Skocz do zawartości
IGNORED

Prezydent Lech Wałęsa w Internecie

testosteron

Rekomendowane odpowiedzi

WALCZĄCYCH z PRL? Proszę - nie rób sobie jaj!

Ten facet walczył tak samo jak marionetki na sznurkach.

Nawet płotu nie musiał przeskakiwać - usłużne SB podstawiło motoróweczkę...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

ciekawe , więc po cholerę obserwowało go Stasi , NKWD skoro pracował dla nich

doktorek dla mnie to już nie istotna historia . Zapewne swoje życie uzna za spełnione a to co się po drodze wydarzyło jego prywatną sprawą . Ty i inni będziecie grzebali inni będą wasze tezy obalali a ja żyłem w PRL .

Daj spokój wladz - pieniaczy nie przekonasz. Jedyna płaszczyzna rozmowy z oszołomami to prezentowanie jeszcze większego radykalizmu. To zrozumieją, docenią, to im zaimponuje. A na każdy rozsądny argument i tak zawsze odpowiedzą "NIE" i przytoczą Ci 20 swoich wyssanych z ciasnego umysłu chorych i błędnych interpretacji. A ze swojej choroby nie zdają sobie sprawy.

Więc po prostu nie ma sensu ...

hmmmm , wy znowu z prezesem . Trudno za twoimi poglądami nadążyć

" "Nic tak w głowach nie mieszało młodym Polakom jak ideologia Korwina, która nie ma żadnego związku z rzeczywistością. Nigdzie na świecie te idee nie są realizowane. Natomiast świetnie ona służyła temu, żeby młodzi zdolni ludzie zamiast zajmować się tym jak zorganizować Polskę, wspólnotę roili o jakimś superaliberaliźmie; społeczeństwie, w którym nie ma żadnych obowiązków. Nigdzie na świecie czegoś takiego nie ma(...) To jest jeden z mechanizmów manipulowania młodym pokoleniem, w szczególności jego najzdolniejszą częścią . Bo to właśnie w elitarnych uczelniach, w SGH w Warszawie ta ideologia pustoszy. Ci młodzi ludzie powinni zajmować się realną polską gospodarką, jak ją doprowadzić do rozkwitu, jak rozwiązać sprawy polskiego państwa, polskiego statusu jako narodu. A oni się zajmują jakimiś bajkami jak to na Wyspach Dziewiczych jest dobrze".

" "To była bardzo dobra robota, nie twierdzę, że świadoma, dla tych, którzy chcieli utrzymać w Polsce dawne stosunki: przewagę nomenklatury, tych którzy nas dręczyli i okradali przez wiele lat. To temu służyło! Trzeba rozumieć czemu te wszystkie bredzenia służą. To jest operacja o charakterze czysto dywersyjnym"- stwierdził Kaczyński. "

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Zacytuję pana Stanisława Michalkiewicza: "Czy można w Polsce prowadzić skuteczną politykę nie będąc niczyim agentem?"

Cadam więc jak z tym paskiem na którym był Korwin ?

Gdyby Korwin wszedł do sejmu to rzeczywiście na pasku mógłby zawisnąć.

http://www.youtube.com/watch?v=3m5jE65pWg0

Zacytuję pana Stanisława Michalkiewicza: "Czy można w Polsce prowadzić skuteczną politykę nie będąc niczyim agentem?"

Nie, nie można.

Swoją drogą ludzie dla których autorytetem jest Michalkiewicz mają chyba nierówno pod sufitem.

Jestem Europejczykiem.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

" "Nic tak w głowach nie mieszało młodym Polakom jak ideologia Korwina, która nie ma żadnego związku z rzeczywistością. Nigdzie na świecie te idee nie są realizowane. Natomiast świetnie ona służyła temu, żeby młodzi zdolni ludzie zamiast zajmować się tym jak zorganizować Polskę, wspólnotę roili o jakimś superaliberaliźmie; społeczeństwie, w którym nie ma żadnych obowiązków. Nigdzie na świecie czegoś takiego nie ma(...) To jest jeden z mechanizmów manipulowania młodym pokoleniem, w szczególności jego najzdolniejszą częścią . Bo to właśnie w elitarnych uczelniach, w SGH w Warszawie ta ideologia pustoszy. Ci młodzi ludzie powinni zajmować się realną polską gospodarką, jak ją doprowadzić do rozkwitu, jak rozwiązać sprawy polskiego państwa, polskiego statusu jako narodu. A oni się zajmują jakimiś bajkami jak to na Wyspach Dziewiczych jest dobrze".

