Skocz do zawartości
IGNORED

Czerwona burżuazja.

wa-lo-dia

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy z polityków obiecywał gruszki na wierzbie !

Co stoi na przeszkodzie powiesić parę gruszek na wierzbie.

To jest polityka właśnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Żaden w tak perfidny sposób, jak ten.

Być może ?

Nie wierzę w szczerość intencji polityków !

Co stoi na przeszkodzie powiesić parę gruszek na wierzbie.

To jest polityka właśnie.

Ale chyba nie lubisz być oszukiwany ?

Piotr

Każdy człowiek o jakiejś minimalnej inteligencji jest w stanie odróżnić kiełbasę wyborczą od realiów.

Widać dziadek i xniwax uwierzyli Tuskowi i na niego zagłosowali.I teraz czują się oszukani!

A jeżeli tak nie było to nie wiem czemu mają do Tuska pretensję.

Ja nie mam pretensji do Jarosława o niezrealizowane obietnice wyborcze ale właśnie przeciwnie.O to co robił.

Ale chyba nie lubisz być oszukiwany ?

Nie ale nie cierpię jak niektórzy politykom w tym pomagają i jeszcze im drabinę podstawiają.

O to co robił.

Co robił?

Każdy człowiek o jakiejś minimalnej inteligencji jest w stanie odróżnić kiełbasę wyborczą od realiów.

Przeraził mnie pan , bo to oznacza , że w Polsce połowa społeczeństwa jest inteligentna .

Nie ale nie cierpię jak niektórzy politykom w tym pomagają i jeszcze im drabinę podstawiają.

Ok , ale dlaczego politycy nań (drabinę) wchodzą ?

Piotr

xniwax

Którąś tam RP.

23....

Przeszacowałem?

dziadekwłodek

Gratuluję nie tylko wzięcia u kobiet ale i odwagi.Nie wiem co prawda czym ona się przejawia( może tym pierwszym?) ale nie ma to jak dobre samopoczucie!

Którąś tam RP.

To nie jest samo w sobie złe.

Gorzej jak Tusk grzebie pomiędzy i wychodzi na pół...główka tkwiąc między 3 a 4..

Ja o gruszkach, a ty o karierze ;)

Wiem , ale zrobiłem to celowo , ponieważ mam nieodparte wrażenie , że gruszki i kiełbasa , to jedynie środki do prawdziwego celu , jaki przyświeca politykom , wszystkim politykom !

I nie żebym Jacku szukał z Tobą sporu , lecz przestałem się łudzić , aby nie żałować .

Piotr

Żadnego sporu w tym względzie nie ma Piotrze bo to jest oczywista oczywistość.

Uczciwy Polityk po wyborze musiałby się siłą rzeczy zmierzyć już tylko chyba z Jezusem.

Otóż dla mnie było złe.

Piotr

Człowieka inteligentnego trudniej oszukać ale oczywiście nie zawsze.

Zwłaszcza młodego , inteligentnego człowieka , który nie miał dość czasu na lekcje wyrachowania , jakie serwuje nam życie .

Piotr

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

dziadekwłodek

Gratuluję nie tylko wzięcia u kobiet ale i odwagi.Nie wiem co prawda czym ona się przejawia( może tym pierwszym?) ale nie ma to jak dobre samopoczucie!

O uczciwości zapomniałeś, ale to nie nowina.

Żadnego sporu w tym względzie nie ma Piotrze bo to jest oczywista oczywistość.

Uczciwy Polityk po wyborze musiałby się siłą rzeczy zmierzyć już tylko chyba z Jezusem.

Chyba nie ma takich polityków ?

Piotr

Ale o czym wy tu dyskutujecie.Myślę,że nie ma na tym Forum człowieka,który uważałby,że polityce działają wyłącznie z pobudek altruistycznych i ideowych.To jest poza dyskusją!Ale ci wybitni( których tyczy wątek) oprócz tego mieli jakieś wyobrażenia,wizje przyszłości,chcieli zmieniać świat.To nie ci co patrzą na słupki poparcia i sondaże.To ci co mieli odwagę czasami mieć inne zdanie i pójść pod prąd opinii publicznej.Teraz takich polityków nie ma ale wcześniej byli.

Dlatego dorzucam jeszcze Churchilla i de Gaulle'a.

dziadekwłodek

No nie,uczciwość jest poza dyskusją!

Zacietrzewienie bierze górę nad rozsądkiem.

Trafne podsumowanie ostatnich lat POPISowej Polski.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.