet z niskiej jakosci podzespolow i ich malej ilosci.

A to ze 90% ludzi lubi sobie przymulic dzwiek takim wzmacniaczem to wcale nie oznacza ze ten wzmak jest dobry tylko ze dobrze muli.

High-End to jest wiernosc a nie zmulanie zrodel aby jakos zagralo i nie walilo jazgotem po uszach. Tak mi sie przynajmniej zdaje...;)

Jarek czas na męską decyzję ... szkoda zaśmiecać wątek :(

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość

(Konto usunięte)

High-End to jest wiernosc a nie zmulanie zrodel aby jakos zagralo i nie walilo jazgotem po uszach. Tak mi sie przynajmniej zdaje...;)

Stasio, czy mówisz o tym co niektórzy nazywają muzykalnością???

Ale nie kop Stasia........... on to kiedyś zrozumie że był/jest w błędzie.

Są gdzieś granice w ciągłym zwracaniu uwagi ... szkoda po prostu zaśmiecać watek. Jego oceny na bazie odsłuchu w Internecie nic nie wnoszą do dyskusji.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Kolega Stsiop w oszczędnych słowach opisał charakterystykę ww wzmacniaczy.

Polecam wszystkim produkty AudioNote, lecz potrafiłem zdobyć się na obiektywizm i nie zostawiłem suchej nitki na sposobie okablowania wewnętrznego flagowego przetwornika tej firmy, o co miał do mnie pretensje właściciel tematu, w którym to uczyniłem.

Więc można być wiarygodnym.

Krótki tor jaki reprezentuje wizja Passa, jest oczywistością techniczną dla każdego.

To jeden z tych wynalazków, który i tak by kiedyś powstał, raczej więc więcej tu decyzji komercyjnych niż genialności technicznej twórcy aplikacji.

Symetria w nowszych modelach, to już tylko konsekwencja.

Krótki tor jest genialny, prostota pozwala skomplikowanym przebiegom muzycznym przejść przez niego z minimalnym opóźnieniem i stratami, to banał, odsłuch takiego urządzenia jest pouczającym doświadczeniem, dostrzec można co tracimy na drodze typowych rozbudowanych aplikacji.

Technika jest jednak bezwzględna i pokazuje, że co skonstruujesz, to masz, oraz z czego to skonstruujesz, to też tylko tyle masz.

Wnioski niech sobie wyciągnie każdy sam.

Mysle dokladnie to samo

A ja nie lubie dzwieku Passa,

A ja nie lubię lotów na Marsa w 2 klasie. Długo taki lot trwa, miejsca mało wygodne i słabe prochy na sen podają... :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Z tego co wyczytałem to pre. ma możliwość dowolnego sterowania max. 6 kanałami z płynną regulacją.

Czyli to tak jak Sylwek masz w Burmesterze.

Można zatem grać w biampingu z dwóch końcówek albo z czterech dowolnych.

Proponuję abyś spróbował podłączyć te monobloki do dedykowanego pre. Pass - a a nie tylko do Burmestera.

Może okazać się ,że dedykowane pre . zagra lepiej niż z innej stajni i wystarczy dokupić 2 pudełka do pre i grać tak jak chcesz w biampingu.

A ja nie lubię lotów na Marsa w 2 klasie. Długo taki lot trwa, miejsca mało wygodne i słabe prochy na sen podają... :-)

+1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.