" "To była bardzo dobra robota, nie twierdzę, że świadoma, dla tych, którzy chcieli utrzymać w Polsce dawne stosunki: przewagę nomenklatury, tych którzy nas dręczyli i okradali przez wiele lat. To temu służyło! Trzeba rozumieć czemu te wszystkie bredzenia służą. To jest operacja o charakterze czysto dywersyjnym"- stwierdził Kaczyński. "

Ja się z tym zgadzam. W telewizji zawsze pokazują zmanipulowane, wyrwane z kontekstu wypowiedzi Korwina żeby ośmieszać prawicowe organizacje.

http://www.youtube.com/watch?v=l5SxeYtukc8

Gość Cadam

(Konto usunięte)

"Nic tak w głowach nie mieszało młodym Polakom jak ideologia Korwina, która nie ma żadnego związku z rzeczywistością. Nigdzie na świecie te idee nie są realizowane. Natomiast świetnie ona służyła temu, żeby młodzi zdolni ludzie zamiast zajmować się tym jak zorganizować Polskę, wspólnotę roili o jakimś superaliberaliźmie; społeczeństwie, w którym nie ma żadnych obowiązków. Nigdzie na świecie czegoś takiego nie ma(...)

To prawda, że teraz nigdzie w bogatych krajach te idee nie są realizowane, ale te kraje są bogate, bo kiedyś miały ustroje podobne do tych z wizji Korwina. Teraz mogą sobie na socjal pozwolić, bo ich stać dzięki kapitalizmowi.

Na zaproszenie Unii Polityki Realnej Milton Friedman w 1989 roku przyjechał do Polski. Dla Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego wygłosił wtedy wykład, w którym udzielił polskim politykom rady aktualnej do dzisiaj. „Polska – powiedział – nie powinna naśladować bogatych krajów zachodnich, bo nie jest bogatym krajem zachodnim. Polska powinna naśladować rozwiązania, które kraje zachodnie stosowały, gdy były tak biedne, jak Polska”.

http://www.nowaprawica.org.pl/home/item/milton-friedman-doradza-zza-grobu

Wracając do Wałęsy, zastanawia mnie jedna rzecz - wylewa się na niego w internecie hektolitry obelg i negatywnych ocen, a nikt nie wspomina o tym, że to Wałęsa naciskał wbrew polskiemu establishmentowi politycznemu który oskarżał go o rusofobię żeby jak najszybciej wywalić ruskie wojska z Polski. Bez nacisku Wałęsy nasi niemrawi politycy odkładaliby temat na później i za Putina nie byłoby już mowy o żadnym wycofaniu, a Rosja pogrywała by z nami jak z Ukrainą flotą czarnomorską.

Ale takie "detale" umykają bezmyślnym krytykom.

W takiej rp.pl słowa o zasługach Wałęsy nie wspomnieli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W trójce dużo więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

nikt nie wspomina o tym, że to Wałęsa naciskał wbrew polskiemu establishmentowi politycznemu który oskarżał go o rusofobię żeby jak najszybciej wywalić ruskie wojska z Polski. Bez nacisku Wałęsy nasi niemrawi politycy odkładaliby temat na później i za Putina nie byłoby już mowy o żadnym wycofaniu, a Rosja pogrywała by z nami jak z Ukrainą flotą czarnomorską.

Nonsens. To politycy obozu patriotycznego chcieli jak najszybciej wykopać kacapow z Polski zaś ze strony zdrajców i sprzedawczyków (w tym Bolka) była obstrukcja włącznie z przedziwnymi pomysłami zakładania w poradzieckich bazach jakichś spółek joint venture polsko-sowieckich...

To chyba po to, żeby agenci KGB nie musieli zmieniać adresu... :)

Premier Olszewski (wielki polski patriota, usunięty ze stanowiska przez agentów SB podczas słynnej Nocnej Zmiany) sprzeciwił się temu stanowczo.

Wściekły Bolek, natychmiast po powrocie z Moskwy ogłosił wtedy że stracił (wraz z kapciowym - kapitanem SB) zaufanie do premiera Olszewskiego.

Nie dziwię się! :)

Sowieci i tak by musieli z Polski wypieprzać w podskokach bo by ich USA do końca zdusiło sankcjami gospodarczymi za okupację naszego kraju i wzięło głodem (podłe wówczas plony pszenicy w Sowietach wymusiły zakup zboża z USA i Kanady. Oczywiście na kredyt bo sowiety jak amorek: goła d*** za to uzbrojony po zęby!

Robiąc szum wokół wypieprzenia sowietów Bolek mądrze dawał sobie alibi (przecież i tak już było po ptokach) a jednocześnie forsował jakieś dziwne zapisy ułatwiające pracę agentów KGB w Polsce (joint venture - jak wyżej).

Wszystko macie w znakomitym filmie "Nocna Zmiana" który linkowałem powyżej.

Po co więc opowiadać bzdury, skoro cała ta historia działa się na naszych oczach?

Film jeży włos na głowie - warto obejrzeć!

Swoją drogą ludzie dla których autorytetem jest Michalkiewicz mają chyba nierówno pod sufitem.

Dla mnie Stanisław Michałkiewicz jest wielkim autorytetem. Przejrzał on obecny system ustrojowy Polski na wylot i nikt nie stawia celniejszych diagnoz i nikt nie ma jaśniejszego obrazu sytuacji, niż on.

A co powiedzieć o ludziach dla których autorytetem jest Bolek, 30 srebrników i jego mocodawcy z SB? :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Podpieranie się filmem "nocna zmiana" jest w takim samym tonie jak podpieranie się przez Jaruzelskiego cytatami z własnej książki jako faktami historycznymi.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Ależ Nocna Zmiana zawiera wyłącznie FAKTY. Przecież to film dokumentalny. Masz tam pokazanych ludzi, podpisanych z imienia i nazwiska, co mówili i co robili krytycznej nocy.

Zamiast Bolka, Tuska czy Pawlaka masz aktorów? Przecież nie!

ZATEM CO TU JEST NIEPRAWDĄ???

Szczególnie w świetle obecnej (oficjalnej już) wiedzy o Bolku...

Nonsens. To politycy obozu patriotycznego chcieli jak najszybciej wykopać kacapow z Polski zaś ze strony zdrajców i sprzedawczyków (w tym Bolka) była obstrukcja włącznie z przedziwnymi pomysłami zakładania w poradzieckich bazach jakichś spółek joint venture polsko-sowieckich...

Bzdura. Oglądałem w tamtych czasach tv i nie mogłem się nadziwić jaka była nagonka na Wałęsę za to że napierał na usunięcie ruskich z Polski, że jest rusofobem itp.Z drugiej strony jak Wałęsa był zdeterminowany.

Co do spółek się zgadzam, to było głupie.

Sowieci i tak by musieli z Polski wypieprzać w podskokach bo by ich USA do końca zdusiło sankcjami gospodarczymi za okupację naszego kraju i wzięło głodem (podłe wówczas plony pszenicy w Sowietach wymusiły zakup zboża z USA i Kanady. Oczywiście na kredyt bo sowiety jak amorek: goła d*** za to uzbrojony po zęby!

Ha ha! Tak jak wypieprzali z Gruzji, z Ukrainy nawet nie muszą :)

Ależ Nocna Zmiana zawiera wyłącznie FAKTY...

Sprawdziłem co to za film, nakręciła go szumowina, która nazywa się Jacek Kurski :) Dziękuję :)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Rosja uzyskała to co chciała - wygrała militarnie i politycznie, przede wszystkim pokazała że takie małe państewka z rosyjskiej strefy wpływów jak Gruzja mogą sobie pomarzyć o integracji z NATO i EU i przede wszystkim o uniezależnieniu się od Rosji. Kaczyński miał tu nie wiele do gadania. Na pewno wygrał medialnie (to też b. ważne).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

doktorku

sa ludzie ktorzy nie uwierza MIMO ZE ZOBACZA i USLYSZA

zburzylo by to im swiatopoglad wyrabiany latami

dalej beda wierzyc ze gdyby nie jurazel to by ruskie weszly

a walesa byl jegomosciem ktory obalil komune

i tak w ogole politycy nie klamia a robia wszystko dla spolecznego dobra

Smutne ale taka jest prawda.

Najlepsi fachowcy prali im mózgi przez 30 lat i dłużej.

Kto wytrzyma 30 lat prania mózgu?

No i mamy efekty!

Buahahahaha ...

Dwóch oszołomów przyganiało reszcie że mają wyprane mózgi bo nie słuchają bredzenia oszołomów ...

Buahahaha ...

Jak z filmu Barei ...

najzabawniejsze jest to ze ludziska mysla ze skoro u nas ruskie graly pierwsze skrzypce to jakosc ich poczynan byla gdzies pomiedzy moskiczem a wolga

jesli ktos mial kiedys do czynienia z historia inzynierii spolecznej to wiedzialby ze to co amerykance odkryli za pomoca badan, wzorow i cyferek ruskie opracowali za pomoca prob i bledow i to na wielomilionowych spoleczenstwach.

wez jeszcze pod uwage jeden fakt - wiem ze zaraz posypia sie w moja strone roznorakie komentarze...

otoz wiekszosc ludzi "walcza" o zachowanie swojej wiary na temat PRLu, polskiej obecnej zenujacej polityki, polskiej pozal sie boze prywatyzacji itp zyja w polszy. nie maja innej perspektywy lub maja ja bardzo kulawa. maja najczescie slabe lub zadne rozeznanie w historii i polityce europy ostatnich 150lat.

i nie zmienisz tego chocbys klepal w klawiature dniem i noca

nie da sie - z reszta po co?

polsza w zasadzie juz rozkradziona i wysprzedana powoli przestaje sie liczyc na arenie europejskiej.

Oszołomem to trzeba być żeby przeczyć oczywistym faktom i ustaleniom historyków

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.